Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Feroza sau Vitara?

baghy

Postări Recomandate

Re: Feroza sau Vitara?

Toyota alea vechi poate. Astea noi sunt varza.

Nu stiu de ce spui tu ca sunt varza.....

Eu unul te contrazic, cel putin cu Hilux-ul cel nou nu am avut atatea probleme ca si cu cel vechi.

Poate te referi la cat erau cele vechi de robuste si de fiabile, dar ca si comportament te contrazic

Sa revenim la Feroza vs Vitara, aleg Feroza cu ochii inchisi, arata mult mai "de teren" decat Vitara si fara dotari multe aftermarket poate face multe in teren. Adevarat este faptul ca nu se prea gasesc asa de usor piese ca si Vitara dar cu rabdare gasesti cam orice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Iti spun din experienta. Nu e de teren masina dar tot Toyota e si anume o Yaris fabricatie 2008, cumparata noua, careia in 20.000 de kilometri i s-au schimbat pinioanele de la primele trei viteze si ambreajul de doua ori.

Plus alt ulei mai fluid in cutie. Si tot schimba aiurea. Adica intra greu in viteza a doua mai ales la rece.

Multi au problema respectiva, stie si Toyota. Ne-au zis sa asteptam sa vada ce rezolvare aleg si au ales sa ne schimbe uleiul in cutie.

Asta dupa ce schimbasera pinioanele respective.

Ma asteptam sa schimbe toata cutia dar probabil e un defect de fabricatie si nu rezolvau nimic.

La urmatorul model chiar au schimbat cutia si in loc de 5 viteze au pus una cu 6. Este vorba de motorul de 1.3 benzina.

O sa zici ca nu e Toyota adevarata si probabil calitatea e influentata si de locul unde e facuta. Parca a mea e in Belgia.

Cand am luat-o nu ma asteptam sa stau atat cu ea prin service.

Deja ma cunosc cu tipul de la receptie.

Si ca sa revenim la topicul intial.

Pentru Feroza o sa fie tot mai nasol cu piesele. Constructorul, de fapt tot Toyota, a decis ca din 2013 sa iasa de pe piata europeana.

Oricum in Romania nu o sa se simta lipsa dar in alte tari vindeau catusi de putin.

Asta ce inseama?

Probabil vom gasi mai greu piesele originale decat pana acum desi aproape nimeni nu apeleaza la ele avand in vedere costurile exorbitante.

Unele piese se gasesc in Anglia dar vad ca si aia nu trimit in afara. Multi dintre ei.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Piese o sa fie stati linistiti, ba o sa ramana prin depoite, ba l adezmembrat ba pe nu stiu eu unde.

Dar o sa devina mai scumpe.

Referitor la Yaris imi pare rau sa aud asta cu siguranta este vb de o eroare de fabricatie.

Familia mea si cu mine am detinut de-a lungul timpului mai multe toyote: Carina II(2 buc)2.0gli, Carina E2.0 gti, Celica GTS2.0T, Avensis2.0, Lexus IS200.

Niciodata si repet Niciodata nu am avut nici cea mai mica problema cu ele.

In afara de Lexus unde din cauza unei nenorocite de bucse a trebuit sa schimb toata fuzeta spate pt ca nu se vindea separat bucsa si m-a dus in mii de euro:ha:n dar de, am pus originala:br

In afara de acest aspect toate masiniile au fost ingrijite regeste cum de altfel sunt toate masiniile familiei, dar nu am avut nici o problema din cauza consumabilelor. Masini economice, puternice si fiabile.

Nu vreau sa fac reclama fabricantului dar dupa ce am comparat cu alte marci/modele pentru mine cel putin nu exista decat masina facuta(nu proiectata) in japonia(desi carina E era facuta in GB).

Scuze de offtopic.

Legat de feroza am ramas si eu surprins de ce nu exista aproape deloc scuturi/suspensionuri si alte upgrade-ri pt off road.

Din acest considerent + cel al aspectului interior/exterior vitara este alegerea no.1 plus ai si o paleta larga de motoare/caroserii de unde sa alegi, esti economic cumperi 1.6 16v, esti destept cumperi 8V, esti zgarcit si iei teapa iei diesel, esti bolnav psihic, ca si mine:grin: iei V6-le, ai familie si ai bagaje de carat cumperi LWB, vrei cabrio la 1000E mergi pe swb cabrio si lista poate continua.

Asta este marele avantaj al vitarei. Parerea mea desigur

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Chestia cu designul e f subietiva. Mie de exemplu nu-mi place aspectul de Suv si prefer aspectul mai de caramida pe care il are Feroza. Pare mai rough asa. CAt despre mecanica motorul de pe Feroza e bun dar daca nu s-a avut grija de el f atent cere rk.

Sincer din toate Ferozele astea aduse din afara sunt f putine care nu consuma ulei . In plus motorul are o chestie ciudata in conceptie intrucat cilindrul 4 se incalzeste cu 3 4 grade mai mult decat restul motorului, de aceea unii si-au pus termostat suplimentar pentru vara ca sa nu se incinga si sa arda garniturile .

Ce imi place mie la masina asta este ca pare foarte robusta si in teren chiar e destul de potenta si stock cu niste gume adecvate. Desi nu are blocanti decat lds-ul spate se descurca binisor .

Cat despre motor, pt ca e un 16 v ii plac turele si urca misto in ture dar si consumul este pe masura daca ii dai span.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salutare tuturor..am si eu aceeasi problema..sunt in dubii legat de achizitionarea unei masini 4x4 , cu reductor..un motiv ar fi iernile din Romania..nu sti la ce sa te astepti..doresc sa precizez ca va fi utilizata circa 80% in oras restu light offroad ...intind mai mult spre Feroza..avand un aspect mai impunator si o oarecare siguranta in trafic ( opinia mea)..dar nici vitara nu ar fi de desconsiderat..As vrea sa stiu parerea voastra.Multumesc

Link spre comentariu

Pai cred ca numai despre aspect nu s-a discutat, ca in rest subiectul a fost intors pe toate partile.

Aici e subiectiv. Designul de Vitara e mai "tineresc" ca sa zic asa. Mai funky. Pare sa se preteze a masina de mers la surf, pe plaja sau la fitze. Feroza are o linie mai potolita, inspira o masina mai serioasa, de pus la munca.

Siguranta cred ca e cam aceeasi la ambele si tine mai mult de dotari, decat de modul cum arata. Feroza stiu ca e foarte solida, am vazut unele rasturnate (la accidente) si au rezistat admirabil. Nici macar nu s-au indoit f tare, iar hardtop-ul nu a cedat chit ca e din fibra de sticla.

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

Am inteles..pai referitor la un compromis onroad-offroad.cam ce a-ti alege?Dupa achizitionare (oricare dintre ele) ma gandeam la un bullbar si niste cauciucuri si balon mai mare(in caz ca nu le are la achizitie)

Link spre comentariu

Am inteles..pai referitor la un compromis onroad-offroad.cam ce a-ti alege?Dupa achizitionare (oricare dintre ele) ma gandeam la un bullbar si niste cauciucuri cu balon mai mare(in caz ca nu le are la achizitie)

Link spre comentariu

Nu mai bine iti cumperi un Suv cu 4*4 permanent? Feroza in oras nu e tocmai indicata si nici in off-road nu face minuni, mai ales cu gume stock. E scurta are arcuri pe foi deci zdruncina. Piesele sunt destul de scumpe, mai ales cele originale. Nu gasesti kit-uri de inaltare pentru ele, consuma in jur de 10 la suta si asa mai departe. Cu toate acestea eu am doua dintre care una a ramas pentru piese iar cea de zi cu zi nu am de gand sa o vand pentru emotiile pe care mi le da desi cum ziceam, are foarte multe defecte.

Ps: Vezi ca desi ai impresia ca e 4*4 nu e tot timpul. Daca are mrl-uri manuale trebuie sa te dai jos sa le cuplezi iar daca sunt automate de cele mai multe ori vor face figuri. Ori nu cupleaza ori decupleaza aiurea. Nu poti sa mergi in 4*4 pe asfalt uscat.

Link spre comentariu

da..realizez si aspectul asta..mi.a explicat si tata mai detaliat..feroza era o cale de mijloc cum s.ar zice..dupa spusele unor amici...eu personal tindeam spre freelander td4 motor bmw sau jimny cabrio...dar nu cred ca s.ar potrivi topicul aici..multumesc oricum ! :D

Link spre comentariu

Jimny e tot un fel de Feroza, poate putin mai confortabil ca are suspensie pe elicoidale. Dar spatiul interior e mai mic.

Freelander e alt fel de masina.

Link spre comentariu

deci..ce fac forumurile astea din oameni :)))te intorc ca la Ploiesti...ramane in continuare sa ma gandesc intre jimny 1.3 si vitara 8v..ms de ajutor

Obisnuitiva sa dati un search pe forum deoarece e posibil sa fie deja o discutie care va poate fii de ajutor pentru rezolvarea problemelor / nelamuririle dvs. Uitati aici o discutie utila: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?49823-Sfat-achizitie-Suzuki-Samurai-Jimny-sau-Vitara&highlight=Jimny+sau+Vitara .

:h5

Cu respect,

Teodor.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Dupa ce vei lua masina vei constata ca vrei mai mult.Iarna grea tine vreo 2 luni maxim pe urma o sa vrei sa iesi cu masina la plimbare.Alege o masina la care ai ce face.La Daihatsu chiar nu prea ai ce-i face decat foarte greu si cu bani multi nu se gasesc kituti dedicate de inaltare sau de schimbare a rapoartelor in punti spre exemplu.O ridici in spate din arcuri si cercei pe fata din barile de torsiune si cam atat.Daca iei o Vitara treaba se schimba ai sa vezi cum gasesti una alta pentru ea.

Vezi ce bani ai piata auto cel putin aici pe forum este cam blocata.Ma roaga cineva sa-i gasesc un Samurai mai ok asa si nu prea apare niciunul deci gandeste-te bine cati bani ai si ce vrei sa faci cu masina.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

apucasem sa citesc aprx toate discutiile ce includeau suzuki vitara..si am ajuns la parerea ca ar fi un compromis bun intre offroad si strada..voi folosi masina zilnic in oras si sper sa ma avantajeze consumul ..in offroad dupa cate am vazut cu modificari minore ( gume / kit de inaltare) se comporta foarte bine..sper ca voi ramane la aceasta decizie si voi gasi o masina buna.Multumesc de ajutor!

Link spre comentariu

Zilnic in oras cu consum avantajos =gpl altfel sub 10% nu scoti oricat de bine este reglata masina.Apropo vezi ca este o vitara in suma alocata de tine la vanzare.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

ramane in continuare sa ma gandesc intre jimny 1.3 si vitara 8v

Legat de bani mai mult de 5000 cu tot cu inmatricularea nu voi da..plus cheltuieli aferente..bullbar / gume:grin:

Jimny inmatriculat sa se incadreze la bugetul spus, mai putine. Neinmatriculat da. Taxa de prima inmatriculare este in jur de 600 € daca e Euro 2 si daca e Euro 3, e si mai mica, si atunci iesiti cam pe acolo sau chiar mai avantajos decat daca ati achizitiona Vitara. Ca sa va incadrati la buget, Suzuki Vitara (neinmatriculat) ar trebui sa fie Euro 2 (incepand cu 1996). In concluzie, pentru mai putine batai de cap, cautati un Suzuki Vitara inmatriculat, cu bugetul care il aveti gasiti destule variante...

Bafta !

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Salutare.

Am citit tot topicul legat de diferenta dintre vitara si feroza, cu plusuri si minusuri. Ar fi fost de ajutor sa amintiti cateva preturi la piese pt. exemplificare si sa fie mai clara diferenta la service. Am de gand sa cumpar o masina 4x4, mica, in doua portiere, as vrea sa o folosesc mai mult pe asfalt, macadam si la iesiri la pescuit, nu offroad extrem.

Daca as mai adauga lada niva, toyota rav 4 prima varianta in doua portiere, grand vitara in doua portiere, tot prima varianta cu motor de 1.6 si mitsubishi pinin. Ma intereseaza cam cat consuma aceste masini la 100%, preturi piese, pareri etc.

O alta intrebare. La feroza se poate bloca doar spatele pt. un consum mai mic?

Buget maxim 4000-4500 eur. cu tot cu taxa.

Astept raspunsuri. multumesc

Editat de janos
Link spre comentariu

Feroza ca si restul masinilor 4x4 pot merge doar cu tractiune spate 4x2 sau cu tractiune pe toate 4 rotile 4x4.In mod normal pe teren uscat se merge cu 4x2 tractiune spate.Legat de consum erau colegi pe aici care se laudau cu consum de 8% in afara in conditile in care masina are motorul brici.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Feroza ce-i drept pare mai simpatica si inchegata. Dar taxa de inmatriculare la ce cuantum ajunge? Sa presupunem ca masina e din 95-96. Care este diferenta dintre varianta de feroza SE si SX? Multumesc

Editat de janos
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare