mcbun2 Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Salut pe toata lumea cu drag. Dupa o pauza lunga m-am bagat iar in matzele tractirului meu. I am mai bagat 2 inch sub arcuri (dupa un 3,5 initial - kit Skyjacker complet) si trec de la 3.55 la 4.88 in punti. Tot acum parasutez in D30 si un blocant electric eaton elocker. Inlocuiesc detroit lockerul (parca....) autoblocant pe care m am incapatzanat sa il port 3 ani in ciuda tuturor sfaturilor primite de la unii dintre voi la vremea aceea. Ramane insa unul pe spate cu care sunt multumit si cu a carui drift m am obisnuit. stiti pe cineva cu care ma pot sfatui in ceea ce priveste setarea grupurilor? multumesc anticipat, mcbun2 mcbun2 jeep cherokee xj 1994 de tarla nissan pathfinder 2007 de orash Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radum Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Salut, In mod normal ar trebui sa te ajute, ce scrie aici se cam aplica la reglarea oricarui diferential: http://www.yukongear.com/Downloads/Technical_Help/Installation_Kit_Instructions.pdf Radu. Radu Mitroi Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 http://www.pirate4x4.com/tech/billavista/Gear_Setup/ Alt articol interesant. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radum Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Excelent articol... mai clar de atat nu cred ca se poate. :g Radu Mitroi Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 pe langa faptul ca e un articol excelent (de manual as zice) sa se mai noteze curatenia din atelier, piesele curate si sculele impecabile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mcbun2 Postat Septembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Salut din nou. Multumesc celor ce mi au raspuns. Al doilea articol intr adevar este de exceptie. Pe primul, de la yukon il gasisem deja dar asta nu inseamna ca nu ii sunt recunoscator lui radum pentru post aici. Fratilor de inteles am inteles. ca in zicala aia ca virgula cu teforia stam bine, praftica ne ucide...:) inainte de a scrie aici experimentasem pe spate la d 35. nu e usor deloc. mai ales ca neavand prese de scos rulmetii de pe carrier adecvate, odate bagate distantierele acolo, acolo raman. apoi te chinui cu cele exterioare sa le brodesti. povestea e la fel la pinion cu distantierele dintre rulmentul intern si corpul pinionului. daca totusi cineva dintre voi a comis 0 si practic pana acum, poate imi da un tips doua pe acolo ca si asta ar face mare lucru. Apoi sa stiti ca de a lungul anilor am strans si eu ceva literatura si articole, diagrame si alte maculaturi sub forma de pdf. daca va face trebuinta cu mare drag dau la toata lumea. sper sa iasa pana la urma si sa nu le rup din nastere. mcbun2 mcbun2 jeep cherokee xj 1994 de tarla nissan pathfinder 2007 de orash Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 inainte de a scrie aici experimentasem pe spate la d 35. nu e usor deloc. mai ales ca neavand prese de scos rulmetii de pe carrier adecvate, odate bagate distantierele acolo, acolo raman. apoi te chinui cu cele exterioare sa le brodesti. Salut. asta vroiam si eu sa te intreb - daca ti-ai comandat si sculele (presele, rulmentii, etc). asta pentru ca mi-am luat o dana44 pentru spate si acum incerc sa potrivesc rapoartele, si voi avea de demontat/montat ring and pinion. pana la urma a mers si fara sculele scumpe de service ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Salut. asta vroiam si eu sa te intreb - daca ti-ai comandat si sculele (presele, rulmentii, etc). asta pentru ca mi-am luat o dana44 pentru spate si acum incerc sa potrivesc rapoartele, si voi avea de demontat/montat ring and pinion. pana la urma a mers si fara sculele scumpe de service ? De pe ce masina ai luat D44 ? TJ ? Sau ai avut noroc si ai gasit pe XJ din 88 ? '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mcbun2 Postat Septembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 soso nu merge fara scule originale (la diferentiale). insa nici nu le am luat. de fapt totul e ok pana la scosul rulmentilor de pe carrier si a celui interior de pe pinioane. eu i am dat afara bucati, rupti, muscati, facuti praf. aici de fapt incepeau problemele mele cu noii rulmenti. evident ca m am gandit ce draq fac daca pun saibele aiurea (si sigur le pui aiurea ca doar din calcule nu merge), ii presez pe cei noi si.....daca trebuie sa ii scot din nou cum o fac. articolul postat de radum m a scos din bezna prostiei. acolo scrie la un moment dat ca sa iti faci niste rulmenti largiti pe care sa ii pui si scoti cu mana pana reglezi jocul, adancimea si pozitia in carcasa. asa voi face. nu am acesti rulmenti. sa vad daca gasesc la pit stop sau la al padrino si la ce pretz. daca nu ii iau de pe quadratec de unde de altfel mi am adus toate piesele de a lungul anilor. ce mi am mai luat insa de la drepper este un ceas comparator si un micrometru. fara astea chiar nu te descurci. iarasi ce nu am dar am sa imi fac este o cheie cu care sa fixezi yoke ul cand desfaci / strangi piulitza pinionului. dificultati sunt iarasi cu fixarea puntii ca ai de strans nu gluma si se tot misca. intr adevar, asa cum scrie in multe articole, daca nu ai un lift de ridicat masina, operatia de setare a diferentialelor nu e tocmai una pe care sa o faci intins pe sub masina. altminteri cand m am apucat de chirurgie mecanica acum vreo 3-4 ani la tomberonul meu, m am dotat cam cu toate sculele posibile si necesare de la chei fixe la tubulare, pistol cu impact, compresor, sudura si alte acareturi. mcbun2 jeep cherokee xj 1994 de tarla nissan pathfinder 2007 de orash Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 De pe ce masina ai luat D44 ? TJ ? Sau ai avut noroc si ai gasit pe XJ din 88 ? de pe un TJ din 97. din pacate n-am 3.55 ca pe fata in ea ci 3.07.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Imi dotez si eu "garajul" si as vrea sa stiu pentru scos rulmentii de pe diferentialul de jeep (dana in general) ce tip de presa sa folosesc? merge una hidraulica ? Stiu ca exista presa aia de la miller, fix pentru asta, dar e cam scump cu tot cu transport... prefer ceva local, doar daca e de calitate. Idei ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Imi dotez si eu "garajul" si as vrea sa stiu pentru scos rulmentii de pe diferentialul de jeep (dana in general) ce tip de presa sa folosesc? merge una hidraulica ? Stiu ca exista presa aia de la miller, fix pentru asta, dar e cam scump cu tot cu transport... prefer ceva local, doar daca e de calitate. Idei ? la Jeep e o vorba: un ciocan mai mare si dai pana iti sar ochii ! :ha: Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 la Jeep e o vorba: un ciocan mai mare si dai pana iti sar ochii ! :ha: o sa razi, dar ciocanul ala mare a fost printre primele lucruri pe care le-am luat pentru garaj. ciocan de 2kg pentru spart piatra. foarte bun la scos planetarele de pe fata (rulmenti roata gripati, etc). Da acu studiez partea cu 'penseta si ciocanul' categoria penseta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mcbun2 Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 mare adevar graiti cu ciocanu. tocmai am scos pivotii de pe fatza la dana 30. ciocane frate nu gluma. plus lampa de benzina pt incalzit. la rulmenti mai este o scula aproape de nelipsit pentru a-i scoate. flexul si dalta. stiti vreun strungar prin bucuresti? as vrea sa imi fac o pereche de rulmenti pt setat grupul. adica unii largiti cu cateva zecimi nde milimetru pe diam interior cu care sa poti face o miscare de dute vino cu mana:)). caci de acum stim toti ca odata infipti in carrier sau pinion, acolo raman. mcbun2 mcbun2 jeep cherokee xj 1994 de tarla nissan pathfinder 2007 de orash Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Sa inteleg ca o presa care sa scoata civilizat rulmentii de pe diferential, alta decat cea millertools nu avem ? Si partea a doua, cum presezi rulmentii la loc ? tot cu ciocanul ? Practic orice schimbare de coroana/pinion, ar trebui sa implice rulmenti noi ? hm... Cat despre strungar, cred ca la Nasu Mare, are reclama aici in stanga cumva, "strungarie auto baneasa". nu ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Buna seara ! Ma doare sufletul cand aud ca se foloseste ciocan la treburi de-astea, pivoti & Co. Chiar nu va descurcati cu presele sau aveti voi un fetis ascuns pentru ciocane ? Asta se foloseste la pivoti: http://i51.tinypic.com/azewwl.jpg Si asta la rulmenti, impreuna cu o presa hidraulica de uz general. http://i52.tinypic.com/28jehl3.jpg Prese tip dublu C se gasesc pe diverse dimensiuni, de obicei si separat, nu neaparat la trusa cu altceva. Iar extractoarele exista cu doua, trei sau patru gheare, pentru interior sau pentru exterior. Eu nu folosesc ciocan la masina. Am folosit extractor cu trei gheare (legat cu lant, ca era sa-l plesnesc) si lampa de benzina cand am schimbat pitman-ul stock cu unul cu cadere mai mare. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Buna seara ! Ma doare sufletul cand aud ca se foloseste ciocan la treburi de-astea, pivoti & Co. Si asta la rulmenti, impreuna cu o presa hidraulica de uz general. http://i52.tinypic.com/28jehl3.jpg Prese tip dublu C se gasesc pe diverse dimensiuni, de obicei si separat, nu neaparat la trusa cu altceva. Iar extractoarele exista cu doua, trei sau patru gheare, pentru interior sau pentru exterior. Eu nu folosesc ciocan la masina. Am folosit extractor cu trei gheare (legat cu lant, ca era sa-l plesnesc) si lampa de benzina cand am schimbat pitman-ul stock cu unul cu cadere mai mare. Nici mie nu-mi place ciocanul de-aia caut penseta. Insa nu reusesc sa ma prind cum se folosesc presele astea... le folosesc impreuna cu o presa dinaia hidraulica, gen asta: http://i.clubafaceri.ro/clients/85/54221/12/presa-hidraulica-hlr-12p-118889_big.jpg sau cum ? mersi Sorin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Buna seara ! Aia de pivoti e conceptie proprie. In ceea ce priveste cea de rulmenti, clema aia tip dublu C se strange sub rulment, se pun niste adaosuri sub ea, si apoi folosind o presa cum ai prezentat tu in poza, se preseaza cosul diferentialului in jos, prin interiorul rulmentului. Cam asa: http://i52.tinypic.com/2jdqk35.jpg Sau asa, fara presa hidraulica: http://i51.tinypic.com/316wz0m.jpg Cred ca ai prins ideea... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mcbun2 Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 am si eu seturi de prese dublu c de la yato insa marturisesc ca nu mi a iesit figura. s-a deformat cosuletzul de tabla care tzine rolele deci implicit alinierea rulmentului. in schimb la presa de pivoti din poza imi cam curg balele..... eu, cum ziceam, i am ciocanit cu darzenie pana au iesit. acu sper ca nu ii mai schimb brea des. mcbun2 jeep cherokee xj 1994 de tarla nissan pathfinder 2007 de orash Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Hello again ! Double C-ul tre' sa aiba inclinatie mica de tot, el nu are voie sa prinda rulmentul de cosul suport bile, ci de inelul sau interior. Cu alte cuvinte, trebuie sa intre mai adanc, catre axul longitudinal al rulmentului. Cineva care s-a lovit mai des de aceasta problema a cautat alta solutie. Ca de exemplu aici, cu multe poze si explicatii step by step. Si fara presa hidraulica, Si categoric, fara ciocan... http://www.pirate4x4.com/tech/billavista/PR-ARB/articles/Randys_Carrier_Bearing_Puller_Review/ Si e si mai elegant. Jos de tot ai chiar adresa furnizorului sculei in cauza. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Hello again ! Double C-ul tre' sa aiba inclinatie mica de tot, el nu are voie sa prinda rulmentul de cosul suport bile, ci de inelul sau interior. Cu alte cuvinte, trebuie sa intre mai adanc, catre axul longitudinal al rulmentului. Cineva care s-a lovit mai des de aceasta problema a cautat alta solutie. Ca de exemplu aici, cu multe poze si explicatii step by step. Si fara presa hidraulica, Si categoric, fara ciocan... http://www.pirate4x4.com/tech/billavista/PR-ARB/articles/Randys_Carrier_Bearing_Puller_Review/ Si e si mai elegant. Jos de tot ai chiar adresa furnizorului sculei in cauza. Stima, Dragos Deci, practic, pe langa versiunea millertools (cea din manualul de service al masinii) mai este presa asta albastra care e tot pe-acolo vreo 400 dolari... presa de la yato (sau cea care e denumita de voi double c) parea o solutie ok, dar daca ziceti ca nu poate scoate rulmentii de pe carrier... e trist. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mcbun2 Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 eu unul deocamdata ma chinui sa gasesc pe aici rulmentii de la carcasa diferentialului. am tot sunat azi pe colo si pe dincolo dar canci. aia de la quadratec vad ca tac si ei chitic si nu se inghesuie sa raspunda desi ei mi au trimis rulmenti aiurea. sa vad. mai incerc si maine. tocmai am vb cu semaca la tel si ma trimite maine la un magazin prin chitila. poate gasesc pe acolo. gasisem pe unii azi care se grabeau sa mi i aduca la 3 bulioane bucata.... e lumea rea dom ne:hl mcbun2 jeep cherokee xj 1994 de tarla nissan pathfinder 2007 de orash Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Buna seara ! Ar mai ramane de luat in considerare urmatoarele variante, pe bani mai subtiri: - iti construiesti singur un double C la inclinatia necesara. - modifici un double C pe care-l ai, dar nu face treaba corect. - iti construiesti o oala ca in link-ul de pe pirate. Variantele cu double C au avantajul ca s-ar potrivi si in alte situatii unde rulmentul e extrem de aproape de carrier, adica si pe alte punti. Cea cu oala tip "pirate" este cam dedicata pe o anume varianta de rulment de carrier, sau cel putin pe dimensiuni foarte apropiate de rulment, cu exceptia cazului cand ai (sau iti construiesti) oale pe diverse diametre, in functie de aplicatia la care lucrezi in acel moment. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Re: setare grupuru D30 si D35 cherokee94 Buna seara ! Ar mai ramane de luat in considerare urmatoarele variante, pe bani mai subtiri: - iti construiesti singur un double C la inclinatia necesara. - modifici un double C pe care-l ai, dar nu face treaba corect. - iti construiesti o oala ca in link-ul de pe pirate. Pai, avand in vedere ca eu nu voi folosi presa asta decat pe puntile de la jeepul meu... cred ca totusi e mai bine sa le comand pe alea din state. Practic pana acum orice incercare de 'bani putini' s-a sfarsit prin a plati mai mult decat ar fi fost de plata daca cumparam 'din state'. Iar cu mersul la service, unde dupa ce masoara bine cu sublerul, scoate ciocanul si dalta :ang2 mersi de sfaturi! p.s. la diferentialele astea, cu saibele intre rulment si carrier, e destul de greu de facut un double C. iar de 'construit o oala ca in linkul ala' probabil ca la noi va costa 600 euro, va fi gata in jurul lui 25 decembrie, va fi usor decalita, va functiona o singura data, si evident, vina va fi a consumatorului :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate