nessum Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Salut, Nu stiu daca exista un post cu probleme aparute la franele de pe spate la Vitara. Am schimbat la service cablurile la frana de mana fiind amandoua rupte si mecanicul a constatat ca trebuiesc inlocuite urgent ferodourile. Nu mai aveau nici un mm de incarcatura.:y Totul ok. Am gasit ferodourile f. repede (in cateva ore). Mecanicul s-a miscat natural. Toata lumea multumita! :2dr Dimineata gasesc un biletel in parbriz prin care un vecin :tk imi spunea ca am o mica baltoaca langa roata stanga spate! Ehe si aici incepe aventura! Natural ... duc masina la service si constatam ca cilindrul nu mai tine, garniturile din interior de la pistonase erau duse. Inlocuim zic eu! Comand piesa la Unix (fara intentie de reclama) si surpriza!!! Nu se potrivea! Caut altele si nu gaseam ceva apropiat de original. [ATTACH]91355[/ATTACH] [ATTACH]91356[/ATTACH] Dupa multi nervi si cautari am facut ce stim noi mai bine. Improvizam/adaptam! Dar nu alandala ca dhe cu franele nu te joci. :old Am luat un cilindru de Dacia [ATTACH]91357[/ATTACH] singurul care se potrivea la filet dar trebuia frezat. Aici mi-a dat o mana de ajutor colegul @tibone caruia ii multumesc :tk :tk :tk pe aceasta cale. Pentru a intra capacul de la tambur trebuie alezat putin [ATTACH]91358[/ATTACH] Montat si schimbat DOT 3 cu DOT4.:old Am mers cu masina vreo 30km cu franari violente si domoale, putin mers pe macadam si camp. :ca Nu mai curge iar lichidul de frana este la nivel. Sa vedem maine dimineata cum stau treburile.:x Costuri totale 150ron + 4 saptamani in care masina a stat pe dreapta + o multime de nervi :dr3. :tk Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Re: Cilindru frana Vitara '96 De ce ai schimbat tot lichidul DOT 3 cu DOT 4 ???:hl. Stiu de la motoreta o faza. Scria dot 3 si am pus dot 5.1 si am bulit toate garniturile :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Septembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Re: Cilindru frana Vitara '96 Da! Am schimbat tot lichidul cu DOT4. Mecanicul spunea ca nu e p problema daca mai ramane pe DOT3 pe instalatie. A intrat 1/2litru. Sper sa nu am probleme! :y Daca nu pierde lichid o sa fac aceiasi operatiune si la roata din dreapta! :h5 Astept pana maine dimineata sa-i fac controlul! :hw Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Re: Cilindru frana Vitara '96 poate ieseai mai bine daca iti aduceau alt pistonas,si eu am avut probleme la al meu an 95 si cu 54 lei am cumparat unul nou,tot asa am fost si eu ca primul adus nu potrivea dar al 2-lea a fost ok suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Septembrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Re: Cilindru frana Vitara '96 poate ieseai mai bine daca iti aduceau alt pistonas,si eu am avut probleme la al meu an 95 si cu 54 lei am cumparat unul nou,tot asa am fost si eu ca primul adus nu potrivea dar al 2-lea a fost ok Aha! Mai ai cumva codul produsului sau firma de la care ai luat? :tk Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Re: Cilindru frana Vitara '96 am cumparat de la cluj piese codul nu il am dar pot sa comand una dupa cel vechi firma se numeste Euro Car suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Re: Cilindru frana Vitara '96 De ce ai schimbat tot lichidul DOT 3 cu DOT 4 ???:hl. Stiu de la motoreta o faza. Scria dot 3 si am pus dot 5.1 si am bulit toate garniturile :ha: Exista o compatibilitate intre DOT 3, DOT 4 si DOT 5.1 (atentie DOT 5 nu intra in schema asta). Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Septembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Re: Cilindru frana Vitara '96 Am inteles ca poti pune DOT 4 peste DOT 3 dar invers nu este recomandat. Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cilindru frana Vitara '96 De fapt nu e indicat sa le amesteci. Insa poti pune DOT4 sau DOT 5.1 intr-o instalatie care a fost facuta pentru DOT3. Cel mai bine cind faci schimbarea de lichid lasi peste noapte aerisitoarele deschise sa curga tot. Foarte important: in tot timpul asta, sub nici o forma nu se apasa pedala de frina. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Septembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Cilindru frana Vitara '96 Am scos din instalatie (cred eu) tot lichidul vechi si am completat cu DOT 4 pana cand prin aerisitoare a inceput sa curga lichid nou/curat. In total a intrat 1/2L. Probabil ca a mai ramas ceva pe instalatie DOT 3. Daia spuneam ca nu e asa grav sa pun un lichid superior peste un rest de lichid inferior! :ha: Sper sa nu ma insel sau sa am surprize! :x Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate