Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Fum si apetit pt ulei

Apollyon

Postări Recomandate

va salut! Suzi proprietate personala a inceput sa pape ulei(nu mult insa deranjant) si sa fumege. Din cate am inteles in cel mai bun caz se prea poate sa fie problema simeringurile de la supape iar in cel mai rau setul motor. Impropriu spus "set" pentru ca cilindrii nu se pot schimba(am dreptate?). Ce ma sfatuiti :

1. Sa schimb doar simerinugrile de la supape ?

2. Daca tot il deschid sa schimb si tot ce se poate schimba??

motorul despre care e vb este un g13ba din 92. (1298 cc i)

Va multumesc anticipat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Fum si apetit pt ulei

Pai poti repara toata partea superioara. Adica, plan chiulasa, scaune supape, simeringuri, joc tacheti, garnitura chiulasa si alte mici garnituri, 0-ring-uri, verificat pompa apa si termostat, schimb ulei, antigel si filtre.

Daca tot fumega si e posibil sa fie de la set motor, atunci cand il vei desface, o vei face prin partea inferioara, fara sa lucrezi la cea superioara, care e ca noua...

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Se pare...:hw ca un piston este bulit, la o examinare mai atenta a continutului baii de ulei 1 bucata dintr-un piston sa fost gasita, mica insa suficienta sa creeze probleme. Am si o oferta pret pt pistoane+ segmenti totul la aproape 1000 lei cum e pretul?? Credeti ca gasesc mai ieftin??

Editat de Apollyon
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Se pare...:hw ca un piston este bulit, la o examinare mai atenta a continutului baii de ulei 1 bucata dintr-un piston sa fost gasita, mica insa suficienta sa creeze probleme. Am si o oferta pret pt pistoane+ segmenti totul la aproape 1000 lei cum e pretul?? Credeti ca gasesc mai ieftin??

Pretul e bun,avand in vedere ca am facut si eu operatiunea asta si am ajuns undeva la 1400 ron!

OFFROAD CLUB SIBIU
Link spre comentariu

Fenomenul cu fumegatul in patesc si eu, doar dupa ce o las in frana de motor. In acceletare nu fumega deloc. Am cumparat un manometru pt masurat compresia si in toate cele patru pistoane aveam 14,1 kg/cm2.

O fi oare de la simeringurile de la supape?

ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
Vizitator Mecanic21

daca tot l-ai demontat fa-i si chiluasa adica shimba-i simeringurile de supapa si eventual o planare + scaune

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare