Apollyon Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Va cer sfatul pt ca sunt nou in breasla. Mi-am luat un Samurai la care am achizitionat jenti intoarse, si vreau gume de teren. Urmeaza sa le folosesc 50/50 asfalt/ teren. Sfatuiti-ma la dimensiuni, model marca. Ma gandeam la un 195/80 sau 205/70 jenti r 15 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Re: Sfat gume de teren - Samurai Cred ca foarte important este BUGETUL acordat acestei investitii.Se gasesc cauciucuri resapate dar mai ieftine,sau originale de firma si mai scumpe.Profilul este iar un factor pentru alegere.Cauciucurile pentru concurs(profil simex,booger sau tractor)sunt mai scumpe fata de un profil de M/T(mud+terrain) sau A/T(all+ terrain):wink: NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Septembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Re: Sfat gume de teren - Samurai Bugetul este 1200 lei (maxim) , masina o sa circule prin oras si pe campuri la vanatoare, nici gand de lucruri extreme. Personal m-am gandit la gume reesapate de la Insa modelul Ranger....parca. Gumele astea o sa le folosesc doar iarna. Repet ..nu voi face nimic extrem cu masina. Dimensiunea 195/80/15 cum vi se pare? e ok ? pot sa pun ceva mai late fara sa sufere Suzi-ul? . Ma gandesc la niste gume care sa reziste si pe asfalt si sa nu se consume repede, nu o sa fac drumuri lungi cu viteze mari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Re: Sfat gume de teren - Samurai Bugetul este 1200 lei (maxim) , masina o sa circule prin oras si pe campuri la vanatoare, nici gand de lucruri extreme. Personal m-am gandit la gume reesapate de la Insa modelul Ranger....parca. Gumele astea o sa le folosesc doar iarna. Repet ..nu voi face nimic extrem cu masina. Dimensiunea 195/80/15 cum vi se pare? e ok ? pot sa pun ceva mai late fara sa sufere Suzi-ul? . Ma gandesc la niste gume care sa reziste si pe asfalt si sa nu se consume repede, nu o sa fac drumuri lungi cu viteze mari. Intre 205/70 si 195/80 sfatul meu e sa alegi a dou-a varianta. Iti mai inalta un pic masina pentru ca sunt cam cu 1cm mai mari in raza decat 205-urile, in plus cauciucurile inguste sunt mai bune in teren. Referitor la Insa, e o marca buna de resapate dar cu Rangerul ala o sa ramai in primul noroi. E adevarat sunt mai bune pentru asfalt decat celelalte dar sfatul meu e sa-i pui fie Dakar sau chiar Sahara. Sunt mai putin eficiente si mai zgomotoase pe asfalt dar macar ai sanse razbati si prin ceva noroiae cu ele. Pentru zapada Sahara e mai bun un pic. poti gasi si niste reviewuri la ele aici: - Sahara (http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/Yokohama_Geolandar.htm) - Dakar (http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/BFG-Mud-Terrain-TA-KM.htm) - Ranger (http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/BFG-All-Terrain-TA-KO.htm) Bafta la achizitie Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Re: Sfat gume de teren - Samurai iesi ieftin si pe teren, de vis, cu tractoare, petlas 750/16 si iei jante de ims :wink: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator valah Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Re: Sfat gume de teren - Samurai Se potrivesc jentile de IMS pe Samurai ? :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Septembrie 25, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Re: Sfat gume de teren - Samurai Intre 205/70 si 195/80 sfatul meu e sa alegi a dou-a varianta. Iti mai inalta un pic masina pentru ca sunt cam cu 1cm mai mari in raza decat 205-urile, in plus cauciucurile inguste sunt mai bune in teren. Referitor la Insa, e o marca buna de resapate dar cu Rangerul ala o sa ramai in primul noroi. E adevarat sunt mai bune pentru asfalt decat celelalte dar sfatul meu e sa-i pui fie Dakar sau chiar Sahara. Sunt mai putin eficiente si mai zgomotoase pe asfalt dar macar ai sanse razbati si prin ceva noroiae cu ele. Pentru zapada Sahara e mai bun un pic. poti gasi si niste reviewuri la ele aici: - Sahara (http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/Yokohama_Geolandar.htm) - Dakar (http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/BFG-Mud-Terrain-TA-KM.htm) - Ranger (http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/BFG-All-Terrain-TA-KO.htm) Bafta la achizitie Ai dreptate! Eu in postul meu ma referam la Dakar nicidecum la Ranger...insa le-am confundat. Sa inteleg ca Sahara e mai bun pe offroad si Dakar e mai ok pe strada? Pretul e identic..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Re: Sfat gume de teren - Samurai Ai dreptate! Eu in postul meu ma referam la Dakar nicidecum la Ranger...insa le-am confundat. Sa inteleg ca Sahara e mai bun pe offroad si Dakar e mai ok pe strada? Pretul e identic..... Pe strada amandoua sunt cam la fel, poate Dakarul sa fie un pic mai silentios si mai eficient la franare. In noroi insa nu prea descarca. Pe zapada vad de asemenea ca Sahara ar avea nota mai buna. In plus am multi prieteni care le folosesc intens in offroad si sunt multumiti de ele, ma refer la Sahara. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Septembrie 25, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Re: Sfat gume de teren - Samurai Am gasit Dakar la cineva, drept urmare luni sau marti pleaca spre mine. Dimensiunea aleasa este de 195/80/15. Va multumesc pt sfaturi si sugestii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Re: Sfat gume de teren - Samurai Mare atentie la comparatii! Niciodata nu poti compara o anvelopa de origine cu una resapata,chiar daca profilul este asemanator! De exemplu este mare diferenta de comportament intre un Simex original,un Insa Turbo extrem si sa zicem Malatesta Kaiman sau mai stiu eu ce. La prima vedere seamana ca model al profilui ,dar nu este asa....sa nu mai vorbim de greutate,reteta cauciuc,etc. In concluzie testele prezentate de tine mai sus nu au nici o relevanta! normal ca nu compari marcile intre ele si cu atat mai putin originalele cu resapatele. review-urile alea sunt pentru a-si face omu o idee cat de cat pentru ca profilele sunt cam aceleasi. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabi4x4 Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Re: Sfat gume de teren - Samurai Am gasit Dakar la cineva, drept urmare luni sau marti pleaca spre mine. Dimensiunea aleasa este de 195/80/15.... Salut! Le-ai testat? Cum se conporta pe asfalt si prin noroaie? Sunt cam in aceeasi situatie ca ca ta, caut ceva ieftin cu care sa-mi fac treaba, fara mari pretentii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rusu31 Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Re: Sfat gume de teren - Samurai Salutare offroaderi,ce presiune minima recomandati pentru sami cu cauciucuri de 31 resapate,eu pina acuma am avut 35uri originale si am mers cu 0,5.:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate