Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achizitie grand cherokee 2007,3000crd,218cai

bodo4runner

Postări Recomandate

salutare,

doresc informatii referitoare la un 2007 grand cherokee , 3000crd,consum,fiabilitate.

am inteles ca cineva a schimbat placutele de frana spate la 30000km si ceva..:tk

3-1989,TOYOTA 4RUNNERSR5,2.4EFI

1.5in BJ spacers from SDORI

2" rear add-a-leafs

KYB shocks lift kit replacement

31x10.50x15 BFGoodrich All Terrains

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sfat achizitie grand cherokee 2007,3000crd,218cai

Salut,

Eu iti pot spune cateva lucruri bune si cateva nu chiar bune :)

cel mai tare la masina asta ma enerveaza confortul, mie mi se pare ca daca vrei sa chinui pe cineva il bagi pe bancheta din spate si pleci la un drum de min 300 km, eu personal nu am un Grand ca asta, dar prietenul meu cel mai bun are unul de 4 ani si nu putem pleca cu el in concedii ca ne injura nevestele, e posibil ca pe tine sa nu te intereseze acest aspect.

ca si consum eu cu masina asta in bucuresti nu am reusit sa scot mai putin de 16% in oras si prietenul meu se plangea ca el cel mai des are un consum de 18% in oras, afara am facut un drum de buc-braila-constanta si retur si la dus am mers normal ( 150km/h autostrada si in afara ei 100km/h) si mi-a consumat 13 % la intoarcere am mers cu max 110km/h ( am vrut sa fac economie) si mi-a consumat 11%, eu la masina aia nu am vazut consum mai mic de 11% decat dupa ce am alimentat in austria si am mers ffff incet cu cca 100km/h si atunci am vazut si eu un 9%.

in rest mare lor problema sunt butoanele de pe bord care se ard tot timpul, becurile la faruri si semnale cam la fel

placutele se schimaba destul de des pentru ca masina este fff grea (aproape 2,5 tone) si sunt fff solicitate, depinde si de stilul de condus

cam atat iti pot spune in mare despre masina, daca mai vrei sa stii ceva anume, ma poti intreba

o zi buna

Adi

Link spre comentariu

ok multumesc mult,crezi ca acest grand din 2007 ,are km.reali 38000km..este unul pe autovit

:tk

2" rear add-a-leafs

Link spre comentariu

E destul de greu sa-ți dai seama din niște poze, cred ca ar trebui sa-l vezi, mie anuntul, mi se pare postat de un samsar, dar e posibil sa mă insel, dacă omul care îl vinde este si proprietarul din acte, este posibil sa fie reali

Mare atenție la uzura volanului si a scaunului de la sofer, ele îți spun întotdeauna adevarul despre kilometrajul masinii

Seara buna

Link spre comentariu

...........

Mare atenție la uzura volanului si a scaunului de la sofer, ele îți spun întotdeauna adevarul despre kilometrajul masinii

Seara buna

........Iar samsarii exact pe astea le inlocuiesc.......plus maciuca de la schimbatorul de viteze....

Editat de Astral
Link spre comentariu

va salut si multumesc..

fain ,m-am uitat la alte scaune(poze mobile.ro)si am vazut ca sunt cam uzate, unele chiar la 50000km..sa fie materialul...

apropo, si cartea de service?tipul a spus ca suporta orice test,kilometraj, in orice service,din cate stiu cred ca se umbla si pe acolo.KM.,scuze eu am toyota cam old dar superba(love forever), si nu prea ma pricep la astea noi..:tk

2" rear add-a-leafs

Link spre comentariu

salutare,

doresc informatii referitoare la un 2007 grand cherokee , 3000crd,consum,fiabilitate.

am inteles ca cineva a schimbat placutele de frana spate la 30000km si ceva..:tk

Salut sunt de acord cu Adi la partea de confort in rest nu prea de exemplu eu am scimbat placutele la 75.000 km cele din fabrica mopar acum am pus textar sunt tare curios daca tin la fel, la consum in bucuresti depinde foarte mult cum pleci de pe loc cu jucaria daca dai talpa sigur sta intre 16 si 18 la suta daca pleci mai usor si lansat mai ca bosorogi (scuze nu este nici o aluzie) sta pe la 13.5 si 15 la suta este testat de mine, la interior se poate ca omul sa fi avut grija de piele cu cea mai ieftina soluti care se numeste Lapte Doina ,

-In rest este destul de fiabila si rezistenta dar poate avea si probleme serioase

-Daca dai o cautare prin forum ai sa vezi despre ce vorbesc

Link spre comentariu

Daca masina in cauza are 38mii km inseamna ca trebuie sa arate ca si noua insa o masina intretinuta bine si la 100mii arata bine:wink:.

Chiar daca au fost dati km inapoi nu cred ca ia dat de la 200mii....poate a dat omu vre-o 20-30mii.

Eu stiam ca nu se poate verifica pe niciun tester km reali....deci e LOTERIE!!!!:old

Marius

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Eu am un Grand Cherokee din 2007 cu 90k km.

Mie mi se pare o masina foarte comoda la drum lung si nu am auzit plingeri de la pasagerii din spate.

Motorul de 3000 cm3 MB nu inceteaza sa ma uimeasca ca si resurse si reprize.

Toate au cutie automata.

Singurul lucru care a picat a fost EGR-ul, pe care l-am schimbat cu 2000 ron la casa auto.

I-am mai facut un upgrade la amortizoare cu niste Bilsteinuri din state.

Impozitul e inca tolerabil, 2000 ron.

Daca o utilizezi pentru ce e ea facuta, condus nesportiv in afara localitatii, scoti undeva la 9-10, chiar sub.

Casa auto e un service ok la raportul calitate/pret.

Preturile pe piata second mi se par ok pentru cumparare, undeva la 15k euro cred ca poti gasi una ok, 2007, cu 70-90k km.

In concluzie, mi se pare una dintre cele mai bune alegeri, daca vrei sa-ti iei un suv full size, second, motorizat corect, consum decent,impozit suportabil, cost mentenanta corect.

Editat de georgei23
Link spre comentariu

salutare baieti ,multumesc mult mult ce vreau sa va mai intreb,tipul mi-a spus ca accepta orice service si test ,inclusiv la casa auto de unde a fost cumparata..mie imi da totusi sa-i spunem incredere..ce ziceti?

apropo prin bucuresti nu ati vazut configurarea asta verde metalizat nr.imatr. (b-55-lku)este pe autovit .

Capture.JPG.59dedb8e5e0f6aac4837844efcede2b1.JPG

va urez craciun fericit tuturor!!!:tk

Editat de Astral

2" rear add-a-leafs

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Buna ziua , doresc sa reaprind acest topic deoarece si eu intentionez sa achizitionez un GrandCherokee WK (model 2007) motor 3.0.

Nu sunt absolut deloc initiat in offroad, iar masina intentionez sa o folosesc 70% din timp ca masina de familie - cea mai mare parte din timp in afara orasului si

30% plecat in excursii , mers la pescuit , vacante prin tara sau in afara. Pe scurt , nu vreau neaparat sa merg pe albia raului cu ea, dar pe drumuri fara asfalt eventual cu sleauri umede sau uscate n-as vrea sa am probleme.

Deasemenea vreau sa pot pleca iarna la munte ( nu pe munte) , cand ninge si sa stiu ca ajung in siguranta atat eu cat si copiii.

Am iesit de pe asfalt si cu masina pe care o detin acum ( Mondeo Mk3) , dar in mod clar nu este ce-mi trebuie.

Momentan nu vreau sa investesc in a avea doua masini si ma voi rezuma la Jeep GC. Cea pe care-o am acum nu se mai poate numi masina prea mult timp.

Stiu ca mai sunt si alte masini care sa faca ce vreau eu, poate cu costuri reduse, dar nu ma intereseaza. Am condus un Grand Cherokee de '98 (4.7i) pentru un an, acum vreo 10 ani si asta vreau.

Intrebarile mele sunt punctuale ( am cautat mai inainte dar n-am gasit exact):

1. Cum stiu daca masina are Quadra-Drive 2. Exista versiuni care nu au Quadra Drive ( pentru modelul de 2007) ? Sunt sigur ca vanzatorii imi pot spune , la fel cum pot sa ma si minta tinand cont ca eu nu stiu sa identific asta. Am inteles ca Qd2 are 3 diferentiale , deci ar trebui sa ma uit sub masina daca are 3. E suficient ?

2. Scria cineva mai devreme ( acum 3 ani ) ca locurile din spate sunt incomode. Nu stiu de ce eu aveam impresia ca sunt chiar comode. Sau asa erau la varianta 98 cu care am mers? In ce consta incomoditatea? Ampatamentul pare suficient pentru a avea destul spatiu de picioare. Intreb pentru ca am nevoie de o masina in care sa incapa doua scaune de copil in spate si nevasta intre ele:). Stiu ca latimea nu e o problema . E o problema cu spatiul de picioare?

3. Vreau sa-mi fac o parere despre longevitatea motorului 3.0 CRD. Cam cate sute de mii de km pot sa merg cu el pana cand necesita operatiuni care-l fac demn de aruncat la gunoi? ( gen segmentari , alezari de bloc). Vorbesc de uzura normala , nu de accidente ce pot surveni in urma abuzurilor :) .

Observ ca realist vorbind , o bucata din 2007 are undeva la 200 000 - 300 000 km la bord pana in anul curent. Sigur, exista destule aduse din Germania ,toate cu 130 000-140 000 km ( la misto) , dar eu vorbesc masini cu unic proprietar , carte service ,deci istoric cat de cat verificabil.

Altfel spus : Daca imi iau o masina sa zicem de 250 000km acum , cu intentia de a o tine 5-6 ani in care sa parcurg undeva la 25 000 km/ an (adica + 150 000) e un plan bun? Sau e optimist sa cred ca voi ajunge la 400 000km cu motorul asta?

4. Turbina: Stiu clar ca turbina e oarecum consumabil la TDI uri. La cati km se schimba ( in general) si cat costa?

5. Distributia: In general sunt fan masini distributie cu lant, si cred ca Grand Cherokee modelul asta asa are , din cate am retinut. Ma insel? Daca da , am inteles ca se inlocuieste numai daca se comporta ca si cum ar cere-o. E corect?

6. Suspensiile. Stiu ca durata de viata depinde mai mult de conditiile de exploatare decat de numarul de km parcursi, dar totusi , poate vreun posesor sa-mi zica , cam cat de durabile sunt.

Link spre comentariu

@Catălin,nu pot să-ţi răspund doar la cea de a 2-a intrebare,iar răspunsul este unul destul de subiectiv:Mie personal mi se par destul de comode locurile din spate şi privind spaţiul de la picioare mie mi s-a parut mai mult decât suficient.Dar asta e doar părerea mea proprie,poate altora le trebuie mai mult spaţiu.

Ca un etalon eu am intre 1.77-1,80 şi 70kg spre 75kg.

• Like 1
"Am avut ... jante mari , talon mic ...deh eram copil , acum visez jante mici talon foarte mareee si pe PATROL" @timberland0910. - 13th November 2015
Link spre comentariu

Cred ca in Romania s-a vandut doar nivelul de echipare cu QD2.

Are o mica eticheta de plastic linga levierul de trecere in low pe care scrie Quadra Drive II.

Motorul OM642 este folosit de Mercede Benz cam de 10 ani pe toate clasele lor masini medii si mari.

Nu prea am auzit de probleme cu el. Am auzit la service de exemplare cu 500 000 km la bord, pe aceasta masina.

Cam aceeasi poveste si cu cutia.

Nu am auzit niciodata plingeri de la pasagerii de la mine din masina ca nu ar sta comozi pe vreun loc.

Editat de georgei23
  • Like 1
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Multumesc mult.

Buna!

Intentionez si eu sa cumpar un GC.....mai exact acest:

http://www.autovit.ro/jeep-grand-cherokee-C34530027.html

km nu sunt 58 dar 85mii

Sfaturi?

Am vandut un Y61 :al si am nevoie de masina de familie sa pot si merge din cand in cand la o plimbare la munte , sau sa ma misc cu zapada cu sufletul in pace.

Catalinx tu ai luato? cum merge? consum? comfort?

Cer scuze pt greseli in limba romana.....astept sfaturi. Multumesc!

Link spre comentariu

@ catalinx :

1. cum au zis si colegii pentru qd2 trebuie sa aiba o inscriptie de plastic pe ornamentul de plastic al schimbatorului de viteze

2. pentru locurile din spate chiar nu am primit plangeri , desi eu am 2.06 inaltime si stau bine si la volan iar in spatele meu am avut pasageri :))

3. referitor la motor eu am 178k si nu a avut probleme majore - am acum o usoara pierdere de antigel dar e rezolvabila - motorul OM642 e pus pe multe modele inclusiv Sprinter - fiind pe autoutilitara presupun ca e destul de rezistent la multi km - am vazut si la 300k fara probleme majore daca il ingrijesti

4. turbina e un subiect delicat pt orice tdi :)) - la un moment dat sigur se va duce . depinde doar cum este utilizata masina

5. distributia este pe lant - nu se schimba ca in cazul celor pe curea - doar se verifica pompa de apa pentru pierderi - in rest se poate defaza si atunci necesita reglare ( iti dai seama cand o sa se intample asta :)) )

6. la suspensii depinde numai de utilizare..

@ lukino :

- 58k si 85k tot mi se par prea putini pentru ea..

referitor la consum, a mea ia 12-14 urban iar drum lung pana in 100 km/h - 10 % , peste 130 km/h - 11.5% +

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

As avea si eu niste intrebari legate de achizitionarea unui WK:

1. Mentenanta: Cat costa o revizie de rutina: ulei + filtre ulei, motorina, aer, habitaclu. De asemenea cat costa intretinerea la 4x4 (ulei + eventuale filtre cutie, diferentiale, etc) si de exemplu discuri + placute (banui ca aici sunt preturi comune la produse AM, undeva la pana 500 ron un set de discuri si 200 ron un set de placute);

2. Am vazut ca sunt aduse din afara omologate ca utilitare N1 cu patru locuri. E vreo capcana la astea in afara de ITP ce tb facut la 1 an si rovinieta mai scumpa (400+ ron / an)? In rest impozitul si rca undeva pe la 400 - 500 ron fiecare din cate stiu, la fel si timbrul de mediu undeva la 300 - 400 euro, deci compenseaza cu varf si iindesat ITP si rovinieta.

3. Ce diferente tehnice sunt la cela cu facelift? La design am vazut ca au modificari la faruri (lupe / xenon), alte jante si ornamente la exterior, precum si alta piele, afisaj, volan, etc la interior. Ar fi interesant de stiut daca sunt si diferente tehnice pentru ca la pret sunt cateva mii de euro bune diferenta.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare