Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vreau sa montez un gresor la homocinetica

pinti

Postări Recomandate

Re: Vreau sa montez un gresor omocinetica

Mai mult decit planetara , ma preocupa rulmentii pivot . De asta as monta ungatoare la pivoti , dar cu posibilitatea de evacuare a vaselinei contaminate , adica sa bagi pe o parte si sa aiba posibilitatea sa iasa pe undeva pe la fundul rulmentului . Pe urma sa pui un dop filetat la gaura de evacuare si sa fii sigur ca e vaselina curata in rulment . Dezavantajul major e ca nu vezi cu ochiu' eventuala uzura , iar cind se simte la exploatare , deja e tirziu .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce nu inteleg eu.....e chiar asa de greu sa desfaci 4 suruburi...sa scoti rulmentul....sa-l speli si sa-l ungi cum trebuie?

eu asa am facut la toate masinile mele care au avut astfel de pivoti....si n-am avut nici o problema.....

la Jeep nu se pune....acolo sunt gresoare.....si vaselina cata trebuie :grin:

Link spre comentariu

Rulmentii pivoti la Patrol sunt cei mai expusi rulmenti de pe masina (in general la socuri)...Cel mai simplu gresor ...La 2-3 iesiri ai 8 piulite pe o parte de desfacut (4/rulment) cureti, pui vaselina si gata ...e gresat ...nici macar nu trebuie sa dai roata jos.

De ce naiba sa ne complicam atat??? Vrei sa nu gresezi, ti masina in curte ... :uameni

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@Marius ...

Pai sa-si puna gresoare asta ca un fel de dotare extra daca asa se simt ei bine... DAR in torpedou ...si in loc sa dea la gresor sa dea la cheia cu criket ...e acelasi lucru ... :wink:

Intrebare: Ai gresoare pe Patrol?

Raspuns: Am 4 bucati ... in torpedou! :ha: Si sunt ca noi! :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ia ziceti cum curatati voi tot inauntru daca desfaceti numai cele 8 suruburi,bagati niste furnicute care se baga in toate vagaunele la care de abia ajungi daca desfaci totul .Eu pe acolo bag in general dar nu incape calumea ci numai asa pe degete si curge niste apa pe la garnitura omocineticii cand strang suruburile.Recunosc ca nu am desfacut pe jos sa vad ce iese si cat dar nu cred ca iese tot si apoi pana il umplu la loc cred ca imi ia 5 ore.

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Ia ziceti cum curatati voi tot inauntru daca desfaceti numai cele 8 suruburi,bagati niste furnicute care se baga in toate vagaunele la care de abia ajungi daca desfaci totul .Eu pe acolo bag in general dar nu incape calumea ci numai asa pe degete si curge niste apa pe la garnitura omocineticii cand strang suruburile.Recunosc ca nu am desfacut pe jos sa vad ce iese si cat dar nu cred ca iese tot si apoi pana il umplu la loc cred ca imi ia 5 ore.

:ha::ha::ha:

nu man, daca desfaci cele 4 suruburi, iei un ciocan serios si o dalta subtire, si bati pana iese pivotul

cand e sus puvotul inauntru ramane doar partea interioara a rulmentului, respectiv camasa, intradevar, la un cm peste ea este fuzeta...dar ai loc berechet sa bagi o carpa (batista) sa cureti luna bec, e totusi o gaura cu diametru de 5 sau 7 cm si adanca de 5 cm, daca si asta e greu de curatat, ce sa zica doamnele :ha::ha::ha:

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

hai sa o luam de la inceput ca sa calcat cu stangul inainte ....

deci nu e musai sa gresezi ... e asa multa vaselina de ajunge ptr 20 ani ... mai important ca orice este sa nu stea pivotii in apa ...

si chiar daca ar trebui putina vaselina se poate introduce cu 2 degete cata vaselina vrei ....

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare