Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum rotunjim teava la capete ?

renegade

Postări Recomandate

Ma intereseaza cum se rotunjeste teava la capete acolo unde se sudeaza de alta teava? Exista vreun burghiu de tipul celor conice de tabla sau se frezeaza? Vreau sa fac un cadru din teava si vrea sa le imbin k lumea cu sudura. Multumesc.
Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum rotunjim teava la capete ?

Ma intereseaza cum se rotunjeste teava la capete acolo unde se sudeaza de alta teava? Exista vreun burghiu de tipul celor conice de tabla sau se frezeaza? Vreau sa fac un cadru din teava si vrea sa le imbin k lumea cu sudura. Multumesc.

Carote, asa se numesc frezele cu care se poate face operatiunea pe care o doresti tu. Sunt pe diferite dimensiuni in functie de diametrul tevilor.

http://sfax.ro/scule-si-unelte-514-Carote.html

Link spre comentariu

ca amator pilier:ha: pot sa zic asa:

profi, se face cu freza. carota cu burghiu de centrare este destinata gauririi planurilor drepte.

hobby, dai la pila, masori, dai la pila, masori, pana iti vine acru'n......:pt

problema este ca trebuie sa le faci pe aceeasi axa.

recomand apelarea la un atelier specializat, daca vrei treaba profi.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Am uitat de youtube! Ce k lumea. Acum am priceput. Merci! Caut scula aia pe net sa vad daca gasesc prin Europa.

ps: are cineva idee unde gasesc o menghina de aceea speciala pentru carotare? Am gasit pe net la UK si astept raspuns. Merci!

...

Editat de renegade
Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/
Link spre comentariu

carota cu burghiu de centrare este destinata gauririi planurilor drepte.

QUOTE]

bag seama ca asta nu stiam ca se poate face cu carota:uameni

am mai bagat ceva la cutiuta:tk

de carote iti fac eu rost, daca ai nevoie.

cat costa jucaria aia?

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

90 Euro plus transport 20 euro. Nu am gasit la noi asa ca...

nu e mult. depinde si cate tevi vrei sa tai.

banuiesc ca vine fara bormasina si fara carote...

Link spre comentariu

carote de calitate gasim, nu asta e problema.

cu bormasina e mai delicat.

trebuie una care sa fie suficient de puternica la turatie joasa constanta. nu poti gauri cu carote la turatie mare. turatia si avansul sunt invers proportionale cu diametrul de gaurire.

bormasinile pe care le folosim noi sunt suficient de puternice, insa variatorul de turatie nu are reglaje fixe, doar blocaj de turatie maxima.

Link spre comentariu

Sint si modele cu reductor mecanic , cam 400-600 rot/min , dar care au forta la mandrina suficienta .Inversor si altele ...

Personal am una de Electroarges ,nu chiar veche , insa aproape indestructibila , cu care dau gauri mai delicate , cam pina la 16-18mm , si alta Hitachi , o bestie patratoasa , care nu stie de gluma si in mod constant rupe burghie de 18-20 , si care loveste crunt la turloaie cnd e de gaurit la pozitie ...am ajuns s-o privesc cu problema strinsa si s-o tin zdravan daca o pun la treaba . Ambele cu reductor .Mie imi sint mai mult decit suficiente la gauriri grele si altele , nu am simtit nevoia vreunui mare brand .

Cam asta e de ajuns , insa toata treaba e de alegerea pasului dintilor la carote , ce trebuie corelate cu grosimea peretelui tevii - daca peretele tevii e subtire , trebuie dantura marunta , altfel dintii aschiaza violent si cu izbituri , deformind zona de taiere . Daca peretele e gros , dantura marunta ( gen 20 T/ inch) se incarca si se ineaca , devenind aproape inutila , astfel ca trebuie dinti mai rari . Cit , ce si cum ....practica e mai tare decit teoria .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare