Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

motor 3000 pentru toyota

toyolj73

Postări Recomandate

Re: motor 3000 pentru toyota

merita, mai multe detalii poate sa-ti dea Gaganul :D

spor la treaba si nervi de otel

In viata este bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.

OMUL DE ONOARE DOAR O VORBA ARE.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai multe detalii poate sa-si ia singur de pe forum!:y

Depinde de ce vrei sa faci cu masina. Daca vrei sa mergi la "off road only" sau predominant off road, atunci cred ca se merita. Mai conteaza si nivelul pina unde vrei sa ajungi in off road! Tu stii ce vrei!

Cit mai aproape de imposibil !
Link spre comentariu

Dupa ce face omul ce trebuie sa faca la inceput, asteptam sa ne comunice ce vrea sa scoata din masina respectiva!

Pina unde vrea sa ajunga cu ea? De ce nu este multumit de 2,4 ? Cam de aici , zic eu, trebuie sa plece discutia!

Cit mai aproape de imposibil !
Link spre comentariu

Daca vrei sa faci asta singur, e OK, daca dai bani:ooote rupe manopera.Eu am facut operatiunea si nu e chiar simpla. iar de costuri nu mai zic ...cam 2000 euro (masina din anglia ,carcasa ambreiaj ,ambreiaj, manopera.....nervii.....). Succes!

TOYOTA LJ70 3.0 td
Link spre comentariu

Gasisem acum vreo 2-3 luni 1kzt la 1500 Euro inclusiv carcasa ambreiaj si montajul (in Bucuresti). De, criza asta...

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Si eu sunt in faza terminala de transplant la Surf, dupa ce m-am documentat am ajuns la concluzia ca merita facuta schimbarea. Ca si costuri, tot pe undeva pe la 1500 de euro m-au ajuns.

Daihatsu Rocky 2.8td since '85

Mitsu Pajero 3.2did since '08

Link spre comentariu

Daca nu ai ganduri "negre" pentru masina, parerea mea ca nu merita sa schimbi motorul stock.

Pentru iesiri/ture, trasee standard (la concursuri) motorul de 2.4 in mintile lui va face fata cu brio.

Editat de Astral
@Landcruiser
Link spre comentariu

ma bag si eu in seama.

eu unul nu vad motorul de 3000 ca fiind asa grozav, m-am dat cu una gata preparata ( ce-i drept pe 35-uri) si nu mi se parea o mare diferenta fata de un 2LT.

stiu ca la cuplu in teren greu se simte, mai ales pe reductor insa daca se merge mai mult pe asfalt nu cred prea merita.

ce vreau sa spun este ca sunt si alte masini 4x4 ( pajero , cherokee) care cu motoare de 2.5 td si puteri de 100-115 cp sunt mult mai sprintene si vioaie decat un 70 fie el si cu motorul 1KZT de 3000 (125 cp)

si atunci chiar ca te gandesti de 2 ori inainte de a face miscarea asta

eventual de luat un 3000 si pastrat reteta de steroizi de la 2.4: turbina cu geometrie variabila, intercooler FMIC - cat mai mare, un pic de debit in plus si neaparat pompa si mai ales injectoarele sa fie in mintile lor. ca sa poti spera la un 140-150 cai.

.

Link spre comentariu

on topic,

motoare 1KZT(3000td) s-au mai montat pe LJ70 costurile sunt asa cum s-a mai scris pe la 1500 -1800 Euro doar piesele, manopera functie de atelier/service/tortuarul blocului.

Atentie motor diferit de cel original implica o data la doi ani s*aga la statia ITP sau demontat montat cel original pe masina... De omologat este mai dificil nu imposibil pentru ca se modifica prinderile acestuia pe sasiu.

Ar mai fi de verificat daca MERITA cei 500cmc, intrucat ridica semnificativ impozitul/RCA-ul.

pe langa topic,

Tare as vrea sa vedem ceva diagrame de cuplu/putere in plaja de rotatii pe minut, pentru motoarele de 3000 Mitsu si/sau Toyota(eu nu am gasit inca pentru 1KZT).

Ar fi interesant de vazut care arde gazul sus in ture sa castige putere, sau la turatii joase daca mai are sa nu cuplu.

Ce crestere prezinta, daca sunt doar varfuri pe o plaja relativ mica sau se mentin valorile constante pe o plaja ma larga.

@Landcruiser
Link spre comentariu

am pe masina 2.5 cu turbina garett. turbina este putin prea puternica pentru motor (deja l-a cam obosit). eventual schimb turbina sau schimb motorul.

masina merge si pe asfalt destul de mult

chiar imi place

multumesc pentru pareri

vreau un compromis perfect

asfalt si ffffffffffffffffff. mult offroad

Editat de Astral
Link spre comentariu

Ne-am lamurit, acum.

Cand te apuci de transplant, ai in vedere si cheltuielile conexe.

De exemplu radiatorul de 2.4 se pare ca nu face provocarii(mi s-a spus).

La un motor SH inaintge sa-l montezi ar fi bine sa-i schimbi, filtre/curele(nu sunt ieftine).

Verifica in prealabil starea in care se afla ambreajul este posibil ca si acolo sa mai investesti ceva.

Nici o verificare a turbinei nu ar fi rau daca ai reusi sa o faci inainte sa o montezi pe masina...

Atentie la cresterea semnificativa de cuplu intre cele doua motoare, am un amic care imi spunea ca pana sa monteze "3000-ul" nu a rupt nimic la masina(planetare/grupuri) sa fii un pic mai atent cum mergi sa nu ai surprize.

Referitor la motorul vechi, este bine de stiut... turbina daca "baga" prea mult aer, se poate regla prin "wastegate" pana a ajungi la valori acceptabile.

@Landcruiser
Link spre comentariu

Te complici.2,4 cu turbina de CDI 2,8, intercooler FMI si supapa de refulare este foarte aproape de 3000.Dar daca cheltui 730 de USD pe grupuri de 5,60 si 4 cruci de cardan HD din cre una dubla in spate iti pui 35 uri si o faci varza pe doamna 3000

Link spre comentariu

sunt foarte aproape de a finaliza un proiect.

2.4 cu turbina de sprinter e gata maine. intercooler de mitsu si debit din pompa.

saptamana asta o bag si pe dyno unde se efectueaza si reglajul final.

daca nici asa nu sunt multumit sui un 1KZT si pastrez turbina de sprinter.

va tin la curent.

basca diagrame de putere inainte si dupa :top

Link spre comentariu

Cu riscul de a supara pe multa lume eu zic ca LJ70 e o masina foarte limitata ...

Un motor 2.4 in mintile lui face cat 10 motoare de 3000 de pe piata ...la un loc!

LJ-ul 2.4 invarte usor 35-urile dar se provoaca deranj prin grupuri daca fortezi. De asemenea un motor de 3000 nu te exonereaza de problema legata de stabilitate ... La capitotul asta LJ-ul asta pilaf.

In combinatia asta: motor + anexe in mintile lui 2.4, 33-uri nu iti trebuie motorul de 3000. Parerea mea

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

cine poate sa-mi spuna cu maresc grupurile de la 4,88 la 5,22(cred) :hl

Cumperi altele ... Cred ca urmatorul raport e 5.29! Verifica aici ... Doar ca va trebui sa iti comanzi planetare HD ca altfel rupi ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

2.4 cu turbina de sprinter e gata maine. intercooler de mitsu si debit din pompa.

saptamana asta o bag si pe dyno unde se efectueaza si reglajul final.

daca nici asa nu sunt multumit sui un 1KZT si pastrez turbina de sprinter.

Cum planuiesti sa controlezi turbina, mai precis geometria ei ?

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

folosesc pmpa de vacuum.daca nu ma insel turbina originala are supapa de vacuum si cea noua supapa de presiune. baietii care-mi fac treaba asta au supapa special pt asa ceva.

tot de la ei stiu ca au mai reusit sa controleze geometria si in varianta electronica.

eu unul am optat pentru supapa, mi se pare cea mai buna solutie la ce facem noi.

cand trec zilele astea pe la service aflu daca e gata si va zic cum a iesit.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare