Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

VITARA - care e releul ventilatorului de la caloriferul de incalzire?

grasuxxl

Postări Recomandate

de cateva saptamani nu-mi mai marge ventilatorul ce ar trebui sa bage aer cald\ rece in masina. din acel moment nu a mai mers nici inchiderea\ deschiderea geamurilor ( e electrica)- presupun ca sunt legate la acelasi releu. am incercat cu doua fire legate direct de la baterie la motorasul unui geam si a mers f bine. sigurantele sunt bune => cred, ca defect e releul, dar care e?

masina e o vitara scurta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: care e releul ventilatorului de la caloriferul de incalzire?

nu ma pricep la vitara, dar nu au cum sa fie pe acelasi releu ventilatorul si geamurile electrice. cu alte cuvinte, cand ai da drumul la ventilator, s-ar deschide si/sau inchide si geamurile. sau invers:grin: plus ca motorasele de la geamuri functioneaza in ambele sensuri, pe cand ventilatorul nu.

uita-te bine la sigurante, daca toate sunt in regula, du-o la un electrician auto. sfatul meu.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

din cate stiu eu, releul nu are functie de comanda pt o piesa, ci de a face ca tensiunea trimisa sa fie cea corecta. asadar, dupa logica mea de balta, s-ar putea lega doua piese ( motorase) pe acelasi releu sau mai bine zis dupa acelasi releu.

la mecanic am mai fost odata si dupa cativa mecanici ar fi trebuit sa cumpar un sac de piese. am aflat de la un coleg de pe forum ca-mi trebuia o singura piesa ( care intamplator :ha: nu se afla printre cele recomandate de mecanici) - un service cotat de altfel destul de bine

Link spre comentariu

Salut,

Am revazut schema electrica si se pare ca pt. comanda ventilatorului nu este un releu. Este doar comutatorul si niste rezistente inseriate (pentru a putea selecta diferite viteze).

Atasez fisierul cu schema electrica (este comuna si pentru modelul cu cutie automata). Eu l-am printat pe 4 foi si le-am suprapus si lipit intre ele. Vezi ventilatorul in pagina 2: Heater fan switch si Heater resister.

:c1

Sorin

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Trebuie sa fie un releu, pentru protectie.

Daca nu ma insel, pozitia lui este sub bord, in partea dreapta

LE: Pe schema cauta BLOWER MOTOR RELAY

Editat de SorinD

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

din cate stiu eu, releul nu are functie de comanda pt o piesa, ci de a face ca tensiunea trimisa sa fie cea corecta.

Releul chiar are functie de comanda si de protectie prin faptul ca se scurteaza traseele de putere.

Tensiunea e aceeasi 12-14V. Rezistentele alea inseriate modifica amperajul si deci turatia electro-motorului.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

problema rezolvata dupa metoda ruseasca : tranteste - buseste. sub torpedo, in partea dreapta a bordului , am mai gasit niste sigurante - le-am verificat - bune. am tras de toate firele, de toti conectorii de tot. cand le-am lasat si am pus contactul - functionau si geamurile si aeroterma. multumesc pt sfaturi, scheme etc.:ypu:ypu:ypu

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare