Nu stiu daca e ocupat sau nu dar tu vad ca te lupti mult ca sa ajungi la el.Postat original de vladruse
Subiectul topicului e simplu "automata versus manuala"Postat original de vladruse
Ori aici ar trebui sa fi atat de vehemet daca ai testat ambele variante , mai ales in conditii reale de teren.
Eu personal m-am referit strict la masini cu care am fost.
Si repet, sunt adeptul automatelor. Uite aici: viewtopic.php?f=32&t=10088&p=137993&hilit=cutie+de +viteze+automata#p137993
Am masini cu cutia eutomata de multa vreme, de cand lumea facea misto de mine din cauza asta. Ma dispera expresia ca "mie imi place cutia manuala pentru ca vreau sa simt motorul" :P
Iti garantez insa ca frana de motor a Toyotelor mele 4000 cc diesel in 6 cilindri nu se compara cu absolut cu nici o cutie automata.
Testata pe coborari adevarate nu pe pante line.
Inca ceva. La aceste Toyote nu am stricat nici un disc de ambreiaj in multi ani de exploatare grea.![]()
La cea rosie pe benzina da. Motorul mic ma obliga sa dau mult gaz ca sa fac ceva. Un rahat de motor 2,4 benzina.
Tot asa poti sa patesti la automata ca sa iti sara din reductor.Ce te faci daca in plina coborare dai tare peste un bolovan si-ti sare manuala din viteza (cunosc caz concret) si-ti rupi gatu' ? Exista sansa, chiar daca e mica.....

Reply With Quote

Nu este post in care sa nu vrei sa ai ultimul cuvant , se pare ca chiar tinzi catre adevarul absolut .
weekend fain la toata lumea!

Pot sa va zic ca am mers si cu manuala si cu automata si de hobby si profesionist si va spun cu mana pe inima ca diferenta o face doar soferul, daca esti mai lenes sau de ce nu mai nepriceput mergi cu o automata dar daca esti pasionat de soferie sigur mergi cu manuala( asta nu inseamna ca cei care merg cu automata sunt neaparat nepriceputi)