antudose Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Dragi pasionati de offroad, Va scriu in principal pt ca in acest moment aventura mea 4x4 va lua o pauza si vreau sa va povestesc si voua prin ce am trecut in acest weekend. Am un Pajero 3.0 din 1996 sau mai bine spus aveam :-) Am plecat cu el off road cu niste amici. Toate bune si frumoase, am urcat, am derapat, am trecut printr-un rau etc. Pe drumul de intoarcere, inca off road, aveam o portiune mai namoloasa si usor inclinata spre dreapta. Am derapat de cateva ori, tot dadeam in marsarier, reveneam si tot derapam. Cauciucurile mele sunt niste AT-uri tocite. Am incercat toti sa sapam drumul insa nu reuseam. Am dat masina cativa metrii mai in spate, am re-amenajat drumul, m-am suit doar eu in masina. Drumul era in panta in coborare. Am inceput sa merg, nu tare, am ambalat putin ca sa trec de namol si am incercat sa urc usor stanga asa cum amenajaseram noi drumul. Totul s-a intamplat f repede, tragand de volan stanga, masina a alunecat de spate, s-a intors de-a latul, a alunecat asa putin apoi ... poc a inceput sa se rastoarne ...poc, poc, poc, poc – rotatie completa 360. Eu desi merg tot timpul cu centura findca ma tot dadeam jos si ma suiam sa incerc nu imi pusesem centura si am inceput sa zbor prin masina. Cand a ajuns din nou pe roti eram pe locul pasagerlui si in secunda urmatoare masina a inceput sa mearga in marsarier f repede la vale. In partea dreapta a drumului era o cadere de nivel de 3-4 m apoi 5 m usor inclinat si apoi rapa pana la rau. Nu vedem nu stiam unde sunt, instinctiv am intins piciorul sa ajung la frana si am reusit ... dupa ceva metrii masian s-a oprit. O roata in aer, deasupra defileului raului. Am tras frana de mana si am sarit pe geam. Masina nu a patit mare lucru, dat nu am bani sa o fac. Daca i-as schimba usile pe stanga, parprizul si as indrepta tavanul ar fi OK insa ... nu am bani sa o fac. O voi dezmembra. O sa dau acum anunt la piese. Si deabea o facusem, schimbasem filtrul de aer si benzina si mergea struna .... Vreau insa sa va mai scriu ce am invatat eu din aceasta experienta: - Cauciucurile sunt cel mai valoros accesoriu off road - Masina se rastoarna f repede - Cand merg offroad e vital sa am o privire de ansamblu a locului unde sunt in fiecare moment. Spre exemplu daca ma intrebai in timp ce amenajam terenul cat de departe e albia raului as fi raspuns gresit - Nu stiu cat de buna e centura in 3 puncte, la cum s-a indoit masina unde ar fi fost capul meu la al 3-lea poc, daca eram in centura, nu stiu daca ma ajuta - Casca hmmm n-ar fi rau - Roll cage ... nici asta n-ar fi rau - Si nu in ultimul rand EXISTA INGERI – daca as fi fost in centura sau daca as fi apasat pe frana cu o fractiune de secunda mai tarziu nu stiu ce s-ar fi intamplat Va pun niste poze. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... Din ce povestesti, parca seamana cu asta ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... Asta e din ciclul ..."am un ban si vreu sa-l f..." Nu are sens sa pun si eu sare pe rana ca banuiesc ca nu esti prea fericit cu "cotetul cu trei coame" dar data viitoare cand iesi in teren: -nu te aventura sa iesi in teren SINGUR si sa soferesti pe inclinatii laterale cu gume de strada -ia cu tine un om (copilot se numeste) si da-l jos sa te dirijeze de cate ori e nevoie astfel incat sa nu fie nevoie sa citesti ziarul invers -da-te jos din masina si verifica "la pas" orice portiune de teren ti se pare nesigura sau instabila Sa rastorni o masina LWB (lunga) este extrem de greu ...mai ales una pe suspensie si roti standard! Nici eu nu te sfatuiesc sa refaci masina (caroseria existenta)...dar poti gasi o caroserie si cu putina atentie si multa munca se rezolva, asta daca ai oprit motorul cand erai pe plafon, bineinteles ...Altfel pe 90% din masina ta scrie REMAT (0.2 RON kilu parca) Pe de alta parte mai baga la cap si urmatoarea chestie: "Orice iesire cu masina in teren e o placere IAR orice ajungere la destinatie cu ea intreaga, e deja o arta!" consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
antudose Postat August 13, 2010 Autor Partajează Postat August 13, 2010 (editat) Re: Si te-ai dus, dulce minune... Da, numai ca in partea stanga era vale ... si s-a rotit 360 - adica a cazut direct in picioare Editat August 13, 2010 de antudose Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... Orice alt comentariu e de prisos. Important este ca macar aceasta "lectie" sa fi fost invatata ptr a nu repeta aceleasi greseli si in viitor ... :old consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 (editat) Re: Si te-ai dus, dulce minune... Da-l Doamne iarta-ma de fier, tu sa fi bine...fierul se repara, inlocuiteste...rugineste... SUnt sigur ca ai invatat ceva din aceasta intamplare, doar ca ...nu era cel mai bun mod de a invata. Sanatate maxima si bafta in continuare! Editat August 13, 2010 de Astral Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... Dragi pasionati de offroad, Va scriu in principal pt ca in acest moment aventura mea 4x4 va lua o pauza si vreau sa va povestesc si voua prin ce am trecut in acest weekend. Am un Pajero 3.0 din 1996 sau mai bine spus aveam :-) Am plecat cu el off road cu niste amici. Toate bune si frumoase, am urcat, am derapat, am trecut printr-un rau etc. Pe drumul de intoarcere, inca off road, aveam o portiune mai namoloasa si usor inclinata spre dreapta. Am derapat de cateva ori, tot dadeam in marsarier, reveneam si tot derapam. Cauciucurile mele sunt niste AT-uri tocite. Am incercat toti sa sapam drumul insa nu reuseam. Am dat masina cativa metrii mai in spate, am re-amenajat drumul, m-am suit doar eu in masina. Drumul era in panta in coborare. Am inceput sa merg, nu tare, am ambalat putin ca sa trec de namol si am incercat sa urc usor stanga asa cum amenajaseram noi drumul. Totul s-a intamplat f repede, tragand de volan stanga, masina a alunecat de spate, s-a intors de-a latul, a alunecat asa putin apoi ... poc a inceput sa se rastoarne ...poc, poc, poc, poc – rotatie completa 360. Eu desi merg tot timpul cu centura findca ma tot dadeam jos si ma suiam sa incerc nu imi pusesem centura si am inceput sa zbor prin masina. Cand a ajuns din nou pe roti eram pe locul pasagerlui si in secunda urmatoare masina a inceput sa mearga in marsarier f repede la vale. In partea dreapta a drumului era o cadere de nivel de 3-4 m apoi 5 m usor inclinat si apoi rapa pana la rau. Nu vedem nu stiam unde sunt, instinctiv am intins piciorul sa ajung la frana si am reusit ... dupa ceva metrii masian s-a oprit. O roata in aer, deasupra defileului raului. Am tras frana de mana si am sarit pe geam. Masina nu a patit mare lucru, dat nu am bani sa o fac. Daca i-as schimba usile pe stanga, parprizul si as indrepta tavanul ar fi OK insa ... nu am bani sa o fac. O voi dezmembra. O sa dau acum anunt la piese. Si deabea o facusem, schimbasem filtrul de aer si benzina si mergea struna .... Vreau insa sa va mai scriu ce am invatat eu din aceasta experienta: - Cauciucurile sunt cel mai valoros accesoriu off road - Masina se rastoarna f repede - Cand merg offroad e vital sa am o privire de ansamblu a locului unde sunt in fiecare moment. Spre exemplu daca ma intrebai in timp ce amenajam terenul cat de departe e albia raului as fi raspuns gresit - Nu stiu cat de buna e centura in 3 puncte, la cum s-a indoit masina unde ar fi fost capul meu la al 3-lea poc, daca eram in centura, nu stiu daca ma ajuta - Casca hmmm n-ar fi rau - Roll cage ... nici asta n-ar fi rau - Si nu in ultimul rand EXISTA INGERI – daca as fi fost in centura sau daca as fi apasat pe frana cu o fractiune de secunda mai tarziu nu stiu ce s-ar fi intamplat Va pun niste poze. Bine ca nu ai patit nimic! masina se repara sau sa arunca....... DAR UN PICIOR SAU CEVA MAI IMPORTANT????? faza cu ROLL CAGE este ceva mai de comentat.... am vazut fff putine masine care face off road "prietenesc" cu Roll Cage... dar este FOARTE IMPORTANT!!!!!!!!!! MACAR UNO SIMPLU : ARC PRINCIPAL CU DIAGONALA SI RANFORZARI LATERALE. ajunge sa te protejaze !!!!!!!! In Italia magioritate masine de off road (nu de concurs care este obligatoriu) au Roll Bar, aici sunt prea multe accesori si prea putini roll cage! sa ne gandim toti! sa fie distractie si nu o experienta de groaza! tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Iacob Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... sa te bucuri toata viata ca s-a stricat doar fierul.... eu am avut un accident cu atv-ul....si nu am fost asa norocos ca tine...am cotul stang praf si dupa 2 ani si 5 operatii tot praf e.... daca vrei iti trimit niste radiografii :wink: deci da-l......in colo de fier bine ca esti tu bine Eu acum as da ATV-UL la fier vechi ca sa cotul ca inainte.......as da chiar 2 dar.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... Subscriu si eu la ce au zis colegii mai sus .... multumeste Cerului ca esti intreg ... restul eperientei ramane de analizat si comentat pt ca altii sa ia aminte :h5 Sanatate multa ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
antudose Postat August 13, 2010 Autor Partajează Postat August 13, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... Va multumesc mult de tot pentru sustinere! :tk Asa e, bine ca am scapat nevatamat! Chiar nu imi pare rau de masina, ma consider un norocos! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... Personal nu sunt adeptul lui daca si cu parca, pentru ca daca ar fi fost sa-ti treaca prin cap sau sa ai de ales, ai fi procedat "corect" din start. Faci mai bine sa gandesti inainte decat sa te consumi pentru ceva ce e deja trecut. Norocosii invata din ce patesc altii, ghinionistii din pataniile proprii si pana la urma toti suntem ghinionisti uneori. Pana la urma conteaza sa apuci sa analizezi greselile dupa si asta deseori tine de bulan. Ma bucur ca ai scapat neatins si ca nu s-a intamplat ceva si mai rau. Cu renuntatul la 4x4 mai asteapta o luna-doua, cine stie daca nu cumva reusesti sa o dregi si sa continui sa o folosesti. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... Nu e chiar asa de "varza" masina, totusi cu doua usi si intreptat plafonul care oricum nu o sa mai fie ca inainte poti sa te mai dai cu masina. Important este ca tu esti intreg si nu ti-ai lasat o mana sau alt aparte a corpului prin torpedou. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
antudose Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... Merci baieti, Acum am cam terminat de dezmembrat masina si incep sa ma uit sa iau alta. Mai mult, trebuie sa scriu multe posturi ca sa fac 50 de posturi sa pot raspunde la intrebarile care mi se pun la anuntul de dezmembrare pe care l-am dat acum ceva saptamani si la care acum nu mai pot posta fara 50 de posturi la activ ... :-( Asa ca va spun: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
antudose Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... Pe curand! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... E mai curand decat crezi. In lumina sugestiilor voastre, numerele restrictive au fost reduse pe zona de vanzari la: 10 posturi minim pentru a vizualiza 20 posturi minim pentru a scrie Deci, ontopic, bine ca nu ai patit tu nimic, dal incolo de fier, vezi ce faci cu el, si cum iei altul! Numai bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... Bine ca am apucat sa mi iau masina.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MAsterD Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... bine ca esti ok, masini mai sunt, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Slardar Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 Re: Si te-ai dus, dulce minune... Nu am destule posturi ca sa te intreb la anuntul tau asa ca te intreb aici ... sistemul de deschidere al portbagajului ... am amndoua clapetele blocate si pe interior si pe exterior ... si arcul acela de la capacul de rezervor care il face sa se deschida ... imi faci un pret te rog? in special arcul de la rezervor ... ca ma dispera chestia asta... am nevoi de inca o persoana ca sa il deschid :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate