Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Consumuri Suzuky Jimny?

ady.p

Postări Recomandate

Salutare!

Adresez aceasta intrebare posesorilor de astfel de masinute,deoarece ma bate gandul sa imi cumpar asa ceva si as vrea sa stiu cam asa :

la motorul de 1,3 benzina care ar fii consumul:

Urban

Extraurban

Mixt

Off-road (nu extrem)

Multumesc anticipat!!!

Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Consumuri Suzuky Jimny?

Nu conteaza cat consuma pentru unde poate sa te duca!

Eu am 2 Jimny si ambele consuma 10l/100km! Unul consuma mult pentru ca este automat, iar al doilea pentru ca este modificat!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

sincer ma intereseaza consumul mai ales deoarece masina nu o sa fie folosita pe teren doar in weekend iar in cursul saptamanii va fi folosita in jur de 30 km -40 km zilnic si nu imi permit sa dau atatia bani pe carburant...

Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl
Link spre comentariu

Urban: ~ 11, dar orasul e Bucuresti. In cazul tau anticipez un 9.

Extraurban: ~ 6-7, dar viteza de croaziera 80 la ora. Peste incepe sa consume si consuma chiar mult daca o calci.

Off-road ~ de la 10 in sus, depinde ce faci si pe unde mergi, dar asta nu conteaza prea mult pentru ca nu exista masina care consuma putin in conditii de off-road.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Este off-roader-ul cel mai ieftin din punct de vedere al consumului si care iti ofera confort de limuzina. Singurul minus este spatiul interior, cel mai mare plus este dimensiunea mica exterioara!

Ai suspensie elicoidala, servo directie, eventual aer conditionat!

Editat de Forte
Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Al meu nemodificat consuma 9-10 in oras si 6-7 afara.

In teren nu stiu ca nu prea ma dau :grin:

In teren daca mergi normal nu consuma mult (9-12),daca ii dai jar poate sa-ti ia si 20.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

1,3 16V 86 CP:

Cu anvelope HT:

exterior: ~7,3 % (120 - 130 km/h)

Buc: ~10%

Offroad: :ha:

Cu MT Insa Turbo:

exterior: 8,5% la 90 km/h sau 9-10% cu peste 100 km/h..depasiri...etc

Buc: ~10%

Offroad: pe forestierele pe unde ma plimb eu, 12-14% probabil, nu exagerat.

* ca si observatie, anvelopele fiind mai mari, distanta parcursa este de fapt mai mare decat cea citita si implicit consumul real este de fapt mai mic.

unde % reprezinta L/100 km.

Link spre comentariu

Jimny 2003 motor in 16 valve, anvelope Insa Sahara:

afara, 80-86km/h - 7% - fara aer conditionat

afara 100km/h - 8-8,5%- cu aer conditionat

Oras - fara AC - 10-11 (depinde de graba)

Oras - cu AC si in graba - 12

Off-road - max 14%, in conditii de catarare, dar am facut un traseu de off-road de aprox 90 km cu ultimii 10 l. (traseu din care 20% au fost pante cu inclinatie peste 20 grade, ajungand la 31 de grade)

Una peste alta: mai bun consum poti obtine daca iei un opel corsa sau un ford fiesta.

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

urban - 10 l si cu si fara AC

rural :ha: - 7-8 l pana la 90 km.h

9-19 peste 110 km.h

off this fucking roads - are importanta ?

intrebare .... cum calculati consumul in off road ? l/km ? l/ore ?

:tk

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

intrebare .... cum calculati consumul in off road ? l/km ? l/ore ?

:tk

pai destul de simplu: daca nu te chinuiesti pe off-roadul ala inainte si inapoi, si inca o data si inca o data pana urci panta, atunci te uiti pe gepeseu si faci un calcul /100km. :dr2

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

eu am avut vreo 4-5 Jimny

-oras-9-10%

-extraurban-7-10%

-offroad-cu o galeata ma plimb intre 2 si 3 ore,depinde pe unde merg(fac intre 20-60km).oricum,masina de teren sa consume mai putin nu s-a inventat inca!

Link spre comentariu

Jimny 2003 motor in 16 valve, anvelope Insa Sahara:

afara, 80-86km/h - 7% - fara aer conditionat

afara 100km/h - 8-8,5%- cu aer conditionat

Ciudat... eu nu am constatat vreo diferenta la consum in functie de AC, on sau off. Si nici la demaraj nu se simte.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

la mine cu simexuri de 205/75/15 si cu jantele de 7j pe asfalt ia vreo 11-12 iar in off depinde de dificultate' date=' peste 15%. :tr[/quote']

Modificarile maresc consumul exponential!

Nu conteaza cat consuma, este masina in care simti ca traiesti!

Daca soferul are spirit de aventura ... eu recomand Jimny! Daca-l iei doar pentru oras ... nu merita!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Modificarile maresc consumul exponential!

Nu conteaza cat consuma, este masina in care simti ca traiesti!

Daca soferul are spirit de aventura ... eu recomand Jimny! Daca-l iei doar pentru oras ... nu merita!

Pei da. Acuma i-am facut alta placa de troliu mai groasa. Suportii la troliu din otel. Doar troliul are 35kg :D.Se aduna destule ..eu 90, tata 110,canistra de benzina si toate cele prin masina.La jimny se simte orice greutate extra :grin:

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Bei oameni mie de la 9 % mix , iarna asta mi a conxumat mixt 11,5% .. e normal? sau am ceva belit la el ? ( 15% Off road 40% in afara orasului si 45% in oras..) Gume insa turbo dakar 205/70/15 si cu 2 persoane in masina si un pic de bagaj.20kg.

So? Voua v a crescut consumul asa mult iarna asta? Sau o fi de la snorkel.. ca asta i am mai pus in plus si troliu care e destul de usor..

:shock:

Link spre comentariu

Nu cumva iarna asta ai pus anvelopele Insa (resapate), care nu le aveai iarna trecuta?

Eu am facut un drum de vreo 600 de km, cu ceva bagaje si conditii de trafic infecte (ninsoare, polei, etc.). Viteza maxima a fost pe autostrada: 70 de km la ora, in rest cam 40-50 la ora, pe alocuri si mai putin. Consum la pompa: 7.5l la suta. Off-road pe zapada: 12l la suta (pe computer).

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Nu cumva iarna asta ai pus anvelopele Insa (resapate), care nu le aveai iarna trecuta?

Eu am facut un drum de vreo 600 de km, cu ceva bagaje si conditii de trafic infecte (ninsoare, polei, etc.). Viteza maxima a fost pe autostrada: 70 de km la ora, in rest cam 40-50 la ora, pe alocuri si mai putin. Consum la pompa: 7.5l la suta. Off-road pe zapada: 12l la suta (pe computer).

Am gumele alea insa turbo resapate din vara si la un drum de 500 de km mi a consumat 8.5% aprox...si acum iarna a sarit in 11.5.. aceleasi gume. Totusi ala a fost un drum dintr o bucata si l am facut in aceeasi zi si astea au fost mai multe drumulete Ploiesti plopeni si imprejurimi. Singura modificara ar fi snorkerul.. oara asta sa fie? ca ar trage aer asa rece? hmmm

Editat de cezar333
Link spre comentariu

La mine, Jimny consuma cam 10,5/100km in oras, mentionez ca am gume Insa Turbo Ranger (resapate binenteles) iar in afara orasului imi consuma 7,5/100 daca suntem 2 persoane fara bagaj, la viteza de max 100km/ora si maxim imi consuma in afara aproape 9l/100km cu 4 adulti, 1 copil de 7 ani, bagaje cat cuprinde, atat in spate cat si deasupra in portbagajul suplimentar, la viteza maxima de 85km/ora, condus atat sosea plus forestiere medie dificultate.

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare