nissan4x4 Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Re: Ranforsari - merita sau nu? Nea Luigi, Mi se pare mie sau ie o anofeleasca la mijloc? Chestia e ca bara aia panhard a rezistat la munte (pe unde am mai iesit si eu din cand in cand ...cand mi-a picat cate o galeata de motorina in plus, in zgarcenia mea mea absoluta) si am incovoiat exact ranforsarea la vestita groapa de la Impotmoliada cu ocazia saltului prezent in avatar... Nissanul (vestitul Nissan) a ramas in gasca la un prieten ready de lupta ... :grin: Cat despre iesitul in teren ... Lucrez la un nou proiect (testez amortizoare, arcuri, roti etc) si inca nu sunt ferm convins ca masina e 100% pregatita ptr greu ... Mai am de completat una alta pe la acaret si cand sunt gata va anunt ca ma alatur tradatoreste gastii care face offroad ...:grin: Am fost retinut intre timp cu una bucata Sprinter ...care pan' la urma si-a gasit adevaratul nash ... Pana atunci insa ... mai am de asteptat ... din pacate ... 1. Umbla vorba'n targ ca-ti pute mana a Toyota, dar ma rog, poate or fi numai vorbe 2.Ce proiect frate!!! Daca se invarte roata, HAI !!!! 3.Baiatule ( deh esti .....mai micutz) , viata trece repede, nu mai ezita baga o canistra de motorina si vino maine cu noi, sa te sifonam un pic !!!!! Iar "stie" Goganu un "drum lejer" si tare-mi mai miroase a un pic de extrem ! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Re: Ranforsari - merita sau nu? Bara Panhard fata la Toyota este plina, doar cea spate este teava, dar destul de groasa. Totusi si cea fata se poate stramba la un soc mare, in cazul meu s-a facut "acordeon" cand mi-a taiat fata un Passat si am intrat cu roata in aripa lui spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanB Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Re: Ranforsari - merita sau nu? Eu am strambat bara Panhard fata la Buzau, am ... sters un copac in viteza, s-a strambat si janta. Dupa demontare si indreptat cu barosul la cota initiala s-a "lasat" la loc fara alte socuri majore, doar din exploatare in regim de concurs. Acum am una hd. Intrebarea e, pot sa o ramforsez/intaresc cumva pe asta veche sa o am macar de rezerva? A facut cineva asa ceva? Cum, ca e cam serpuita? Am mai auzit ca de la sudura poate sa decaleasca metalul sau asa ceva si sa se rupa. Daca e adevarat mai bine o arunc ... Mitsubishi Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Re: Ranforsari - merita sau nu? Eu personal nu am strambat bara insa nefiind atent la intretinere, am avut surpriza ca unul din pivotii barii sa cedeze: "era atacat de vaselina", vorba unui prieten bun. Asa ca am achizitionat alta bara. Cea veche urmeaza sa fie reconditionata si depozitata in masina, ii gasesc eu un loc pe dupa (sub) scaune... Ar fi o solutie si pentru cazul in care am stramba bara in teren? Macar avem cu ce o inlocui! :grin: Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Re: Ranforsari - merita sau nu? Dupa atatea discutii pro si contra imi dau si eu cu parea la subiectul asta cu mentiunea ca nu sunt expert dar am mai vazut si eu ceva bari strambate. Asadar, Razvane , daca dai cu masina in toti bolovanii si copacii care iti ies in cale , poti sa ai si mama ranforsarii ca tot o indoi. Ideea e urmatoarea, daca o indoi, o indrepti, daca o rupi , o schimbi. Simplu nu? Nu faci decat sa cheltui bani si timp pe ramforsari si alte inginerii mecanice si cand dai piept cu bolovanu frustrarea va fi mai mare, pentru ca ai investit, altfel zici da-o in gura masii, alta si gata. Ieftin si practic, zic eu. Bafta la ranforsat....sau nu. Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Re: Ranforsari - merita sau nu? Buna ziua ! @ Akon: Barile/tevile din sistemul de directie sau panhard-urile nu sunt calite. Materialul e un echivalent cu OLC45 imbunatatit (dupa prelucrare, binenteles, adica la gata). Am facut de mai multe ori analize spectrale precum si teste de compozitie chimica si duritate pe elemente de directie, cardane, Panhard-uri si brate/tendoane, tocmai pentru ca aveam dubii in ceea ce priveste materialul, tratamentul termic aplicat si duritatea piesei finite. Si cum eu am achimbat multe pe patrupedul meu, am vrut sa fiu sigur pe ceea ce fac. Nu conteaza ca piesa e "serpuita", poti face alta mai bine dimensionata (grosime totala sau grosime in perete, daca e vorba de teava). Daca produci alta noua, "serpuiala" o faci la cald, cu materialul rosu, si apoi detensionezi piesa. Daca aplici doar "intarituri", dupa sudura, deasemenea detensionare. @ evgheny: Clar ca orice cedeaza, daca prostia sau nenorocul sunt mari. Dar si o bara noua se cheama tot investitie, si, in plus, costa mai mult decat o ranforsare, nu o ai la indemana in timp scurt (timp in care poti face multe ranforsari...). Deci, nu e nici ieftin, nici practic, ca-ti tine masina in stand-by. Daca s-a rupt ceva, da, trebuie schimbat, dar preferabil cu ceva mai bun sau mai tough. Daca doar s-a indoit, nimic nu bate o ranforsare, nici la pret, nici la timp. Deci, si mai ieftin, si mai practic. Binenteles, ca sa iesi ieftin si sa fii practic, trebuie sa stii ce ai de facut, cum sa faci, si sa ai mijloacele necesare la indemana. Si necazul sa nu se intample sambata seara... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: Ranforsari - merita sau nu? Un fleac...si s-au dovedit in timp a fi indestructibile. La fel panhard-urile... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 Re: Ranforsari - merita sau nu? eu vreau sa stiu daca tendoanele de la LWB sunt la fel ca la SBW daca da, m-am linistit :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Re: Ranforsari - merita sau nu? Bara mea HD a venit cu capete de bara tip uniball, cu sfera cu lagare de teflon. E (a fost, de fapt) din hexagon (teava) de aluminiu de 1"1/2, adica 37 mm. Binenteles ca am indoit-o si pe asta, ca era inca in pozitia originala, cu prinderi sub suporti. Intre timp, am schimbat-o cu teava de aluminiu rotunda de 35mm, si am mutat prinderea deasupra suportilor. fuzetele sunt modificate aici sau cumparate ? mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 (editat) Re: Ranforsari - merita sau nu? Buna seara ! @ soso: Fuzeta dreapta vine in kit-ul Teraflex, impreuna cu barile hexagonale de sus si de jos. Capetele de bara vin si ele noi, dar eu le-am schimbat cu uniball-uri dupa evenimentul cu indoitura. Fuzeta dreapta nu vine cu gauri conice uzinate in ea. Gaurile sunt cilindrice, dar in kit vin si niste bucsi cu con la interior. Bucsile se pot monta cu conul cu varful in sus sau in jos, ele fiind simetrice si avand umar de asezare. Astfel, am putut monta bara superioara in fuzeta dreapta de sus in jos, adica cu capul de bara cu varful in jos. Vezi pagina 1 a acestui topic, postul numarul 8, poza din mijloc. Ulterior, odata cu mutarea barii de jos deasupra prinderilor, am ranforsat ambele fuzete, pentru linistea mea sufleteasca. Ca si problema colaterala la kit-ul Hi-Steer de la Teraflex, nu-ti imagina ca janta originala mai potriveste pe dreapta. Janta stock cu ET 31, poti sa uiti... Cu ET 0 merge la limita daca ajuti putin cu flex-ul, iar cu ET-19, cum sunt cele din poza si cu care rulez acum, no problems. Dar ai nevoie de cinci jante, nu numai de una... Stima, Dragos Editat Septembrie 15, 2010 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate