Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

mrl -uri la jimny?

Vizitator adila

Postări Recomandate

Re: mrl -uri la jimny?

Corect!

in modul 2WD, nici axul catre puntea fata, nici diferentialul fata nu sint angrenate.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...

Eu pe englezoaica am MRL-uri manuale! Vreau sa pun manuale si la Jimny-ul din 2006, pentru ca am instalatia de VACUUM defecta si acum merg cu fata blocata! De unde pot cumpara?

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Nu mergi cu fata blocata. MRL-urile tale ramin cuplate si iti invirt si diferentialul fata si crucea care ajunge la el.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Nu mergi cu fata blocata. MRL-urile tale ramin cuplate si iti invirt si diferentialul fata si crucea care ajunge la el.

Nu blocata, ci doar cuplata!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Sa cureti instalatia. Uneori mai intra putina vaselina si se formeaza dop. Scoti furtunele si bagi compresoru pe ele. Daca tot nu functioneaza. dai fuzeta jos si bagi compresoru pe tevile alea mici.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Salut,

eu am fost sfatuita sa-mi pun mrl-uri manuale. Poate cineva sa-mi spuna ce neajunsuri ar fi in cazul acesta? Inafara de faptul ca trebuie sa ma dau jos din masina sa cuplez.

Mersi

Nu ai alte dezavantaje, din contra. Acum daca mai uiti cateodata sa te dai jos sa le cuplezi e alta mancare de peste. O sa te miri ca nu trage masina bine. Daca le uiti cuplate dar scoti din 4x4 o sa ti se invarteasca planetare fata, diferential fata si cardan fata pana in cutia de transfer si creste un pic la consum din acesta cauza (dar nimic altceva rau nu se intampla).

Ar mai fi de mentionat ca o sa-ti clipeasca led-ul "4x4" in bord.

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

Singurul neajuns ar fi ca tre sa te dai jos din masina si sa cuplezi MRL-urile, banuiesc ca nu umbli cu tocuri in Jimny ca sa ai probleme in offroad cu cuplarea :daisazacaji5:

Si eu am MRL-uri manuale si sunt foarte multumit :x

Bine ai venit pe forum, pune neste poze sa vedem si noi agregatul tau. :1:1

Salut,

eu am fost sfatuita sa-mi pun mrl-uri manuale. Poate cineva sa-mi spuna ce neajunsuri ar fi in cazul acesta? Inafara de faptul ca trebuie sa ma dau jos din masina sa cuplez.

Mersi

:h5:h5 Editat de Astral
Link spre comentariu

Salut,

Mersi

Neajunsul ar fi ca nu sint etanse. Asta inseamna ca trebuiesc gresate/curatate periodic sau dupa fiecare baie de namol.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Mai am inca o intrebare. Exista vreo posibilitate de a inlocui furtunele de vacuum si ce piese or mai fi pe acolo cu alte piese mai trainice? Furtunele de pe masina mea cred ca sunt inca tot cele originale (din 2002).

Ori le inlocuiesti cu unele originale ori pui unele hidraulice de diametru interior corespunzator. Varianta a doua e posibil sa fie mai ieftina.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Eu tocmai ce mi-am luat MRL-uri manuale. Am sa le montez zilele acestea, dupa Craciun mai exact. M-am gandit si eu la varianta MRL-uri automate actionate hidraulic. Ma intreb daca un compresor mai de firma (adica nu din cele de comert) ar face treaba buna. Nu stiu ce presiune este necesara pentru actionarea lor si nu stiu ce presiune maxima faca un compresor mititel, cum spuneam unul mai de firma.

Ca si dezavantaje ar fi faptul ca pe timpul verii condensul din aer sa faca sa rugineasca sau sau sa se adune apa la MRL, ceea ce ar putea duce la intrarea apei la rulmenti si de acolo problemele binecunoscute, rulmenti ruginiti, etc..

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

Ar mai fi avantaje cu MRL-uri manuale, un altul ar fi acela ca poti merge pe reductor, pe greu (4x4L) doar cu spatele cuplat, ceea ce te poate ajuta in unele situatii si pe urcare dar si pe coborare. Eu am manuale si chiar nu mi se pare mai greu asa. Nu cred ca sunt mai putin etanse si chiar am verificat prezenta apei in interiorul mrl-ului de pe dreapta vrand-nevrand. Rezultatul, nici vorba, vaselina era intacta, l-am dat jos ca sa schimb simeringul de la planetara ca incepuse sa curga ulei pe la bila. Am mers cu masina prin balti de 40-50 cm si prin namoale care treceau peste nivelul mrl-ului. Nu sustin ca e perfect etans, dar la mine nu a intrat apa, poate conteaza si producatorul mrl-ului, nu stiu ce marca sunt ale mele, dar banuiesc ca sunt AVM. Mentionez ca am cumparat masina cu ele deja montate dar oricum ar fi fost primul lucru pe care aveam de gand sa i-l montez daca nu ar fi avut. De-aia m-am si bucurat cand am vazut in anunt ca le are deja. Nu consider ca nu e ok si cu sistemul oem cu cuplare vacuumatica dar acela nu te lasa sa mergi doar cu spatele cuplat pe reductor si asta e un dezavantaj din punctul meu de vedere. Iar cand esti in namol si ai nevoie, dar esueaza, iti trebuie troliu, sau o alta masina sa te scoata si oricum te murdaresti rau. Pe astea le poti cupla de pe asfalt si nu mai ai treaba sa te dai jos. Oricum ca varianta mai exista MRL-urile automatice mecanice (nu actionate de compresor) - cum au Nissan-urile, dar din cate stiu nu sunt atat de fiabile ca cele manuale. Fiecare tip de sistem are avantaje si dezavantaje. Eu sunt foarte multumit asa.

Numai bine,

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

La MRL-uri manuale, daca le lasi cuplate - se simte tare la cum trage masina?

se simte la consum.

in functie de starea puntii si a crucilor cardanului, o sa-ti creasca consumul cu cel putin 1L/100

Si mai am o curiozitate - daca iti pui manuale, cum e cu LED-urile din bord? Incepe si face ca pomul de Craciun?

pui dopuri la instalatia de vacuumuri si nu o sa protesteze.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Mersi de informatii. As mai fi curios de ceva:

1. Daca mergi cu MRL-urile cuplate dar cu 4x4 scos, stiu ca diferentialul si cardanul e actionat de roti. Exista ceva uzura care i-ar putea dauna daca mergi mai mult asa?

2. Ce marca serioasa de MRL-uri manuale recomandati?

Link spre comentariu

1. Daca mergi cu MRL-urile cuplate dar cu 4x4 scos, stiu ca diferentialul si cardanul e actionat de roti. Exista ceva uzura care i-ar putea dauna daca mergi mai mult asa?

ce inseamna mult? 100000km?

teoretic tot ce se invarte si se freaca capata uzura.

practic n-au nici pe dracu.

chiar le face bine ca in grup se ung rulmentii si angrenajul si nu ruginesc, iar crucile nu se blocheaza.

2. Ce marca serioasa de MRL-uri manuale recomandati?

Marca originala montata de Japonezi: AISIN.

Le iei de la dezmembrari de Samurai sau daca pretul nu este o problema le cumperi noi.

Mai exista AVM, dar sunt mult sub Aisin si la design si la rezistenta.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare