PDA

View Full Version : Suzuki Vitara - fluiera cureaua de la alternatorcezarcolibri
7th January 2011, 07:58
Buna!
am de 4 luni o suzuki vitara i imi fluiera cureaua de la alternator. Am verificat, nu se vede uzata, am intins-o un pic si tot asa fluiera. Eu nu sunt meserias dar a primit pareri de genul: rulmentul e pesiune, curaua veche si trebuie inlocuita sau ca schimbati 2 rulementi la aternator. Va rog sa dati o opinie cei care va pricepeti.
Merci anticipat!

symy139
7th January 2011, 08:48
Buna!
am de 4 luni o suzuki vitara i imi fluiera cureaua de la alternator. Am verificat, nu se vede uzata, am intins-o un pic si tot asa fluiera. Eu nu sunt meserias dar a primit pareri de genul: rulmentul e pesiune, curaua veche si trebuie inlocuita sau ca schimbati 2 rulementi la aternator. Va rog sa dati o opinie cei care va pricepeti.
Merci anticipat!
Nu stiu daca merita momentan sa investighezi problema rulmentului de presiune. Eu cred mai degraba, ca sa elimini prb rulmentului de presiune, sa dai jos cureaua la alternator pentru nu mai mult de 3-4 min (in cazul asta nu iti lureaza nici pompa de apa) si sa pornesti sa vezi daca iti mai fluiera, daca nu o problema eliminata.
2. Daca zici ca cureaua (scz cacofonia) este in stare buna, atunci cred ca singurul cu probleme este alternatorul, care intradevar scoate zgomotul asta daca incep rulmentii lui sa se gripeze.
apropo, cand ai dat jos cureaua ca sa elimini rulmentul de presiune din problema, incearca sa invarti la mana alternatoru de fulie, logic cu motorul oprit, ar trebui sa se invarta foarte usor, fara mari impedimente.

Succese, asteptam rezolvarea problemei!

zep
7th January 2011, 08:58
nu intinde cureaua pt ca vei distruge pana la urma rulmentul de la alternator
io zic sa pui un pic de ulei pe curea si sa o tratezi cu indiferenta

aia cu ''nu se vede uzata'' nu se pune pt ca uzura ''nu se vede'' uzura sigur exista, insa acum fiind frig cauciucul curelei nu mai e la fel de elastic cu sanse mai mari sa fluiere ,in afara de faptul ca e deranjant fonic alte probleme nu cauzeaza masinii

LorD'eko
7th January 2011, 09:51
Ce treaba are "rulmentul de presiune" cu alternatoru' ???:ha:

Si la mine mai scartaie cureaua aia, cu toate ca e noua:grin:. Nu-i bai, 2-3 spritzuri spre 6500rpm si se duce.
Intinzatorul l-ai verificat? Ar putea fii saracia aia de rulment de la intinzator:wink:

D.R.G
7th January 2011, 20:34
Incearca sa dai cu niste solutie gen WD40 pe curea si vezi daca mai face.Daca sunetul persista nu este de la curea.

Marse
7th January 2011, 20:52
Incercati sa evitati uleiul pe curele.

Daca fluriera numai dupa pornire cateva minute, inseamna ca patineaza cand intra alternatorul in sarcina si mai trebuie intinsa putin.

Daca e intinsa suficient si fluiera fara incetare, da-o jos si verifica tot ce e antrenat de ea - alternator, intanzitor, etc. Toate astea au rulmenti care se uzeaza si in timp incep sa cante.

Succesuri! :top

csaf
7th January 2011, 21:31
@Marse are dreptate. Am avut acelasi scartait cam la o luna dupa ce am schimbat curelele. Zgomotul dura cateva secunde, pana intra alternatorul in sarcina. Am eliminat zgomotul prin intinderea curelei alternatorului. De regula, rulmentii care stau sa se gripeze nu scartaie. Ei scrasnesc mai degraba. Spor la treaba!

Andrei Braica
7th January 2011, 21:56
Si la mine tot asa face cand il pornesc, in special canda sta motorul nepornit mai mult timp, dar dupa un minut nu mai face, am mai dat si eu cu spray vaselina si isi revenea imediat

Eu am crezut ca s-au dus rulmentii de la alternator si am dat cureaua jos si am miscat de axul rotorului de la alternator si nu avea joc

zep
7th January 2011, 22:29
si de ce sa evitam uleiul pe curea?

LMSR
8th January 2011, 10:37
salut,
si la mine s-a intamplt la fel,am incercat cu spray cu vaselina dar se rezolva pe moment
in final am schimbat cureau si nu au mai fost probleme.
numai bine

Naivatco
8th January 2011, 23:25
rulmentii din alternator fluiera. au ramas fara vaselina intrucat, cel mai probabil, sau rupt colierele care tin bilele. cel mai bine dai alternatorul jos si ii faci o reparatie capitala. daca ai o menghina sanatoasa si ceva dornuri poti sa o faci singur. ulei, vaselina, benzina...... etc nu se pune pe curele deoarece deterioreaza cureaua iremediabil. inainte ca sa prelungesti viata unei curele intinse se ma folosea smoala. frecai cureaua cu smoala si avea aderenta pe fulie. dar sa fim seriosi cat poate costa o curea de alternator incat sa merite sa recurgi la asemenea subtilitati mecanice.

martinchiuloasa
9th January 2011, 00:30
dc ai modelul cu caneluri incearca sa o intinzi mai tare,te poate pacali la mana iar in realitate nu e intinsa cum trebuie:x

cezarcolibri
11th January 2011, 07:45
salutare!
Am lipsit cateva zile! Astazi cand am intrat am avut placuta surpriza sa vad ca nu sunt singur pe lume cu suzi a mea! va multumesc de sfaturi, le-am citit pe fiecare in parte si zilele astea o sa studiez atent problema sa vad care este cauza pt care fluiera. O sa dau si cureaua jos sa vd dca fluiera fara curea, o sa invart alternatorul fara curea sa vad daca nu unt dusi rulmenti de la alternator. mai trebuie sa vad care ii treaba cu intinzatorul. Trebuie sa va pun ca nu ma pricep mai deloc la masini dar am prins curaj dupa ce am vazut parereile voastre! Va multumesc anticipat si o sa va poveatesc eact care este deznodamantul povestii cu fluieratul curelei care este foarte deranjant cand pornesc si masina nu ste calda.