marcel Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 M-am intilnit azi cu administratorul blocului. Pe fuga, mi-a spus ca trebuie sa vina in apartament, sa-mi masoare ... tevile de la coloana comuna de incalzire, urmind ca in functie de citi mertii am, sa platesc ca ma incalzesc de la ele. Se pare ca va fi intre 30-50% din cit plateste un apartament cu aceiasi suprafata care este racordat la sistemul centrlizat de incalzire. Si ca va iesi o lege in sensul asta. Intrebare/dilema: daca izolez tevile cu vata minerala si apoi fac un cofrag de gips carton, ma mai pot pune la plata? Cu alte cuvinte, daca eu demonstrez ca nu beneficiez deloc de caldura radiata de tevile alea, au dreptul sa ma puna la plata? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Da, n-ai ce sa-i faci pt ca bucatile alea de teava dau si ele caldura ( :ha:...ce tara de cretini....) si n-au cum sa contorizeze caloriile alea si atunci fac asa un fel de calcul pe genunchi....oricum e enorm si 30%.......acolo trebui sa fii atent ca eu nu cred ca alea au voie sa fie calculate la mai mult de 5-7%..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Roaga-i frumos fie sa-si ia tevile de acolo, fie sa iti plateasca si ei chirie pentru ca ii lasi sa iti urateasca apartamentul cu jegurile lor de tevi. La mine in oras nu ar avea tupeul sa vina cu de astea, ca si asa au ramas doar vreo 10-15% din apartamente conectate la incalzirea centrala. Intrebare: care e baza legala a punerii tale la plata? Cu cine o sa ai contract pentru reziduurile de caldura receptionate, ce obligatii ai si ce drepturi? Iti garanteaza ceva? O temperatura minima, un numar de kilocalorii masurabile in un mod? Are administratorul dreptul de a revinde kilocaloriile primite de la sistemul centralizat? Poate el demonstra ca teava lui te incalzeste pe tine? Poate tu ai pierderi din caldura din casa incalzindu-i lui tevile. PS. Cum p... mamii lui e posibil sa vrea 30-50% din ce platesc altii daca tu ai o teava care are suprafata radianta de 0.0x% din suprafata caloriferelor celorlalti? Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Septembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" hihihi, o sa ajunga si pe la voi. Nu e ceva pe plan local. http://www.antena3.ro/romania/romanii-debransati-de-la-sistemul-centralizat-de-incalzire-vor-trebui-sa-plateasca-la-comun-caldura-cu-restul-locatarilor_107237.html http://www.ziare.com/articole/debransare+plata+caldura+la+comun Intrebarea/dilema ramine. Plus ca la mine incalzirea deja merge. Imi da radet ceva banuti ca le incalzesc tevile? Sau vecinii de sus ca le incalzesc plafonul? Hm. Mie imi miroase a ..... kkt. Prin chestia asta, vrea guvernul sa acopere sistarea subventiilor. Ceva de genul, nu mai sunt bani sa dam la cei mai nevoiasi, asa ca luam de la bogati sa dam la saraci ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 (editat) Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" In blocul meu din 10 apartamente au ramas 3 bransate, unul la parter, unul bransat individual prin teava separata ce trece prin casa scarii si unul care a ramas pe coloanele initiale, in buna masura colmatate. Incalzire pe scara nu a existat niciodata, asa e construit blocul. Cine isi inchipuie ca pentru un singur locatar ramas pe tevile initiale vor plati toti trei care locuiesc sub el, viseaza. Mai ales ca doua din cele trei apartamente sunt amenajate dar nelocuite, din motiv de absenta din tara. Eu unul imi voi invita vecinul sa-si duca tevile unde o vrea, in caz contrar ele se vor obtura de tot si stiu sigur ca societatea de termoficare nu va veni veci pururi sa le desfunde. Oricum si vecinul in cauza a ramas conectat doar pentru ca beneficiaza de niste gratuitati la agentul termic. Ramanand la principiu: furnizorul de caldura e o firma privata (falimentara in cazul Petrosaniului) care pentru a avea drept de a factura servicii locatarilor trebuie sa aiba contract cu ei in care isi asuma niste obligatii. Presupunand ca reuseste sa ii fraiereasca, pe baza unei legi, pe cei care locuiesc efectiv in apartamente sa semneze contracte de astea talharesti, sunt curios ce le face la cei care sunt plecati de multi ani in strainanatate. Le ia caii de la bicicleta, altceva ce le poate face? Ca deobicei, in Romania se dau legi (ca nebunii au mintea odihnita), dar asta nu inseamna ca legile lor se pot aplica. Tot mai des se dovedesc inaplicabile din motive tehnice. In situatia asta fie se aplica doar fraierilor care nu stiu sa se fofileze, fie ramane litera moarta. Editat Septembrie 22, 2010 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Revin la inaplicabilitate: la modul in care zice articolul ca se fac calculele, o familie care are subventii si are calorifere probabil ajunge sa plateasca mai putin decat una care are doar tevi si plateste talharia asta la comun. Oare pe chestia asta nu vor ajunge unii sa o ia pe cocoasa, "pe persoana fizica"? Ordinul asta a si aparut in monitorul oficial de il aplica administratorul tau? Sau daca a aparut in ziar ii ajunge? Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Banii astia se aduna ca sa isi tina inca un an, doi centralele producatoare de agent primar angajatii cu miile .In realitate trebuiau facute disponibilizari in aceste domenii de activitate inca din momentul cand oamenii au inceput sa monteze in apartamente centrale termice.Exista niste piederi de energie masive din pricina instalatiilor foarte mari si complicate. Aceste instalatii nu mai sunt expoatate la capacitate maxima,uitativa cand trceti pe langa un producator de agent cate furnale mai functioneaza ,atunci trebuie inteles ca aceea este proportia de functionare a incalzirii dar la pierderi maxime.Nu se poate sa ii fortezi pe cei care nu au bani sa isi monteze centrale de apartament sau sa isi mute tevile.Normal ca o lupta cu statul nu o sa o castigi decat daca exista mii de sesizari sau o hotarare de guvern. Aici se aplica inca o data acea vorba celebra legata de traitul in Romania. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Septembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Administratorul asta o fi mai constiincios. Oricum, daca masoara la un apartament, poate pune din oficiu aceleasi masuratori pe toata coloana. Pe de alta parte, cum dezbinarea e politica de stat, e bine ca s-au trezit sa bage strimbe intre locatari. Aia care s-au debransat sunt de vina ca ceilalti au facturi mari. Nicidecum rahatul de radet care ne pune sa platim pierderile lui ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Parerea mea este ca, din pacate, se va aplica si vor face f simplu calculul : cati ml de teava ai in casa prin care sunt conectate caloriferele inmultit cu nr de calorii/ml si ce rezulta adauga la caloriile citite pe contorul de caldura.......dar parca si acuma se plateste caldura din tevile pe care le are fiecare in apartament sau nu ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Septembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Pina acuma plateam cota parte pt. incalzirea de pe scara. Acolo nu comentez. E normal sa fie asa. Desi, desteptii astia din bloc, au votat intr-o sedinta de bloc taierea de pe scara a caloriferelor si debransarea coloanelor. La iarna, o sa ni se faca turturi pe usa de la intrare ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Cum sa platesti un serviciu (sai zicem asa)de care te poti lipsi si de care nici macar nu ai nevoie?...roaga-l politicos sa isi ia tevile si sa le treaca pe la el prin apartament sau pe unde o vrea(desi el doar aplica niste legi prost facute)...chiar nu inteleg ce au in cap cei care dispun asemenea legi.Personal leas taia daca as fi supus unei asemenea plati iar distribuitorul respectiv sa se ocupe sa isi rebranseze abonatii ramasi pe unde o vrea el... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Dar cand cumperi un apartament, sau deja il ai in posesie, nu tot ceea ce e in el este al tau? Si prin urmare tu (proprietarul din hartoage) esti singurul responsabil pentru tot ceea ce ai in el ? Adica este o clauza speciala care zice ca tevile ce trec la vedere pe peretele din sufragerie, nu iti apartin, dar trebuie sa le tratezi ca si cum ar fi ale tale ? Intreb, pentru ca eu personal daca as fi in situatia de mai sus, ori as da in judecata producatorul de agent termic, ori as taia tevile si atunci m-ar da el pe mine in judecata, dar fiind apartamentul meu, fac ce ma taie capul. Iar cum acele tevi deranjeaza grozav ochiului, trimit o instiintare semnata la radet, cum ca au 1 luna sa o mute, ca eu nu o folosesc. Bineinteles ca nu o sa se respecte, atunci o mut eu... O fac invizibila.... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Nu pot sa cred cate idiotenii... numai la legi tampite sunt buni astia... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Am trait s-o vad si p-asta...te doare mintea mai nene..te doare mintea! Tara de rahat!! Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" La mine e foarte simplu. Cum furnizorul de apa potabila ne da de cand ma stiu apa cu namol, tevile de incalzire au avut timp sa se colmateze in nici 25 de ani de existenta. Am taiat asta vara o teava la rugamintea vecinului de deasupra si avea depuneri pe 70% din sectiune. Daca cineva ma obliga sa platesc caldura primita prin acele tevi, sunt sigur ca se gaseste iute o solutie pentru a se obtura si restul. Tevile actuale le suport ca un bun vecin ce sunt, dar bunavointa mea are limite si nu sunt dispus sa imi stric apartamentul cu o schimbare a lor, asa ca vecinul va trebui sa se branseze individual, cum a facut colegul lui de palier cand si-a pus gigacalorimetru. @ Astral - Nu e deloc asa de simplu calculul pe cat crezi: administratorul nu are de unde sa stie ce fel de teava iti traverseaza casa. Nu poate sti nici ce diametru, nici ce factor de transfer termic are. Poate ca ti-ai pus manson izolator peste, ca sa nu ai probleme. Poate l-ai imbracat in zidarie caz in care nici macar nu mai ai tevi prin casa. Administratorul isi asuma raspunderea platii daunelor daca teava lui, care tie nici nu iti foloseste, pusca si iti distruge incaperea? Crede-ma, stiu, o teava fisurata poate provoca stricaciuni foarte serioase, avand in presiune ca agentul termic e fierbinte si e si sub presiune. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Daca am trai in Anglia nu am avea aceste probleme pentru ca la ei tevile TOATE sunt prin exteriorul cladirii ,cedeti-ma nu sunt deloc aspectuoase. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" O fi urate, dar asa se evita problemele legale de genul celei de fata, in plus se si intretin mai usor. La noi furnizorul se spala pe maini daca e vorba de instalatia interioara, dar iata ca vrea sa isi traga foloase de pe urma a ceva ce nu-i apartine. Daca mergi, ca locatar de la un etaj superior, sa reclami ca nu ajunge caldura la tine, te trimite sa iti rezolvi instalatia din bloc(care e in sarcina locatarilor) si iti demonstreaza ca la intrare in bloc exista si temperatura, si presiune (chiar daca pentru asta falsifica constant masuratorile de parametri). Motivul pentru care m-am debransat acum multi ani de la sistemul centralizat a fost tocmai asta: aveam calorifere reci sau eventual caldute, era un frig in casa de capiam, dar plateam cam cat platesc acum cu centrala individuala pentru caldura si apa calda la un loc. E clar ca intentia nu e de a apara consumatorul ci de a sprijini interesele furnizorilor care in loc de a-si eficientiza activitatea si de a elimina pierderile, gasesc noi metode de a le arunca in carca consumatorilor. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Asa este Zoli ,mult mai usor sa arunci oaia moarta in curtea vecinului decat sa o duci la gunoi.Legat de tevile pe exterior ,nu numai faptul ca se pot intretine mai usor dar se si schimba mai usor traseul sau alte probleme intervenite legat de debite sau alte probleme.Singura difenta intre noi si englezi este temperatura din timpul iernii. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Marcele, Mai in gluma, mai in serios, (poate te vedem si la stiri:grin:) spune-i la administrator ca ti-ai adus aminte ca tocmai vroiai sa tai tzevile alea ca te incrca. Ce se intampla in acest caz? Adica cum? statul a gasit o smecherie sa mai traga o tzeapa, si noi sa stam cu mainel in san? (eu stau la casa, deci eu o sa stau cu mainel in san, dar daca e de facut vreo petite, sau ceva de genu`, ma bag). Si acuma, eu as intreba un avocat despre chestia asta. Eu am incalzire proprie, nu am nevoie de tzevi, deci, harsht! la fier vechi cu ele!:dr3 "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 (editat) Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Eu inteleg un singur lucru : scarbele astea de la putere nu fac decat sa ne arunce in curte tot felul de rahaturi si pisici moarte ca sa ne dea de treaba sa ne tina ocupati si incurcati si sa nu cumva sa ne umble mintea la ce si cum fura ei ! Am zis ! Restul e can-can pe spinarea, pe nervii si banii nostri, evident.... PS - @bogthebat : Tevile alea nu se pot taia/desfiinta pt ca sunt alea de coloana : le-ai taiat, gata, nu mai ai nici tu caldura..... - @f_zoltan : da, normal ca acest calcul e unul f laborios, dar nu va sta nimeni sa o gandeasca ce si cum.....asa cum am zis, pisica moarta va fi la noi... - @srevni : vecini cretini.....cum dracu nu pricep ca daca pe holul de la usa lor e mai cald ca afara implicit peretii apartamentelor lor vor fi mai calzi si deci si mai cald in casa la ei ??? Asa e si la mine, dar macar daca tot platim caldura din ele in sistem pausal (la comun), eu i-am convins sa nu le mai inchida iarna......... Editat Septembrie 22, 2010 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Marcele, Mai in gluma, mai in serios, (poate te vedem si la stiri:grin:) spune-i la administrator ca ti-ai adus aminte ca tocmai vroiai sa tai tzevile alea ca te incrca. Ce se intampla in acest caz? Adica cum? statul a gasit o smecherie sa mai traga o tzeapa, si noi sa stam cu mainel in san? (eu stau la casa, deci eu o sa stau cu mainel in san, dar daca e de facut vreo petite, sau ceva de genu`, ma bag). Si acuma, eu as intreba un avocat despre chestia asta. Eu am incalzire proprie, nu am nevoie de tzevi, deci, harsht! la fier vechi cu ele!:dr3 Tevile alea sunt proprietate comuna... si conform legii esti obligat sa intretii si sa mentii instalatiile in bune conditii.. intr-un fel e similar cu liftul... cei de la parter nu platesc consumul de electricitate al liftului ca nu folosesc dar platesc reparatii ca si ei sunt proprietari... a...si, daca exista uscatorie la ultimul etaj, legea zice ca platesc si energie.... Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Pe dracu nu platesc. Eu stau la parter si platesc liftul ca si cel de la et. 10. Si daca ei sunt asa de nemernici incat sa ceara bani pe caldura emanata de tevi, atunci ne facem si noi ai dracu' si le zicem sa si le ia sau sa le izoleze pe banii lor si in cazul asta sa plateasca cativa lei ca izolatia aia ocupa ceva spatiu in casa. Pe de alta parte mi se pare imposibil si sa va spun si de ce. Am o garsoniera si absolut toate tevile de incalzire trec pe la vecini (asa a fost construit blocul). La camera au maxim 10 cm, cat ies din perete, iar la bucatarie aprox 50 cm. Pe la mine nu trece nici coloana de gaz nici cea de incalzire. Cum se face? Platesc doar vecinii mei. Suna a discriminare. Oricum am draci ca de cand s-au pus repartitoare se plateste mai mult ca inainte. Ar mai fi ceva. Cand deschid usa sa ies din apartament se pierde o anumita cantitate de caldura care iese pe casa scarii (spatiu comun), deci se compenseaza. Chiar meritam ceea ce se intampla in tara asta? Poate da, ca multi dintre noi sunt prea de tot. Si un comentariu putin off topic. Am avut un prof. de romana in liceu si a ajuns la urechile lui vorba cum ca ar fi al dracu'. La sfarsitul unei ore ne-a spus asa: mai copii, eu nu m-am nascut al dracu', lumea m-a facut asa. Si mare dreptate avea. Cum sa fii frate calm si civilizat cand toti te "sug" din toate partile. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sleek Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Buna seara, In unul din articolele despre care se vorbea in ziare era vorba de incalizrea venita de la vecini, prin pereti. Sa zicem ca eu am urmatorii vecini din jur: stanga, jos, sus - debransati de la sistemul comun. Cel din dreapta e racordat la sistemul comun. Cum calculeaza ei cata energie 'primesc' eu, de la cel din dreapta? Acuma fiind clar ca de la un vecin situat la 2-3 etaje, ala sigur nu ma incalzeste cu nimic. Mie mi se pare inadmisibil sa platesti de la 30 pana la 50% doar pentru niste tevi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" O fi teava proprietate comuna, de aceea o si tolerez, ca bun vecin ce sunt. Daca vin insa sa o schimbe ca s-a obturat, e clar ca imi provoaca stricaciuni cu proprietatea lor comuna in proprietatea mea privata. Daca ei pot desfunda tevile de la ei, nu am nimic impotriva, dar daca imi strica mie in casa, ii pun eu la plata. Corect? Oricum, la noi in bloc e o singura familie care mai are nevoie de coloana comuna, ce sanse are sa ne puna pe noi la plata? In rest sunt 7 debransati si 2 apartamente racordate individual. Oricum, falimentara societate de termoficare din manosul Petrosani a pornit de mult o actiune de bransare individuala cu tevi trase prin casa scarii ca sa se poata contoriza. E drept ca doritorii sunt tot mai putini, pentru ca desi o mare de oameni s-au debransat datorita serviciilor de cacao, nu au invatat nimic si tot de cacao au ramas. De cand ma stiu, apa calda e furnizata in anumite zile si intre anumite ore, iar agentul termic e lesinat. Mai misto e ca pe durata programului de apa calda e posibil ca agentul termic sa fie oprit. Voi ati apela la un asemenea furnizor? Chestia cu caldura venita prin perete e ridicola. E mai probabil ca eu, cu centrala individuala, sunt furnizor de caldura vecinilor cu termoficare, la halul in care le merge sistemul centralizat. Cat am avut termoficare, nici o data nu am avut peste 18 grade in casa decat daca afara era cald. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Re: Din ciclul: "Sa moara capra vecinului" Tevile alea sunt proprietate comuna... si conform legii esti obligat sa intretii si sa mentii instalatiile in bune conditii.. intr-un fel e similar cu liftul... cei de la parter nu platesc consumul de electricitate al liftului ca nu folosesc dar platesc reparatii ca si ei sunt proprietari... a...si, daca exista uscatorie la ultimul etaj, legea zice ca platesc si energie.... Asta am inteles, dar , daca statul incearca sa-mi scoata banii bin buzunar pe toate partile, eu sa stau si sa platesc ca prostu`? Proprietate comuna , necomuna, eu nu am nevoie de ele. Exact ca si colacul de WC femeile au nevoie de el lasat jos, barbatii trebuie sa-l ridice; cum e normal?? "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate