pinti Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Mi-a venit o idee ,oare a montat cineva motorul de 3 litri v6 benzina pe lj 70 ? ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Pune motorul de 3 litri turbo-diesel, ii pui si un FMIC intercooler, ajunge la 150-160 de cai cu cateva reglaje in plus. E mult mai simplus si are cuplul mai mare la turatii joase decat V6 benzina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 ...150-160 HP dintr-un Toyota de 3 litri TD? risipa de cai, nu alta.... "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Motorul are 125 de cai standard. In Australia s-a vandut cu intercooler din fabrica si avea 150 de cai. Cu debitul marit si presiune mai mare la turbo ajungi la 160. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Februarie 24, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 am vazut ca acest motor 3 td se si gaseste de vanzare la un pret de 1500 euro nu cred ca merita de vreme ce un 3.0 v6 gasesti la 1000 toata masina . eram curios daca cineva a montat sau stie pe cineva care are montat v6 pe lj 70. nu spun ca 3.0 td nu este bun,sunt convins ca este dar se justifica pretul ? ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Pai se justifica mai ales din cauza consumului. Depinde si care motor il gasesti. 3VZ-E are 150 cai, 3VZ-FE are 185 cai... Insa 3VZ-FE nu a fost pus pe Hilux, 4Runner. Iar 3VZ-E are 150cai si 245Nm cuplul motor... In alte tari unii cauta sa schimbe motorul V6 cu cel de 3l turbo-diesel. 1KZ-T are 125 cai la 3600rpm si cuplul 295Nm la 1800rpm. Inca un aspect negativ, V6 are injectie electronica, pe cand 3L td are injectie mecanica fara senzori, calculatoare etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Milan Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Daca treci prin Sibiu fa-mi o vizita sa-ti arat ce am scos din motorul standard 2446 cm3 cu un turbo garret variabil si un intercooler.O sa-ti treaca pofta de 3,0.cu rotile de 33 fac burn out pe asfalt si in teren unde urcam cu treapta 2 acum urc cu 4.incepind cu 1400 ture trage ca nebuna spre deosebire de standard cand aveam putere intr-un domeniu de turatie mai ridicat.Sunt convins ca 3,0 este mai bun dar depinde cat vrei sa investesti Este ceva de lucru dar merita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 milan detalii te rog inainte era 2,4 diesel simplu sau cu turbo? de la ce provine noua turbina ? fa poze eventual cu modificarile ,o imagine face cat o mie de cuvinte multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Februarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Milan ,si eu am schimbat turbina cu una kkk k26,drept este ca intercooler nu am dar nu cred ca asta ar face o diferenta asa de mare ba din contra cred ca daca tubulatura este dusa pana in fata radiatorului mare face chiar rau,fiind un traseu foarte lung.Drum am prin Sibiu aproape lunar. Turbina cu geometrie variabila o ai montata cu un arc ? Ce fel de garret , de masina de strada sau de microbuz ? Lasa pe pm un nr de telefon sa te sun cand vin ,poate sambata asta. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DAGTOYOTA Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Milan ,si eu am schimbat turbina cu una kkk k26,drept este ca intercooler nu am dar nu cred ca asta ar face o diferenta asa de mare ba din contra cred ca daca tubulatura este dusa pana in fata radiatorului mare face chiar rau,fiind un traseu foarte lung.Drum am prin Sibiu aproape lunar. Turbina cu geometrie variabila o ai montata cu un arc ? Ce fel de garret , de masina de strada sau de microbuz ? Lasa pe pm un nr de telefon sa te sun cand vin ,poate sambata asta. poti sa pui si interculerul in spatele masini ca tot aer se gaseste in el si nu vid Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Februarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Ideea ,parerea mea,este sa ai un traseu scurt ca sa aduci aer rece in circuit nu aer cald. Cred ca un intercooler ideal ar fi cel cu elice pus deasupra motorului pentru ca nu mergem cu viteze asa de mari incat sa racim radiatorul intercoolerului de la viteza. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DAGTOYOTA Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Ideea ,parerea mea,este sa ai un traseu scurt ca sa aduci aer rece in circuit nu aer cald. Cred ca un intercooler ideal ar fi cel cu elice pus deasupra motorului pentru ca nu mergem cu viteze asa de mari incat sa racim radiatorul intercoolerului de la viteza. noi nu mergem cu viteze mari dar cu motrrul turat ... deci ... mai mare ventilati, nu ai sa faci cu un motor electric. Toata caldura motorului motorului se ridica in sus deci o sa incalzeasca intrcoolerul. Nu mai incerca sa inventezi roata, ci asculta de alti care au facut modificari. O sa te scuteasca de multi bani aruncati pe fereastra. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Februarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 nu incerc sa inventez roata ,ma intrebam de ce oare majoritatea masinilor de teren au intercoolerul pus sus si au traseul foarte scurt. Astept solutii fara sa taiem masina. Am vazut ca ai folosit ceva turbina de ... este garret ? Ce model daca nu e cu suparare ? Modificata presiunea sau stock? Intercoolerul unde il ai pus? Multumesc. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Februarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Frumos acaret pacat ca trebuie sa il vinzi. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kherim Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 :grin:milan da-ne mai multe detalii despre turbina ,baga poze ca de nu venim acum la sibiu:y Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Milan Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 (editat) Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Scuze.Am intrat tarziu pe forum.Am sa va povestesc pe scurt cum sta treaba.Intamplator am un audi A6 2,5 tdi cu 150 cai standard motor akn.Aveam un turbo de rezerva si am hotarat sa o montez pe Toyota.Am facut flansele de prindere pe galerie ,am schimbat doza de vacuum cu cea de impingere si gata.exista insa niste reglaje de care trebuie sa tii seama.am sa-ti explic eventual la telefon.Initial am montat doar turbo,fara intercooler.Dupa ce am montat si intercoolerul am simtit inca vreo 10 cai.Obligatoriu montezi intercoolerul in fata radiatorului de racire sa se raceasca primul.Pozitie mai buna nu exista.Sa incerc sa pun ceva poze. Editat Februarie 26, 2010 de Milan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Milan Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Inainte era tot turbo dar standard cum are toata lumea. Motoarele moderne au evoluat datorita injectiei si a turbosuflantelor.Turbina este facuta sa sufle aer.Aerul pe care il sufla la audi ii bun si la toyota.Tre sa ne rezumam la principiu de functionare.Vrea toyota aer? Ii dau aer.Nu conteaza ca-i de la un tdi,aer sa fie,nu-i blasfemie domne.Sa va dau tel.0724863720. Emil ma cheama.Milan ii asa o derivatie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Eu unul sint interesat de aceste modificari, iar daca sint testate o sa incerc sa le iau ca atare. Intercoolerul ce marca este sau de pe ce masina s-a montat? Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RALLYMAN Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Eu am un Audi Avant A6 Quattro din 2003 cu motor AKE de 2.5 TDI si 180 CP ... se gase4sc turbine second ieftine pe http://www.ebay.de sau noi le vinde un user #cipos pe www vwforum.ro ... nu inteleg cum ai facut cu geometria variabila ... ea normal lucreaza pe vacuum ... cum ai facut-o pe suprapresiune ? Mai multe detalii ? Eu am pe Toyota Hilux Surf din 1994 motorul de 2982 cmc tip 1KZ-TE ... are turbina normala cu wastegate ... cum fac reglajul geometriei variabile ? Nu prea este loc mult intre radiatoare (ac si racire)+electroventilator suplimentar si grila fata pentru FMIC ... cu toate ca asta era optiunea mea ... si tot de Audi A6 pentru ca este ENORM. Da mai multe detalii te rog ... PS: teoretic cu cat drumul este mai lung de la intercooler la admisie cu atat aerul se raceste mai bine ... furtunele de presiune din cauciuc sant slabe conductoare de temperatura. Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994 Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003 Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003 De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nicu-englezu Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: 3.0 v6 benzina pe LJ 70 Ati ajuns la altele..... On-topic : Motorul 3.4 injectie , benzina, de pe Hilux cu carcasa de ambreiaj cu tot, se potriveste pe cutia de 2.4 diesel cu mici modificari la tampoanele de cutie (trebuie cutia mutata mai spre in fata ). Bineinteles, cardanele trebuiesc adaptate la noile distante, plus micile modificari aferente.....(instalatia electrica, circuit alimentare, etc ) LJ 70 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate