Vizitator ilie i aurelian Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Am inteles de la cineva ca francezii au gasit solutia pentru problema vesnica a motorului de 28 (incalzirea, prajit chiulasa ). Se pare ca solutia consta in practicarea unui orificiu in chiulasa la ultimul piston prin care se aduce o racire suplimentara. Am aflat de aceasta solutie in vara la cabana buila de la un domn deosebit aL carui nume din pacate nu il mai retin. Sper sa vada topicul si sa pot relua legatura cu dinsul Era din Arad si avea un mercedes g. Cine stie ce stie despre aceaasta solutie.POti sa faci un patroll din 92 cu motor de 2,8 sa suporte o expeditie in desertul african? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 si eu am un y60 cu motor de 2,8 si am incercat multe ca sa preintampin prajirea chiulasei in timp am constatat 2 chestii 1. motorul NU e asa slab pe cum spun altii, daca utilizatorul e om normal si cu mila de masina...motorul e ok 2. solutiile altora NU sunt intodeauna asa bune pe cum vir ei sa fie la 1, eu nu am incalzit motorul niciodata, l-am folosit si in offraod si pe sosea cu cauciucuri mari, si nu spun ca nu se poate, dar am fost atent si nu mi-am batut joc de el la 2, am facut by passul francezilor, nu e solutia pe care o spui, dar e si ea in top 3 ca solutii ideale, si NU functioneaza, ba din contra, dupa ce am facut schimbarile, ceva sa modificat si apa imi sta mai sus decat statea de obcei in mod curent solutii bune sunt 1 termostat cae sa deschida de la 76,5 grade si nu standardul de la 82 2. electroventilator suplimentar in fata 3. in caz de banuiala ca o sa fortezi motorul, scos termostatul, moment in care e imposibil sa fierbi motorul, eu am incercat si nu am reusit cu urcare de 1300 metrii mers in mare forta 4. la portiuni solicitante, sa fi in plaja de 2500-3000 ture NU subturat, pt ca se incalzeste mult mai rau daca e subturat decat daca e pe la 3000 ture forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgenk4 Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 as mai adauga si o solutie usor mai scumpa: un intercooler. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 Sustin ce scriu soimu si nichifor , personal suspectez de prajirea motorului termostatul defect si motor intretinut cu furca - apa de la balta , ridicat capota la semestru , span fara ratiune , tendinte suicidale . Am tras si eu de masina in ciuda , doua ore continuu cu pedala la fund ,termometrul cu citire directa indica sub 100 grade , visco de pe motor nu e 100% , nu are cum la anii lui , insa am ventilator electric si radiator de ulei , radiatorul spalat , si n-am fost cu masina la competitie ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hbogdan Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 Intercooler pentru ce? Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ilie i aurelian Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 multumesc mult celor ce au inceput sa scrie la acest topic. Asa este motorul de 2,8 nu este un motor rau .Eu am un nissan patroll top line din 92. Prima mea masina de off road. l-am luat acum 4 ani si de atunci am tot pregatit la el .Arcuri ome si amortizoare , cauciucuri 33, BF blocante fata spate Arb, troliu, reparatii la zi schimburi de ulei etc. Masina e pregatita acum la maxim ca pentru extrem mai putin roll chage si taiat dar am folosit-o numai in ture de apropiere pentru ascensiunile pe munte. Ok nu foarte usoare dar mai mult expeditie decit concurs. Stiti cum daca pot ocoli bolovanul il ocolesc nu ma urc pe el .da daca nu il pot ocoli ma urc. Problema e ca masina am luat-o cu 5000 si acum cu tot ce are pe ea cred ca se ridica la 15 .E prea scumpa ca sa o mai dau vreodata.Problema este ca temperatura la apa sta sus. adica pe indicator aproape de ultima linie alba.Am incercat sa fierb motorul la un moment dat dar nu am reusit. Probl;ema incalzirii nu mia aparut niciodata in teren indiferent cit de greu a fost raseu. Indiferent cit am mers pe greu. ma omoara insa la autostrada. la drum intins. As vrea sa plec cu masina in africa. Din pacate mieste teama ca in stadiul in care este nu o sa faca fata. Problema trebuie rezolvata cumva. Acolo sunt 40 de grade constant si conditii de rulaj mai mult raly raid.O sa incep cu ce mi-ati spus sa curat radiatorul de ulei si sa pun un electroventilator. Se pare insa ca sunt paleative si ca motorul are totusi o racire insuficienta din proiect. Ramin dator pentru ori ce sfat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ilie i aurelian Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 Asa este turatia optima in forta e 2500- 3000 ,din pacate la mine e cam pe ghicite bordul imi face probleme respectiv indica cam tot aproximativ , inca nu i-am dat de cap .Soimu daca tu ai facut by pasul francezilor il recomanzi sau nu ? si cam in ce consta el? informatiile mele fiind foarte vagi.Am inteles ca totusi motoare de 2,8 in africa SUNT NUMAI CELE CU CHIULASA MODIFICATA. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 Daca trebuie , as opta pentru o curatare temeinica a sistemului de racire , un radiator cu capacitate marita , poate chiar dus la 150 % , plus doua ventilatoare la radiator .Daca este si AC , poate ca relocarea radiatorului e una din solutii .Marirea cantitatii de ulei din motor si un radiator mai mare la ulei ajuta de asemenea . O pompa cu debit marit , insa variabil controlat , un termostat de incredere . Si dorinta de a merge inainte....ca motorul si transmisia la 28td sint niste prieteni de nadejde . Foarte interesanta ideea . Electrica la majoritatea masinilor e doar orientativa , nu exacta ,in ce priveste indicatoarele din bord .Din aceasta cauza am tras in bord un manometru si un termometru cu linie de presiune si racord de apa . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 da, si eu am luat o instalatie de la cos...cu temometru direct de al chiulasa...dar inca nu e montat bypass...nu stiu ce sa zic, eu cred ca e inutil, si cos a spus asta, si eu am constatat asta, dar al mine ceva sa modificat de atunci si acum sta mai ridicat indicatorul decat statea inainte de bypass, fie ca e inchis sau deschis...ceea ce e destul de ingrijorator oricum, nu urca mai mlt de jumate, si asta e bine sunt firme care fac radiatoare...mult mai performante ca cele originale, si sunt cateva sute de euro...dar cred ca sunt mai ieftine ca o chiulasa+manopera :grin: daca vrei sa dormi linistit, comanda unul dinala si o sa vezi ca nu mai ai probleme un termostat bun iarasi e o chestie desteapta si nu cred ca toate patroalele din africa au chiulasa modificata, in nici un caz nu cred asta, poate toate dintr-un club, unde cineva a convins ca e mai bine...dar asa o generalizare o cred deplasata ps un prieten care are patrol, spunea odata, ca nu de la supraincalzire se duce o chiulasa de patrol ci de la forja la rece, atunci apar fisurile, cand otorul e rece si ii dai talpa, pt ca e mare diferenta de temperatura ,iar acele fisuri se vor face mari cand o sa vada apa fiarta....dar nu invers, o fi adevarat sau nu, eu de atunci inainte de talapa astept sa salte apa de prima linie forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 ......ref la motoru de 2.8 il sustin in cele spuse pe @soimu.......daca nu esti animal cu masina nu parlesti chiuloasa.........de curand insa am patit si eu o ciudatenie: pe sosea apa sta la jumate (inainte statea la un sfert) iar in teren pe niste urcari lungi si abrupte s-a dus in 3 sferturi, care pana acum in 3 ani de off road nu am patit asa ceva .......studiez problema :wink: Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 pai, poate cauza o fi ca........... nu ai facut off road ! Regele Eugeniilor nu poate pati asa ceva....:ha: ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nan florin Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 Ce sa va spun? Eu folosesc Y-260 de vreo 4 ani la tractari si nu l-am incalzit niciodata pentru ca incerc sa-l simt cat poate duce si nu ii cer mai mult decat poate . La deal las dupa el, urc chiar si cu treapta I fara sa injur printre dinti sau sa ma simt frustrat ca-mi dau altii faruri. Verific intotdeauna inainte de a pleca in cursa nivelul lichidului de racire iar in plus mi-am montat suplimentar un termomanometru mecanic. nu in ultimul rand nu merg cu mai mult de 80-90/h gol si mai mult de 70-80 cu platforma incarcata. In cateva cuvinte incerc sa am mila de el. Cei care tin sa mearga cu 120 - 140/h le recomand altceva. Asta fara sa se supere pe mine. Altfel, pot sa tot dea gauri prin chiulase si sa monteze chiar si un turbo-ventilator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 pai, poate cauza o fi ca........... nu ai facut off road ! Regele Eugeniilor nu poate pati asa ceva....:ha: bre nea luigi esti criminal.......patrolu meu intradevar nu a vazut off road decat pe ici pe colo putin forestier, subliniez PUTIN....... p.s....dau o eugenie cand ne vedem :2dr REF la problema urcarii temperaturii........am aerisit instalatia....si acum baga chiar si caldura la relanti......lucru care inainte se intampla doar cand era turata.....studiem in continuare..... Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 Eu am Y60 cu motorul de 2.8 de vreo 3 luni si am fost surprins ca nu am reusit sa misc acul peste jumatate nici la urcari grave de doi kilometri... Cand m-am intors insa de la Agnita am remarcat faptul ca mi-a crescut temperatura spre rosu pe...drum drept. Intai am banuit o pierdere a apei, dar ulterior mi-am dat seama ca problema era de la noroi. La o privire superficiala radiatorul nu era atat de murdar, dar dupa ce a fost dat jos am vazut cat de de obturat era... Dupa curatarea radiatorului acul a ramas cuminte sub jumatate (spre disperarea lui Goganul care ma intreba sambata prin statie din 10 in 10 minute "la tine cum mai e apa? :ha:" Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 L-ai curatat cu jet de apa ?Eu asa am reusit la Toyota sa il sparg. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 Re: solutia (frantuzeasca ) la incalzirea motorului la Nissan Patrol 2,8 pentru y260 2,8 si y60 4,2 http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140434232827&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT si ptr y60 2,8 http://cgi.ebay.com/ALLOY-ALUMINUM-RADIATOR-NISSAN-PATROL-GQ-SAFARI-Y60-MT-/280560654292?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item4152b7d7d4 daca mai schimbati si voi sondele cu unele noi , indicatiile ceasurilor va arata altfel .... pur si simplu daca ceasul arata ca fierbe si cand desfaci bushonul de la vas totul e ok atunci Nu Fierbe ...!!!! si nu in ultimul rand vascocupla trebuie sa fi foarte ok ... a se tine iar cont de body-lift ... alinierea elicei i pe difuzorul radiatorului ...!!!! .... motorul de 2,8 turbo .... in 6 pistoane ... ptr o masina scurta de 2 tone ... pare a fi o reusita , sau sa spunem cel mai bun compromis ... ...( incercati cu alte masini in 4 pistoane sa mai puneti 4 persoane plus bagaj ... sa nu mai pomenim ca daca ar avea si niste gume de 35') ... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate