Adriano_Bm Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Salutare la toata lumea , am si eu o nelamurire ca sa zic asa... Am un Land Rover Freelander 2005 cu anvelope 195/80/15 si mi-am achizitionat un set de jante 235/50/18 ! Ambele dimensiuni sunt trecute in talonul masinii , dar nu stiu ce efecte vor fi cand le schimb , creste consumul (cu cat ?) , afecteaza suspensia ? Merita sa le schimb ? Daca s-a mai confruntat cineva cu situatia asta , astept raspunsuri.... Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 (editat) Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Daca ambele variante sunt trecute in talonul masinii, nu prea sunt diferente de consum, decat daca vrei sa conduci mai sportiv. Daca treci pe 235/50/18, masina va avea un comportament mai bun pe asfalt, dar va fi defavorizata in afara asfaltului (noroi,zapada, etc). Suspensia nu prea ar trebui sa aiba de suferit, dar o sa simti cele mai mici denivelari. Editat Aprilie 22, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adriano_Bm Postat Aprilie 22, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Ms de raspuns , le pun pe masina si vad ce se intampla... oricum un set de jante va fi scos la vanzare... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Calculatorul de pe link zice ca practic rotile au practic aceeasi dimensiune, diferenta fiind negijabila : http://www.1010tires.com/tiresizecalculator.asp?err=98&rsn=usr-snt-emty-str Daca nu schimbi profilul anvelopei, normal n-are de ce sa se modifice consumul.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adriano_Bm Postat Aprilie 22, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander In conditiile acestea nu cred ca va creste consumul , sau daca va creste nu se va simti , multumesc pentru raspuns ! :g Anvelopele sunt de asfalt ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 (editat) Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Eu as lasa anvelopele de 15. Chiar daca anvelopele de 18 sunt de asfalt, inca nu avem drumuri bune iar la o groapa maricica luata cu ceva viteza ai sanse sa distrugi si anvelopele si jantele (patit pe propria piele). Articulatiile vor avea de suferit, masina va deveni mai rigida si vei simti toate pietricelele si gropile in rinichi. Sunt frumoase pe masina, dar atat. Dupa mine nu cred ca aduc nimic bun la masina, plus ca trebuie sa mergi incet si foarte atent. Ai sa te convingi si o sa-ti doresti foarte repede trecerea inapoi la jante de 15. Eu am jante de 17 pe masina si deja ma gandesc serios sa cumpar de 16. Editat Aprilie 23, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Eu as lasa anvelopele de 15. Chiar daca anvelopele de 18 sunt de asfalt, inca nu avem drumuri bune iar la o groapa maricica luata cu ceva viteza ai sanse sa distrugi si anvelopele si jantele (patit pe propria piele). Articulatiile vor avea de suferit, masina va deveni mai rigida si vei simti toate pietricelele si gropile in rinichi. Sunt frumoase pe masina, dar atat. Dupa mine nu cred ca aduc nimic bun la masina, plus ca trebuie sa mergi incet si foarte atent. Ai sa te convingi si o sa-ti doresti foarte repede trecerea inapoi la jante de 15. Eu am jante de 17 pe masina si deja ma gandesc serios sa cumpar de 16. Sant de acord cu ce scrie Mac 01 , toata directia are de suferit ! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adriano_Bm Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Nu cred ca are directia de suferit , masina e folosita 95% pe asfalt , ocazional mai merge pe drumuri mai proaste (nu off-road) , stilul de condus e unul normal , fara exagerari , eventual pot sa pun anvelope cu talon mai mare 235/60/18 , o sa le pun pe masina , vad cum se comporta si daca sunt multumit le pastrez , daca nu , le vand ! Oricum masina arata super cu ele , ii schimba total look-ul ! Si o poza cu o janta , o sa revin cu ele montate pe masina , maine sper sa le pun ! :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Nu cred ca are directia de suferit , masina e folosita 95% pe asfalt , ocazional mai merge pe drumuri mai proaste (nu off-road) , stilul de condus e unul normal , fara exagerari , eventual pot sa pun anvelope cu talon mai mare 235/60/18 , o sa le pun pe masina , vad cum se comporta si daca sunt multumit le pastrez , daca nu , le vand ! Oricum masina arata super cu ele , ii schimba total look-ul ! Si o poza cu o janta , o sa revin cu ele montate pe masina , maine sper sa le pun ! :banana [ATTACH=CONFIG]138101[/ATTACH] Ai dreptate,cat ceri pe ele,altfel ? Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adriano_Bm Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander pai stai ca nu le vand deocamdata :wink: o sa le pun pe forum daca le vand , dar nu se pune problema de abia le-am luat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adriano_Bm Postat Aprilie 24, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Am reusit sa le pun pe masina ! :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CB40 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Sant de acord cu ce scrie Mac 01 , toata directia are de suferit ! Si eu detin doua seturi complete de roti, unul de 195/80R15 - Snow/Mud si unul 225/55R17 - Vara, sfatul meu este sa pastrezi ambele variante. Freelander Black Spirit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CS14RED Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Am si eu o intrebare ... nu stiu daca e sectiunea corecta dar am vazut despre jante si am zis sa nu mai deschid alta. de exemplu jante pe 15 de la ce masini se potrivesc pe Land rover freelander 1 chiar daca sunt de tabla ??? multumesc ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FrateanRazvan Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Dupa ce ai pus jantele pe 18 ne poti spune care este diferenta fata de 15 in sensul gropilor/aderentei pe asfalt , plusuri respectiv minusuri pentru ca si eu sunt pasionat de jante pentru LR si as dori sa stiu ce impresie ti-au lasat si nu ma refer la impresia vizuala care este una buna , stima.:D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adriano_Bm Postat Ianuarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Salut , sincer nu mi-a placut comportamentul masinii cu jantele pe 18 , incepand de la zgomot , pana la manevre (era mult mai agila cu jantele pe 15) . + simti toate denivelarile si scutura mult mai tare. Deci , in afara de aspectul vizual nu e nimic bun la jantele pe 18. De aceea le-am vandut si am revenit la cele pe 15. Nu iti recomand jante pe 18 la Freelander. Salut 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hartabala Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Re: Schimb jante R15 cu jante R18 Land Rover Freelander Salut , sincer nu mi-a placut comportamentul masinii cu jantele pe 18 , incepand de la zgomot , pana la manevre (era mult mai agila cu jantele pe 15) . + simti toate denivelarile si scutura mult mai tare. Zgomotul vine din tipul anvelopelor însă faptul că ai sesizat diferenţe de manevrabilitate e cam ciudat (probabil tot anvelopele sunt de vină). Eu folosesc ContiSportContact5 pe 235/50/R18 şi, în afara unei senzaţii (normale) de suspensii mai dure, nu am ce mă plînge. Pentru iarnă folosesc BFG KM2 215/75/R15 şi manevrabilitatea e identică. Zgomotul însă, e mult, mult mai mare. Plus o uşoară senzaţie că mergi pe grăunţe cînd dai de asfalt curat. Cheers. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate