zep Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: Suspendare Permis de Conducere ! am intrebat azi un nene care preda legislatie rutiera si da esti pe scuter faci accident din vina ta ti se ia permisul bcde ce categorie ai ''Toate modelele care au 49 cm3, sunt omologate RAR ca moped, deci se conduc fara a fi nevoie de permis, si nu trebuiesc inmatriculate, doar inregistrate; totusi, detinatorii de mopede au obligatia de a se informa cu privire la legislatia rutiera in vigoare; scolile de soferi organizeaza cursuri de informare pentru proprietarii de mopede, eliberand si adeverinte de participare la aceste cursuri. Atentie! – pentru persoanele care nu detin un permis de conducere valabil (orice categorie), aceste cursuri de legislatie rutiera sunt obligatorii.'' asa ca permisul de conducere categoria b in cazul conducerii mopedului suplineste cursul ala care ar trebui sa il abslovi daca nu ai avea permis ca atare faci accident dovedesti ca ai luat permisul degeaba Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: Suspendare Permis de Conducere ! Mie unul mi se pare cat se poate de evident ca nu iti poate lua carnetul din moment ce nu ai nevoie de carnet ca sa il conduci. Rationamentul este asa: 1) legea trebuie sa fie egala pentru toti, pedepsele sa fie aceleasi 2) daca unii pot conduce fara carnet si deci nu le poti lua carnetul, atunci nu il poti lua altora pentru aceeasi abatere. Prietenii mei avocati au toti aceeasi viziune, dar sigur ca da, parerea judecatorilor conteaza :-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tutti Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: Suspendare Permis de Conducere ! Corect. Nici o lege nu poate sa contina discriminari. Pentru mopede legislatia nu prevede obligativitatea permisului de conducere, de ci chiar in cazul in care ti-a luat carnetul ( ceea ce nu e corect) poti conduce in continuare mopedul, daca faci un curs. Daca ai categoria C, D, nu mai trebuie nici cursul. Cu privire la amenda si la pagube, daca se constata vinovatia, esti bun de plata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proffroad Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 (editat) Re: Suspendare Permis de Conducere ! Am citit tot şi am următoarea părere: dacă permisul de conducere cat B era folosit ca dovadă pentru conducerea mopedului, normal că trebuie suspendat. Nu ştiu, dar cred că pentru cei ce au doar dovada pentru moped, li se va suspenda aceasta. Deci e clar: te foloseşti de PC pentru moped, suspendăm PC; te foloseşti doar de dovadă (nu cred că e cineva care să aibă PC şi să ia şi dovadă), se suspendă dovada. Se suspendă deci dreptul de a conduce pe drumuri publice. Eu am A şi B pe permis, dacă greşesc cu motocicleta, mi se va suspenda permisul, deci nu mai circul cu nici un fel de vehicul ce necesită cursuri de conducere. Editat Septembrie 6, 2010 de proffroad Mitsubishi Pajero SWB 1993 4D56TD manual Super Select Volan dreapta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: Suspendare Permis de Conducere ! Pe acelasi principiu, daca am moped si dovada si apoi imi iau si permis ce se intampla: se anuleaza dovada si raman doar cu permisul? Sau, daca am deja B-ul si dau pt. C (de exemplu) si pic sala, ce se intampla? iti anuleaza permisul? ca pe acelasi principiu inseamna ca nu sti nici pt. B. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Septembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: Suspendare Permis de Conducere ! .. permisul cat. B, NU a fost folosit ca dovada pt conducerea mopedului... era inconstient si luat de Salvare in drum spre Urgenta.., ci Politaiul a suspendat PC-ul pe baza CNP-ului si a procesului verbal pentru neacordare de prioritate semnat de martori, iar acum asteapta sa il semneze de luare la cunostiinta si pers. in cauza care a fost externata din spital si deocamdata e acasa la recuperare... la o verificare facuta insa in cursul zilei de Vineri la IGP, permisul figureaza suspendat pt. 30 zile... cei de la Udriste ne-au spus raspicat ca: - avand PC trebuia sa acorde prioritate, iar obligatia agentului era sa il verifice daca are PC si in cazul afirmativ sa-l suspende (acordarea de prioritate este valabila indiferent de categoria de pe permis); - daca nu ar fi avut PC nu aveau ce sa suspende. Solutia: "las' ca pana isi revine ii trec cele 30 zile sau sa se duca sa faca contestatie !" MORALA: Ai, DAI ! NU AI, n-au ce sa-ti ia ! Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: Suspendare Permis de Conducere ! cei de la Udriste ne-au spus raspicat ca: ... (acordarea de prioritate este valabila indiferent de categoria de pe permis); Sa ma ierte dumnezeu si colegii celor de unde s-a mutat Udristea acum ...SUNT IDIOTI! Nu dat proritate imi suspenda permisul de ... port-arma! :ha: Ce naiba?! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Re: Suspendare Permis de Conducere ! Cred ca doar pe la noi se poate intampla asa ceva. Ma gandesc cu groaza ca mai merg pe la tara si mai fac un peste cu un vecin care are caruta (d-aia cu cai) si ar fi posibil ca sa ma opreasca vreun militian (ca-mi place sa o "conduc") si sa-mi suspende permisul pentru vreo 90 de zile ca am baut bere si merg cu atelajul. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate