Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Bara spate, proiect finalizat. Urmeaza suportii.

Heavy D.

Postări Recomandate

Buna seara !

Alaltaieri am reusit sa construiesc si sa montez bara spate. Momentan fara suporti de roata rezerva, canistra 20l si hi-lift, dar vor urma si acestea.

Date tehnice:

- material: tabla de otel striata de 4mm grosime

- proiect conceptie proprie.

- sudura MIG , initial doar haft-uri, apoi cordon continuu, interior si exterior.

- timp de realizare: 10 ore, incluzand demontarea (cu flexul) a barii stock.

- costuri: manopera si material = 100 Euro

- degresata si vopsita cu spray, urmeaza sablare si vopsire electrostatica.

- greutate circa 12kg.

- made in Cugir.

Prinderile sunt doar provizorii, deoarece nu am avut timp sa construiesc si ranforsarile de lonjeroane in aceasta sesiune de lucru. Vor fi construite si montate, incluzand si prinderi pentru ochetii de carlig sau chinga. Dar mai incolo, ca trebuie dat rezervorul jos ca sa iasa cum vreau eu.

Anexez poze.

Stima,

Dragos

2125071401_Baraspate1resized.JPG.832d75d52c2156b74828571a2382e519.JPG

1224531300_Coltstangadinspateresized.JPG.81a1866e0e6376bbceaf147ce26ef989.JPG

965206164_Profildinstangaresized.jpg.95d05b21d3674ad7333b9eaba2219e07.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Bara spate, proiect finalizat. Urmeaza suportii.

arata foarte bine, zici ca e de acolo.

am o singura intrebare: nu ar fi trebuit sa lasi macar 1 cm intre buza si stop? cand te vei sprijini pe ea, nu se va sparge stopul? ca sa nu mai zic de dat tare cu spatele in vreun mal etc...

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Buna ziua !

Distanta intre stop si bara e cam 5mm, poate cam mica, intr-adevar. Dar la unghiurile de atac si iesire pe care le are masina, sunt foarte mici sanse sa ajung sa dau cu bara in ceva mai tare sau mai greu ca masina.

Dar e posibil, binenteles. Ieri mai catre seara, un Ford Focus break a intrat cu un colt al capotei sub bara mea fata, in parcare, eu fiind la cinci metri distanta, la o terasa. Capota lui s-a ciufulit usor, bara mea a renuntat la vreo sase centimeri de vopsea, din partea de jos. Dar azi i-a primit la loc, centimetrii aceia...

Si tot ieri, fiind parcat de data asta invers, dar in acelasi loc, un E-Klasse W210 a intrat usor sub bara mea spate. Capota sa a iesit zgariata/deformata usor, si binenteles, marcata cu vopseaua de pe bara. Care vopsea tot azi am refacut-o. Traiasca spray-urile negru mat...

Cand va veni momentul sa lucrez la asa ceva:

http://es.tinypic.com/r/33m3i53/7

http://es.tinypic.com/r/eg65g0/7

dar in partea spate a lonjeroanelor, s-ar putea sa merg pe mana lui Giorgel si sa mai scurtez usor din partea de sub stopuri a barii, ca nu se stie nicodata...

Imaginile din link-urile mai sus sunt ranforsarile din partea din fata a lonjeroanelor, la cel stang si cu rol si de rigidizare a locasului de caseta de directie. Munca din vacanta de primavara a acestui an, cand dadea soarele, si eu stateam la umbra, sub masina...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Vizitator new kid in town

Marfa lucrarea! asa cum mai zicea cineva mai devreme,iata ca se poate si cu 100E,acum se mai vede ca s-a pus si ceva suflet acolo,in compensatie pana la banii ceruti de firme. daca mai ai de sudat,la modifiarea de la stopuri,inainte de a suda,da cu un film subtire de ulei in zona respectiva,pe o raza de 30cm,asta ca sa nu se mai prinda brocurile alea,in rest e profi treaba,spune cineva bolnav de bricolaje. multiple satisfactii!

Link spre comentariu

frumoasa bara . O sa incep si eu un proiect si pentru fata si pentru spate si o sa postez la momentul potrivit. momentan nu am sudura mig am decat tig si electric si iese cam urat electric si e greu cu tig .

JEEP XJ '99 2.5i 3.5 " Lift acasa + 13.000 winch si powertrax locker fata
Link spre comentariu

Buna seara !

Asta era si ideea, greutate mica si rezistenta mare. Si pentru ca tabla striata de titan sigur nu avea rost sa caut, m-am limitat la fier.

Probabil o sa merg pe acelasi material cand va veni vremea sa croiesc scuturile fata/spate si de sub burta. De sub burta lu' Jeep, nu de sub a mea, sa fim intelesi...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare