Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Proiect Grand Vitara

Postări Recomandate

Salut,

Iaca si povestea mea cu modificarea unei Grand Vitara, in caz ca mai e cineva interesat.

Am inceput in primavara cu un kit OME de 1.25''.

Probleme:

- atentie la senzorul de ABS, la mine unul a fost sacrificat, si nu costa decit vreo 500 si ceva de RON

- unghi de cadere pozitiv de aproximativ 2 grade sau mai mult.

Unghiul de cadere l-am corectat cu niste suruburi excentrice (faimoasele camber bolts), si am ramas la un unghi de cadere pozitiv, dar in limite (aproximativ 0.5 respectiv 0.7 grade).

Dupa inaltare au urmat:

- MRL-uri AVM

- scut fata din aluminiu de 6mm de la ASFIR

Desi teoretic aceasta inaltare nu ar trebui sa implice si alte modificari, tot ce tine de trenul de rulare pare intins la maxim (furtuniri si alte traznai care mai sunt pe acolo).

Cred ca urmatoarea miscare ar fi sa caut niste brate (sau cum se cheama fieratania aia in forma de Y care tine roata fata) cu unele mai zdravene. Se pare ca cei de la Calmini au asa ceva intr-un kit de body-lift. Poate am noroc si gasesc numai piesele care imi trebuie.

Ultima achizitie au fost niste cauciucuri decente (BFG AT) de 235/70 R16, cam cu 4.5 cm mai mari decit cele originale.

Totul pare ok, doar ca la dimensiunea asta, la volan maxim cauciucurile se freaca de sasiu. Pina imi gasesc distantiere nu mai trag de volan la maxim :wink:

Masina se comporta mult mai bine in teren (nimic extrem), dar pe sosea a inceput sa se transforme intr-o barcuta... :grin:

Rezumat:

- kit de inaltare suspensie OME 1.25'' + surub excentric pentru corectia unghiului de cadere Eibach

- MRL-uri AVM

- scut motor Alu 6mm (Asfir)

- cauciucuri BFG AT 235/70 R16

TODOs:

- flanse distantiere + acoperit cu ceva antirugina (nu stiu cu ce) partea se sasiu lustruita de cauciuc

- pushbar

- proiectoare

- solutie de depozitare pentru acareturi (hi-lift, troliu manual, lopata...)

- brate mai zdravene pentru roti

- husa sau capac roata de rezerva

P.S. Multumesc tuturor care m-au ajutat pina acum cu acest proiect si multumesc anticipat celor care ma vor ajuta si pe viitor :).

P.P.S. Stie cineva ce parametri ar trebui sa aiba flansele distantiere? Am o oferta pentru 2 modele de la calinvas (multumesc) si nu stiu care e aia buna:

WS 106 = Chevrolet, Dodge, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Opel, Plymouth, Ssangyong, Suzuki, Toyota, Volkswagen. = 6x139,7 TO 6x139,7 = 1.5" (38,1mm) = 12mm x 1.5 = 375 RON_TVA_INCLUS

WS 116 = Geo, Suzuki. = 5x139,7 TO 5x139,7 = 30mm = 12mm x 1.25 = 375 RON_TVA_INCLUS

Tot ce stiu e cam am 5 prezoane, dar nu vreau sa fac o comanda si sa sfirsesc prin a avea niste bucati inutile de metal in debara (stiu, stiu... mai proptesc o masa... un corp de biblioteca...).

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Proiect Grand Vitara

O sa revin cu poze mai exacte, dar ca sa astimparam pofta publicului, iaca una. L urmatoarea iesire o sa incerc sa fac niste poze "de catalog" :wink:

P.S. Scopul acestui thread nu e sa ma laud, ci mai mult sa prezint ce am facut si ce probleme am avut, in caz ca mai intereseaza pe cineva. De asemenea, mai e si o lista de probleme deschise, la care toata lumea e invitata sa vina cu sugestii.

Oliver

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Primele probleme dupa modificari, dar fara o legatura neaparat directa cu modificarile.

1. Bucsele de la bara stabilizatoare au inceput sa "puste" ca popcornul :) Deocamdata una, dar deja mai aud una... deci aproape 2. Multumesc lui Paul din Targu Jiu pentru o bucsa de Jeep cu care m-a binecuvintat cind eram pe acolo.

2. Anvelopele mai mari ating la flexare mare aripa spate (deja a indoit putin table pe acolo)

3. Diferentialul fata nu merge.

Problema cu diferentialul fata e ceva mai veche.

Diferentialul a fost schimbat anul trecut la Suzuki cu unul nou nout, made in Japan. E drept ca de anul trecut nu am mai avut nevoie de 4x4 decit o data, cind nu a mers si m-am ingropat in nisip. Am dus-o la service Suzuki eu au mosmondit ceva si au zis ca merge. Desigur, acum 2 saptamini cind am avut nevoie iar de 4x4 s-a demonstrat stiintific ca nu merge...

La Tirgu Jiu (eram in concediu), gratie domnului Daniel66 am mers la un service sa investigam problema. Am ajuns la concluzia ca diferentialul merge, dar se pare ca diafragma de cuplare a satelitilor ori nu primeste suficienta presiune deci pompa nu mai e buna, ori e intepenita sau prost montata si trebuie desfacut diferentialul si vazuta care e problema.

Interesant este ca martorul de 4x4 e declansat de un contact de presiune din pompa de aer. Deci martorul spune doar cind pompa face presiune, nu si cind e cu adevarat cuplat diferentialul.

Miine merg la BS Motors sa lamurim problema (tot ei au montat noul diferential). Din partea mea sper sa fie pompa de aer, ca nu mai vreau sa umble la diferential.

Cum mai ziceam in alta parte... o sa iau si un Samurai pentru ture mai hard, poate si pentru competitii (cine stie...) si pe asta sa o pastrez pentru strada si "softroad".

P.S. Nu ma pricepeam de loc la mecanica auto... dar se pare ca e inevitabil cu hobby-ul asta :)

Oliver

Link spre comentariu

Salut,

Iaca si povestea mea cu modificarea unei Grand Vitara, in caz ca mai e cineva interesat.

Am inceput in primavara cu un kit OME de 1.25''.

Probleme:

- atentie la senzorul de ABS, la mine unul a fost sacrificat, si nu costa decit vreo 500 si ceva de RON

- unghi de cadere pozitiv de aproximativ 2 grade sau mai mult.

Unghiul de cadere l-am corectat cu niste suruburi excentrice (faimoasele camber bolts), si am ramas la un unghi de cadere pozitiv, dar in limite (aproximativ 0.5 respectiv 0.7 grade).

Dupa inaltare au urmat:

- MRL-uri AVM

- scut fata din aluminiu de 6mm de la ASFIR

Desi teoretic aceasta inaltare nu ar trebui sa implice si alte modificari, tot ce tine de trenul de rulare pare intins la maxim (furtuniri si alte traznai care mai sunt pe acolo).

Cred ca urmatoarea miscare ar fi sa caut niste brate (sau cum se cheama fieratania aia in forma de Y care tine roata fata) cu unele mai zdravene. Se pare ca cei de la Calmini au asa ceva intr-un kit de body-lift. Poate am noroc si gasesc numai piesele care imi trebuie.

Ultima achizitie au fost niste cauciucuri decente (BFG AT) de 235/70 R16, cam cu 4.5 cm mai mari decit cele originale.

Totul pare ok, doar ca la dimensiunea asta, la volan maxim cauciucurile se freaca de sasiu. Pina imi gasesc distantiere nu mai trag de volan la maxim :wink:

Masina se comporta mult mai bine in teren (nimic extrem), dar pe sosea a inceput sa se transforme intr-o barcuta... :grin:

Rezumat:

- kit de inaltare suspensie OME 1.25'' + surub excentric pentru corectia unghiului de cadere Eibach

- MRL-uri AVM

- scut motor Alu 6mm (Asfir)

- cauciucuri BFG AT 235/70 R16

TODOs:

- flanse distantiere + acoperit cu ceva antirugina (nu stiu cu ce) partea se sasiu lustruita de cauciuc

- pushbar

- proiectoare

- solutie de depozitare pentru acareturi (hi-lift, troliu manual, lopata...)

- brate mai zdravene pentru roti

- husa sau capac roata de rezerva

P.S. Multumesc tuturor care m-au ajutat pina acum cu acest proiect si multumesc anticipat celor care ma vor ajuta si pe viitor :).

P.P.S. Stie cineva ce parametri ar trebui sa aiba flansele distantiere? Am o oferta pentru 2 modele de la calinvas (multumesc) si nu stiu care e aia buna:

WS 106 = Chevrolet, Dodge, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Opel, Plymouth, Ssangyong, Suzuki, Toyota, Volkswagen. = 6x139,7 TO 6x139,7 = 1.5" (38,1mm) = 12mm x 1.5 = 375 RON_TVA_INCLUS

WS 116 = Geo, Suzuki. = 5x139,7 TO 5x139,7 = 30mm = 12mm x 1.25 = 375 RON_TVA_INCLUS

Tot ce stiu e cam am 5 prezoane, dar nu vreau sa fac o comanda si sa sfirsesc prin a avea niste bucati inutile de metal in debara (stiu, stiu... mai proptesc o masa... un corp de biblioteca...).

dimensiunea de care ai nevoie este: 5x139,7 (grosimea in functie de nevoi)

Link spre comentariu

salut.cu distantiere e posibil sa atinga rotile fata in prag,sint patit! pe spate va fii bine.

poate gasesti pe cineva sa faci o proba inainte sa comanzi.

4x4=16 corect!!!

suzy vitara jlx 1.6 16valve looongwheelbase

Link spre comentariu

Ieri am dus Masina la BS Motors. Azi m-au sunat ca au rezolvat problema. Iaca ce asm fost informat ca s-a intimplat:

La un cuplaj, probabil ca diferentialul a scapat (e adevarat ca s-a intimplat asta acum citeva saptamini cind am iesit prin Bucegi) si dintii au ramas blocati (nu stiu daca dintii mecanicului sau ai diferentialului).

Mecanicul a recomandat sa nu mai cuplez 4H din mers, ci mai bine sa opresc inainte, iar la decuplare sa bag in marsarier putin. Asta stiam ca se aplica la diferentialele mecanice clasice, dar in cartea masiniii nu am citit despre asa ceva.

In fine, sper ca asta sa fi fost problema si sa nu se mai repete.

Oliver

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

pai si s-a terminat asa sec topicul?? Si eu am o vitara 98 diesel si am avut problemele cu cauciucurile pe spate si atins fata tot la 235/70/16. In rest deocamdata nu am nici o problema

Link spre comentariu

@danut ce spunea @grandvitara este foarte corect. Am luat un Samurai pentru joaca, iar Grand Vitara o tin pentru drumuri lungi, concedii si forestiere lejere.

Oricum, ceva ceva tot am mai incercat. Am incercat sa pun flanse distantiere de 32mm la cauciucurile existente (235/70R16). Rezultatul pe spate a fost ok, pe fata lovea tare in contraaripa asa ca in 5 minute le-am dat jos.

Inca nu sunt pregatit sa fac modificari mai mari la masina (orice modificare este posibila cu bani si timp). Isi face bine treaba pentru ce am eu nevoie, iar Samuraiul imi implineste cam orice fantezie in materie de offroad. :grin:

Daca am sa continui proiectul va tin la curent, desigur. :h5

Oliver

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare