Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cutitul de outdoor ideal

Postări Recomandate

Re: cutitul de outdoor ideal

Daca am folosii foaie de arc pentru a face cutit ar merge? Merita sau foaia este buna numai pentru facut topoare?Ca faci cutit,topor,barda,etc. din foaie de arc mai trebuie calit sau nu?

O seara buna!

otelul carbon, adica otelul din cesunt facute si foile de arc, e un otel cu continut relativ scazut de carbon, 0,4-0,7

duritatea pentru a lucra in parametrii de arc este undeva in jurul a 45 hrc, ceea ce e foarte putin, si nu cred ca tine tais deloc la asemnea duritate

se poate cali mult mai mult, pana undeva pe la 57 hrc (dupa revenire) dar problema mare la aceste oteluri cu provenienta din arc, este calitatea slaba ca si omogenitate, adica, ele au fost laminate gosier si apoi tratate termic, iar materialul nu e omogen, deci poti s aia o lama de 10 cm, si intr-un loc sa fie bun otelul si in alta zona sa fie prost, pt ca otelul de fabrica nu a fost facut sa fie omogen...nu ia interesat

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gata, in sfarsit am pus si eu mana si m-am improprietarit cu un Fallkniven F1... Este super la cum se simte in mana si la cum este echilibrat...:banana . Acum, daca primesc si o recomandare de piatra de scutit pentru el (otel VG10) ar fi excelent!:tk

Si evident, abia astept sa il scot afara, la padure!

The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you!
Link spre comentariu

Gata, in sfarsit am pus si eu mana si m-am improprietarit cu un Fallkniven F1... Este super la cum se simte in mana si la cum este echilibrat...:banana . Acum, daca primesc si o recomandare de piatra de scutit pentru el (otel VG10) ar fi excelent!:tk

Si evident, abia astept sa il scot afara, la padure!

falkniven scoate cutite bune

piatra buna ar fi cea recomandata de producator, cea cu 2 fete, una diamantata si una ceramica

totodata te poti orienta spre pietre de ulei de la norton, care merg exceptional pe inox

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

@soimu' , multumesc de rapunsul prompt! O sa caut piatra producatorului, din pacate sunt in Finlanda si aici e mai dificil cu produsele...suedeze, sunt si astia prieteni intre ei asa cum suntem si noi cu altii...

De exemplu, cutitul l-am luat in weekndul asta din Stockholm, ca in Helsinki nu l-am gasit....

Editat de Astral
The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare