290GD Postat August 23, 2010 Partajează Postat August 23, 2010 Salutari, ce ar insemna daca montez un sistem Turbo pe 290 GD al meu... nu prea ma deranjeaza puterea actuala dar ma deranjeza faptul ca daca vreau sa merg pe autostrada am sa fiu un "ciocoflender" care incurca circulatia deoarece viteza la care functioneaza ok acum este 100 - 110Km/h adica cei 95 de cai... Credeti influenteaza negativ performanta in offroad?cuplu rapoarte etc? Dauneaza motorului? Alte sugestii? merci Mihai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 23, 2010 Partajează Postat August 23, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD Trebuie vazut daca blocul si internele sunt identice cu cele de pe motorul turbo. Pistoane, biele, injectoare, specificatii ax cu came, supape corespunzatoare pe evacuare. Ca exemplu, blocul / internele de 1.6 turbo diesel de VW erau considerabil imbunatatite fata de modelul aspirat. Cu o presiune de supraalimentare asemanatoare cu a celui de fabrica nu vei avea probleme, daca conditiile de mai sus sunt indeplinite. Apoi ramane problema procurarii elementelor. Turbo, modificari aferente galerie de evacuare / admisie, intercooler, tubulaturi. E un proiect interesant in opinia mea. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat August 23, 2010 Partajează Postat August 23, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD Te-ai gandit sa ti pui un motor de 300 de 147 de cai cu turbo de pe un 124? mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
290GD Postat August 24, 2010 Autor Partajează Postat August 24, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD Lucrurile sunt mai simple: vreau sa pun Turbo dupa un motor Mercedes 290 turbo(cum e pe sprinter).... al meu este 290 dar fara turbo ....deci in principiu nu cred sa fie mari difrente de motor in sine... sau? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat August 24, 2010 Partajează Postat August 24, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD Sincer sa fiu nu te pot ajuta la diferente, ceea ce stiu e ca pe la mercedes 300 diesel fara aer conditionat blocul difera fata de unul cu aer conditionat, in sensul ca e fixat pe el compresorul respectiv. La turbo nu stiu. Dar poate te lamureste altul cu mai multa experienta, noi doi batem doar apa in piua. mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviu Postat August 24, 2010 Partajează Postat August 24, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD Lucrurile sunt mai simple: vreau sa pun Turbo dupa un motor Mercedes 290 turbo(cum e pe sprinter).... al meu este 290 dar fara turbo ....deci in principiu nu cred sa fie mari difrente de motor in sine... sau? salut sunt liviu ma vad nevoit sa intevin in discutie credema este cu totul alt motor cel turbo chiuloasa,bloc arbore cotit,intrun cuvint de doua nu merita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD salutare poti sa ne explici exact care sunt diferente ???? eu am deschis mai multi motori din seria 602 diesel nu turbo ... si am gasit deja in bloc linea cu stropitori de la model turbo, am motor 602 pe musso si chiulasa nu difera nimic de la diesel la turbodiesel. am facut multe modificari adaugand turbo la model diesel si nu am avut nici o mica problema, si am masine cu care sa facut deja 300.000 / 400.000 km da ca poti sa ma lamuresti te multumesc.:tk maurizio tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD s ... si am gasit deja in bloc linea cu stropitori de la model turbo, am facut multe modificari adaugand turbo la model diesel si nu am avut nici o mica problema, si am masine cu care sa facut deja 300.000 / 400.000 km Linia de stropitori e un lucru foarte bun daca este pe aspirat si vrei turbo. La cele pe care ai pus turbo, ai montat si sistemul ALDA pe pompa de motorina ? '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD deci in principiu nu cred sa fie mari difrente de motor in sine... sau? Sigur difera chiluoasa. Un motor turbo trebuie decomprimat daca se pleaca de la unul aspirat. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviu Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD salutare poti sa ne explici exact care sunt diferente ???? eu am deschis mai multi motori din seria 602 diesel nu turbo ... si am gasit deja in bloc linea cu stropitori de la model turbo, am motor 602 pe musso si chiulasa nu difera nimic de la diesel la turbodiesel. am facut multe modificari adaugand turbo la model diesel si nu am avut nici o mica problema, si am masine cu care sa facut deja 300.000 / 400.000 km da ca poti sa ma lamuresti te multumesc.:tk maurizio Salut la chiuloasa : supapele au alt aliaj lucreaza la alte temperaturi,ax cu came cu alte unghiuri,arcuri de supapa!!!!!!!!! pistoane ramforsate cu otel special si cu alta greutate compensata din arborele cotit si mai sunt multe,dar oricum nu vreau sa intru in contradictoriu cu nimeni cu respect LIVIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD Salutare.... puteti sa ma dati VA ROG coduri de la chiulasa pt motor ( seria 602)fara turbo si cu turbo?? eu am gasit acelasi coduri , Andi la fel........ am 3 cataloge pt piese de 602 si coduri sunt la fel........ fara suparare, eu nu ma supar... intrebare a fost da ca sa poate monta turbo pe 290 GD si raspuns este DA!!!! cunosc cel putin 3 firme care au facut si face in continuare acest lucru : Turbocar srl Raptor 4x4 Dream service slr ( 12 luni sau 100.000 km garantia) cu stima maurizio tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD Sigur difera chiluoasa. Un motor turbo trebuie decomprimat daca se pleaca de la unul aspirat. SIGUR DE CE???? ai deschis vreodata motor din care se vorbeste??? mod 602 are acelasi bloc, acelasi chiulasa, si o mica diferenta NU LA CHIULASA dar la piston , linea de stropitori este la fel si toate piesele sunt la fel!!!! cel mai vechio motor 602 ( 2900 diesel ) ca am turbat ... a avut 150000 de km facuti in africa, dupa care a facut ( pana acum ) inca 350000 de km cu turbo aplicat after market. maurizio tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
290GD Postat Septembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD Salutari, @Maurizio: eu inclin sa te cred...am mai vorbit si cu un mecanic bun din Arad si a confirmat si el ca se poate monta Turbo si ca motorul este identic cu cel ce are turbo adica tot G290 TD... Acum intrebarea este....unde sa fac lucrul asta, ca nu vreau sa duc masina in Bucuresti...eu sunt din Arad? Grazie, Mihai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD Eu asa stiu ca cele doua blocuri sunt identice si se poate monta cu chiuloasa de cu turbu,cel putin trebuie modificat doar foarte putin. Blocul de la cel aspirat le are si stropitoarele de ulei. Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD Salutari, @Maurizio: eu inclin sa te cred...am mai vorbit si cu un mecanic bun din Arad si a confirmat si el ca se poate monta Turbo si ca motorul este identic cu cel ce are turbo adica tot G290 TD... Acum intrebarea este....unde sa fac lucrul asta, ca nu vreau sa duc masina in Bucuresti...eu sunt din Arad? Grazie, Mihai salutare Mihai, da ca vrei ....... eu vin in Arad peste cateva zile sa aduc piese si o masina la un client, pot sa iau masina la modific si te la aduc inapoi. acum avem iun lucru masine din Deva, Timis, Cluj,Craiova ecc ecc. ciao maurizio tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Re: Montare Turbo pe 290GD Si cam cat ar costa treaba asta cu un turbo? spre exemplu eu am un 3000 diesel de 83 kw, care ar fi pretul pentru el? mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raresbazu Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 Re: Montare Turbo pe 290GD Salutari, @Maurizio: eu inclin sa te cred...am mai vorbit si cu un mecanic bun din Arad si a confirmat si el ca se poate monta Turbo si ca motorul este identic cu cel ce are turbo adica tot G290 TD... Acum intrebarea este....unde sa fac lucrul asta, ca nu vreau sa duc masina in Bucuresti...eu sunt din Arad? Grazie, Mihai din ce am vazut eu pe motoarele 300 d si 300td (am 2 insirate in garaj) la cel turbo exista niste orificii in bloc pentru circuitul de ulei al turbinei pe care celalalt nu le are din turnare. am vrut si eu sa fac asta mai de mult si am renuntat. daca esti amabil mauritzio spune cum rezolvati problema asta, se ingaureste blocul in acelasi loc? ms Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Re: Montare Turbo pe 290GD din ce am vazut eu pe motoarele 300 d si 300td (am 2 insirate in garaj) la cel turbo exista niste orificii in bloc pentru circuitul de ulei al turbinei pe care celalalt nu le are din turnare. am vrut si eu sa fac asta mai de mult si am renuntat. daca esti amabil mauritzio spune cum rezolvati problema asta, se ingaureste blocul in acelasi loc? ms Salutare, sunt mai multe posibilitati.... una dintre ele este sa iai ulei din circuit la suport de filtru de ulei * chiar la sensor de presiune, si sa intorci la baie cu o mica gaura si un stut ( care poate sa fie sudat sau prinsi cu o piulita si garnitura). legatura intre stut si turbina ( intrare si esire) se face prin intermediu furtuni protejati cu exterior din sarma....odata ca ai facut lungime potrivit si ales se le fai cu holender, cu colier, cu suruburi ....... le faci singur sau te duci la o firma specializata in furtuni hidraulici si gata! sper ca am fost de ajutor. maurizio tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raresbazu Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Re: Montare Turbo pe 290GD Salutare, sunt mai multe posibilitati.... una dintre ele este sa iai ulei din circuit la suport de filtru de ulei * chiar la sensor de presiune, si sa intorci la baie cu o mica gaura si un stut ( care poate sa fie sudat sau prinsi cu o piulita si garnitura). legatura intre stut si turbina ( intrare si esire) se face prin intermediu furtuni protejati cu exterior din sarma....odata ca ai facut lungime potrivit si ales se le fai cu holender, cu colier, cu suruburi ....... le faci singur sau te duci la o firma specializata in furtuni hidraulici si gata! sper ca am fost de ajutor. maurizio da, multumesc indiferent de unde se gaseste loc pentru ''alimentare'' ea trebuie sa fie pe circuitul de presiune al uleiului in motor. corect? ms Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Re: Montare Turbo pe 290GD da, multumesc indiferent de unde se gaseste loc pentru ''alimentare'' ea trebuie sa fie pe circuitul de presiune al uleiului in motor. corect? ms trebuie sa fie cu presiune cat mai mare, exempiu exista si posibilitate sa alimentezi din chiulasa dar esire de acolo are presiune mai mica..... maurizio tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate