Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un sfat va rog frumos!

ady.p

Postări Recomandate

Sunt cu totul si cu totul off-topic si inafara domeniului forumului ,asa ca va rog sa ma scuzati domnii moderatori ,iar daca doriti puteti sa imi stergeti sau mutati topicul.

De aprox 1 luna de zile vreau sa imi achizitionez o masina de oras diesel si dupa indelungi cautari am ajuns la aceste doua variante.....

Prima ar fii VW Golf IV 1,9 TDI ,iar

A doua ar fii Opel Astra 1,7 DTI sau 2,0 DTI

Va rog frumos sa imi spuneti pe care ati alege si din ce considerente(un ex. aleg aia pt ca este mai fiabila,piese,mai ieftine ssmd.)

Va multumesc anticipat si astept parerile voastre:tk!!!!

Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Un sfat va rog frumos!

Pai ar fii cam asa ceva

VW golf 4 - 3600 euro euro 3 ,in jur de 160 000 mii km an 2001 + taxa auto

Opel Astra - 2800 euro euro 3,in jur de 155 000 mii km an 2001 +taxa putin mai mica daca este vorba de motorul de 1,7 dti

Mie mi s-a cam pus pata pe Astra fiind mai ieftina intretinerea,piesele ,iar motorul de 1,7 este de Isuzu care din auzite este super fiabil.

Si de golf am auzit numai de bine (chiar foarte bine) sunt masini tari din toate punctele de vedere ,dar cand ajungi la schimbat piese te cam arde la buzunare ,piesele fiind mai scumpe.

Am uitat sa zic de dotari ,acestea fiind cam aceleasi ,adica abs,esp,radio cd,scaune incalzite,Ac, jante aliaj la ambele ,chiar si culoarea este aceeasi (gri metalizat ),cuplaj remorca,opelul are in plus folii pe geamuri sau ionizare nu stiu exact....,aaa si am uitat sa mai zic ca opelul este caravan(breack),iar golful berlina(portbagajul este mai mare la astra) cam atat ...

Editat de ady.p
Link spre comentariu

Daca si starea tehnica e la fel, personal as alege VW-ul. Ai dreptate ca Opel e in general mai ieftin de reparat, in plus in general e si mai frumos ca VWul de aceeasi generatie, dar am ramas cu impresia ca de aceea e mai scump de reparat pentru ca se strica mai rar.

Cred ca de fapt problema e mai usor de transat si nu ai neaparat nevoie de noi. Le iei pe ambele la o plimbare si vezi care iti pica cu tronc. Eu sunt adeptul teoriei conform careia masina trebuie sa ti se potriveasca. Consoleaza-te ca pana la urma o masina SH e o loterie, asa ca e bine ca macar la cumparare sa simti ca masina iti "zice" ceva, asa esti mai pregatit sa treci cu vederea unele inconveniente descoperite ulterior.

Eu am mai facut ceva: am luat un cunoscut care are service si repara tot soiul de masini si i-am aratat posibila achizitie. Nu-ti vine sa crezi cate poate descoperi o ureche educata si un ochi pe masura in 1-200 m de testare. Tot ce m-a zis ca poate avea masina am gasit confirmat in un buletin de testare computerizata obtinut de vanzator.

Asta mi-a aratat 2 chestii:

- vanzatorul era de buna credinta si nu a ascuns nimic din starea masinii

- cunoscutul meu e meserias.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Multumesc mult de sfaturi!!!

Masinile astea 2 se afla in germania la vanzatori privati (nu la parcuri pe la arabi sau turci sau ce or mai fii pe acolo :ha:) asa ca mi-e cam greu sa o inspectez ca si cum as fi facuto aici in tara la ceva prieten pe la service cu zici si tu ,asa ca o sa mai iau pe cineva care se pricepe cat de cat la masini si care stie la ce sa se uite si sper sa fac o alegere cat se poate de buna ,ma bazez putin si pe neamt care zice pe fata eventualele probleme ale masinii....

Link spre comentariu

Ceea ce a spus f_zoltat e foarte adevarat. Stiu pe cineva care s-a dus hotarat sa cumpere o masina noua (ii placea foarte mult modelul, optiunile etc) si la reprezentanta agentul de vanzare a insistat pana l-a convins sa faca un test drive, desi el nu vroia ca i se pusese pata. Pana la urma a cedat si a facut si o plimbare cu masina si ... a fost foarte dezamagit; nu i se potrivea de loc. Nu a mai cumparat-o.

Acum depinde si ce vrei de la o masina, sa te simti tu bine si iti placa ce conduci si cum raspunde, doar sa iti faci treaba cu ea sau poate sa "dea bine" indiferent de disconfortul produs.

Si iarasi e foarte adevarat: SH-ul e loterie.

Bafta!

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Ca posesor de VW iti recomand aceeasi marca. E foarte popular golful 4 si vei gasi piese usor daca va fie nevoie.

Iti recomand sa-ti iei masina de la dealer, eventual de la dealer vw-audi-seat-skoda pentru ca sunt obligati legal sa-ti dea garantie minim 6 luni.

In cazul tau nu poti beneficia de garantie nefiind cetatean german, insa asta te va ajuta la o negociere si in acelas timp, o masina pe care se ofera garantie, ai o oarecare siguranta ca nu are probleme.

Eu, la bugetul care-l ai as lua o masina din romania, de preferabil proaspat adusa dupa ce ai testat-o la un dealer vw sau un mecanic cu experienta in vw. Daca nu stii, te pot ajuta eu cu un contact in Bucuresti.

Poti intra pe forumuri dedicate, unde userii isi vand masinile si le poti oarecum urmari evolutia in timp. De obicei, masinile vandute pe forumurile dedicate sunt mai ingrijite.

Motoarele de 1.9 TDI au un istoric excelent, in functie de model au venit cu puteri intre 90 si 163 cp (ibiza Cupra). Deci, sunt f bine facute. Si f usor de modificat.

P.S. La dealeri in germania nu prea poti sa faci testdrive, de obicei o vezi, iti place, o cumperi, nu, iarasi bine. Eu am luat-o pe n.v. si n-am avut nici o problema cu ea.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Am avut si una am avut si alta (masini noi sau de max 2 ani vechime)...

Opel = un cacat de marca, un cacat de masina, piata de piese ieftina si proasta

-articulatie proasta ptr drumurile noastre

-motoare cu probleme

-tabla

-prost gandita la interior

VW = de preferat in detrimentul Opelului

Cauta motorizarea 1.9 TDI de 131 CP si 6 viteze! un motor relativ economic si durabil ...

-articulatie buna ptr drumurile noastre (dar foarte scumpa)

-motoare cu probleme

-tabla acceptabila

-bine gandita la interior

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Salut

Eu am un Opel Astra H din 2005 (1.4 90CP)si pana acum (80.000km) am schimbat un pivot(75 RON- Lemforder), bielele de directie (220 RON- Lemforder) si bobina de inductie (450RON-BERU). Pana acum sunt multumit de masina si preturile pieselor nu mi se par mari atata timp cat evit reprezentanta Opel unde sunt foarte scumpe. In legatura cu tabla, am o zgarietura de vreo 5 cm sub masina (tentativa de off orad) de 2 ani si pana acum nu are pic de rugina. Pot sa mai spun ca masina este foarte stabila. Era sa uit. Am mai schimbat un rulment fata (800 RON). Despre VW am auzit numai de bine si mai ales despre 1.9 TDI care este un motor foarte fiabil. Eu am ales Astra pt. ca mi-a placut mai mult decat Golf-ul, in rest cred ca ar trebui sa faci un test drive cu fiecare si sa te rogi sa ai putin noroc pentru ca la masinile sh ai nevoie. Sper sa-ti iei o masina buna si sa fii multuit de ea.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Eu am avut Astra G, din 2000, timp de 3 ani. Motor 1.7 diesel, Isuzu.

Ce sa spun, in 3 ani si aproape 130.000 km nu a cazut nimic pe ea in afara de senzorul EGR. Cei de la Opel spuneau ca e o problema cu motorina din statiile Shell (card de companie) si ca d-aia se tot buleste (l-am schimbat de 3 ori, iar de curatat s-a curatat mai des).

De mers merge frumos, este stabila. Imi aduc aminte ca ziceam ca asta-i masina inertiala, motorul parca era un picut puturos la anumite viteze, trebuia sa-ti calculezi depasirile daca vroiai sa le faci scurte.

Consumul mic, masina comoda.

As fi bulangiu sa spun lucruri urate despre ea.

Link spre comentariu

Multumesc mult de raspunsuri!

Iau in calcul si masina luata de la noi din tara ,asa ca daca stiti ceva (de preferat VW sau Opel ) dati PM sau anuntati-ma .

Intre timp am gasit un Opel Astra berlina 4/5 usi aproape de mine ,maine ma duc sa o vad ,dar nu stiu ce sa zic ,masina are 180 000 km ,cum este pentru un opel, mult ,putin sau acceptabil??? o sa ma uit la uzuri am tot citit pe forumuri (volan,pedale ,schimbator etc.) un test drive si un drum la un prieten mecanic ,iar daca totul este bine ,o cumpar.

Link spre comentariu

Macar omu' e sincer la km...

E mult pentru un motor care nu a fost intretinut cum trebuie. Altfel este acceptabil. Ai grija la provenienta, din FR e jale la intretinere (in general frantuzii le hingheresc, din ce am vazut eu), din UK e jale cu rugina. Idem din alte zone costiere, ai mare grija la asta.

Bafta!

Link spre comentariu

Scuzati ca ma bag in discutie,dar vreau sa-l contrazic pe Ionutz.

Opelul nu este o masina de "cacat" cum zice el,este o masina buna si destul de fiabila,dar in comparatie cu Wv-ul nu se compara,wv-ul este peste Opel.

Eu am un Opel Astra G Caravan din 99,16 16V 74 kV,si nu are probleme cu tabla,sau cu ce se mai zicea pe aici....dar daca cu adevarat vrei cumara-ti un Golf 4 19 Tdi,sau la Opel Astra G motorul de 2000 disel.

Succes la cumparare,alegerea pe care o faci tu e cea mai buna!

Link spre comentariu

Am detinut printre altele si un Opel Astra G, motor 1.7 DTI euro 3 din 2001.

Luat din Spania pe la 140 000 km si vanduta la 220 000 km

Dupa aproape 100000 km facuti:schimbat punte diode la electromotor,

rulment fata, plus cateva nimicuri.

Moatoare foarte bune,singurele minusuri si probleme car pot aparea:

calculatorul de la motor pica foarte repede, si daca e fortat motorul turbina.

In rest eu am fost foarte multumit.

Inca ceva,sa nu te orientezi spre Astra G 1.7 sau 2.0 euro 4 (adica dupa 2003)

Pica intr-o veselie injectoareledin cauza motorinei proaste.Si fiecare injector are pompa lui .

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

Salut.

Ca si masini VW e clar mai bun. 1.9 , 136 cp e fara moarte

Ca si intretinere opelul este mai ieftin dar "pica" mai repede.

Asta este si in functie de cum ai tu grija de masina.

Poti sa zbori cu 120 prin toate gropile si sa schimbi la piese non stop. Pe urma o sa zici "mama ce proasta masina"

Daca iei de la noi mare atentie la samsari.

Mai nou au oameni care par ok dar in spate tot ei sunt capul.

Atentie la accidente. Fii atent la lufturile usilor si aripilor. LA VW si la Opel nu sunt ca la Dacie. Toate trebuie sa fie la fel.

Traggerul si radiatoarele sa nu fie schimbate. Ridica, capacul de la roata de rezerva si uita-te in locasul ala sa nu aiba urme de lovitura(accident)

Si cum zicea cineva mai sus:

iti alegi masina care ti se potriveste.

Si mai era o vb:

"masina nelovita si femeie ............ nu exista :y

:cl

Suzuki Jimny

Link spre comentariu

Multumesc inca o data pentru sfaturi !

Pana la urma tot Germania ramane singura varianta (m-am saturat de bisnitarii de la noi ,care vand NUMAI si NUMAI masini "masluite" ca sa zic asa )

O sa plec in Germania la sfarsitul lunii septembrie si cel putin acolo am din ce alege.....

Apropo si eu tot pe VW inclin dar nu am apucat sa coduc o Astra sa vad diferenta...

O seara faina!!!

Link spre comentariu

Pardon......doar ,, IMPECABILE " !!!! :ha:

da da :ha: asta e cuvantul cheie si mai au cateva cum ar fi: "km reali" sau "vopsea originala" sau "nelovita" ,am putea face o lista :ha:

Link spre comentariu

Salut

Am vazut ca te-ai orientat spre o masina din 2001 si ziceai ceva de uzura la interior (volan, pedale, schimbator etc.). La o masina de aproape 10 ani nu te astepta sa fie totul "impecabil" sau sa aiba 100-150.000 km ca s-ar putea sa-ti iei o mare teapa. Daca te pricepi bine da o tura cu ea si inspecteaz-o bine inclusiv pe dedesubt, daca nu, ia cu tine unu' care se pricepe. Daca ai posibilitatea sa o iei de la Germanica nu ezita, la noi majoritatea sunt praf, ori km ca la balamuc ori lovite si facute mai mult sau mai putin bine. Atentie totusi ca in Germania nu sunt numai nemti si chiar si asa au inceput si ei sa invete si ei "meserie" de la concurenta (romani, albanezi, turci) care au parcuri auto pe acolo.

Link spre comentariu

Dupa ce am trecut prin cateva masini noi si SH, cumulat cu experienta prietenilor, recomand cu tarie o masina SH din Germania, de la un parc auto de incredere (sunt din ce in ce mai putine) si, de preferat, pana in 100.000 km.

In conditiile de mai sus, ca e Opel sau VW nu prea mai conteaza (decat dpdv al gustului, dotarilor si pretului).

Am prieteni care au VW luat din Germania si s-a dovedit a fi o masina excelenta, fara probleme. La fel si Opel, luat tot din Germania (chiar nu mi s-a parut o masina "de cacat").

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

da da :ha: asta e cuvantul cheie si mai au cateva cum ar fi: "km reali" sau "vopsea originala" sau "nelovita" ,am putea face o lista :ha:

Off-topic: E cineva si pe acest forum care foloseste toate aceste cuvinte in postarile lui cu masini de vanzare. O fi si el din acelas aluat?

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Daca iei masina din germania ai grija pentru ca nemtii nu mai sunt chiar atat de nemti cand e vorba de romani.Exemplu: Un bun prieten a plecat in germania pentru a cumpara o masina,ajuns acolo a studiat putin ofertele si a dat telefon unui dealer dintr-un alt oras pentru a cere detalii in privinta unei masini.Dealerul s-a aratat f bucuros si parea amabil (masina nelovita,functioneaza impecabil,motorul foarte bun,etc).Amicul meu are un prieten neamt pe care l-a rugat sa sune la acelasi dealer si sa ceara date despre aceeasi masina si....surpriza....pentru neamt , masina nu mai era impecabila (lovita stanga spate,schimbat aripa,usa spate ,era necesara o revizie a articulatiei) , in concluzie MARE GRIJE.

Link spre comentariu

Poate mai sunt si exceptii, adica masini bune si cu km ceva mai putini, dar eu cred ca aici e vorba strict de noroc. Sa mergi cu gandul ca "poate am noroc", mai ales cand la mijloc e o suma de bani deloc de neglijat si mai ales pe praful asta... nu cred ca merita. Asa ca ochii in patru.

Link spre comentariu

Asta asa este.....totul tine de noroc, acu vreo 2 ani am luat tot din Germania un Nissan X-trail diesel(luat la 129 mii) care pana in momentul de se comporta exceptional fara sa schimbam la el nimic inafara de ulei ,filtru de aer si de ulei ,asta poate si din cauza ca a fost o masina intretinuta luata de la un privat(nu parc) din Nuremberg ,eu cred ca si asta face mult deoarece prin parcuri la unele se mai umbla la Km sau alte chestii nasoale .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare