Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

suspensia la discovery

lulu_ord

Postări Recomandate

Re: suspensia la discovery

Te-ai uitat la arcuri? Este posibil sa ai un arc rupt (ambele arcuri rupte) sau pur si simplu arcurile de pe acea parte s-au "lasat" din cauza trecerii timpului.

Masina nu sta pe amortizoare niciodata ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 luni mai târziu...

dupa 2 luni am reusit sa montez arcurile....si nu e mare diferenta.

pe fata am o diferenta de 2 cm si pe spate de 5cm. asta e din caroserie,sasiul e la fel.

ce s-ar putea face???? un distantier la arcul din fata de 2 cm ar merge??

sau ce alta solutie ar fi?

:tk

Link spre comentariu

Pai atunci e posibil sa fie arcurile montate invers. Daca nu iti e foarte greu, demonteaza toate arcurile si compara-le pe o suprafata plana si monteaza-le pe cele mai inalte pe partea soferului, in cazul tau, partea dreapta. Succes.

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

de la land atelier.dupa seria la caroserie nu dupa codul de culoare.

masina o am de 4 luni si ma mai gandeam ca poate era inaltata, si eu am luat arcuri standard.....desi dupa ce le-am schimbat se vede diferenta, dar tot e lasata putin

Link spre comentariu

eu le-am schimbat doar de pe partea dreapta, pe stanga stau bine.

am masurat si la sasiu si nu e diferenta, e doar din caroserie, o fii tampoanele la caroserie?

Stai sa ne intelegem. Ai luat de Catalin 4 arcuri, 2 fata + 2 spate si ai montat numai unu fata si unu spate?

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

nu, am cumparat doar 2.

unul fata dreapta si altul spate dreapta.nu toate 4

cele de pe stanga stau bine bine.maine am sa pun niste fotografii sa vezi mai bine diferenta.

stiu ca normal se schimba pereche cum a zis si prislopan dar m-am gandit ca poate merge si asa...

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

cautand cea mai simpla metoda de a remedia situatia, m-am suparat si am comandat un chit de inaltare de 5 cm, sa fiu sigur ca nu mai fac o alta prostie!!!

saptamana viitoare il montez si sper sa revin cu poze!

:tk

Link spre comentariu

montarea unui kit de inaltare nu e cea ma simpla solutie pentru problema ta. de fapt e un fel de: hai sa complicam putin masina...

daca iti faci putin timp liber si citesti topicurile din acest forum o sa afli mai multe.

cel mai bine sa o urci pe elevator si sa vezi care e problema...

eu as fi folosit izolatoare pentru arcuri sa corectez diferenta. (stie Catalin de la Land Atelier)

sunt chestii rotunde de fier imbracate in cauciuc care se monteaza deasupra arcurilor..ele sunt gandite pentru amortizare si zgomot. se pot folosi si la corectari.

ideea cu inaltarea este o idee buna..dar trebuie sa o faci in cunostinta de cauza si nu pentru ca reprezinta o solutie la o problema de pozitie a masinii.

un prieten din anglia a organizat 1 test: un disco inaltat si unul stock.

Numai la testul de franare (ca sa faca o medie a facut in jur de 50 de franari cu fiecare masina) a avut un rezultat cu mai mult de 35 de m - distanta de franare pentru disco inaltat.

(gasesc si link-ul lui si il postez)

intelegi?

bineinteles, exista si remedii cu un upgrade pentru sistemul de franare...dar astea trebuiesc facute din pasiune sau din nevoie...ca vorba aia...noua ne place Land Rover...si vrem sa-ti placa si tie...dar daca te apuci sa schimbi aiurea o sa-ti lase un gust amar...costuri etc.

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu

nu vreau sa fac ceva aiurea, si nici sa ma complic cu prea multe pentru ca sunt in necunostinta.

eu am schimbat doar 2 arcuri de pe dreapta, nu toate 4. acum am sa le pun pe toate si cred ca va fi egal.(sper)

despre inaltare....nu stiu ce sa zic,nu cred ca ar afecta mult masina,chiar sunt curios...nu e ceva exagerat

Link spre comentariu

Daca si asa este diferenta atunci parerea mea e ca saraca a fost lovita rau candva si e sasiul indoit sau caroseria dezaxata .... principalul e sa fii tu multumit...

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

diferenta e acum de 0.5-1 cm.

arcurile de pe stanga erau mai mari decat cele standard pe care le-am luat eu pe dreapta.

oricum sunt foarte multumit:grin:

urmeaza flanse distantiere,snorkel,etc...si incet incet o fac masina....:grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare