Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pedala ambreiaj si alte probleme

frontera_arad

Postări Recomandate

Salutare.Deci la mine pedala de ambreiaj merge destul de greu adica mult mai greu decat la o masina mica.

Si pe linga asta cand o apas se aude de undeva de afara un sunet asemanator unui arc care scartaie.

Cam ce ar putea fi?Am cumparat un kit de reparatie pompa si urmeaza sa-l pun,oare are vreo legatura problema ce am expuso cu garniturile de la pompa sau este altceva?

Editat de Yonutz

Opel frontera sport c20ne 1994

Viata am primit-o cadou,de aceea sa nu o lasam sa treaca degeaba.

Enjoy THIS day because tomorrow don't exist and yesterday is the past

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pedala abreiaj

sigur nu iti merge greu ambreiajul din cauza garniturilor...

ar trebui sa nu le schimbi decat daca iti pierde pe la ele...

scartaitul de care vorbeai se aude ori la furca ce apasa pe rulmentul de presiune ori la placa, dar aia nu este o problema grava...

frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1

frontera B 2.2 16v sport - de plimbare

Link spre comentariu

nu stiu ce inseamna greu la tine... si la mine se apasa mai greu decat la o masina "mica" dar nu ma deranjaza atata timp cat nu patineaza discul si atata timp cat debraiaza cum trebuie...

eu am schimbat kitul de ambreiaj, si a mers usor cateva saptamani, dupa care si-a revenit la "normal" :wink:.

cred ca merge mai greu din cauza mizeriei si gudroanelor care se depun pe axul de la furca...

Link spre comentariu

in viata de zi cu zi am ocazia sa conduc si un tico....

si in comparatie c tico, pedala de ambreiaj de la frontera mea merge mai greu.....

deci cred ca e normal...

bafta!

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Citroen C25 Autorulota 1990

Link spre comentariu

in viata de zi cu zi am ocazia sa conduc si un tico....

si in comparatie c tico, pedala de ambreiaj de la frontera mea merge mai greu.....

deci cred ca e normal...

bafta!

un tico zici... :ha:

ia sa compari si cu altceva, cum ar fi... :tr

lasand gluma la o parte, zic sa stai linistit, e normal sa mearga putin mai greu decat la un turism . (parerea mea, ca am avut si aro si la ala nu era de gluma cand era nevoie sa calci ambreiajul :) )

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salutare.Am uitat sa va mai spun ca atunci cand schimb rapid sau sa zicem normal din 1-a in a 2,simt pe maneta schimbatorului ca parca agata.dar daca las sa scada turatia motorului pina aproape de relantii intra usor fara senzatia de agatare.

Alta treaba ar fi ca daca vreau sa trec de ex din a 4 in a 3 iarasi apare chestia cu agatatul,si pe linga toate astea de multe ori cand vreau sa bag in marsarier nu ma lasa decat dupa ce o bag in alta treapta ex 1,2,3.

Ce sa fie???:hl:tk

Opel frontera sport c20ne 1994

Viata am primit-o cadou,de aceea sa nu o lasam sa treaca degeaba.

Enjoy THIS day because tomorrow don't exist and yesterday is the past

Link spre comentariu

Re: Pedala ambreiaj si alte probleme

Mersul inapoi nu are sincron, de obicei, deci daca nu debraiaza complet e posibil sa caraie sau sa nu intre. Si treaba cu 'agatatul' poate sa fie din acelasi motiv. Verifica sa nu ai aer pe instalatie.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Nu este nimic in neregula cu agatatul schimbatorului la schimbari scurte si rapide, la fel este si la masina mea care o am de 4 ani. Cutiile la Frontera nu sunt asa maleabile ca la o masina mica.

Mersul greu al pedalei este generat de reglajul pistonasului de la pedala (in general cand lucreaza ambreajul jos ) si se poate regla din surubul din spatele pedalei.

Garniturile de la pompa ( jos pe cutie ) si de la cilindru ( sus langa pedala ) nu se schimba, decat atunci cand pierde lichid. Daca crezi ca ai aer pe instalatie o poti aerisi de la aerisitorul de pe cutia de viteze, are un capac de plastic negu. Trebuie 2 oameni, unul da la pedala altul sta la supapa de la aerisitor. Daca e de folos pun si poza cu aerisitorul.

Link spre comentariu

Nu este nimic in neregula cu agatatul schimbatorului la schimbari scurte si rapide, la fel este si la masina mea care o am de 4 ani. Cutiile la Frontera nu sunt asa maleabile ca la o masina mica.

Mersul greu al pedalei este generat de reglajul pistonasului de la pedala (in general cand lucreaza ambreajul jos ) si se poate regla din surubul din spatele pedalei.

Garniturile de la pompa ( jos pe cutie ) si de la cilindru ( sus langa pedala ) nu se schimba, decat atunci cand pierde lichid. Daca crezi ca ai aer pe instalatie o poti aerisi de la aerisitorul de pe cutia de viteze, are un capac de plastic negu. Trebuie 2 oameni, unul da la pedala altul sta la supapa de la aerisitor. Daca e de folos pun si poza cu aerisitorul.

ai gresit! ai nota 4:ha:

pompa este ( sus langa pedala ) si cilindrul ( jos pe cutie ):old

nu te mai grabi.

Link spre comentariu

A mea are o piesa intermediara intre master si slave cylinder cu aerisitor. Am inebunit tot aerisind la cutie si.....nimic. Intai se aeriseste aceasta piesa intermediara si dupa aceea cilindrul de la cutie.

VW Touareg V6 benzina - gaura neagra
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare