dacosul Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Rog pe cineva care stie care este diferenta dintre cele doua blocante sa imi spuna si mie,eventual un sfat de achizitie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mickey3 Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: ARB vs Detroit ambele sunt blocante 100% arb ul cand e decuplat il poti folosi ca diferential normal ,iar detroit'u e blocat tot timpul si are 'un mecanism' care il deblocheaza la curbe ...cam asta ar fi ideea ti l alegi in functie de ce vrei sa faci cu masina ,daca mergi cu ea si pe strada si in teren arb ,daca mai mult in teren detroit'u e o alegere buna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacosul Postat Ianuarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: ARB vs Detroit Ca un LSD din moment ce nu e actionat de compresor sau electric Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: ARB vs Detroit ...detroit'u e blocat tot timpul si are 'un mecanism' care il deblocheaza la curbe ... Scuza-ma, eu nu inteleg cum functioneaza asta, poti explica? De unde stie diferentialul cand iei curba ca sa se deblocheze? Sau ai vrut sa spui ca Detroit este LSD? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
djburb Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: ARB vs Detroit eu am pe Chevy detroit locker de fabrica,dar pe asfalt umed,noroi ,zapada e greu cu el daca bena e gol,cum dau un gaz imediat fuge lateral spatele,e drept am si de unde da gaz(v8),eu a-si alege Arb e mult mai bine ca tu conrolezi aderanta decat sa-ti blocheze ambele roti de capul lui lockerul.parerea mea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mickey3 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: ARB vs Detroit Scuza-ma, eu nu inteleg cum functioneaza asta, poti explica? De unde stie diferentialul cand iei curba ca sa se deblocheze? Sau ai vrut sa spui ca Detroit este LSD? NU e lsd ! http://media.photobucket.com/image/detroit%20100%252525%20locker/The_Red_Baron/Ford_Rear/detroit-locker-exploded-573.jpg ..un filmulet nu arata prea multe dar ,daca te uiti atent cand urca masina pe rampa la un moment dat derapeaza roata din dreapta ,daca te uiti mai atent ai sa vezi ca si roata din stanga se invarte cu aceias viteza in momentul deraparii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 (editat) Re: ARB vs Detroit Scuza-ma, eu nu inteleg cum functioneaza asta, poti explica? De unde stie diferentialul cand iei curba ca sa se deblocheze? Sau ai vrut sa spui ca Detroit este LSD? Nu stie!!! Detroit Locker este un mecanism de tip LD - Lockable Differential; adica, un mecanism automat, care nu necesita interventia conducatorului! ARB este un mecanism de tip SL - Selectable Locker; adica, un mecanism manual, care nu functioneaza decat prin interventia conducatorului! Asta scriam cu ceva timp in urma (daca s-ar folosi functia "search", nu s-ar repeta mereu aceleasi subiecte, cu titluri diferite!): "... modul de functionare al diferitelor tipuri de diferentiale: deschis - open differential; cu alunecare limitata - limited slip differential (LSD); autoblocant - locking differential (LD). Tipurile enumerate anterior, sunt mecanisme asupra carora, soferul nu poate interveni. La acestea se adauga si diferentialul blocabil (selectable locker ...), cu principiul de functionare identic cu al diferentialului autoblocant (LD), cu deosebire ca, blocarea/deblocarea sunt controlate de sofer. Rezultatul: - open: in momentul in care una din roti pierde aderenta, momentul motor nu se transmite celeilalte roti, vehiculul ramane imobilizat. - LSD: in momentul in care una din roti pierde aderenta, momentul motor se transmite celeilalte roti in impulsuri - principiul de functionare al LSD-ului este bazat pe blocarea si deblocarea rapida si repetata a diferentialului, sistemul nu-i permite diferentialului sa ramana blocat pe perioade lungi de timp; fapt care nu va permite celeilalte roti sa aiba suficient de mult timp antrenare constanta, vehiculul poate ramane imobilizat. - LD: in momentul in care una din roti pierde aderenta, momentul motor este transmis celeilalte roti - principiul de functionare al LD-ului este bazat pe: 1 - mentinerea diferentialului blocat pana in momentul in care ambele roti isi recapata aderenta; 2 - mentinerea diferentialului blocat permanent, deblocand alternativ, doar roata care tinde sa se invarta mai repede decat diferentialul, vehiculul isi continua deplasarea. - selectable locker: deblocat, lucreaza exact ca un diferential deschis (open) - in momentul in care una din roti pierde aderenta, momentul motor nu se transmite celeilalte roti, vehiculul ramane imobilizat. Blocat, momentul motor se va transmite permanent la ambele roti, vehiculul isi continua deplasarea..." Legat de comparatia solicitata de tine: Detroit Locker - tip LD - mentine diferentialul blocat permanent, deblocand alternativ, doar roata care tinde sa se invarta mai repede decat diferentialul. ARB - tip SL - deblocat, lucreaza exact ca un diferential deschis (open) - in momentul in care una din roti pierde aderenta, miscarea nu se transmite celeilalte roti; blocat, miscarea se va transmite permanent la ambele roti. Concluzi: Detroit Locker: foarte robust, automat, eficient, accesibil ca pret, periculos in trafic, in curbe pe suprafete alunecoase - se bazeaza pe diferentele de frecare; frecarea dintre pneu si calea de rulare si frecarea din interiorul mecanismului. Cat timp frecarea dintre pneu si calea de rulare este mai mare, mecanismul va permite rotii care are tendinta de a se invartii mai repede decat mecanismul, sa se invarta mai repede. Daca frecarea dintre pneu si calea de rulare este mai mica, mecanismul nu va permite rotii respectiva sa se invarta mai repede si va lucra ca un diferential blocat 100%. ARB: destul de robust, are avantajul controlului manual, eficient, foarte scump, deoarece necesita echipamente auxiliare - compresor, cablaje, racorduri, sisteme de control/comanda, sigur in trafic, deoarece, deblocat, lasa diferentialul liber. Blocat, indiferent de suprafata de rulare, va actiona permanent ambele roti. Compara si apreciaza singur ce anume ai nevoie! Editat Ianuarie 15, 2010 de MagnuM :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mickey3 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: ARB vs Detroit Detroit Locker - tip LD - mentine diferentialul blocat permanent, deblocand alternativ, doar roata care tinde sa se invarta mai repede decat diferentialul. ARB - tip SL - deblocat, lucreaza exact ca un diferential deschis (open) - in momentul in care una din roti pierde aderenta, miscarea nu se transmite celeilalte roti; blocat, miscarea se va transmite permanent la ambele roti. ! asa e nu stiu ca tine ...dar in esenta acelas lucru am zis si eu :D ...mai putine cuvinte ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: ARB vs Detroit Mai este si Detroit Truetrack care pare un compromis acceptabil , si pe care eu il voi monta cu prima ocazie;e LSD si e permanent open, nici nu e prea scump(15-16 milioane). http://www.eaton.com/EatonCom/ProductsServices/PerformanceProducts/Products/Differentials/DetroitTruetrac/index.htm http://www.crowndiffs.co.uk/diffs.html#det_true Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: ARB vs Detroit asa e nu stiu ca tine ...dar in esenta acelas lucru am zis si eu :D ...mai putine cuvinte ... Exact! Eu doar am dezvoltat subiectul! No offence! :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: ARB vs Detroit Eu am avut pe sami LD - de la Lock right. Isi face binisor treaba dar - cand deblocheaza face zgomot, daca esti in curba si dai gaz apar niste zmucituri deranjante, uneori nu se blocheaza complet si cand dai gaz trosneste ca din pusca. In plus este foarte sensibil la instalare - trebuie reglat foarte fin. Cea mai mica greseala la reglajul lui (cu saibe) duce la amplificarea simptomelor pe care le-am descris. Mai e ceva - pus pe fata masina devine extrem de periculoasa pe sosea in curbe. Dupa cateva luni de utilizare am renuntat la LD si am pus blocant SL pneumatic atat pe fata cat si pe spate. Este cu totul altceva. Cu ele deblocate e o masina obisnuita, cand blochez ambele masinuta devine de neoprit. Deci concluzia mea - categoric pneumatic alias ARB. E mai scump dar merita toti banii. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mickey3 Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: ARB vs Detroit da pe strada e destul de nasol cu LD'u eu pe jeep pun pe spate [in puntea ford 8.8] true trac de la detroit ,iar pe fata arb ,sunt curios cum o sa se comporte lsd u de pe spate in sarcina ...daca nu imi convine cand am sa dispun de extra $$$ bag si pe spate tot arb Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: ARB vs Detroit Daca LSD-ul de care spui il gasesti la bani marunti , ok , daca nu - mai bine stai linistit . E sfatul unuia cu LSD . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacosul Postat Ianuarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: ARB vs Detroit Nu are nici o legatura LSD-ul cu Detroit locker Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate