Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

PRESIDENT TAYLOR III ASC+President Texas 1800 pareri

styuk

Postări Recomandate

dupa lungi cautari m-am oprit la aceasta combinatie....ce parere aveti?a folosit cineve??

mentionez ca antena va fi montata pe bara de aceea are app 2150 mm

urgent!va multumesc!

Editat de styuk

http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/

Never ride faster than your guardian angel can fly:ih

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: PRESIDENT TAYLOR III ASC+President Texas 1800 pareri

:hl astazi am montat aceasta combinatie.la calibrat a iesit 1,1:h5.DAR receptionez si emit in spate la aproximatix 20 KM.in fata nu "bate" decat 1 KM.antena este montata pe bara fata(de fier) pe supoart in forma de L.ce este de facut?care ar fi o alta alternativa?masina are hardtop.multumesc!:hl raman profund recunoascator!:2dr

Link spre comentariu

20 km in spate si 1km in fata :)) Poate ca nu e nimeni in fata sa te receptioneze.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Ti se pare ca el are nevoie de misto-ul tau ?!?

Chiar deloc. SI nu am facut misto. Ne stim si de pe alte forumuri si am prezentat o posibila cauza a problemei lui. Recunosc ca mi se pare amuzant ce a scris, dar nu am scris la misto. :uameni

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

Chiar deloc. SI nu am facut misto. Ne stim si de pe alte forumuri si am prezentat o posibila cauza a problemei lui. Recunosc ca mi se pare amuzant ce a scris, dar nu am scris la misto. :uameni

acum m-am prins cine esti!bine ai venit in :cl.chiar asa face!nu ma crezi?!intreaba-l pe mihai!am vorbit cu el de la combinat si cu inca un baiat care era la metro(pe 23,eu ma indreptam spre filiasi).ce-i drept,mihai emite cu 80 dar a zis ca ma auzea bine...ajungeam la el cu 4...:tk

Link spre comentariu

acum m-am prins cine esti!bine ai venit in :cl.chiar asa face!nu ma crezi?!intreaba-l pe mihai!am vorbit cu el de la combinat si cu inca un baiat care era la metro(pe 23,eu ma indreptam spre filiasi).ce-i drept,mihai emite cu 80 dar a zis ca ma auzea bine...ajungeam la el cu 4...:tk

1) Mihai are amplificatorul ala de 100 W - avantaj el

2) Mihai are o antena inaltata la vreo 5m daca nu ma insel - avantaj el

3) Si eu de multe ori intreb, trec tiruri pe langa mine, dar nu raspunde nimeni. Si nu ca nu ma aud, dar nu au chef.

4) Din giratoriul de la capatul Centurii Nord Craiova si pana dupa depozitul RomPetrol de langa Sere, zona e puternic parazitata. Mergi la la 5m de linia de tramvai, la 10m de calea ferata, in plus, ai paraziti multi in dreptul Termo si depozitul de combustibili.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Ceea ce spune colegul este foarte probabil sa se intample.Eu am purtat o discutie cu un amic radioamator si mi s-a atras atentia ca daca montez antena pe acoperis in fata sau in spatele masinii voi emite mai mult intr-o parte sau alta.Mi-a spus ca antena trebuie montata cat mai pe centru penru a fi auzit de la aceeasi distanta atat din fata cat si din spate.

Link spre comentariu

1)

3) Si eu de multe ori intreb, trec tiruri pe langa mine, dar nu raspunde nimeni. Si nu ca nu ma aud, dar nu au chef.

4) Din giratoriul de la capatul Centurii Nord Craiova si pana dupa depozitul RomPetrol de langa Sere, zona e puternic parazitata. Mergi la la 5m de linia de tramvai, la 10m de calea ferata, in plus, ai paraziti multi in dreptul Termo si depozitul de combustibili.

astazi ies iar in probe....sper sa ai dreptate si sa fie doar o senzatie.:tk

Link spre comentariu

Ceea ce spune colegul este foarte probabil sa se intample.Eu am purtat o discutie cu un amic radioamator si mi s-a atras atentia ca daca montez antena pe acoperis in fata sau in spatele masinii voi emite mai mult intr-o parte sau alta.Mi-a spus ca antena trebuie montata cat mai pe centru penru a fi auzit de la aceeasi distanta atat din fata cat si din spate.

Ce zice colegul tau e valabil...dar nu la "dimensiunile" astea - 20km in spate (antena fiind montata in fata) si 1km in fata....prea mare diferenta.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Daca vrei receptie/emisie de calitate pune antena pe plafon cat mai in centru.

Fa rost o talpa magnetica de vreo 140-180mm (asta in cazu' in care de spicu' antenei permite montarea pe talpa).

Apoi mergi intro zona neparazitata cu baga niste teste.

Este facuta modulatia statiei? Antena este calibrata dupa statie?

Intreb asta ca si eu in scurta mea cariera de CB m-am confruntat cu probleme de genul asta!

Succes! :2dr

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Daca vrei receptie/emisie de calitate pune antena pe plafon cat mai in centru...

opel frontera sport=>hardtop deci varianta cu plafonul "pica"

Este facuta modulatia statiei? Antena este calibrata dupa statie?

antena este calibrata dupa statie!in locul unde este acum,la calibrare nu cobora sub 3.dupa,baietii au adaugat un cablu si l-au intins pe la motor,coborand astfel la 1,1.nu stiu daca este facuta modulatie(nu stiu ce este):hw

am revenit cu 3 poze!am facut o poza la statie deoarece am inteles ca modulatia are legatura cu pozitia statiei fata de antena!

Editat de styuk

Link spre comentariu

1) Cablul ala nu are ce sa caute pe langa alte cabluri.

2) Texas-ul meu are un suport pe care l-am prins de capota, exact de margine, nu exista riscul de a-mi indoi tabla (am incercat la 140km/h, fara vant lateral sau frontal si nu au fost nici un fel de probleme).

4) Talpa aia magnetica trebuie sa fie HUUUUGE rau de tot pentru ca eu am testat-o pe o talpa de President Dakota si daca plec cu scartz de roti...se da pe spate. :)

CAnd am luat antena de la Mihai aveam SWR 1.2 catre 1.3. Am dat-o jos si nu am apucat sa o mai calibrez, cu proxima ocazie, o voi face. Ca idee, pentru o calibrare aproape de perfectiune:

1) Se face cu usile inchise

2) Pe o raza de minim 10 nu trebuie obstacole mai inalte decat masina ta

3) Calibrarea se face ori de cate ori schimbi POZITIA antenei.

Este un tip in Craiova, Samir il cheama, care cred ca te poate ajuta. Oricum, din stiinta mea, cred ca va spune acelasi lucru pe care ti l-am zis si eu cu cablul.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Recomandarea mea este sa iei legatura cu acest Samir si cum a spus si @Daenomus in postul anterior incearca sa prinzi antena in lateralul plafonului.

Apropo.... si fara cablul de la antena care sa treaca peste alte cabluri de curent.

De ce ? Simplu da paraziti!

:tk

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Este facuta modulatia statiei?

Ce ai vrut sa spui de fapt?

Antena este calibrata dupa statie?

Antena se "calibreaza" cu suportul (masina), nu cu statia.

Apropo.... si fara cablul de la antena care sa treaca peste alte cabluri de curent.

De ce ? Simplu da paraziti!

Ala nu e cablu de antena, e cablul pt masa antenei (desi nu inteleg de ce e asa lung :) )

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Ce ai vrut sa spui de fapt?

Cand mi-am luat actuala statie (Albrecht 6890), a venit deja "tunata" ca sa zic asa (8W in emisie, fata de cei 4 standard). Am primit un sfat de la un amic care are tot Albrecht (dar alt model) care mi-a zis sa ma duc la individul mai sus numit sa umble la modulatie. Din ce am priceput eu (omul mi-a descris in detaliu ce inseamna, dar aveam altele pe cap decat sa retin) modulatia s-ar traduce "modo grosso" prin "claritate". Amicul meu ma auzea putin mai infundat, mai slab - dupa modulatie s-au schimbat lucrurile.

Din pacate, desi astazi a fost frumos afara, nu am avut timpul necesar sa fac o calibrare la statie - am demontat haionul si am "omorat un greiere" - un scartait care ma scotea din sarite.

Ca si idee, cel mai bun loc pentru antena ar fi o fixare pe plafon. Dar sa fii atent la dimensiunea antenei.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Adica a desfacut statia si a reglat-o ca sa ai un "sunet mai bun"?

Link spre comentariu

1.un suport pentru bulbar de antena a facut cineva?vreau sa o mut pe un bulbarul original de frontera!

2.antena trebuie sa faca masa cu masina?:tk

Link spre comentariu

1. Ala il poti face pe plan local la orice atelier mecanic mai rasarit.

2. Da.

Link spre comentariu

gata!intr-un final am reusit prin modificarea unui suport de oglinda...mai trebuie calibrata!va multumesc tuturor pentru indicatii si in special lui @atar :tk

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

dupa multe probe,reglaje am reusit....nimic:hw:ha:.dupa ce am mutat antena pe suportul rotii de rezerva am fost foarte multumit(12-14km).insa acum statia este la Bucuresti la President.pur si simplu s-a stricat.a functionat si dintr-o data nu s-a mai auzit nimic...acum astept sa vina....:hw:hw

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare