Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelopa lata vs Janta ingusta

GPScu

Postări Recomandate

Re: Cauciuc lat vs Janta ingusta

Inca o nedumerire a mea ...

N-am inteles niciodata de ce o masina grea trebuie sa mearga cu presiune mica in roti ... Oricum exista aderenta prin presiunea care o exercita greutatea masinii pe sol ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am retinut gresit treaba cu +-1" :hw

dupa parerea mea, dejantarile se produc ca urmare a presiunii scazute intr-o anvelopa cu balon inalt, coroborate cu un efort lateral suficient de puternic incat sa scoata talonul din locasul lui. pietre, lemne, namol si ce mai gasiti pe acolo intra dupa ce ai dejantat, pt. ca mai rulezi un pic, pe janta insa.

yonutz, presiunea scazuta creeaza o pata de contact cu solul mult mai mare.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

yonutz, presiunea scazuta creeaza o pata de contact cu solul mult mai mare.

Uite asta caut eu de ceva timp si nu m-am lamurit nici in prezent.

Am facut mai multe "teste" cu masina si uite ce am aflat:

1. daca scazi presiunea,talpa nu se mareste,se lungeste,mai mult cauciuc

2.daca scazi presiunea ,chiar si la 0.8,profilul gumei niciodata nu se indoaie,fiind radial. El tot timpul sta drept.

Mi se pare un pic cam paradoxal .Astept pareri/argumente/corectii.

Link spre comentariu

Inca o nedumerire a mea ...

N-am inteles niciodata de ce o masina grea trebuie sa mearga cu presiune mica in roti ... Oricum exista aderenta prin presiunea care o exercita greutatea masinii pe sol ...

Probabil o sa-ti dai seama pe propria piele, daca o sa mergi cu presiune mica/mare pe acelesi drum si in aceleasi conditii meteo, ai sa vezi diferenta :wink:

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

Probabil o sa-ti dai seama pe propria piele, daca o sa mergi cu presiune mica/mare pe acelesi drum si in aceleasi conditii meteo, ai sa vezi diferenta :wink:

Io zic ca nu o sa vada ... dar o sa simta :grin:

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Poate n-am fost clar sau nu m-am facut inteles ...

Caz concret:

Am o masina care cantareste 2.8-3to ... Am 35-uri INGUSTE (10.5) pe ea ...In teren mergeam cu 1.4-1.6 atm ...Masina mergea foarte bine atat prin noroaie cat si pe urcari, inclusiv cele "pavate" cu pietroaie mari. Era destul de "elastica", nu se simt socurile ... N-am dejantat niciodata! Toti cei pe care ii cunosc cu masini similare care au scazut presiunea sub 1 atm au dejantat...Este inutil sa va spun cat CANTARESTE o roata 35 - 36 -37 cu noroi pe ea ...Si in plus riscurile de taiere ale anvelopei moi in bucati de stanca este FOARTE MARE!

De ce as merge cu 0.8 atm? Care-i smecheria?

Astept un raspuns de la cei care au / au avut masini GRELE! Multumesc.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Uita-te la filmuletele alea doua de jos. O guma umflata la presiune de strada nu se va mula pe teren asa niciodata.

http://www.bfgoodrichtires.com/tire-selector/name/mud-terrain-t-a-km2-tires#TB_inline?height=340&width=490&inlineId=video_number_1

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

din cate am reusit eu sa pricep pana acum, pe o janta este permis, tehnic, un maxim de 1" +- al anvelopei fata de janta

Corect, dar e valabil la turisme (balon mic).

La baloane mari, cum sint la masinile de teren, "tolerantele" cresc. Spre exemplu la Jimny stock, anvelopa e lata de 205mm si janta de 5.5" (aproape 14mm). Deci diferenta e un pic peste 2".

Editat de unde

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Uita-te la filmuletele alea doua de jos. O guma umflata la presiune de strada nu se va mula pe teren asa niciodata.

http://www.bfgoodrichtires.com/tire-selector/name/mud-terrain-t-a-km2-tires#TB_inline?height=340&width=490&inlineId=video_number_1

Cum e STEFANE :grin: te-ai lamurit :2dr

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

KJ95, jenti originale de 7J /R16, are montate in acest moment cauciucuri 285/75 R16 MT BFGoodrich - deci se poate (evident cu un set de flanse pe masura)

Daca este intelept sau nu, acest lucru nu il discut.

Dar estetic masina arata f bine :grin:

Link spre comentariu

Poate o lamuriti su cu asta:

un alt topic legat de cauciucuri si jante

Eu pe masina am cauciucuri silverstone extrem 35 , 11,5 R 16 cu jante de J6 R16 ..........inainte am avut aceleasi cauciucuri pe jante de j8 cu care am dejantat in draci :old............

acum am dat de s-a strambat janta si degeaba : nici o dejantare !!! :grin:

==> janta ingusta cu cauciuc mai lat e BEADLOCK-UL saracului !!! :y

Totul depinde in ce scop o exploatezi ........de show sau de concurs :h5

Editat de Astral

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare