dita_bogdan94 Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 (editat) Salutari tuturor ! M-am hotarat sa pun un kit de inaltare de 3'' la Samurai. Ce imi recomandati ? Bugetul e undeva intre 2000 si 3000 de lei. Imi cer mii de scuze daca s-a mai discutat asta inainte. Editat Aprilie 21, 2013 de dita_bogdan94 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Suspension lift 3" - recomandari Depinde ce vrei sa faci cu masina. Vrei sa te dai in campionat, sau doar iesiri ocazionale. Cat de tare vrei sa te dai cu ea? Si eu vreau sa-mi schimb suspensia, dar nu m-am hotarat inca la marca. Ideea este, ca din ce am gasit eu, la banii astia, nu prea te atingi de suspensie :( Daca nu vrei competitie, ai cam asa: - Trail Master - pe okazii.ro - la vreo 4700 ron (nu am auzit pe nimeni sa-si fi pus pe masina, deci nu stiu sa-ti spun cum merge) - Calmini - 1000 Euro in Germania + transport (are Omoroka pe masina, dar am inteles ca este cam tare) - OME - In jur de 1500 Euro in Ro - este cea mai raspandita si cea mai buna (parerea mea) sunt foarte multe setari din care poti alege in momentul in care iti comanzi suspensia. Dar, din pacate, cam dublezi valoarea masinii :grin: - Ironman - o alternativa mai noua pe piata noastra si mai ieftina decat OME. In jur de 1200 Euro in ro. Despre confort si performante, nu stiu ce sa-ti zic, nu am gasit pe nimeni inca, care sa-si fi montat (pe Samurai), ca sa pot face o comparatie. Eu te sfatuiesc sa mai strangi niste bani si sa te orientezi catre unul ditre cele de mai sus. (de preferat Ironman, ca sa imi spui si mie cu merge :ha::ha::ha: ) PS: Sper sa nu deranjeze pe nimeni ca am pus preturi si detalii, dar exact postul asta l-am cautat si eu acum ceva timp si nu am gasit nicaieri detalii si preturi :h5 Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Suspension lift 3" - recomandari Oare la 40-50 mil nu face o conversie pe elicoidale? Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Suspension lift 3" - recomandari daca vrei si performate, poti sa iei in considerare si: - conversie la arcuri de wrangler, in jur de 400-500 euro - conversie la elicoidale, de la 1000 euro in sus. de la 3 inch in sus trebuie sa ai in vedere ca mai apar niste probleme care trebuiesc rezolvate la: -directie -cardane -frane 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dita_bogdan94 Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Suspension lift 3" - recomandari Nu pentru competitie, pentru iesiri ocazionale. Pana la urma cred ca o sa aleg Calmini de 3'', am gasit pe un site la 900 de euro cu tot cu TVA. Acum am mai multe idei pentru Samurai, dar nu prea sunt bani. :ha: Mi.a placut mult de tot asta si as vrea sa il fac si eu aproximativ la fel :grin: Un hardtop ca asta unde gasesc ? Si daca se poate un autocolant de camuflaj ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dita_bogdan94 Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Suspension lift 3" - recomandari Depinde ce vrei sa faci cu masina. Vrei sa te dai in campionat, sau doar iesiri ocazionale. Cat de tare vrei sa te dai cu ea? Si eu vreau sa-mi schimb suspensia, dar nu m-am hotarat inca la marca. Ideea este, ca din ce am gasit eu, la banii astia, nu prea te atingi de suspensie :( Daca nu vrei competitie, ai cam asa: - Trail Master - pe okazii.ro - la vreo 4700 ron (nu am auzit pe nimeni sa-si fi pus pe masina, deci nu stiu sa-ti spun cum merge) - Calmini - 1000 Euro in Germania + transport (are Omoroka pe masina, dar am inteles ca este cam tare) - OME - In jur de 1500 Euro in Ro - este cea mai raspandita si cea mai buna (parerea mea) sunt foarte multe setari din care poti alege in momentul in care iti comanzi suspensia. Dar, din pacate, cam dublezi valoarea masinii :grin: - Ironman - o alternativa mai noua pe piata noastra si mai ieftina decat OME. In jur de 1200 Euro in ro. Despre confort si performante, nu stiu ce sa-ti zic, nu am gasit pe nimeni inca, care sa-si fi montat (pe Samurai), ca sa pot face o comparatie. Eu te sfatuiesc sa mai strangi niste bani si sa te orientezi catre unul ditre cele de mai sus. (de preferat Ironman, ca sa imi spui si mie cu merge :ha::ha::ha: ) PS: Sper sa nu deranjeze pe nimeni ca am pus preturi si detalii, dar exact postul asta l-am cautat si eu acum ceva timp si nu am gasit nicaieri detalii si preturi :h5 :ha::ha::ha: Cred ca o sa optez pentru Calmini :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Suspension lift 3" - recomandari Salut, Eu am OME acum pe masina si o inaltare de vreo...10cm. in curand trec la elicoidale asa ca, daca vrei, te anunt cand le scot la vanzare Dragos Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dita_bogdan94 Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Suspension lift 3" - recomandari Salut, Eu am OME acum pe masina si o inaltare de vreo...10cm. in curand trec la elicoidale asa ca, daca vrei, te anunt cand le scot la vanzare Dragos La ce pret le vinzi ? E mai bine pe elicoidale sau de ce alegi varianta asta ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Suspension lift 3" - recomandari trec pe elicoidale pt ca vreau inaltare mai mare, flexare mai mare. Hai sa lasam postul asta pt pareri si sa discutam preturi pe PM sau telefon Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 (editat) Re: Suspension lift 3" - recomandari Nu pentru competitie, pentru iesiri ocazionale. Pana la urma cred ca o sa aleg Calmini de 3'', am gasit pe un site la 900 de euro cu tot cu TVA. Acum am mai multe idei pentru Samurai, dar nu prea sunt bani. :ha: [ATTACH=CONFIG]176600[/ATTACH] Mi.a placut mult de tot asta si as vrea sa il fac si eu aproximativ la fel :grin: Un hardtop ca asta unde gasesc ? Si daca se poate un autocolant de camuflaj ? Pentru cei care nu vor complicatii chitul Calmini 3" este o alegere buna de care eu sunt multumit chiar daca nu toate componentele m-au satisfacut pe deplin. Este o suspensie foarte rezistenta, un pic cam dura dar care flexeaza bine. Daca vrei sa nu te complici, asa cum spuneam mai devreme, iei kitul complet de 3" si aproape ca ai terminat dar sa nu faci prostia de a cumpara amortizorul de directie si bratul pitman alungit o data cu acest kit pentru ca sunt bani aruncati degeaba (iti spun din proprie experienta) Recomandarea mea, pentru a-ti iesi lucrarea mai ieftina si in acelasi timp mai buna ar fi sa procedezi astfel: 1. de la Calmini cumperi doar arcurile si eventual amortiozoarele fata (restu componentelor fie nu-ti vor trebui, fie sunt de proasta calitate sau le poti construi singur cu usurinta - amortizorele spate sunt si proaste si un pic cam scurte); 2. cumperi sau manufacturezi o pereche de cercei de 10cm pentru spate in genul Samurai 1" Extended Shackle (0.5" Lift)-SSP-HDS1 + o pereche de cercei HD fata pe dimensiunile standard 7cm (ideea este ca chitul de 3 inch de la Calmini iti ridica masina de fata cu aproximativ 1-2cm mai mult decat spatele si arata urat chiar si dupa ce-i pui bara HD si troliu - suna-ma mai bine si-ti explic aici cum sa rezolvi problema cel mai; in plus din cauza liftului si a duritatii arcurilor in timp iti vor ceda cerceii fata, acesta este un motiv in plus pentru care ei ar trebui inlocuiti) 3. iti manufacturezi 4 limitatoare de cursa pentru fata si spate din teava rectangulara de 50x50mm (in fata se prinde sub limitatoarele de cauciuc iar in spate se sudeaza de sasiu - exact asa sunt si cele de la Calmini si nu merita banii); daca vrei sa ramai cu rotile standard s-ar putea sa nu ai nevoie de aceste limitatoare. 4. este pacat totusi sa inalti masina cu 3" si sa pastrezi rotile standard pentru ca-ti va arata masina ca o caruta. Cu roti de 29-31" va arata mult mai bine, abia atunci vei remarca o adevarata transformare a masinii tale, insa in cazul acesta vei mai avea nevoie de flanse distantiere la roti de 30mm si, mai mult de atata, niste reductii schimbate in cutia de transfer sau diferentiale. Cu siguranta aici vei avea nevoie si de limitatoarele de cursa de la punctul 3; 5. renunti la bara stabilizatoare (nu-ti trebuie prelungirile acelea de bara stabilizatoare cu care vine chitul calmini, eu nu le-am instalat inca iar masina este foarte stabila in curbe din cauza arcurilor care sunt foarte solide); 6. faci rost de prelungitoare ale furtunurilor de frana fata (astea nu sunt incluse in chitul calmini oricum - eu le-am luat de pe site de la Zanfi si am platit cam multi bani dar cu siguranta se pot face adaptari; daca masina e japoneza si nu spaniola ca a mea se pot adapta furtune de damas parca); 7. renunti la clema care fixeaza cele doua cabluri ale franei de mana de sub caroserie pentru a le elibera (la flexarile puntii spate cablurile sunt prea scurte si tind sa se rupa); 8. distantiere la cardane sunt optionale (eu de frica am pus unele de 10mm cumparate tot de la Zanfi) Suna-ma si te ajut cu placere cu informatii suplimentare. Aaa, daca vrei sa vezi masina cum flexeaza cu arcurile Calmini uita-te la filmuletul din semnatura. Editat Aprilie 24, 2013 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dita_bogdan94 Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 (editat) Re: Suspension lift 3" - recomandari Pentru cei care nu vor complicatii chitul Calmini 3" este o alegere buna de care eu sunt multumit chiar daca nu toate componentele m-au satisfacut pe deplin. Este o suspensie foarte rezistenta, un pic cam dura dar care flexeaza bine. Daca vrei sa nu te complici, asa cum spuneam mai devreme, iei kitul complet de 3" si aproape ca ai terminat dar sa nu faci prostia de a cumpara amortizorul de directie si bratul pitman alungit o data cu acest kit pentru ca sunt bani aruncati degeaba (iti spun din proprie experienta) Recomandarea mea, pentru a-ti iesi lucrarea mai ieftina si in acelasi timp mai buna ar fi sa procedezi astfel: 1. de la Calmini cumperi doar arcurile si eventual amortiozoarele fata (restu componentelor fie nu-ti vor trebui, fie sunt de proasta calitate sau le poti construi singur cu usurinta - amortizorele spate sunt si proaste si un pic cam scurte); 2. cumperi sau manufacturezi o pereche de cercei de 10cm pentru spate in genul Samurai 1" Extended Shackle (0.5" Lift)-SSP-HDS1 + o pereche de cercei HD fata pe dimensiunile standard 7cm (ideea este ca chitul de 3 inch de la Calmini iti ridica masina de fata cu aproximativ 1-2cm mai mult decat spatele si arata urat chiar si dupa ce-i pui bara HD si troliu - suna-ma mai bine si-ti explic aici cum sa rezolvi problema cel mai; in plus din cauza liftului si a duritatii arcurilor in timp iti vor ceda cerceii fata, acesta este un motiv in plus pentru care ei ar trebui inlocuiti) 3. iti manufacturezi 4 limitatoare de cursa pentru fata si spate din teava rectangulara de 50x50mm (in fata se prinde sub limitatoarele de cauciuc iar in spate se sudeaza de sasiu - exact asa sunt si cele de la Calmini si nu merita banii); daca vrei sa ramai cu rotile standard s-ar putea sa nu ai nevoie de aceste limitatoare. 4. este pacat totusi sa inalti masina cu 3" si sa pastrezi rotile standard pentru ca-ti va arata masina ca o caruta. Cu roti de 29-31" va arata mult mai bine, abia atunci vei remarca o adevarata transformare a masinii tale, insa in cazul acesta vei mai avea nevoie de flanse distantiere la roti de 30mm si, mai mult de atata, niste reductii schimbate in cutia de transfer sau diferentiale. Cu siguranta aici vei avea nevoie si de limitatoarele de cursa de la punctul 3; 5. renunti la bara stabilizatoare (nu-ti trebuie prelungirile acelea de bara stabilizatoare cu care vine chitul calmini, eu nu le-am instalat inca iar masina este foarte stabila in curbe din cauza arcurilor care sunt foarte solide); 6. faci rost de prelungitoare ale furtunurilor de frana fata (astea nu sunt incluse in chitul calmini oricum - eu le-am luat de pe site de la Zanfi si am platit cam multi bani dar cu siguranta se pot face adaptari; daca masina e japoneza si nu spaniola ca a mea se pot adapta furtune de damas parca); 7. renunti la clema care fixeaza cele doua cabluri ale franei de mana de sub caroserie pentru a le elibera (la flexarile puntii spate cablurile sunt prea scurte si tind sa se rupa); 8. distantiere la cardane sunt optionale (eu de frica am pus unele de 10mm cumparate tot de la Zanfi) Suna-ma si te ajut cu placere cu informatii suplimentare. Aaa, daca vrei sa vezi masina cum flexeaza cu arcurile Calmini uita-te la filmuletul din semnatura. Iti multumesc mult de tot pentru acest raspuns detaliat :tk De unde ai luat hardtopul ??? Caut si eu unul identic, dar nu am gasit pe nicaieri :( Foarte misto Samuraiul, sa il stapanesti sanatos ! Editat Aprilie 24, 2013 de dita_bogdan94 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dita_bogdan94 Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Suspension lift 3" - recomandari Uite si o poza cu bestia :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Suspension lift 3" - recomandari Iti multumesc mult de tot pentru acest raspuns detaliat :tk De unde ai luat hardtopul ??? Caut si eu unul identic, dar nu am gasit pe nicaieri :( Foarte misto Samuraiul, sa il stapanesti sanatos ! Hardtopul a venit la pachet cu masina. Nu prea e bun pentru ca vibreaza iar in timp, daca folisesti masina la offroad, se rupe la colturi. La 500 euro cat costa un hardtop SH cumperi o prelata noua. Prelata, pe de alta parte, are si ea o serie de dezavantaje: suiera la drum intins, nu insonorizeaza si poate fi vandalizata mai usor. In teren insa mi se pare mai potrivita... cu conditia ca luneta sa nu fie opacizata. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dita_bogdan94 Postat Aprilie 25, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Suspension lift 3" - recomandari Am citit si despre varianta body lift...si acum am mai multe nelamuriri ca inainte :hl:ha: ma lamureste si pe mine cineva care ar fi cea mai buna varianta, nu neaparat cea mai ieftina ? Chiar daca o sa coste un pic mai mult decat bugetul initial, nu e nicio problema...facem sacrificii :grin: Daca ii iau setul complet de la Calmini de 3'' mai trebuie sa fac ceva modificari ? Mai e necesar si un body lift ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei.mihailov Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 (editat) Re: Suspension lift 3" - recomandari Daca urmaresti sa pui roti de 35, atunci poate are sens si body lift. Altfel, nu rezolvi nimic. In fapt, inaltarea poate avea doua ratiuni: estetica si functionala. Daca motivele tale sunt functionale, urmaresti cateva obiective evidente: 1 Roata mai mare (singura inaltare "reala" a masinii) 2. Flexare mai buna 3. Anduranta sporita in noua configuratie 4. Eventual confort sporit (asta daca mergi pe OME sau conversie pe Wrangler YJ) Cu bodylift obtii doar roata mai mare. Flexarea ramane la fel, ansamblul va fi mai putin fiabil. Editat Aprilie 28, 2013 de Astral http://mirosdecafea.wordpress.com/2012/08/07/face-sens/ Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dita_bogdan94 Postat Aprilie 27, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Re: Suspension lift 3" - recomandari Daca urmaresti sa pui roti de 35, atunci poate face sens si body lift. Altfel, nu rezolvi nimic. In fapt, inaltarea poate avea doua ratiuni: estetica si functionala. Daca motivele tale sunt functionale, urmaresti cateva obiective evidente: 1 Roata mai mare (singura inaltare "reala" a masinii) 2. Flexare mai buna 3. Anduranta sporita in noua configuratie 4. Eventual confort sporit (asta daca mergi pe OME sau conversie pe Wrangler YJ) Cu bodylift obtii doar roata mai mare. Flexarea ramane la fel, ansamblul va fi mai putin fiabil. Am inteles acum :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate