Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Capuse - "prim ajutor" + indepartare

Recommended Posts

Re: Capuse - "prim ajutor" + indepartare

Eu mi-am luat spray-ul asta preventiv http://www.mountex.ro/produs/11109-009-0/gbio_spray_capuse cu care m-am dat timp de o saptamana, cat am dormit prin paduri in timpul ultimei mele expeditii.

Se gasesc si in alte locuri de cumparat, chiar si la magazinele de nou nascuti.

Weekendul trecut insa m-am imbatat la pescuit iar noaptea am dormit sub cer senin in iarba, locul fiind foarte circulat de caini si oi. Nu s-a pus nici una pe mine asa ca in toata treaba asta cu capusele este si o oarecare exagerare.

Va salut !

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dupa extragerea capusei ai primit un tratament preventiv ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

.........asa ca in toata treaba asta cu capusele este si o oarecare exagerare.

Este !

Ati mai auzit ceva de Serban Ionescu, cel mai cunoscut caz, dupa plecarea la clinica din Austria ?

Nu....pentru ca diagnosticul de neuroborelioza a fost infirmat si i s-a stabilit cel corect.....

...Si parca de unde in mai era o adevarata epidemie de borelioze, brusc, toti oamenii aia s-au vindecat subit de nu mai este interesata media ?!?

Si nu, nu presupuneti ca a fost mana malefica a producatorilor de medicamente......

...

Weekendul trecut insa m-am imbatat la pescuit iar noaptea am dormit sub cer senin in iarba, locul fiind foarte circulat de caini si oi. Nu s-a pus nici una pe mine ....

Fara niciun misto, acu' ceva vreme am citit ca insectele ii prefera pe cei care nu sunt imbibati cu alcool, fie ca e vorba despre tantari, capuse sau alte sugatori de sange. Nu va ganditi ca se-mbatara oamenii special, au pus la dispozitia insectelor recipiente cu sange curat si cu cel botezat, cu un grad alcoolic similar unui consum usor peste moderat. Invariabil insectele au ocolit sangele alcoolizat.

Dupa extragerea capusei ai primit un tratament preventiv ?

am primit ceva injectie...nu'sh de care...antitetanos sau ceva de genu' (in umar) si un bilet de trimitere la Spitalul de Boli Infectioase unde tre sa ma duc sa ma ia aia in evidenta ca "intepat de capusa" :uameni si sa ma "monitorizeze"... o sa ma duc azi pe la aia sa vad care e faza....

ideea e ca in copilaria mea fericita pe la tara mi-am mai scos eu singur cu ceva ace si bricege (nesterilizate) niste capushe (adica vreo 2 in total) fara sa am nici un tratament facut apoi......is inca p'aci... :banana

sincer gasesc mai riscant si mai periculos sa stau cate 2 ore in jegul ala de sala de asteptare de la urgente decat sa nu iau antibioticele astea acuma...

@u2_u: da nene un link la studiu asta sa-i trimit la nevasta...macar asa am si eu liniste in casa seara la o bere. pe mine nu ma crede cand ii zic ca fac tratament la rinichi :ha: acuma daca fac si "profilaxie" ptr capushe si alte sugatori de astea cu atat mai bine :grin:

Edited by l_stoian79

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

• 2 weeks later...

Deschid acest topic in speranta ca cei avizati vor putea sa ma lumineze. Pare un subiect simplu, toata lumea stie ce-i de facut, dar, concret, in anturajul meu cel putin, nimeni nu stie precis....(parerea mea).

Faptele:

La inceputul lunii trecute am facut o scurta iesire la padure cu niste prieteni. Ne-am simtit bine pana am ajuns acasa si am descoperit ca avem fiecare cate 2..3 capuse. Nu mi s-a mai intamplat niciodata. Nestiind concret nici o tehnica de "prim ajutor" si indepartare a bestiilor (am auzit multe variante dar nu mai vazusem niciuna), am recurs la prietenul GOOGLE - ei si de aici incepe ceatza deasa! Am vazut/citit o gramada de "prostii", de la arderea la cur (bineinteles a capusei :ha: ) cu tigara pana la "inecarea" in acetona, de la "desurubarea in sens invers acelor de ceasornic" :roll: (trigonometric adica) pana la extragerea directa, lenta dar ferma cu penseta.

Va rog deci sa va dati cu parerea: - De fapt ce trebuie facut, care-i metoda cea mai buna de a scapa de aceste vietati?

Salut

Ai aici un documentar complet despre tema.

http://medicologia.info/2012/05/boala-lyme-daca-ne-musca-capusa/

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !

• 6 months later...

Acum am primit un mail pe aceasta tema

Cea mai simpla, sigura si EFICIENTA metoda de indepartare a căpușelor !!!

Înnebunită după aroma fosforului umed, căpușa este dispusă să părăsească inclusiv corpul nostru, dacă simte acest miros prin apropiere.

Cu toții ne ferim copii de înțepătura căpușelor, care după cum se cunoaște, răspândesc boala Lyme (Borrelioza).

Căpușa înfiptă în pielea noastră poate fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul unui singur băt de chibrit.

Umeziți capul unui băț de chibrit, și descrieți cercuri cu el, în jurul locului, unde este înfiptă căpușa. După câteva secunde căpușa își va extrage singur capul, și se va urca pe bățul de chibrit, pentru a savura mirosul de fosfor !

Această metodă de îndepărtare a căpușelor s-a dovedit a fi cea mai sigură și cea mai eficientă. Nu trebuie să purtăm grija riscului, ca prin apucarea corpului căpusei saliva acesteia să fie injectată în corpul nostru, și nici să se rupă capul insectei înfipte în piele.

Această metodă este răspândită numai prin calea directă, de la om la om, și nu se găsește nici o explicație pentru faptul, că media nu-o răspândește deloc ?!

Rubicon 2.8

......

Această metodă este răspândită numai prin calea directă, de la om la om, și nu se găsește nici o explicație pentru faptul, că media nu-o răspândește deloc ?!

Da` de ce ar trebui s-o promoveze media cand era mult mai simplu ca persoana care a descoperit metoda, sa filmeze, fie si cu un telefon, si sa urce filmuletul pe ytb si sa vada toata lumea ca intr-adevar metoda este functionala......???

@U2_2 Titlul filmarii intr-o traducere aproximativa este : "capusa NU iubeste (nu-i place) chibritul".Este oarecum in contradictie cu ce spune mai sus @pitonul.Bine...ii place,nu-i place,daca iese din piele si-si vede de drum... e ok.

Life's Too Short To Drive Boring Cars

Da` de ce ar trebui s-o promoveze media cand era mult mai simplu ca persoana care a descoperit metoda, sa filmeze, fie si cu un telefon, si sa urce filmuletul pe ytb si sa vada toata lumea ca intr-adevar metoda este functionala......???

Alteta, cand vezi ditamai alunita, nu cred sa-ti mai arda a te filma sau sa-i spui copilului stai asa sa deschid camera sau telefonul.

Avem aici o replica la filmuletul postat de @u2_2

Mesaje postate: 28

Cum putem scapa de capuse!

« : Iunie 20, 2012, 08:21:02 am »Am deschis acest subiect pentru a discuta despre combaterea capuselor pe cale chimica sau orice leacuri babesti.

Pentru a va incuraja sa ne scrieti o sa va scriu si eu o modalitate de a scapa de capusele deja instalat.

Este foarte simplu: se ia un betisor de chibrit se imbiba cu saliva si se pune peste (sau langa) capul capusei. Fosforul facand reactie cu saliva se creeaza gazul de fosfor ce a ce nu-i place capusei si isi scoate capul.

Rubicon 2.8

Alteta, cand vezi ditamai alunita, nu cred sa-ti mai arda a te filma sau sa-i spui copilului stai asa sa deschid camera sau telefonul.

Avem aici o replica la filmuletul postat de @u2_2

.......

Serenissime, in numele binelui fata de aproapele nostru unii au facut multe nefacute, iar altii au facut sacrificii......

(...)

Este foarte simplu: se ia un betisor de chibrit se imbiba cu saliva si se pune peste (sau langa) capul capusei. Fosforul facand reactie cu saliva se creeaza gazul de fosfor ce a ce nu-i place capusei si isi scoate capul.

ce este gazul de fosfor ?

ce este gazul de fosfor ?

O fi un fel de gaz de shi(s)t? Nu va suparati pe mine, glumesc si eu :ha:

Domnilor, din cauza acestui topic eu anu trecut timp de o saptamana cat am batut coclaurile prin orientali m-am infofolit din cap pana-n picioare in haine, imbalsamat fiind cu zeama anticapusa de sus pana jos, ca imi amintesc, la un moment dat, nu mai puteam invarti volanul de unsuros ce eram pe maini. Asta e, am fost manipulat de media ce sa fac :ha:

Eu am copilarit la tara dar zau, parca a fost intr-o alta viata. Acolo jucandu-ne cu animalele eram mereu plini de purici si alte lighioane dar nu se mai lega nicio borelioza de noi. Beam apa din fantana sau mai stiu eu ce izvor, nu minerala ca acuma si uite ca nu luam e-coli. Cand ne zgariam ne pisam pe rana si nu mai faceam tetanos. Baie faceam in niste garle noroioase pline de detoate si nu luam nimic de acolo... cel mult lipitori si o mica raie :ha:

Acuma am devenit foarte sensibili. Nu stiu ce sa zic dar eu unu parca as reveni la vechea mea tinuta de offroad: pantaloni scurti si sandale :ha:

Va salut !

O fi un fel de gaz de shi(s)t? Nu va suparati pe mine, glumesc si eu :ha:

Domnilor, din cauza acestui topic eu anu trecut timp de o saptamana cat am batut coclaurile prin orientali m-am infofolit din cap pana-n picioare in haine, imbalsamat fiind cu zeama anticapusa de sus pana jos, ca imi amintesc, la un moment dat, nu mai puteam invarti volanul de unsuros ce eram pe maini. Asta e, am fost manipulat de media ce sa fac :ha:

Eu am copilarit la tara dar zau, parca a fost intr-o alta viata. Acolo jucandu-ne cu animalele eram mereu plini de purici si alte lighioane dar nu se mai lega nicio borelioza de noi. Beam apa din fantana sau mai stiu eu ce izvor, nu minerala ca acuma si uite ca nu luam e-coli. Cand ne zgariam ne pisam pe rana si nu mai faceam tetanos. Baie faceam in niste garle noroioase pline de detoate si nu luam nimic de acolo... cel mult lipitori si o mica raie :ha:

Acuma am devenit foarte sensibili. Nu stiu ce sa zic dar eu unu parca as reveni la vechea mea tinuta de offroad: pantaloni scurti si sandale :ha:

:bravo :bravo :bravo

• 4 months later...

Nu stiu daca s-a mai scris,dar dupa ce am citit pe net,cica ar reactiona la fosfor.Asadar, inmuiat un bat de chibrit in apa si dat de jur imprejurul capusei.Se desprinde singura.:tk

cea mai mare glumă care circulă pe net, asta este relația dintre căpușe și bățul de chibrit :)

de altfel, vă puteți convinge singuri că bățul (gămălia) de chibrit NU CONȚINE fosfor

http://ro.wikipedia.org/wiki/Chibrit

http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/istoria-chibritului

în schimb, o soluție de mare ajutor este balsamul cu bitter suedez

în afară de tratarea înțepăturilor de insecte, are multe alte calități pentru a vă convinge în a-l include în trusa medicală

...

Ar fi o greseala. Capusele s-au inmultit exponential in ultimii ani, sa te expui asa, informat fiind, nu e o atitudine tocmai matura...

Citeam zilele trecute un raport continand expansiunea si inmultirea capuselor, domnii de la universitatea in cauza sustineau ca activitatea neobisnuita a capuselor din ultimii ani ar putea fi pusa pe seama schimbarilor climatice. De exemplu aici, in Suedia, capusele se extind spre nord si spre interiorul tarii an de an. De unde acum 15-20 de ani nici nu se punea problema existentei capuselor in afara zonelor de coasta din Sud, acum intalnim des capuse, in interiorul tarii, pana mai sus de Stockholm.

Am citit si eu topicul domnului Gherman. Foarte interesanta si de apreciat initiativa.

Am stat si m-am gandit, pentru ca saptamana viitoare plec iar in expeditie, si am decis sa port tinuta adecvata totusi, adica bocanci, pantaloni lungi + solutie anticapuse.

E mai bine sa previi unele probleme in viata daca ai posibilitati si constiinta ;)

Va salut !

Pana acum , la mine , s-a cristalizat ideea de protectie si preventie .

Pentru asta , rog respectuos pe cei in domeniu - cei implicati in medicina umana si veterinara - sa clarifice ideea de tratare a hainelor ( si altui echipament personal ) cu permetrin , sau similarul lui . Neclaritatile mele sunt legate de eventuala toxicitate , doze maxim admise si maxim recomandate , perioada de eficienta - si tot ce ar mai trebui luat in considerare pentru preventie si protectie .

Multumesc .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Pana acum , la mine , s-a cristalizat ideea de protectie si preventie .

Pentru asta , rog respectuos pe cei in domeniu - cei implicati in medicina umana si veterinara - sa clarifice ideea de tratare a hainelor ( si altui echipament personal ) cu permetrin , sau similarul lui . Neclaritatile mele sunt legate de eventuala toxicitate , doze maxim admise si maxim recomandate , perioada de eficienta - si tot ce ar mai trebui luat in considerare pentru preventie si protectie .

Multumesc .

vezi postul meu nr.51

Cu tot respectul , am studiat pe indelete , inclusiv cele amintite in postul respectiv . Cu toate ca sursele sunt din cele mai diverse , informatiile par sa duca spre aceasi idee - permetrinul poate fi considerat o solutie eficienta ( armatele occidentale il folosesc pentru impregnarea si reimpregnarea uniformelor noi si utilizate precum si a echipamentului individual , e folosit pentru mentinerea sub control a capuselor inclusiv in fauna salbatica , este eficient inclusiv la o gama larga de insecte , slaba absorbtie si buna tolerabilitate pentru om si mamifere in general - mai putin la pisici , unde poate fi letal - , se utilizeaza simplu si sigur - prin pulverizare si apoi simpla uscare a hainelor si echipamentului ; tratamentul ar trebui sa se mentina activ mai multe spalari ) .

Pentru ca nu cunosc suficient , cer parerea profesionistilor in sustinerea celor de mai sus . Detaliile sunt binevenite .

... aaa... ma scuzati ...

UP .

Nu la vanzare , ci la intrebare .

Multumesc .

• 1 year later...

Cum azi de Paste mi-am spalat niste cizme si nadragii cu furtunul dupa cea mai stupida actiune de recuperare la malul Dunarii ... si mi-am pus din nou problema supradozarii la tratarea hainelor cu permetrin .

Este cu adevarat o problema la supradozare ? Chiar daca nu ar fi o problema majora pentru ca hainele respective nu sunt purtate permanent .

Asa ca mai dau un UP la intrebarea din postul anterior de aproape doi ani vechime.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use