Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vreau sa montez un gresor la homocinetica

pinti

Postări Recomandate

As vrea sa montez un gresor in omocinetica sa nu mai fiu nevoit sa desfac capacul ca sa o gresez,unde sa il montez si cum ?

Nu ar stica niste poze.

multumesc.

P.S. Sa nu mai pomenesc ca nu am vazut pe cardanul fata vre un gresor.

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vreau sa montez un gresor omocinetica

As vrea sa montez un gresor in omocinetica sa nu mai fiu nevoit sa desfac capacul ca sa o gresez,unde sa il montez si cum ?

Nu ar stica niste poze.

multumesc.

P.S. Sa nu mai pomenesc ca nu am vazut pe cardanul fata vre un gresor.

Am eu gresor montat pe dopul acela patrat din partea de sus a fuzetei. Nu mai stiu pe care dintre masini. Ma uit maine si iti fac o poza.

Trebuie sa ai gresoare la crucile cardanului. Poate sunt mai in interior si nu le vezi de mizerie. cauta bine. cel putin crucile originale sigur au.

Link spre comentariu

Adi la faza cu gresorul in surub am incercat la 2 strungari si amandoi au facut niste cascadorii.Tu le-ai facut personal?

In poza oare nu ar trebui sa fie in partea de sus gresorul nu jos ?

Recunosc ca nu m-am uitat atent pe cruci.

ARO M461 din '65

Link spre comentariu

Adi la faza cu gresorul in surub am incercat la 2 strungari si amandoi au facut niste cascadorii.Tu le-ai facut personal?

In poza oare nu ar trebui sa fie in partea de sus gresorul nu jos ?

Recunosc ca nu m-am uitat atent pe cruci.

Nu le-am facut eu ci asa a venit masina. Nu vad ceva deosebit de dificil in asta.

La Toyota gresorul e in partea de sus.

Voi face maine poze.

Exista de vanzare si capete de planetare cu gresor in tija care iese catre exterior.

http://www.gearingdynamics.com/picsaug04/greasecvjointpic.gif

http://www.gearingdynamics.com/picsaug04/greaseablepic2.gif

Link spre comentariu

Super simpla varianta lui @Srevni dar acolo este un rulment conic si cred ca metalul este destul de gros dar il dau eu gata.

Multumesc :cl.

ARO M461 din '65

Link spre comentariu

Am o punte fata de patrol cu arcuri lamelare. Am suporturile alea unde vin rulmentii conici. Nu stiu daca potrivesc la puntea cu spirale ca nu am apucat sa verific. Daca vrei, ti le trimit si verifici tu. Daca nu se potrivesc, macar iti faci mina pe ei ca sa nu-i strici pe aia de pe puntea ta. Da-mi datele pe PM unde sa ti le trimit. Platesti transportul si sunt ale tale.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Nu toate crucile de pe cardanele de Patrol au gresor.

Nici nu stiu cum e mai bine... or fi stiind producatorii.:grin:

Pentru gresarea omocineticii nu merita deranjul. Din cand in cand desfaci surubul de la capacul rulmentului de pivot si bagi pe acolo vaselina cata incape. Eu asa fac...

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Pentru gresarea omocineticii nu merita deranjul. Din cand in cand desfaci surubul de la capacul rulmentului de pivot si bagi pe acolo vaselina cata incape. Eu asa fac...

......la fel am procedat si eu..........din cate am inteles nu se pune o cantitate f.mare....adica nu bagam pana da p'afara......

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

Daca o lasi acolo, normal ca se imprietenesc. Spatiu mic, intuneric, conditii ideala de apropiere nu gluma. Si lasind gluma la o parte, in manualul de service exista procedura de eliminare a apei din omocinetica. Din cind in cind, sau dupa ce ai traversat citeva cursuri de apa, se scoate un surub de la pivotul inferior ca sa aiba apa pe unde se scurge.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Un gresor care baga vaselina la sfera se poate monta la unul din suruburile de la un pivot superior , iar pentru rulment se poate monta in axul rulmentului pivot -insa unge numai rulmentul , care e separat de planetara cu un capac .O ungere exagerata la axul pivot va forta in acest capac , si il scoate din spatele rulmentului , in continuare existind sanse mari de a fi frecat de planetara .Deci vaselina bagata la rulmentii pivot trebuie sa aiba si pe unde sa iasa , altfel la doua ungeri se acumuleaza si pasul urmator e rasfringerea garniturii de la pivot , devenind inutila ., sau in cazul in care garnitura rezista , depresarea capacului separator amntit mai sus .

La sfera poti baga linistit (ca o da afara in miscare ) insa nu fara masura .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

mai eficient decat gresarea este sa desfaci un surub din pivotul de jos ca sa se scurga apa ...unul din ele penetreaza fuzeta .... atata timp cat nu curge vaselia ea sta acolo cu anii ... iar ca sa completezi poti desface pivotul superior si bagi cu 2 degete putina vaselina ~ 100g ... , pivotul inferior este permanent inundat de vaselina

... simplu si eficient .... asa ai si de lucru si scapi de batut covoarele ... :ha:

... daca tot ai de gand sa pui gresor musai sa greseze pivotul superior .... poti da filet chiar in capacul pivotului sa se duca vaselina direct pe rolele rulmentului

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Nu e bine .

Pivotii au capace interioare ( opercule ), care separa sfera de rulmentii pivot . Rulmentul de jos nu e permanent inundat de vaselina , are numai pe a lui .Si de obicei apa si rugina , noroi .'Capacul' de sus (si de jos ) de la pivoti , e de fapt flansa de la axul pivotului , constituind o singura piesa .

Daca sint nelamuriri , desfaceti 4 suruburi M8 de la oricare pivot de patrol si va luminati instantaneu .

Daca desfaci pivotul superior poti baga vaselina numai pina se umple camasa conica exterioara si restul de locas al rulmentului pivot , in sfera nu are cum sa intre -daca mai e pe pozitie capacul separator dintre fundul locasului rulmentului pivot si sfera .

Daca se desface un surub de la pivotul inferior si curge apa - fapt foarte posibil - dejA TREBUIE sa se curete temeinic homocinetica si sa se greseze cu vaselina curata . Reungerea prin gresoare ajuta cu siguranta , insa nu indeparteaza posibila defectare a planetarei & co.

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

eu...ca sa gresez articulatia homocinetica.....desfac tot ce-i pe acolo...spal...suflu cu aer....si ung....sa bag alifie pe la vreun surub de la capacul vreunui pivot mi se pare ceva gen grea treaba si proasta lana....in afara ca se umle toata oala aia cu vaselina....nu prea vad cum da navala vaselina in articulatia homocinetica.....dar....fiecare cu gusturile lui :grin:

Link spre comentariu

ideea montarii unui gresor este justificata, cel putin intuitiv, pt ca este clar ca acolo intra praf, apa , poate si noroi. Acel simering mare antipraf , nu va reusi niciodata sa opreasca navala impuritatilo in vaselina. Dar:

1. Ce sens are sa bagam vaselina peste mizeria din interior?

2. Faptul ca sparcui ceva vaselina acolo nu garanteaza ca ea patrunde n interiorul homocineticii. Dupa experienta cu Toy J80, care prezinta acel gresor dar , vaselina cam sta bleaga in interiorul sferei, si J80 cam toate clonkane din homocinetice.

deci, dupa opinia mea (si a altor colegi, dupa cum am vazut)

- dem periodica si spalat piesele si inlocuirea vaselinei cu una noua........ e sfanta.

- ar mai fi o chestie interesanta, prezentata de Maxadmin, acel burduf de protectie cu nasturei ce imbraca sfera. Apa nu o sa o opreasca dar.......noroiul , sigur nu va mai avea acces la homocinetica

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Daca desfac si curat toate in interior nu inseamna ca va trebui schimbata si garnitura omocineticii, altfel nu cred ca va mai calca in acelasi loc,rezultand o mai mae problema ? Doar nu o sa schimb garnituri la nesfarsit in fiecare weekend cand intru in 1M de noroi,e absurd .

Adica daca fac miscarea din poza cu puntile rosii gresez omocinetica iar daca pun gresorul in capac nu va unge decat capatul ?

ARO M461 din '65

Link spre comentariu

garnitura o schimbi doar daca prezinta uzura mare.....sau margini zdrentuite....daca e in mintile ei...o poti remonta

cu ocazia asta faci si o curatire la bila pe care se freaca garnitura...

Link spre comentariu

Referitor la puntile rosii - gresorul din corp duce cu succes vaselina , insa numai la jumatatea lui de sfera , ca nu prea vad sa ajunga roata vaselina pina pe partea opusa gresorului .La articulatia homocinetica , deasemenea putin probabil sa unga , exceptind cazul in care se baga unsoare cu polonicul mare .

La gresorul in capul capacului , - unge numai rulmentul pivot .

Si ma intorc la puntile rosii , unde aspectul a fost pus inaintea functionalitatii - au fost sablate inclusiv sferele ....care au devenit rugoase , in exploatare distrugind rapid simeringurile mari , de protectie .

Link spre comentariu

puntea mea de pe fata si in special 'bilele' arata ca si cum au iesit de la fabrica .... si are 18 ani ... intretinerea masinii ptr mine a fost intotdeauna prioritara ...

...la y60 ideal ar fi sa se renunte la mansetele de caucic de pe rulmenti , 160/260 nu au ...,in felul asta au vaselina permaent , singura grija ar fi sa se dea drumul la apa daca ai intrat prin ea .... solutia este mult mai eficienta..... de multe ori involuntara caci rulmentul fara manseta este infinit mai ieftin ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Ce-ati zice sa ne uitam intai in corpul cuplajului homocinetic si pe urma sa ne dam cu parerea?

Cel care a pus gresorul in axul pivotului, fiti siguri ca a scos capacul din tabla de sub rulment, si nu cred ca a facut vre-o greseala procedand asa.

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Cite bordeie , atitea obiceie .

Personal am pus capace noi , le vad chiar utile .

Link spre comentariu

aseara am demontat toata partea dreapta

in 2 zile, rulmentul buclas sa sfaramat de tot (de cand l-am pus sus, luni, nu a vazut decat sosea, vreo 30 km)

cu aceasta ocazie am obeservat ca

1 degeaba bagam eu vaselina pe sus, pe la un surub de la pivot si vedeam cum curge apa pe la pivotul de jos, ca vaselina la pivoti nu intra deloc...pentru ca sunt cele 2 table

2. sansele ca sa iti intra apa, noroi, nisip intre sfera si fuzeta sunt mari, de aceea trebuie protejati pivotii (cu acele capace), pentru ca sa lucreze in vaselina nu in alte chestii

3. sansele sa ajunga apa, noroi si alte chestii, la planetara, sunt reduse

4. ca ai multa vaselina intre sfera aia si fuzeta, nu ajuta decat sa circule mai usor cauciucul de la semering (ala mare) pe bila, altceva nu face nimic, eventual retine mai mult nisip,

5. semering de punte nou, pivot inferior pleznit = curge ulei din punte, reparat pivot fara schimbare semering = nu mai curge ulei din punte

consider ca gresarea trebuie facuta la pivoti, prin scoatelrea lor , verficare, si montare inapoi, nu merge treaba cu gresarea generala , bagi aici si se unge tot...cel putin nu la Y60

astea sunt concluziile mele, si sunt un om comod, si mie mi-ar fi placut sa desfac 2 suruburi, pe sus sa bag vaselina si pe jos sa vad cum curge apa...dar nu ajuta deloc, asa ca NU am sa mai fac asa, voi, faceti cum doriti

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

teoretic, gresorul ar trebui sa fie montat in sfera mare, in partea de sus pe unde s a introduco 2 kg de vaselina

nu stiu daca ajuta mult, dar e varianta logica sa ajuti si sa protejezi planetara

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare