nessum Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Vitara la interior este mai spartana decat Feroza. :h5 Folosesc ca tremen de comparatie maina lui @davema. Inclinometru original, bordul mai elegant si mai cald, volan de MAHON!!! + multe altele.:grin: Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proffroad Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Din câte ştiu eu, "spartan" înseamnă auster, sobru. Deci, Feroza e mai spartan după părerea mea. Are un coleg. E mulţumit de ea, dar vrea s-o vândă să ia Pajero. Are şi soţie şi copil, ultima dată legase căruciorul copilului în spate, cu copil cu tot... Dacă te interesează puţin şi confortul, ia măcar Vitara. Mitsubishi Pajero SWB 1993 4D56TD manual Super Select Volan dreapta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davema Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Oricare are o masina mai mica vrea mai mare! asta e clar ! in bataia diesel benzina sa fie clar ca diesel-ul castiga! asa pot spune si eu ai putere dar ai si impozit! ptr mitsu dai 8oo ptr un an iar la vitara sau daihatsu cu 800 platesti12 ani impozitul! ptr o masina de weekend chiar cred ca e destul de greu ! daca mergi zilnic da sau ptr performanta in concursuri! de altfel eu nu am ramas niciunde cu tavarashii din forum asa ca.... Pana la urma noi i-am spus care sunt parerile noastre pro si contra ptr fiecare marca! care-i urata ,care-i fiabila sau care-i mai ieftna la piese va descoperii chiar el . Macar sa traga concluziile si sa-si ia masina sa-l poarte cat mai departe in paduri si munti in siguranta! p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig teamoffroadprahova.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Septembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Un lucru e sigur, sunt doua masini foarte asemanatoare. Pe site-urile de afara se gasesc piese si pentru Feroza mai ales in Anglia. Ps: Recunosc ca nici eu nu prea stiam de existenta Ferozei pana cand nu am vazut una la un dealer. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davema Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Feroza sau Vitara? cauciucurile la vitara is chiar varza...eu unul as alege vitara: 1. la feroza nu-mi place deloc exteriorul 2. vitara is mai populare, usor de modificat, piese mai multe...din cate am observat mai multa lume are vitara decat feroza... presupun ca toti s-au gandit inainte de a face alegerea... 3. parca nici numele nu ma incanta: Daihatsu Feroza tare asta cu numele:ha::ha::ha::ha::ha: p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig teamoffroadprahova.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davema Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Re: Feroza sau Vitara? nu cred ca la piese la viatara se referea noi! vb cu nessum si intreaba-l cat timp a asteptat ptr un cilindru frana spate ! si vezi ca inca nu a sosit si tot vestita dacie este la piese de rezerva! p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig teamoffroadprahova.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Bine, asta e clasica la romani: daca nu merge ceva pe o masina, indiferent de marca, ii adaptezi de Dacie... Si merge parfum dup-aia! :)) Cam ca o dacie, asa... Ah, e masina de teren? Scuze, daca nu gasesti piese de Dacie ii pui de Aro. Au facut romanii nostri Aro din piese de Dacie, inseamna ca sunt bune si la Suzuki, Daihatsu, Cadillac, Rolls Royce si alte marci obscure... P.S.: In SUA Feroza s-a vandut sub numele de Rocky. Care chiar imi place. :) VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Daihatsu rocky (fourtrack) e umpic diferit de feroza, e umpic mai mare decat feroza si are, cel putin din cate stiu eu motor de 2800. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Mda, aici e o chestie de marketing: ROCKY/FOURTRAK care se vinde in Europa, cel cu motor de 2,8 TD NU s-a vandut in State. FEROZA care se vinde in Europa a fost REDENUMIT Rocky pentru piata din state si Sportrak pt piata din Anglia. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Re: Feroza sau Vitara? @ryder - faza este ca daca poti adapta si asta nu afecteaza siguranta care este problema? :h5 Luni voi schimba si cilindrul de pe dreapta. "Spartan" stiu exact ce inseamna (si nu din filmul 300...) dar cum spuneam eu am facut comparatia Vitara mea vs Feroza lui @davema. A lui este net superioara la interior fata de a mea (probabil ca la vreamea ei a fost un model mai scump). Nu stiu cum este a ta, nu am vazut-o dar cred ca o stii pe a lui @davema si poti face comparatia. :wink: Oricum Vitara si Freoza sunt asemanatoare si apoi este o chestie de gust si sansa de a gasi/alege una din ele. :y La cat am investit (mult) in Vitara eu sunt multumit de cum se comporta. Ma gandeam sa iau una mai mare dar fiind o masina de wk-end e suficient! Toate bune!:tk Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Haide sa va spun niste pareri dupa ce am iesit impreuna(eu cu vitara) cu o feroza de mai bine de cateva luni pe off road, asta insemnand, asfalt, bolovani, noroi, copaci si orice vreti sa va inchipui voi(chiar si un pic de zapada):ha: Eu sincer am fost un pic sceptic in privinta aptitudinilor off road ale Ferozei dar am avut placuta surpriza sa vad ca este o masina foarte capabila. Eu, pe vremea aia cu suspension lift de 5, body de 3 si 215/80/R15 si feroza standard cu 235/... niste Mt ri de la Nexen parca daca nu ma insel. Unde am trecut eu a trecut si el 99% si nu avea nici o modificare gen suspension sau body. De fiabila sigur este fiabila, pe o distanta de cca 10km mergea in fata mea pe un drum forestier distrus, era mai mult airborne:pl1 si nu a cazut nimic, jos palaria. De tras trage muuult mai bine decat vitara, are o autonomie mai mare ceea ce este iarasi important in off road. Dupa ce am si consus o pot sa spun ca, scutura mai tare mai ales puntea spate, stabilitatea in viraje este sub vitara si se simte mai greoaie. Motorul in schimb, super(1,6 16v) muult peste cel de vitara, mai silentios, mai rafinat, mai puternic in turele medii si superioare, o cutie mai bine etajata si o constuctie indiscutabil mai solida, Masina este mai inchegata clar. Acum ca si estetica se poate discuta, mie personal nu imi place nici interiorul si nici exteriorul, arata ca dracu(parere pur personala sa nu mi sara acum posesorii de feroza in cap):beat La vitara se gasesc muult mai multe piese de schimb cel putin second iar de modificari nici nu mai vorbesc, plus documentatia este mai vasta, gasesti orice nebunie vrei, la feroza din pacate exista mult mai putine "accesorii", mare pacat pentru ca este o masina care pe mine m a convins. Sa fiu sincer, eu dac as alege, atunci, o vitara cu motor si cutie de Feroza:y Oricum, in comparatie cu muuulte alte asa-zise off roadere, atat feroza cat si vitara sunt niste super masinute. Niciuna nu este mai prejos de cealalta:y 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Filmul de prezentare pt Feroza in State (Rocky la ei): http://www.youtube.com/watch?v=kuWFlfjJXRs&NR=1 VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucianer Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Si in Japonia tot Rocky se numeste! http://www.youtube.com/watch?v=PbQxr10HDag&feature=related :grin: Daihatsu Terios 4x4 permanent Locatie :Bucuresti /Dristor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rares728 Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Vitara: compromis mai bun, gasesti usor materiale pentru modificari Feroza: slab onroad, mai bun offroad; modificari light fara costuri, din bara de torsiune. Atentie la motor: dese situatii de garnituri arse - nu stiu daca sunt de la utilizare mai fortata. Mi se pare mai puternic decat cel de Vitara, parca trage mai bine lu ture mici, desi ambele motoare de 1.6 sunt de turatie. Cutie mai scurt etajata la Feroza = avantaj offroad. Mie mi se pare spatiul interior mai mic la Feroza (1.90m, >100kg) stau mai comod in Vitara. Pozitie mai inalta in Feroza. Suspensii reglabile la Feroza. Parerea mea: Feroza se situeaza intre Samurai si Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ra4x4 Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Salutare voua, Sunt si eu un proaspat a'propritar de Feroza. Nu cunosc Vitara, decat din ceea ce se vede, nimic tehnic. In schimb despre masina mea, pe care am ales-o pentru drumetii de wekend, pot sa spun ca am ales emotional, am vazut-o, mi-a placut, am zis ca merita banii, practic am citit diverse forumuri deabia dupa achizitie. Mie imi place chiar tare masina asta, poate singurul lucru care i l-as reprosa este zgaltiala la cere esti supus pe drumuri rele. Probabil asa stau lucrurile la aceasta dimensiune de masina, indiferent de marca. In rest, suficient de agila, o simti usurica ceea ce e clar un avantaj, de fiabilitate nu am ce zice dar imi pare construita cat se poate de robust, probabil mult peste ceea ce am eu de gand sa fac cu ea. In concluzie la ceea ce o folosesc eu, o recomand fara rezerve. Aveti aici cateva linkuri utile de unde am inteles ca nu e chiar o jucarie: http://feroza-club.jimdo.com/ http://www.daihatsu-drivers.co.uk/ http://ferozaclub.de/ http://www.fedorfs.com/ nu este niciodata prea tarziu pentru o copilarie fericita Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rares728 Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Salut, Daca ti se pare ca "zgâltiie" prea tare, incearca sa o mai cobori din bara de torsiune - fata. Spatele e mai complicat, doar daca schimbi lamelarele cu altele mai moi. Oricum, nu se merita, pierzi unele din avantajele pt. offroad. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ra4x4 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Ma gandeam de-a dreptul sa o mai inalt umpic...si aici vin cu intrebarea daca ati facut aceasta operatie la Feroza si daca sunteti multumiti. Cat despre zgaltaiala, zdruncinaturi, scuturaturi, mi-a propus un domn mecanuc (specializat de tuning off-road) sa inlocuiesc telescoapele cu varianta "nitrocharger", care zice el ca se comporta mult mai bine atat in teren (off) cat si pe strada, ce parere aveti? Merita aceste doua operatii (inaltare+telescoape)? nu este niciodata prea tarziu pentru o copilarie fericita Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Eu am schimbat toate amortizoarele la a mea... E ALTA MASINA!!! Si am pus amortizoare originale, doar ca noi, si diferenta e uriasa. Ma gandesc ca se va vedea si mai tare daca pui niste amortizoare calumea. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ra4x4 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Feroza sau Vitara? "Eu am schimbat toate amortizoarele la a mea... E ALTA MASINA!!! Si am pus amortizoare originale, doar ca noi, si diferenta e uriasa. Ma gandesc ca se va vedea si mai tare daca pui niste amortizoare calumea." Sa inteleg ca ai mai "muiat" rigiditatea? sau doar un plus in off? nu este niciodata prea tarziu pentru o copilarie fericita Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Sta mai bine atat pe sosea cat si in offroad. Nu e neaparat mai moale, ci mai amortizata. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ra4x4 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Feroza sau Vitara? n'teles, merci fain, o iau step by step, schimb gumele prima data si apoi ajungem si la telescoape vs bodykit nu este niciodata prea tarziu pentru o copilarie fericita Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davema Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente! O alegere inteleapta si f ok! super site-urile! p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig teamoffroadprahova.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 Re: Feroza sau Vitara? @ra4x4 s-o stapanesti sanataos si sa te duca pe unde vrea cardanul tau.:2dr Acum pune-ne si noua niste foto cu noua achizitie! :tk Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timplaru Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 Re: Feroza sau Vitara? pozee :gr1 Nissan Patrol 3.0 LWB 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Octombrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Re: Feroza sau Vitara? Gata. Am luat o Feroza din 95. In curand o sa fac un post nou cu masina. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate