Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

The new KID on the block

Busu4x4

Postări Recomandate

Re: The new KID on the block

Inca o zi si inca un rand de cauciucuri :grin:

Azi m-a sunat colegul "mrJv" sa-i imprumut cauciucurile ca sa treaca si el de ITP :ha: Cred ca as putea face un bussines din asta :grin:

Asadar s-a prezentat in jur de ora 14 la mine si am facut schimb. El avea niste surprize de la Turbo eu i-am dat niste timbre si ne-am inteles :ha:

PS Gumele astea sunt mai normale 235-uri Cu astea pot sa iau si curbe :ypu :dr1

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 9 luni mai târziu...

Dupa o lunga pauza, m-am gandit sa mai updatez si eu evolutia KID-ului.

Acum cam o luna Kid-ul a primit un ambreiaj nou (Herth+Buss stock).

Initial se credea ca este o problema din cutie (niste cloncanituri, care pe parcurs s-au accentuat). Nimeni nu stia sa-mi spuna de la ce este. Unii ca ar fi de la cutie, altii ca de la cardane, altii de la ambreiaj.

Cum cutie nu am gasit in timp util, iar ambreiajul trebuia schimbat (dupa evolutia vijelioasa de la Peris din iarna:grin:), am trecut la schimbarea acestuia.

Cand s-a desfacut masina in service, ma suna Stane, ca ba mai trebe un tampon de la cutie si unul de la motor ca erau rupte si ca de la alea iti facea ca toti dracii masina :uameni.

S-au schimbat si alea, asa ca saptamana trecuta am mai dat o tura sa schimb uleiul, si am mai schimbat un cablu de frana de mana si o cruce.

Gata nu ma mai duc la service, ca astia imi schimba toata masina :ha::ha::ha:

Samurai 2002

Link spre comentariu

Intre timp Am mai luat niste cauciucuri Cooper Discoverer si m-am apucat sa vopsesc jentile.

Cum nu am avut finante de sablat si electrostatic, m-am apucat cu manutele astea doua sa le fac eu in balcon.

Le-am dat cu Remopai, ca sa curat vopseaua veche apoi la bormasina cu peria de sarma si vopsite la pensula cu Hammerite (vopseaua aia care se da direct peste rugina).

Iar rezultatul este cam asta

Samurai 2002

Link spre comentariu

Saptamana viitoare, avand in vedere ca Agnita se apropie vertiginos, ne apucam de praguri si bara spate home-made ( nu in balcon ca n-am loc, dar gasim noi unde) :grin:

Poze voi pune pe parcurs

Samurai 2002

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Avand in vedere ca am prins weekend-ul trecut mai liber si pt ca nu mai suportam apa din masina la fiecare ploaie, m-am apucat sa desfac bordul, sa curat aeroterma si radiatorul de caldura.

Dupa ce citisem pe forum ca toata operatiunea imi va lua o zi intreaga, m-am hotarat, sambata, fiind liber, sa ma apuc de treaba. Ce nu am luat in consideratie, este ca iti ia o zi intreaga, in momentul in care sti ceea ce faci, ai scule si nu o faci in fata blocului :dr3 :hw

Asa ca m-am apucat de demontat. Nu-mi venea sa cred cate trebe sa desfac ca sa ajung la kkt-ul de aeroterma :dr3

:wi

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1384_resize.jpg

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1388_resize.jpg

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1389_resize.jpg

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1390_resize.jpg

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1391_resize.jpg

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1392_resize.jpg

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1393_resize.jpg

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1393_resize.jpg

Noroc cu Marius Turagmes (caruia ii multumesc inca o data pt sfaturi :tk) care m-a sunat la un moment dat, si mi-a mai explicat una alta.

Dupa ce am ajuns la aeroterma, am constatat cu stupoare ca nu pot sa desfac furtunele.:dr3:dr3:dr3 Parca erau lipite :hm

MARE ATENTIE !!!! pt cine se incumeta la operatiunea asta.

Eu am pierdut mai mut de o ora cu rahaturile de furtune. Daca vedeti ca nu ies furtunele din radiatorul de caldura, se desfac de la capatul celalalt din compartimentul motor, si se trage aeroterma cu tot cu furtune si mufa aceea de etansare dintre compartimentul motor si habitaclu.

Dupa ce am umplut o gramada de frigidere de carne, incepand cu sibianul care a avut masina inainte si terminand cu cei de pe forum care au zis ca imi ia o zi sa rezolv problema (imi cer scuze colegilor de forum pe aceasta cale :sr) am ajuns si la priza de aer (sambata pe la 18 : 30) :hm

Samurai 2002

Link spre comentariu

Cand am desfacut priza de aer, mi-au venit instantaneu in minte, titluri de pe forum, gen "Samuraiul de campie" si "Agricultura 4x4":ha::ha::ha:

Nu numai ca una din scurgeri era infundata, dar avea si o mica cultura (din pacate nu de canepa indiana) in ea :bleah

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1397_resize.jpg

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1398_resize.jpg

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1399_resize.jpg

Avand in vedere ca se lasa intunericul, iar eu imi bagam "dejtele" in ochi, am decis sa iau aeroterma sus si sa continui a doua zi.

Cam asa arata radiatorul la interior

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1400_resize.jpg

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1401_resize.jpg

Duminica, am reusit sa fug vre-o 4 ore de la servici, pe care le-am pierdut curatand radiatorul si aeroterma si prin Hornbach sa cumpar tabla perforata pt protejarea prizei de aer.

Pe la 4 dimineata, cand am venit de la munca m-am apucat sa vopsesc bara de rigidizare :hm

Luni m-am reapucat de treaba, dupa ce mi-am luat si eu portia de carne de la nevasta-mea :tk1 :shtca am reusit sa vopsesc si o parte din gresia din bucatarie o data cu bara de rigidizare :ha: Da, dar cine mai are o bara de rigidizare, rosie, care nici nu se vede, sub bord? :ha::ha::ha:

http://i849.photobucket.com/albums/ab58/Busu4x4/Suzuki%20Samurai/DSCF1403_resize.jpg

Toata treaba era gata luni seara, ramanand ca marti sa-i fac aerisirea.

Binenteles, ca Murphy nu a scris legile alea de pomana :dr3 si cand am inceput sa aerisesc instalatia, am constatat ca am uitat sa prind camasa de la cablul care actioneaza robinetul de caldura. Asa ca m-am apucat sa desfac iar jumatate de bord, moment in care, am scapat un surub prin grila de aerisire de la parbriz :old:hw si a trebuit sa desfac aproape tot bordul.:dr3:dr3:dr3

Tot cosmarul s-a terminat marti pe la 15.

Asa ca, cine se apuca de treaba asta (dedicatie speciala pt Omoroka) trebe sa-si calculeze bine timpul, si sa nu se grabeasca :h5

Samurai 2002

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Avand in vedere ca Samuraiul a cam fost neglijat in ultimul timp, din lipsa de bani sau de timp, au inceput sa se adune problemele. Dupa expeditia din Apuseni (unde era s-o mierlesc grav din cauza cardanului fata, care a pierdut 3 suruburi din 4) se cere o revizie capitala a puntii fata si a reductorului.

Inca nu am reusit sa dau de cap zornaitului, dar ne apropiem incet, incet.

Inainte sa plec in expeditie, am constatat ca acel zornait, pare sa vina de la cardanul fata, care necuplat, incepe sa vibreze de la o anumita turatie/viteza in sus. Cauza, ar putea fi un rulment al grupului fata busit si acesta sa permita un anumit joc al cardanului.

Asa ca urmeaza un kit de rulmenti pt dif fata, un kit de reductor (de la Lowrange cel mai probabil) si rulmentii kingpin.

La kingpin, m-am crucit cand am desfacut rotile :bleah

Stanga era ok asa ca am bagat vaselina si atat. La dreapta insa, nu stiu din ce cauza, kingpin-ul de sus este muci!

20130725_184150m.jpg.f5bd535e188467c09f8b0fc8bdc9e3fc.jpg

Stie careva daca gasesc (in tara) si la ce pret, kingpin?

Am gasit pe afara ceva, dar erau second si nu imi inspirau incredere.

Deci urmeaza puntea data jos, urmat tutorialul lui Minitehnicuso, plus diferentialul fata ( la care Minitehnicuso nu a facut tutorial :ang1)

Samurai 2002

Link spre comentariu

Stie careva daca gasesc (in tara) si la ce pret, kingpin?

se comanda pe original la unix/bardi/alpadrino/etc, are codul 45610-63002 si costa in jur de 250 de ron/bucata.

Deci urmeaza puntea data jos, urmat tutorialul lui Minitehnicuso, plus diferentialul fata ( la care Minitehnicuso nu a facut tutorial :ang1)

nu este cazul la tutorial pentru diferential. revizia acestuia nu este o treaba de facut in fata blocului. iar daca nu ai aptitudinile si sculele necesare este mai bine sa te adresezi unor profesionisti.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

250 lei, este un pret cu care ma pot obisnui :wink: Merci Mini.

Intradevar, la partea de diferential, nu ma bag. Voi fi doar "supraveghetor" (ala de da cheile la mana) :grin:

Acum, ca un update, cu ce trebuia sa incep, cred.

Masina a primit acum cateva luni, un "kit" de suspensie luat second:

Niste arcuri nemtesti care erau cuplate cu niste cercei de 14cm si amortizoare OME.

Din toate, s-au montat doar arcurile.

Cu cerceii... masina era pericol public! Aproape ca nu se putea controla pe asfalt :dr2

Amortizoarele erau cam praf, asa ca le-am inlocuit cu Kayaba de Lada Niva, respectiv Opel Rekord iar masina, merge intr-un anume fel!

Cerceii, i-am pastrat, poate voi avea timp, la un moment dat sa fac un panhard si vedem atunci.

Am reusit sa fac si bara spate, pe care o voi detalia zilele astea.

Samurai 2002

Link spre comentariu

250 lei, este un pret cu care ma pot obisnui :wink: Merci Mini.

Intradevar, la partea de diferential, nu ma bag. Voi fi doar "supraveghetor" (ala de da cheile la mana) :grin:

Acum, ca un update, cu ce trebuia sa incep, cred.

Masina a primit acum cateva luni, un "kit" de suspensie luat second:

Niste arcuri nemtesti care erau cuplate cu niste cercei de 14cm si amortizoare OME.

Din toate, s-au montat doar arcurile.

Cu cerceii... masina era pericol public! Aproape ca nu se putea controla pe asfalt :dr2

Amortizoarele erau cam praf, asa ca le-am inlocuit cu Kayaba de Lada Niva, respectiv Opel Rekord iar masina, merge intr-un anume fel!

Cerceii, i-am pastrat, poate voi avea timp, la un moment dat sa fac un panhard si vedem atunci.

Am reusit sa fac si bara spate, pe care o voi detalia zilele astea.

cind revizuiesti puntea fata, scoate diferentialul din punte si abia atunci poti sa vezi daca rulmentii sunt uzati sau doar fara prestrangere. cei de la pinion sunt metrici si ieftini, dar cei de la coroana sunt scumpi rau. dar nici nu se strica asa usor.

daca intampini dificultati, suna-ma si rezolvam imediat.

referitor la cerceii aia de 14cm. pe spate nu-s o tragedie, dar pe fata, fara pene de corectie iti scoate unghiurile puntii in balarii si se accentueaza sentimentul de directie relativa pe care-l are samuraiul stoc. plus ca probabil bucsele erau cam praf, iar la lungimea aia de cercei ar trebui unele dure din poliuretan.

panhard-ul nu te ajuta prea tare in acest caz. plus ca fara spoa, montarea unei bare panhard la puntea fata este cam complicat si aproape imposibil bolt-on.

lungimea maxima a cerceilor fata cu care esti la limita in plaja recomandata la caster de 3,5gr +/- 1gr este de 10cm.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Link spre comentariu

La astea ma refeream, dar sunt cam ciudate, deoare par super-incalzite :cn si nu m-as risca.

da, albastreala respectiva am observat-o si eu.

poate ne spune cineva daca par ok, caci si eu as fi interesat.

Link spre comentariu

Una din posibiliati ar fi incalzirea pentru a putea fi scoase din punte . Chiar si asa , ar trebui sa fie OK ( pentru a suferi modificari majore ar trebui sa fie mult mai incalzite , mai schimbate la culoare . Asta in idea ca sunt originale si nu 'productie proprie' - cam asa arata ... parerea mea ... ) .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

:shock: Acum am citit tot!

"Item Condition - Never Used, but paint peeled off, and lots of scratches.

Manufacturer - Aftermarket Product"

Prefer noi si originale :wink:

Samurai 2002

Link spre comentariu

albastreala este de la sudura TIG.

pivotul este compus din placa cu patru gauri si partea cilindrica, asamblate prin presare si sudura pe partea exterioara.

chiar si cel original tot la fel este fabricat, doar ca este "cosmetizat".

la un moment dat am vrut sa produc niste pivoti, dar m-am potolit ca nu exista cerere.

jmekerie sunt niste pivoti reglabili produsi de japonezii de la apio pentru jimny, care siunt identici cu cei de samurai si la care reglezi prestrangere in rulmentii king-pin din surub, nu din saibe. dar la ce forte sunt acolo nu cred ca rezista la off-roadul romanesc.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

... pivotii masinilor 'serioase' sunt monobloc , simplu si sigur - si asta ar fi prima alegere ... pentru mine ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

... pivotii masinilor 'serioase' sunt monobloc , simplu si sigur - si asta ar fi prima alegere ... pentru mine ...

si ti se pare ca samuraiu' e masina serioasa?

japonezul i-a proicetat asa si in 30 de ani nu s-au raportat cazuri de "descompunere". cedeaza rulmentul inaintea fierului.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

M-am lamurit cu kingpinii aia de la "indian". Cu toate ca sunt tentanti ca pret, se pare ca nu sunt ceea ce-mi trebe mie. Sunt pentru punte ingusta (cred) deoarece au codul 45610-63001 in loc de 63002 :ang3

Samurai 2002

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare