Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope de iarna pentru Daihatsu

arrow

Postări Recomandate

Nu reusesc sa gasesc si sa ma deci in privinta unor anvelope de iarna pentru un Daihatsu Feroza 1994, 1.6i . Eu am nevoie de un control bun pe gheata, sa mearga fara probleme pe zapada batatorita si sa faca fata si la o zapada afanata de cam 20cm. Am nevoie sa pot urca pe un drum in aceste conditii.

Ce am gasit pana acum, dar nu stiu daca sunt suficient de bune pentru ce am eu nevoie sunt aceste anvelope http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Bridgestone&tireModel=Blizzak+DM-V1

Tin sa mentionez ca sunt novice si va rog sa ma ajutati si pe mine :D

Va multumesc :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ajutor pt iarna

salut!

eu am pe un samu roti profil simex, sunt (reesapate) resapate. Pe noroi, zapada batatorita si/sau afanata s-au descurcat excelent. In schimb pe gheata nu cred ca te ajuta nici un cauciuc, sau ma rog unul fara cuie pentru ca nu ai nici un fel de aderenta. Iarna trecuta am intalnit undeva la tara un deal cu o panta mica nu cred ca avea mai mult de 10 grade - era gheata lucioasa rau si nu am reusit sa urc nici macar in mic.....pana la urma am scos-o cu doua roti pe un camp unde era zapada afanata si asa am reusit sa urc....

deci sincer daca crezi ca vrei sa "patinezi" - sa mergi pe gheata - cauciucuri cu cuie - sau lanturi.

o zi buna!

Editat de Astral
Link spre comentariu

De cate ori e nevoie sa incalt masina eu ma documentez putin pe http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/default.aspx. Ideea e ca pe zapada cu o guma buna de iarna nu o sa ai probleme majore, dar pe gheata fara lanturi sau tinte nu o sa ai un control foarte bun. Clar nu o sa patesti sa nu poti pleca de pe loc, dar nu-ti imagina ca o sa urci/cobori cine stie ce panta sau sa intri in viraje foarte tare. Ca si exemplu au am Dunlop Wintersport M3 si iarna trecuta am tras o fuga pana la Bicaz. Pe portiunile de drum acoperit cu zapada mergeam in siguranta (zic eu) cu 60-80 km/h. Am ajuns si la 100 dar pentru o portiune scurta (sa testez putin gumele) si aveam morcovul, dar fara frunze, iepure si vanator. Si nu in ultimul rand depinde si de sofer, nu numai de masina si pneuri.

P.S. Ar fi bine ca dupa ce le montezi sa faci un test cu ele in conditii de siguranta ca sa vezi cam ce limite au. Eu de obicei fac aceste teste pe un drum izolat (putin circulat), parcari goale, drumuri de munte etc.

Editat de wolfman

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

eu folosesc pe timpul iernii la LR discovery dunlop...asemanator cu profilul din pozele urmatoare.

dar cele care sunt incercate de mine si le recomand sunt good/year ice navi zetta ....numai stiu cum..si vreau sa mentionez ca sunt niste anvelope uimitoare...,se comporta exemplar pe orice tip de carosabil..ud,polei,zapada..pe nisip piatra..etc.Am2,2 atm in ele,dar au o guma asa de moale de iti intra degetul in ea si "floarea" se desface in multe lamele..ceva uimitor si pe deasupra se uzeaza si greu.etc...uitati si o poza cu profilul...:tk

:oldaceste anvelope le am pe un opel astra..va dati seama ce pot face pe un 4x4:tk...sper sa nu fiu:off

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Pentru ceea ce spui tu ca ai nevoie un cauciuc de iarna cu fulgul si muntele (severe winter conditions) gasit pe mai toate cauciucurile de iarna.

Majoritatea firmelor producatoare consacrate aucauciucuri de iarna facute express pentru SUV-ri. Din cate am auzit Nokian avea niste cauciucuri de iarna pt off road cu o tractiune extraordinara.

Oricum cauciucul ideal nu exista daca straluceste la cateva capitole cu siguranta o sa fie slabut la altele de aceea iti recomand sa ai mereu o pereche de lanturi antiderapante la tine. Fac minuni, iar pe gheata 100% nici un cauciuc nu iti poate oferii tractiune buna.

Ia 4 anvelope ok de iarna si cel putin 1 set de lanturi si sigur nu o sa mai ramana teritoriu necucerit:wink:

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

salutare.

fratilor va recomand cu incredere ,,nokian hakapelita.dati un ochi pe google.din punctul meu de vedere sunt cele mai criminale gume.folosesc pe un touareg si vreau sa va zic ca la zapada batatorita si ceva gheata la franare parca dai un pic cu nasu de parbriz.

Link spre comentariu

Votez tot pentru nokian. Am avut ultimele trei microbuze (2 cu tractiune spate, unul cu tractiune fata, toate fara controlul tractiunii) incaltate cu nokian si nu cred ca am folosit lanturi de trei ori in ultimii 7 ani (urc saptamanal la munte la la partie). Toti distribuitorii de anvelope le vorbesc de bine (sau cel putin cei cu care am vorbit eu

).

Suzuki Samurai Santana '90
Link spre comentariu

Anul trecut masina de la firma a fost incaltata cu Good Year Ultragip Extreme.

Am observat ca are 2 randuri de gauri unde se pot monta cuie (asa mi s-a explicat de catre service-ul unde le-am montat). A incercat cineva sa isi puna cuiele singur?

Mentionez ca service-ul le livreaza fara cuie (iar in RO nu am gasit inca asa ceva), dar cu putin efort cred ca as putea intra in posesia unui cleste si a unui set de cuie trimis din Norvegia (unde am inteles ca acolo se practica montatul si demontatul cuielor pe cauciucurile prevazute cu asa ceva).

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Operatiunea de montare a cuielor se numeste " clutare " si am facut-o pe anvelope Barum pe un Cielo in anul 1998 la Sama in Pipera.Probabil ca poate face si acum. Pe gheata si zapada sunt fantastice. Pe Avensis am Nokian WrG 2 fiind ca Hakapellita 2 nu se mai fabricam in 2008. Sunt fermecatoare pe zapada.Acum citesc forumul pt ca trebuie sa-mi incalt Discovery-ul cu BFG-uri dar inca nu sunt hotarat daca sa-mi iau A/T -uri sau M/T -uri.Momentan am pe ea Fulda M+S Made in Japan.

LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr

LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare

Link spre comentariu

Operatiunea de montare a cuielor se numeste " clutare "

Ai cumva si o recomandare privind "clestele" de clutare?

Ma apuc sa caut pe net un astfel de cleste si cuiele aferente sa le am in portbagaj - sunt hotarat sa imi pun singur cuiele daca situatia o necesita.

Link spre comentariu

am vazut pe site la delta insa winter grip parca, are cineva idee daca is bune de ceva ca pretul e decent

Si eu le-am vazut dar nu se gasesc informatii despre ele.

Nu le are nimeni pe masina?

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ma apuc sa caut pe net un astfel de cleste si cuiele aferente sa le am in portbagaj - sunt hotarat sa imi pun singur cuiele daca situatia o necesita.

Am vazut la o vulcanizare pe str.Luica,in Berceni,acum vreo 2 ani,dar nu era un cleste propriu-zis,ci o chestie ca un pistol,care oricum se cupla la furtunul de aer comprimat.Cand declansa pistolul,2 gheare desfaceau locasul rotund din cauciuc,si tinta era impinsa acolo,ramanand fixata definitiv (sau aproape..).

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

He He nu e chiar asa usor.SUPERDRAGOS a raspuns corect. Este un pistol care functioneaza cu aer comprimat iar daca anvelopele sunt folosite gaurile alea unde intra " cuiele" se incarca cu tot felul de mizerii de pe drum si trebuiesc curatate inainte de clutare. Eu am mers cu astfel de anvelope dupa cum am spus , insa pe asfalt sunt foarte galagioase datorita cuielor si nu mai ai acelasi "grip" (aderenta) tot datorita cuielor. Deci nu poti sa le ai pe toate in viata decat cu eforturi f mari si cateodata chiar nu merita. Deci trebe sa ajungi la un compromis.

LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr

LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare