NeRv1 Postat August 21, 2010 Partajează Postat August 21, 2010 Re: ...mi-a sărit roata... Ma trec si eu la lista. Aveam un Audi A4 din 2002 si trebuia sa plec la Campina, eram prin oras pentru ultimele pregatiri si incepe poc-poc poc pe la roti. Ma opresc verific stanga dreapta- nimic. Am mers si l-am luat pe tatal meu si la iesire din Suceava pe la vreo 120 la ora nu mai suportam, parca se rupea ceva. Ma opresc si verific din nou. Jante;e care le aveam erau prevazute cu niste capacele de plastic care erau toare la locul lor. Am presupus ca din moment ce sunt acolo nu e de la prezoane, m-am gandit la un rulment, dar ca sa fiu sigur m-am intors, am lasat masina si am plecat cu alta. Dupa vreo 2 ore ma suna sotia ca vrea sa mearga pana la bunici si daca poate sa ia masina asa cum e. I-am zis ca OK dar sa mergi incet ca poate s-a bulit un rulment. Dupa alta ora ma suna sa imi zica ca a inceput sa auda zgomote mai puternice , timp in care incerca sa opreasca si deodata s-a lasat pe o parte. Cand s-a dat jos....sarise roata, a avut noroc ca nu a sarit cu totul, adica prezoanele au sarit toate dar reducand viteza discul a cazut in interiorul jantei. Timp de 1 ora nu a oprit nimeni sa o ajute, pana la urma a oprit o duba cu vreo 6 rromi care s-au dus inapoi pe jos, au gasit 4 prezoane si i-au pus roata.:banana:h5 Cand m-am intors m-am dus la service unde schimbasem rotile cu 2 zile mai devreme . Au fost ok baietii, mi-au facut janta (cu promisiunea ca daca nu e ok imi dau alta) mi-au dat si celalalt prezon si mi-au reparat si filetul la unul ca se dusese. Deci, per total a fost ok. Multumesc lui D-zeu ca nu am plecat eu cu masina ca daca mi se intampla mie, la cum merg eu, nu cred ca mai era aceeasi poveste. Si daca tot suntem aici...am sa-l postez si pe Klez.Mergea saracu linistit, singur pe strada, cand deodata vede ca il depaseste ceva, se uita mai bine si vede ca e un 31x10,5x15..da da..al lui:ha::ha:..fotgrafiile nu au nevoie de comentarii...asa ca am scris mai mult sus..:ha: Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savagex Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 Re: ...mi-a sărit roata... Si eu am patit asa la un Iveco Daili, cu dublu pe spate, dar aici baietii au fost de omenie si am impartit cheltuielile. Atunci chiar dupa incident m-am interesat si decretul nu spune nicaieri ca ar fi obligatia conducatorului auto sa verifice daca sunt sau nu sunt stranse suruburile dupa ce a fost la vulcanizare...teoretic, cu bonul fiscal de la operatia efectuata si cu un avocat bun ar trebui sa va scoatei paguba. Subaru justy 1,3 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat August 25, 2010 Partajează Postat August 25, 2010 Re: ...mi-a sărit roata... Eu acum cativa ani am fost nevoit sa tai janta de aluminiu la un Audi A6 2003 dupa ce mi-au strans prezoanele cu pistolul pneumatic. Am jurat de-atunci sa nu mai pun pistol pe nici un prezon si strangerea sa se faca la mana si cu bun simt. Asa-i la noi........... Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat August 25, 2010 Partajează Postat August 25, 2010 Re: ...mi-a sărit roata... Si eu am patit asa la un Iveco Daili, cu dublu pe spate, dar aici baietii au fost de omenie si am impartit cheltuielile. Atunci chiar dupa incident m-am interesat si decretul nu spune nicaieri ca ar fi obligatia conducatorului auto sa verifice daca sunt sau nu sunt stranse suruburile dupa ce a fost la vulcanizare...teoretic, cu bonul fiscal de la operatia efectuata si cu un avocat bun ar trebui sa va scoatei paguba. m-ai omorat:ha::ha: auzi, sa te oblige legea sa verifici daca sunt stranse sau nu:ha::ha: ok, te asiguri cu baietii aia de omenie ca sunt stranse. si daca sunt prea stranse, mult prea stranse, si faci pana, undeva in pustiu (gen drumul Barlad-Bacau, noaptea) si nu poti desface suruburile cu cheia din dotare!?!?!!!! asta am patit eu. daca erau stranse la cuplu, le desfaceam. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat August 25, 2010 Partajează Postat August 25, 2010 Re: ...mi-a sărit roata... Acum câteva zile am fost la un renumit ”service roți”, la care îmi țin depozitate roțile de nămol, pentru a trece de la roțile de teren la cele de asfalt (ambele seturi fiind complete janta+anvelopa+piulițe). Mașina e un Patrol. La mai puțin de 10km. rulați și la mai putin de 36 ore de la schimbul cu pricina, m-am trezit că-mi sare roata stânga-spate în mers, cu ocazia asta făcându-mi praf roata, discul de frână, tablele si plasticurile spate, bara, tripla etc. Prezoanele sunt toate îndoite, dar cu filetul intact. Pe ultimii 70-100m. înainte de locul în care mașina s-a oprit din inerție am găsit trei din cele șase piulițe, tot cu filetul intact. Așa că stau acum și-ntreb ca prostu’, oare ce o fi cauzat desprinderea roții? Luând legatura cu cei ce conduc șandramaua, aceștia au încercat să mă îmbârlige cu vrăjeli de genul „poate a încercat cineva să vă fure roata, că noi ne știm fără nici o pată, si de un profesionalism desăvârșit”. Nici măcar o scuză, oricât de puerilă…mai aveau puțin și mă acuzau că mi-am slăbit singur piulițele. Bineînțeles că am luat legatura cu un avocat, care mi-a spus că atât timp cât nu pot demonstra că nu s-a apropiat nimeni de mașină în intervalul schimb de roți-sărit de roată, nu am cum să-i dovedesc pe respectivii ca fiind în culpă. Prin urmare voi repara mașina pe CASCO sau pe banii mei (în cel mai rău caz). O sa-i asmut pe ăștia de la asigurări pe ei! Ca să fie totul și mai interesant, a doua zi m-am dus cu cealaltă mașină (o Skoda) la service-ul unde am lăsat Nissan-ul, pentru a mă întâlni cu agentul constatator de la asigurări. În drum spre Badsi, am trecut pe la celebrul „service roți” să fac presiunea în pneuri. Cum nu am mai umblat de câteva luni cu Skoda, am uitat că alți handicapați la care am vrut să schimb anvelopele de iarnă cu cele de vară au reușit să-mi rupă antifurtul de la roți, nemaiapucând sa schimbe nimic. Așa ca îi intreb pe meseriașii de la ȘAMA (că așa-i cheamă pe cei ce mi-au distrus Nissan-ul) dacă au vreo cheie specială cu care să-mi desfacă prezoanele cu antifurt. „Nici o problemă!” – m-au asigurat ei…și apare frățicule unul cu față de matematician nedescoperit încă, cu o chestie în formă de stea si un baros de 2 kile în mână, pune steaua pe prezon și se pregătește s-o ardă cu barosul. În momentul ăla am fost gata să-i fut un picior in cap, mai ales că idiotul lucrase la Patrol-ul cu pricina cu trei zile mai ‘nainte. M-am calmat la timp…GOOSFRABA!..altfel îl decapitam pe prost...! Vin acum cu o intrebare (sau două?) si cu o rugaminte: Întrebarea e: Cine credeți voi că e vinovat în povestea asta, si ce ați fi făcut în situația de față? Rugămintea e: Faceți, vă rog, publică pe cât mai multe forumuri povestea, că poate o veni foamea și pe la făptași – doar așa să îsi mai schimbe mentalitatea unii! E vorba de ȘAMA de pe Pipera! Să-i știe toată lumea de cât de meseriași sunt! Dar in aia 10 km si 36 de ore de la schimb, nu ai auzit nici un zgomot ciudat la masina ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jolly Roger Postat August 27, 2010 Autor Partajează Postat August 27, 2010 Re: ...mi-a sărit roata... Doar cu vreo 30 secunde inainte, am franat la un stop, s-a auzit ceva, dar nu s-a simtit nici o bataie, nimic. Am plecat de la stop, si in vreo 70-100 metri a sarit. Bine ca nu aveam viteza, si bine ca nu a lovit roata pe cineva... ... BRAKES ARE FOR PUSSIES !.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
navara Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Re: ...mi-a sărit roata... am patit si eu la patrol roata stanga spate.in 3 zile am mers cu masina si platforma legata dupa masina de la londra la calarasi si la intoarcere la bucuresti dupa ce am iesit de pe a2 cu aprox 200m inaintea primului semafor am auzit un zgomot ciudat am oprit sa verific crezand ca sa intamplat ceva cu remorca cand surpriza roata era semi desprinsa se mai tine intr-un prezon si ala desfacut pe jumatate.am gasit toate prezoanele pe asfalt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Re: ...mi-a sărit roata... Am patit-o si eu cu o dacie 1310 pe care o tineam special pt pescuit deoarece era inaltata si imi bateam joc de ea si intr-o dimineata pe centura mi-a zburat roata spate pe la 80 km,noroc ca dacia are tamburi pe spate si cand a zburat roata acesta s-a invartit pe asfalt si am reusit sa opresc masina.Noroc ca roata nu a lovit nimik in cale.De atunci imi strang singur rotile. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate