melculbeat Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 salut, o recomandare de service, in bucuresti, unde se poate masura presiunea in rampa injectoare sau cineva dispus sa imprumute, pentru o jumatate de zi, un device cu care sa pot masura presiunea? la toate service-urile la care am incercat, nu se face asa ceva :(( multumesc anticipat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare Benzina? Diesel? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicolae Radu Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare Salutare! Vrei sa o masori cu manometrul?! Sau cu terster-ul? Am avut si noi problema asta si am schimbat rampa cu totul.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare Benzina? Diesel? Benzina, Frontera C20NE 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Mai 31, 2014 Autor Partajează Postat Mai 31, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare salut, e vorba de benzina si nu as schimba rampa fara sa am toate datele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Mai 31, 2014 Autor Partajează Postat Mai 31, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare evident cu manometrul. nu cred ca o diagnoza pe tester ar evidentia o presine scazuta pe tur, exceptie facand situatia in care cauza ar fi de natura electrica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kriu Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare gaseste pe la cineva, pe undeva, un manometru pt lichide, cuplezi capatul unui furtun pe el, iar celalalt capat al furtunului pe stiutul de retur al rampei de injectoare. dai la cheie (pt ca altfel nu merge pompa), si cineva priveste unde urca presiunea. presiunea din rampa, difera si in functie de pozitia clapetei de acceleratie. frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1 frontera B 2.2 16v sport - de plimbare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare OK, benzina. Presiunea se masoara intre pompa si regulatorul rampei. Dupa regulator nu conteaza. Eu asa stiu. Daca poti, da-mi un tzar maine. 0742368479. Daca nu raspund imediat te sun eu. @kriu: insanatosire grabnica! Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Iunie 2, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare @kriu multumesc si insanatosire grabnica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kriu Postat Iunie 2, 2014 Partajează Postat Iunie 2, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare pai, daca masori pana in regulator, verifici doar pompa! daca verifici cum am zis eu, atunci vezi presiunea in rampa..... pe tine cred ca asta te intereseaza, presiunea pe capul injectoarelor.... frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1 frontera B 2.2 16v sport - de plimbare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Iunie 2, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare buuun, presiunea nu am reusit sa o masor, deoarece lipsa timpului nu mi-a permis sa caut un kit de masurare competent. drept urmare, imi construiesc singur dispozitivul in seara asta. ce am observat astazi, ca nu da pic de benzina pe retur. de aici trag doua concluzii: 1. ca nu am suficienta presiune incat sa deschida returul. care ar putea fi cauza, ca am schimbat doua pompe, ambele noi, ambele pentru modelul asta, fara adaptari? 2. regulatorul de presiune crapat, dar atunci as avea suprapresiune in rampa, ceea ce ar avea ca efect un amestec bogat cu rateuri pe evecuare, nicidecum in admisie... pareri? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Iunie 2, 2014 Partajează Postat Iunie 2, 2014 (editat) Re: masurare presiune in rampa injectoare verifica furtunul de vacuum care comanda regulatorul, oricum la relanti vacuumul fiind mai mic tine regulatorul aproape inchis. regulatoarele astea mai pica din cand in cand asa ca daca ai pompa noua ,urmatoarea miscare prim metoda MBS (metoda bajbaielilor succesive) ar fi regulatorul. Editat Iunie 2, 2014 de comanr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Iunie 2, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare pai, pe retur nu vine benzina nici la 4000 rpm si din cate am inteles, debitul maxim pe retur este la ralanti. care este furtunul la care faci referire, cel dinainte sau de dupa clapeta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Iunie 2, 2014 Partajează Postat Iunie 2, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare este vorba de furtunul care pleaca din regulator in admisie, de obicei dupa clapeta, verifica l sa nu fie spart/copt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Iunie 6, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare dupa o noua schimbare de pompa, a treia, am reusit sa masor presiunea: la ralanti am 2,4 bari, iar in sarcina 2,9 bari. daca strangulez furtunul de retur, valorile se modifica cu 0,5 bari in sus. alt lucru pe care l-am observat, este faptul ca imediat dupa oprirea motorului se goleste furtunul de retur, ceea ce nu mi se pare in regula. de asemenea, in sarcina apar foarte des pierderi de presiune si mers neregulat. pareri, opinii despre care ar putea fi cauza? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Iunie 11, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2014 Re: masurare presiune in rampa injectoare Cineva din bucuresti ma poate ajuta pentru cinci minute cu un regulator de presiune, pentru o proba? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Februarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2016 Re: masurare presiune in rampa injectoare Revin la acest topic deoarece dupa doi ani am reusit sa rezolv problema si sper ca aceasta portare sa fie de ajutor si altora. In urma cu doi ani mi-a crapat pompa de benzina si nu prea intelegeam ce se intampla, cum functioneaza si ce anume trebuie remediat. dupa multiple inteventii, inlocuiri de pompe, modificari facute de mecanici mail mult sau mai putin priceputi (unii dintre ei prepara masini de curse), aberatii impotriva legilor fizicii si o gramada de componente distruse am inlocuit pompa cu una second hand, de la dezmembrari, de pe o masina care functiona. Nu am inlocuit doar pompa, ci intreg ansamblul antival-sonda litrometrica, ocazie cu care am reusit sa-mi dau seama ce modificari facusera niste "profesionisti" si de ce nu aveam presiune in rampa de injectoare. cu toate astea, motorul nu a mai functionat ca inainte. Fix, pe 31 decembrie, problema a reaparut cu simptome oarecum diferite si, din fericire, in fata blocului. Nefiind presat de timp si tinand cont de postari mai vechi pe diverse forumuri, am tot sapat si am ajuns la concluzia ca ceea ce exista in oferta la importatorii din Romania, pe acest model de masina, sunt doar pompe pentru motoare C20NE echipate cu injectie monopunct. Pentru ca nu sunt adeptul adaptarilor, am cautat cu insistenta si am reusit sa gasesc piesa aftermarket de care aveam nevoie. Intr-un final am luat o pompa ERA, cod 770124. Oferta variaza de la 98 pana la 600 lei, depinde de producator. Pe mine m-a costat 205 lei. Dupa inlocuire, motorul functioneaza ca pe vremuri si sper sa functioneze "ca unsa", cunoscatorii stiu :)))) P.S. Multumesc, Kriu! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Re: masurare presiune in rampa injectoare deci in concluzie problema era ca foloseai o pompa de benzina pt injectie monopunct in loc de multipunct? adica erai penalizat si pe debit cu alte cuvinte :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 (editat) Re: masurare presiune in rampa injectoare Cred ca daca te combini cu baba07 din tm puteti face un manual complet de reparatii frontera diesel/benzina..De asta sunt eu adeptul pieselor SH PS-ce nu inteleg eu e cum dracu`mergea totusi cu pompa de monopunct. Editat Februarie 2, 2016 de SUPERDRAGOS 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Februarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2016 Re: masurare presiune in rampa injectoare De mers merge, chiar dacă îi pui benzină cu seringa. C20NE nu e un motor pretențios. A mers, dar nu a functionat în parametrii deoarece pompa de monopunct scoate 0,8 bari și nu se alimentează sificient. În mod normal pompa trebuie să lucreze la 3,5 bari, cu debit de 90l/h. Ăsta e motivul pentru care motorul nu merge bine nici cu cele de Cielo care scot 3 bari și 70l/h. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Februarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2016 Re: masurare presiune in rampa injectoare Dragoș, și eu sunt adeptul pieselor SH, dar nu intotdeauna ai garanţia că pe mașina de pe care faci transplantul mai sunt piesele de prim montaj. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate