undercover Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 vitara mea - 1,6 8v dupa ce mam tot dat cu ea din toamna pana mai zilele trecute, am decis ca ar fi timpu sa o readuc la o stare cat mai buna. asa ca am inceput incet, incet sa desfac tot de pe ea . vreau sa elimin rugina si tot ce gasesc pe acolo dupa demontare , ulterior vin si modificarile...:grin: am sa postez poze cu toti pasi care ii fac si sper ca sa primesc suficiente sfaturi de la voi. din pasiune vreau ca aproape tot ce voi face la masina vreau sa le fac cu mana mea . pun pozele cu masina inainte de demontare.:2dr suzuki vitara 1.6 suzuki kingquad 750 nissan patrol gr y61 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made vitara mea - 1,6 8v dupa ce mam tot dat cu ea din toamna pana mai zilele trecute, am decis ca ar fi timpu sa o readuc la o stare cat mai buna. asa ca am inceput incet, incet sa desfac tot de pe ea . vreau sa elimin rugina si tot ce gasesc pe acolo dupa demontare , ulterior vin si modificarile...:grin: am sa postez poze cu toti pasi care ii fac si sper ca sa primesc suficiente sfaturi de la voi. din pasiune vreau ca aproape tot ce voi face la masina vreau sa le fac cu mana mea . pun pozele cu masina inainte de demontare.:2dr atunci vom fi doi ... am aceleasi planuri :h5 ps: eu in trebuie sa o si inmatriculez ... mai am un pas de facut fata de tine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
undercover Postat Mai 17, 2010 Autor Partajează Postat Mai 17, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made initiativa de a ma apuca de treaba a aparut cu ceva timp in urma dar nu am avut timp sa postez pe forum. asa ca mai pun ceva poze cu desfasurarea lucrarilor. :grin: ma bucur ca si alti vor sa repare vitarele si sa le dea o sansa noua la viata:2dr ....pasiune sa fie... suzuki vitara 1.6 suzuki kingquad 750 nissan patrol gr y61 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady.p Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made Salut, Am efectuat si eu aceesi operatiune dar la un daihatsu feroza ,prea multa rugina nu am gasit dar si cea care am gasit-o am tratato cu protectia 3 in 1 de la policolor care am aflat de ea de pe un forum ,acum sa vedem cu se comporta in timp ,in rest am mai antifonat si ma gandesc in viitorul apropiat sa o pulverizez cu ulei ars pe la partile sensibile (am auzit ca este o solutie foarte eficienta si previne aparitia rugini) In rest ce sa iti mai spun decat SPOR LA MUNCA!!!:grin: Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pflu Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made initiativa de a ma apuca de treaba a aparut cu ceva timp in urma dar nu am avut timp sa postez pe forum. asa ca mai pun ceva poze cu desfasurarea lucrarilor. :grin: ma bucur ca si alti vor sa repare vitarele si sa le dea o sansa noua la viata:2dr ....pasiune sa fie... :y sper sa m ai gasesti si piesele scoase Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made Spor la munca! Iarasi ma surprinde ... nenea Ion! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
undercover Postat Mai 17, 2010 Autor Partajează Postat Mai 17, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made vad ca la fiecare post nu pot sa bag multe poze . asa ca revin cu un nou set de poze " dezbracarea vitarei" de haine. pentru operatiunea de ridicare a caroseriei de pe sasiu am fost nevoit sa aduc forte mai mari - una bucata stivuitor. suzuki vitara 1.6 suzuki kingquad 750 nissan patrol gr y61 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made Colectivul de la "Off-road in Dobrogea" iti ureaza spor la treaba: Forte, gcbadea, MMC, nivaforever, undercover ... online si nu uita sambata ne dam ... Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made ... asa ca revin cu un nou set de poze " dezbracarea vitarei" de haine. ... la "dezbracat" ne pricepem toti :grin: ... cu imbracatul e mai greu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made Lasati pensiunile in pace ca doar nu sunteti la virsta pensionarii. Aruncati corturile in masini, ceva echipament de camping, citeva undite si ce va mai trece prin cap, faceti plinurile rezervoarelor si "apa, talpa si claxon". Zona de nord a Dobrogei incepind de pe la Caugagia si terminind cu M-tii Macin este superba. Paduri si trasee sunt berechet, masinile sa va tina. Succes !!!!!....si nu uitati aparatele foto. :wink: cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
undercover Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made din poze se vede stadiul in care ma aflu. am reusit sa demontea aproape tot .:grin: acuma vreau sa ma apuc sa curat sasiu de rugina ..... intrebarea este cu ce ar fi mai bine sa curat ? sa folosesc flexu cu perie de sarma sau cu un disc abraziv? vreau sal curat pana dau de fier curat. cu ce imi recomandati sa curat sasiu? :dr3 suzuki vitara 1.6 suzuki kingquad 750 nissan patrol gr y61 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made Ai grija de remorca mea ... nu este conceputa sa care caroserii de Vitara, este ea obisnuita cu japoneze, dar sa fie Suzuki Kingquad sau Yamaha Grizzly! Sa nu uiti sa treci si pe aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=52666 P.S. Bag seama ca ai treaba foarte multa! Iti motivez absentele, pana acum nemotivate ... de la ultimile iesiri! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RALLYMAN Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made Ai de munca la ea cat calul lui Berila (cine o fi ala nu stiu dar asa era vorba) ... de preferat sa nu incerci sa desprinzi vopseaua de pe sasiu acolo unde este bine prinsa ... e bine sa dai numai acolo unde este rugina sau vopseaua desprins si cam 1 cm de jur imprejur pe fier curat ... apoi periata zona cu perie de sarma la flex, un Feruginol sau Antirugin si apoi imediat un grund bun. Daca chiar vrei sa o desprinzi toata trebuie sa ai un bunic chinez in familie ... si oricum nu mai pui alta la loc cum a pus-o fabrica. Stiu ca era o solutie (nu mai stiu cum se cheama) care se dadea cu pensula si dupa ceva timp umfla toata vopseaua de o luai usor cu spaclu sau peria de sarma ... sau cu un arzator de butelie cu care unii parlesc porcii poti arde vopseaua pe zone si apoi cu peria de sarma imediat cat e cald ... dar asta inseamna sa-l dezechipezi complet ceea ce este mult mai bine. Tu vrei sa o tii 30 de ani cat tineau ai nostri vechile Dacii ? :y Oricum este bine ca ai vointa ... daca vei avea si rabdarea pe masura va iesi o treaba buna. In limita timpului disponibil te pot ajuta daca vrei ... pregatesti ceva :x la rece si ne apucam de treaba :2dr ... sa vezi cum merge peria de sarma ... nici nu o mai pui in flex :ha: Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994 Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003 Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003 De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made Spor la munca! Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costa Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made Ce-mi place cand vad vreun proiect ca asta!!!! :br Din experienta proprie te sfatuiesc sa speli intai sasiul bine cu jetul, in felul asta nu te umpli de praf cand incepi cu flexul, mai ales daca lucrezi in spatiu inchis. Spor la treaba!!!! "O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 (editat) Re: VITARA - reconditionare home made http://cgi.ebay.co.uk/NEW-COMPLETE-SUZUKI-VITARA-2-LIFT-KIT-/220604419074?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item335d0c4c02 sau aici oferta completa: http://www.jimnybits.co.uk/shop/index.php?_a=viewCat&catId=2 Editat Mai 20, 2010 de Forte Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made Salut! Te felicit pentru curaj si initiativa!:br Sunt curios: cat timp a durat toata dezmembrarea (ore de lucru)? A fost greu? Tare ma bate gandul sa ma apuc si eu de o treaba d-asta dar mi-e cam frica... Eu nu prea am rugina la masina dar cine stie ce "nu se vede"? Apropos de problema ta referitoare la dat jos vopseaua - ai luat in calcul sa o sablezi? :h5 Sorin. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
undercover Postat Mai 21, 2010 Autor Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made Salut! Te felicit pentru curaj si initiativa!:br Sunt curios: cat timp a durat toata dezmembrarea (ore de lucru)? A fost greu? Tare ma bate gandul sa ma apuc si eu de o treaba d-asta dar mi-e cam frica... Eu nu prea am rugina la masina dar cine stie ce "nu se vede"? Apropos de problema ta referitoare la dat jos vopseaua - ai luat in calcul sa o sablezi? :h5 Sorin. nici a mea nu parea sa aiba multe rugina dar dupa ce am dezechipato :hl ... am gasit mai mult decat as fi vrut. dezechipatu mia luat vreo saptamana , aveam timp cateva ore pe zi. ar fi durat mult mai putin dar am dat peste multe suruburi intepenite :grin:care miau ocupat ceva timp . suzuki vitara 1.6 suzuki kingquad 750 nissan patrol gr y61 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
undercover Postat Mai 24, 2010 Autor Partajează Postat Mai 24, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made am pus ceva poze unde se vede rugina . sunt zone unde oricat as slefui nu iese toata rugina , plus zonele greu accesibile pentru curatat. ce as putea face in acele zone? am tot citit ca sunt solutii pe care le dai peste rugina si o opreste ... chiar functioneaza ? adica trebuie sa dau pe zonele unde se mai vede rugina si peste cu grund si gata?:hw suzuki vitara 1.6 suzuki kingquad 750 nissan patrol gr y61 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made incearca cu hammerite e o chestie care se da direct peste rugina si e in diferite nuante(gri,negru),eu am gasit pe la praktiker e cam 50 ron 500 gr dar isi face treaba.Am dat acum 3 ani pe sasiu unde un meserias destept mi-a sudat pragurile (in loc sa le prinda mecanic) si nici pina in ziua de azi nu a reaparut rugina.in rest spor la treba! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made Cred ca sablarea este cea mai buna solutie in cazul asta. Dupa cum arata pozele rugina a avansat destul de mult si poti avea surprize neplacute in timp datorita reducerii grosimii materialului. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
undercover Postat Mai 25, 2010 Autor Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made am cumparat un bidon de feruginol de la policolor ... si am citit pe el ca dupa ce trec 45 de minute trebuie sa speli cu apa si dupa se da cu grund . cine a mai folosit feruginol ? e bun de ceva feruginolu sau mai bine imi recomandati alceva . ideea e ca imi sunt zone unde rugina ramane in metal si nu o pot curata pana la fier. suzuki vitara 1.6 suzuki kingquad 750 nissan patrol gr y61 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made Ioane ... sa-mi zici cum iese ... ca vreau sa fac si eu la ATV-uri, le pregatesc pentru vanzare! Au pete de rugina, desi sunt doar din 2007, respectiv 2008! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
csaf Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made am cumparat un bidon de feruginol de la policolor ... si am citit pe el ca dupa ce trec 45 de minute trebuie sa speli cu apa si dupa se da cu grund . cine a mai folosit feruginol ? e bun de ceva feruginolu sau mai bine imi recomandati alceva . ideea e ca imi sunt zone unde rugina ramane in metal si nu o pot curata pana la fier. Asa e. Lasi cam 45 de minute solutia sa actioneze, speli cu apa, DAR tot nu ai scapat de perie! Nu zic ca nu e bun, dar nici minuni nu face. Sfatul meu este ca, dupa ce folosesti feruginolul si mai dai o perie peste micile urme de rugina, sa nu folosesti grundul comun de care stim cu totii. Exista fel de fel de grunduri sau chiar emailuri care actioneaza si ca inhibitori de rugina: Kelfos (mancatorul de rugina), Sonax, Protecta 3 in 1, si nu in ultimul rand Hammerite (de care s-a mai amintit aici). La a mea am folosit Hammerite negru pentru praguri si rosu pt contraaripi si sunt multumit. Sigur nu am "ucis" toata rugina, dar cel putin stiu ca am incetinit-o semnificativ. Ca sa te edifici mai bine, vezi ca pe aici mai sunt posturi care trateaza aceeasi problema; mai da-i un sarci pe goagal, cum zice un primar care este, si vei afla si despre "potiunile" pomenite mai sus. Bafta, ca te inhami la munca grea! Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA Skoda Fabia Combi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
undercover Postat Mai 27, 2010 Autor Partajează Postat Mai 27, 2010 Re: VITARA - reconditionare home made am dat sasiu pe o parte sa il pot curata mai bine cu flexu :grin:. dar cand statea suspendat in aer pe o parte a curs ulei din motor prin admisie :hl, oare e normal?:hw suzuki vitara 1.6 suzuki kingquad 750 nissan patrol gr y61 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate