Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Feroza sau Vitara?

baghy

Postări Recomandate

Salutare,

De cateva saptamani sunt in cautarea unei masini off-road cu motor sub 2000 cmc.

Mi-am restrans preferintele la Vitara sau Feroza.

Ambele au cate doua usi(Vitara e si cu 5 dar nu ma intereseaza), ambele au motoare 1.6 in jur de 95 de cai,ambele au 4*4 cu reductor.

La Suzuki o cheltuiala in plus ar fi hard-top-ul avand in vedere faptul ca majoritatea au doar prelata. Vitarele mai noi, mai ales cele dupa 96 au si airbaguri, lucru care nu este de neglijat mai ales ca in anumite situatii sunt foarte utile.

Am oservat ca pentru Vitara se gasesc mai multe piese si se poate modifica mai usor.

Vreau sa va intreb care sunt diferentele intre ele si de ce preferati un model in dauna celuilalt?

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Feroza sau Vitara?

eu sincer as alege feroza fiindca mi se pare mie ca arata mai mult a masina de teren decat vitara...care o fi mai buna nustiu vei afla de la cei ce au asa ceva. bafta la alegerea masinii

AB16NIK...AB23NIK
Link spre comentariu

Poate faci un drive-test cu fiecare, masinile difera, vezi ce ti se potriveste. Mie de ex. Feroza mi s-a parut mai rigida, dar depinde pentru ce vrei masina si in care te simti mai bine.

In alta ordine de idei, ai dreptate, piese de Vitara gasesti mai usor decat de Feroza.

Link spre comentariu

salut!

ca posesor de feroza ce parere sa-ti dau?

stiu doar ca toyota este facuta dupa daihatsu!

asa dar cel mai bine este sa faci un raid cu ambele!

singurul lucru cert este ca :

mai rigida decat vitara

consum putin mai mare sau aproape la fel

mult mai bine lucrata la piese si tabla

fabricate in japonia

piese gasesti mai greu dar la mine de 5 luni nu a picat nimic si am cam tras de ea si spper sa ramana asa!

mai spatioasa

nu are o forma de strada chiar ca vitara

poate sa ma combata oricine dar ptr inceput de offroad cred ca este f buna!

nu vreau sa supar prietenii cu vitara dar asta cred eu!

vezi cam ce a facut masina mea la comandau!

bafta la alegere si atentie la norma euro!

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

salut!

ca posesor de feroza ce parere sa-ti dau?

stiu doar ca toyota este facuta dupa daihatsu!

asa dar cel mai bine este sa faci un raid cu ambele!

singurul lucru cert este ca :

mai rigida decat vitara

consum putin mai mare sau aproape la fel

mult mai bine lucrata la piese si tabla

fabricate in japonia

piese gasesti mai greu dar la mine de 5 luni nu a picat nimic si am cam tras de ea si spper sa ramana asa!

mai spatioasa

nu are o forma de strada chiar ca vitara

poate sa ma combata oricine dar ptr inceput de offroad cred ca este f buna!

nu vreau sa supar prietenii cu vitara dar asta cred eu!

vezi cam ce a facut masina mea la comandau!

bafta la alegere si atentie la norma euro!

Salut.

Asa am auzit si eu ca sta mai bine Feroza la capitolul tabla decat Vitara.

Am testat zilele trecute o feroza pe un camp si mi-a placut cum a mers desi se simtea cam rigida.

Vitara mi se pare mai de strada ca si forma mai ales cele care au jante late.

La interior pare mai masina Vitara decat Feroza, adica aduce mai mult a turism mai ales modelul cu doua airbaguri.

Cu norma euro e o problema dar se pare ca stiu pe cineva care poate sa se intereseze la Rar dupa tipul motorului si anul de fabricatie.

Am mai fost sa testez o Feroza la Sibiu, arata bine la exterior dar avea o gramada de probleme.

Link spre comentariu

E foarte complet ce zice colegul davema.

Si eu pot sa confirm ca trag de Feroza destul de tare si se incapataneaza sa reziste, nu pica nimic.

E o masina destul de spartana la capitolul confort, desi exista si modele FOARTE accesorizate, care au inclusiv dublu airbag, ABS, A/C, geamuri si oglinzi electrice, etc etc.

M-am uitat comparativ la anumite piese de la Vitara, ma refer la partea de suspensie, directie, sasiu: La Feroza sunt MULT mai tzapan facute piesele astea desi masinile sunt din aceeasi clasa si au cam aceeasi greutate. Sistemul de suspensie pe fata la Feroza este clasic, bascula superioara, bascula inferioara si doi pivoti in timp ce la Vitara este sistem McPherson. Ca atare Feroza e mai zgomotoasa, mai rigida, DAR se tine mult mai bine pe drum de asfalt (in curbe, etc) decat Vitara. Directia e impecabila, precisa si usor de dozat, iar barele de torsiune de pe fata fac o treaba minunata la tinuta de mers.

Daca ar fi sa aleg acum as fi in mare dificultate:

- La Feroza sunt mai greu de gasit in special accesorii de offroad, si aici intervine partea de bricolaj: cam trebuie sa le fabrici. Totusi in Anglia Sportrak-ul este popular si se mai gaseste cate ceva pe ici pe colo la capitolul accesorii.

- Vitara e o masina mai populara, usor de vandut daca vine vorba, gasesti piese, accesorii, tone de documentatie.

- Ambele sunt masini verificate in offroad si nu pot spune ca e una mai prejos decat cealalta ca ar fi nedrept

- la tabla: Feroza fabricate inainte de 1993 au majoritatea elementelor facute din otel galvanizat (mai putin contraaripile spate pe unde se baga rugina).

- la motor: japonezi sunt si unii si altii, dar totusi motorul de Daihatsu e foarte temeinic facut, ceva mai sofisticat, mai putin comercial decat cel de Suzuki, si extrem de fiabil. Ma feresc sa fac comparatii totusi.

- Feroza a fost gandita si proiectata avand in minte piata din Asia, zone sarace (putem vedea aici o comparatie cu Republica Bananiera in care traim), masina asta e facuta sa o incaseze si sa nu te lase la greu. Un exemplu: mi se incingea motorul. Eu verificam nivelul apei in vasul de expansiune, si era ok. Asadar am zis sa curat radiatorul, poate o fi imbacsit. Cand am desfacut dopul de golire au curs circa 2l de apa, din 6 cati ar fi trebuit sa fie. Am pus apa+antigel si totul merge perfect, nu s-a mai miscat acul de la temperatura. Masina a mers asa vreo 6 luni... S-a elucidat si misterul: se blocase valva de la capacul radiatorului, si apa doar iesea spre vasul de expansiune, dar nu mai revenea la loc in radiator.

Succes la alegere!

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

E o masina destul de spartana la capitolul confort, desi exista si modele FOARTE accesorizate, care au inclusiv dublu airbag, ABS, A/C, geamuri si oglinzi electrice, etc etc.

Salut,

Unde a vazut modele cu doua airbaguri si cu A/C? Eu din ce am vazut in Romania niciuna nu avea asa ceva. S-au le aduc asa ca sunt bune la depreciere?

Link spre comentariu

Vitara este simpatica dar cam fragila!:y

Banuiesc ca in off-road.

Nu poate sa fie mai fragila decat Yarisul meu. Am luat o groapa mica si mi s-a indoit puntea spate.

Asta e si unul din motivele pentru care vreau ceva off-road.

Link spre comentariu

Da! Ma refeream la varianta stok fata modificari.

Cu planetare HD, ambreiaj HD, praguri din teava, etc... masina se comporta bine.

Motorul trage bine atat ca tabla e cam proasta. Rugineste repede.

Avantajul este ca se gasesc relativ piese repede (noi si SH) si sunt ieftine.

Este o masina simpla care zic eu merita banii.

:tk

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Da! Ma refeream la varianta stok fata modificari.

Cu planetare HD, ambreiaj HD, praguri din teava, etc... masina se comporta bine.

Motorul trage bine atat ca tabla e cam proasta. Rugineste repede.

Avantajul este ca se gasesc relativ piese repede (noi si SH) si sunt ieftine.

Este o masina simpla care zic eu merita banii.

:tk

Doar nu o sa ma apuc sa schimb piesele de pe ea. Cel putin nu la inceput.

Link spre comentariu

yes ,yes!

Daihatsu rules!

Tot spre Daihatsu trag si eu. Vitara au prea multi.

Nu stiu prin alte parti dar pe aici pe la Fagaras e plin de Vitare si Feroze. Sau le bag eu in seama mai mult ca de obicei? Foate probabil.

Link spre comentariu

Doar nu o sa ma apuc sa schimb piesele de pe ea. Cel putin nu la inceput.

:ha:

Asa spuneam si eu pana au inceput sa cada! :dr3

Nu mai e fata mare :top asa ca trebuie oblojita si pe cat posibil cu piese de calitate asta daca iti place sa ai o masina pe care sa te poti baza indiferent de anotimp! :x

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

:ha:

Asa spuneam si eu pana au inceput sa cada! :dr3

Nu mai e fata mare :top asa ca trebuie oblojita si pe cat posibil cu piese de calitate asta daca iti place sa ai o masina pe care sa te poti baza indiferent de anotimp! :x

Atunci imi iau Feroza sa nu pice imediat. Mai am de asteptat vreo doua saptamani sa intre banii si apoi ma apuc iar de cautari.

Din cate observ cine le cumpara nu le mai vinde. Foarte putine sunt deja inscrise.

Link spre comentariu

Stiu filmuletele astea. Se pare ca Feroza e mai buna in off-road dar conteaza si cauciucurile. Eu nu am facut off-road pana acum si nici nu stiu cat o sa fac dar cand o sa fie nevoie e bine sa am cu ce.

Pofta vine mancand.

Link spre comentariu

Pai daca te intereseaza sa ai doar 4x4 atunci strada e mai aproape si asa as alege vitara!

Oricum sambata la comandau a fost si o vitara stoc cu cauciucuri de strada chiar sterse si vreau sa spun ca s-a descurcat excelent!

asa ca daca nu ai doaga sarita cum o avem majoritatea din forum decide...

ori ori....

Sipana la urma cea mai buna e cea pe care ti-o poti permite(cumpara si intretine)

bafta multa la alegere!

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

Am gasit niste filmulete foarte interesante pe Youtube, Vitara vs Feroza:

...

cea mai mare diferenta este piesa dintre scaun si volan :ha:

cei cu Vitara iti pot confirma ca ar fi trecut fluierand pe acolo

ps: compara si cauciucurile :grin:

Link spre comentariu

cauciucurile la vitara is chiar varza...eu unul as alege vitara:

1. la feroza nu-mi place deloc exteriorul

2. vitara is mai populare, usor de modificat, piese mai multe...din cate am observat mai multa lume are vitara decat feroza... presupun ca toti s-au gandit inainte de a face alegerea...

3. parca nici numele nu ma incanta: Daihatsu Feroza

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu

Argumentele 1 si 3 sunt complet irelevante pentru o masina pe care o doresti eminamente practica. Cu argumentul 2 sunt de acord partial, multi care si-au luat Vitara poate habar nu au avut ca mai exista o masina de clasa asta. Si eu cand am luat Feroza am cantarit foarte serios intre una si alta si am ajuns ca concluzia ca Feroza e construita mai solid.

Ce spun eu nu trebuie luat ca un argument valabil pentru toata lumea, dar pentru mine a fost.

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

Pai ce-i care si-au luat vitara crezi ca o fi gandit ? o luat ca o vazut ca are si vecinu, si ala si ala si celalalt....

Mie personal imi place Feroza ca ii mai patratoasa dar si Vitara pentru ca gasesti piese.....

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Argumentele 1 si 3 sunt complet irelevante pentru o masina pe care o doresti eminamente practica. Cu argumentul 2 sunt de acord partial, multi care si-au luat Vitara poate habar nu au avut ca mai exista o masina de clasa asta. Si eu cand am luat Feroza am cantarit foarte serios intre una si alta si am ajuns ca concluzia ca Feroza e construita mai solid.

Ce spun eu nu trebuie luat ca un argument valabil pentru toata lumea, dar pentru mine a fost.

si eu "mi-am facut temele" inainte de a da banii

1. o masina SH, folosita in conditii dure asa cum mergem noi .... sigur cedeaza ceva (de obicei mai multe :grin:)

2. nu vei merge cu masina stock mai mult de un an ... vei vrea sa o modifici ... 100%

pentru toate aceste cazuri ... reparatiii ... modificari ... Vitara e net castigatoare ... dar e alegerea fiecaruia

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare