sdc Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 (editat) Lansez aceasta discutie, deoarece este cea mai mare problema a masinii mele, am rupt pana acum 2 foi si 2 "obarlage", prima foaie pe care se afla ochiurile pentru bucse. Mai are cineva aceeasi problema si daca da ati gasit vreo rezolvare? Stie cumva cineva vreo potrivire, gen cele de Damas la Samurai?? Editat Aprilie 3, 2015 de Astral VREUN....VREO......NU SE SCRIU CU CRATIMA !!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Septembrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2010 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Exact asta am facut si eu la foi, problema este la prima foaie, cea cu cerceii pentru bucse, speram sa gasesc ceva mai bun decat cele originale (de care am rupt vre-o doua). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timplaru Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: Arcuri foi rupte la Feroza :g Azi m-am uitat mai atent la arcuri si eu .. cam asta am constatat :sp Nissan Patrol 3.0 LWB 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Si la mine arcurile sunt un pic drepte, adica nu mai sunt deloc arcuite. Ma intreb daca asa ar trebui sa stea sau ar trebui sa ma gandesc la o schimbare... VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rares728 Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Si la mine arcurile sunt un pic drepte, adica nu mai sunt deloc arcuite. Ma intreb daca asa ar trebui sa stea sau ar trebui sa ma gandesc la o schimbare... In aceasta situatie (arcuri drepte) masina este mai putin rigida pe spate ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Arcuri foi rupte la Feroza si la mine s-a rupt cea din dreapta prima, am banuit ca din cauza telescopului rupt, am inlocuit telescoapele si acum s-a rupt cea din stanga am impresia ca sunt dej slabite iar bucsele din urechi sunt cam praf! am 3 solutii : 1 sa iau una de dacia papuc si sa modifg centrul bulon cum am facut si cu prima dar imi sta volanul taramb; 2 sa cumpar 2 arcuri noi (cam scumpe); 3 sau sa caut un fierar care sa-mi faca 2 foi de arc identice, varianta cu arcurile seccond o exclud deoarece sunt deja vechi si uzate si nu stiu cat tin si pe deasupra scumpe intre 400 si 1000 lei bucata + transport ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Ce lungime are foaia cu obarlage si unde e centrul bulon pe set ? OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Ianuarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Ce lungime are foaia cu obarlage si unde e centrul bulon pe set ? 550mm de la centrul bulon la ochiul fata 620mm la ochiul spate, total 1170 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geticman Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Ruptul foilor de arc la Feroza este o problema cam generala. Cica este la Sibiu un atelier bun care face arcuri la comanda si din cate am inteles nu lucra foarte scump. Fugi de tentatii...dar incet sa te poata ajunge! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Re: Arcuri foi rupte la Feroza :banana intr-in final gata prima etapa in suspension lift, am rezolvat si problema arcului rupt si am si inaltat-o!am vizitat ceva schrotu-ri si la un amic am gasit 2 arcuri spate de nissan patrol pe care am dat 300 lei, am gasit cu greu si un fierar ,covaci, potcovar cum vreti voi unu cu forja si chef de lucru, mi-a scurtat foile de patrol si a refacut capetii dupa bucsele originale. le-am montat sus si am constatat o inaltare cu aprox 8 cm dar zice meseriasu ca vreo 3 se mai lasa!!!!manopera la fierar m-a costat 250 de lei! astept un kit de telescoape si ad a leaf si dc e necesar pun acea foaie de arc dc nu le las pe astea sunt cu 2mm mai groase decat de daihatsu!fata am ridicat-o din bari si usor usor pana vin si telescoapele sa nu le rup pe astea!:grin:concluzie: masina nu mai troncane peste denivelari sau gropi nu este asa de rigida ca inainte si totusi directia este ferma!BAFTA !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Ianuarie 16, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Pune te rog ceva poze sa vad si eu cum a iesit. As fi si eu tentat de o asemenea schimbare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Re: Arcuri foi rupte la Feroza in prima poza fata nu era ridicata, se vede mai bine diferenta ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Ianuarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Faina lucrarea si merci pentru poze! Unde ai facut ochiurile la arcuri in Freidorf?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Arcuri foi rupte la Feroza pe strada rascoala din 1907, 0744 873 949 marton il cheama !:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady.p Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Re: Arcuri foi rupte la Feroza ma bag si eu in seama:grin: la fosta mea feroza am avut si eu aceeasi problema cu foile care se rupeau intruna ,dar la un moment mi-a venit o idee, vecinul avea in curte o dacie papuc veche lasata in paragina de ceva ani buni si m-am gandit eu sa ii cer foile de pe spate care erau cu multtttt mai tapene ca ale ferozei, nu s-au potrivit perfect dar dupa ce le-am dus la fierar sa le ajusteze putin au fost perfecte si nici in prezent la noul proprietar nu s-au mai rupt . Deci daca vreti foii de arc in mintile lor luati de Dacie sau de Aro :wink: Lucru romanesc :ha:!!! L.E. am uitat sa zic ca daca le duceti la fierar sa nu cumva sa le caleasca ,defapt daca e unu bun stie el ,dar daca le caleste devin casante si la prima denivelare .....adio cu ele :h5 Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
siirm Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Stiam ca trebuie sa le schimb ca erau cam drepte dar se pare ca masina a fost nerabdatoare! Si eu am patit-o si nici macar n-am fortat-o. Sa vedem ce solutie voi gasi, second hand cam exclus. Vitara 1.6i 8v '94 Ex. Feroza 1.6i '92 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Depinde ce gasesti si daca vanzatorul e cinstit. Am vandut niste arcuri impecabile unui coleg de pe forum cu ceva timp in urma. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
siirm Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Asa da, daca as gasi impecabile m-as baga si la sh. Vitara 1.6i 8v '94 Ex. Feroza 1.6i '92 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviuvacanta Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Baieti, multumesc mult pentru sfaturile postate aici. Am rupt si eu 2 arcuri la Feroza si luandu-ma dupa sfaturile voastre, am facut suporti noi de prindere in partea din fata si am montat arcuri de Dacia papuc. Stau la fel de plate ca si cele vechi (arcurile nu sunt noi), dar sunt mai confortabile si masina are exact 1720 mm inaltime (asa a iesit, cred ca am avut si un pic de noroc...), cum scrie la carte. Dar, cum am masurat, cum n-am masurat, s-a mutat puntea in spate cu vreo 1,8 cm. Oricum, pe viitor am sa-i fac alti suporti cu dimensiuni corecte si arcuri noi de papuc. Suportii nu-s greu de facut, dar dai la flex pana te saturi si ai ceva de sudat. Vor cobori ceva mai jos decat cei originali, pentru ca sunt prinsi de cei originali, dar sunt solid construiti, nu cred ca se vor rupe. E tabla striata de 6 mm si suruburi de prindere de 12 mm si din otel calit, duritate 10,9. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Aprilie 9, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2015 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Eu am rezolvat problema facand alte arcuri noi, la un pret super si cu mandrie spun facute in Romania. Firma este in Jibou, nu ii dau numele sa nu se considere reclama, dar daca cineva este interesat va pot da mai multe detalii pe privat. Am arcurile facute de aceasta firma de mai bine de 3 ani, in care nu am amvut nici o problema cu ele, deci recomand cu toata increderea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ciprigst Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Eu am rezolvat problema facand alte arcuri noi, la un pret super si cu mandrie spun facute in Romania. Firma este in Jibou, nu ii dau numele sa nu se considere reclama, dar daca cineva este interesat va pot da mai multe detalii pe privat. Am arcurile facute de aceasta firma de mai bine de 3 ani, in care nu am amvut nici o problema cu ele, deci recomand cu toata increderea. la cati bani ai iesit cu arcurile? ai facut si montajul la firma respectiva ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Aprilie 11, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Parca vre-o 370 Ron atunci, montajul l-am facut eu. Am folosit bucsele de pe arcurile originale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvi3006 Postat Aprilie 13, 2015 Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Anul trecut pe vremea asta m-an hotarat sa schimb foile de arc si am sunat la firma din Jibou. Cei cu care am vorbit au fost extrem de amabili si mi-au spus ca ei fac acum arcuri exclusiv pentru masini grele, deci materialul disponibil s-ar putea sa nu fie potrivit pentru una usoara, cum e Feroza. La vremea respectiva aveau pe stoc material cu grosimea de la 7 mm in sus, care cred ca e mult prea rigid pentru Feroza. In plus, spuneau ca nu se apuca de lucru decat daca le trimit prin curier arcurile originale, nu o schita cu toate dimensiunile si cotele, asa cum le propusesem eu. Am renuntat in primul rand din cauza grosimii materialului pe care il aveau si am comandat arcuri complete de la Milner offroad. Nu stiu care este situatia in momentul asta cu domnii de la Jibou, dar merita sa incerci sa iei legatura cu ei ca sa te edifici. Repet, sunt foarte amabili si nu te vor face sa simti ca i-ai fi deranjat. Iti vor explica in detaliu tot ce vei intreba. Succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Aprilie 13, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Re: Arcuri foi rupte la Feroza Eu le am de 7mm, insa am folosit doar 3 foi din cele 4 pe care l-am primit. Cu 3 foi este super ok, insa cu 4 suspensia este foarte rigida. Eu le-am trimis prima foaie, cea pe care vin montete bucsele si le-am specificat dimensiunile pentru celelalte(se gases in cartea de service) si a functionat ok. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate