Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Opel Monterey - probleme MRL-uri

Vizitator shotgun

Postări Recomandate

Vizitator shotgun
Buna ziua domnilor,ma adresez celor cu experienta in domeniu si v-as ruga sa ma lamuriti ,daca se poate,in urmatoarea problema:sunt vanator si in peregrinarile mele ma folosesc de un Opel Monterey 3,1 Ltd fab.in 1993 ,la care am inlocuit AUTO LOCK HUB cu doua flanse ce tin fixate planetarele de butucul rotii,adica se invartesc tot timpul odata cu rotile si intra in sarcina,4x4,prin manevrarea levierului din interiorul masinii,adica normal...ma intereseaza de ce la urcare ,in sarcina 4x4,totul este OK apoi la coborare ,tot in 4x4, mai ales la curbe stranse ,se aude un pacanit la planetara din dreapta...mentionez ca doar pe spate am schimbat cauciucurile,sunt noi,sa fie din cauza uzurii celor de pe fata?...Va multumesc.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Opel Monterey - probleme MRL-uri

Se aude si in mers o vibratie a intregului ansamblu, fiind ca ceea ce ati facut dvs. in termeni romanesti se numeste:grin: "tiganie" deoarece planetarele se invirt tot timpul, deci uzura acestora si posibil sa se rupa planetarele, creste consumul, de recomandat ar fi niste mlr-uri manuale sau chiar altele automate si s-ar rezolva problema.Sper sa nu fi jignit pe cineva.

Link spre comentariu

Iar daca doua cauciucuri sunt de un neam si altele doua sunt de alt neam iarasi nu-i bine, pentru ca spatele se invarte cu o viteza si fata cu alta viteza si duce la distrugerea planetarelor, si/sau nustiu sigur a reductorului....

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

In primul rand nu e ok sa ramana blocate planetarele tot timpu , pt ca vireaza mai greu , uzura mai mare etc.., cum isuzu are blocat diff central in 4x4, daca mergi pe asfalt sau pe teren cu tractiune buna in 4x4, vei distruge reductoru, sau o planetara in cel mai fericit caz.

Link spre comentariu

Aceasta "tiganie" (planetarele cuplate in permanenta de butuc) a fost promovata de mai multi producatori. Nu asta e cauza problemei. Acolo se manifesta un defect, care nu a fost cauzat de blocarea planetarelor.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

La Mitzu meu am avut o problema asemanatoare. Doar ca troznea si la urcare nu doar in coborari. A fost rulmentul cu ace din butuc.

Posibil sa fie acelasi sistem. Sau pune la loc MRL -urile ei si vezi daca face la fel.

Link spre comentariu

Vizitator shotgun

Va multumesc ptr.raspunsuri si pareri...sa va raspund si eu dvs...am ales aceasta solutie dupa ce MLR-urile cumparate de la Arad,aproape noi,erau aruncate afara imediat in cativa metri ,cea de pe dreapta si la prima curba mai stransa ,cea de pe stanga,asa ca am facut ,,tigania"respectiva...am schimbat rulmentii de la ambele roti,am refacut toate unghiurile posibile la ele,tot degeaba ptr.partea dreapta ,mi s-a mai spus ca tripoda ar putea avea un joc si ca in 4x4 la vale ,tractiunea,, afla punctul slab"al planetarei si de aceea pocneste...dl.Mackie,diff.nu este blocat decat atunci cand cuplez 4x4 din maneta interioara...consumul nu ma deranjeaza desi nu am sesizat nici o crestere eu deplasandu-ma doar 20 km fata de domiciliul meu pana la zonele de vanatoare...am comandat deja 2 cauciucuri noi pentru fata si inclin sa-i dau dreptate dlui Stelea...cat despre dl Marcel,nu tata,n-ai jignit pe nimeni ,ti-ai spus doar parerea...ok ,o sa va tin la curent,daca-mi permiteti,cu ce se mai intampla dupa ce voi pune caucicurile,numai bine.:tk

Link spre comentariu

... ,mi s-a mai spus ca tripoda ar putea avea un joc si ca in 4x4 la vale ,tractiunea,, afla punctul slab"al planetarei si de aceea pocneste...

Asta mi se pare cel mai plauzibil.

Tot asa niste tronituri le-am constatat la un Pajero. Cineva a dat verdictul ca este rulmentul cu ace (asa cu a avut Stefan79), dar prea facea sacadat (6 trosnituri la o rotatie) si doar in sarcina (incarcare). Acelasi verdict l-am dat si eu: articulatie planetara (cea dinspre grup). Acum astept sa vedem ce a fost, pentru ca masina este in service si zilele astea trebuie sa iasa.

Link spre comentariu

Asta mi se pare cel mai plauzibil.

Tot asa niste tronituri le-am constatat la un Pajero. Cineva a dat verdictul ca este rulmentul cu ace (asa cu a avut Stefan79), dar prea facea sacadat (6 trosnituri la o rotatie) si doar in sarcina (incarcare). Acelasi verdict l-am dat si eu: articulatie planetara (cea dinspre grup). Acum astept sa vedem ce a fost, pentru ca masina este in service si zilele astea trebuie sa iasa.

:ha: sincer nu am numarat "trozniturile'', dar chiar este o idee buna pe viitor. Intradevar, la mine era rulmentul cu ace. (am schimbat inainte si capul de planetara de la roata - care era perfect dar a iesit taiat cu flexul pentru ca siguranta ce il tine pe ax a fost sucita, prinsa intre cap si canelurile de ax si...blocata). Ca idee...facea ca o planetara de Dacie (planetara praf). Si totusi cu acel rulment am mers ceva ( cu morcovul si tarlaua postate corespunzator), am urcat ceva deluri pe la Buzau, am dus o umanitara pana la cap...

Link spre comentariu

Din pacate cred ca am avut dreptate. Masina a iesit din service cu rulmentul schimbat, dar cu problema nerezolvata. Trosniturile se aud in continuare, ceea ce imi intareste convingerea ca este articulatia planetarei.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator shotgun

Domnilor s-a schimbat treaba dupa ce am pus aceleasi cauciucuri ,noi,si pe fata,nu mai trosneste la vale in sarcina decat in curbe f.stranse,dar cred ca e in limitele normale...sa auzim de bine.:bravo

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare