Plitz Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Rog ajutor din partea soferilor profesionisti sau a celor bine informati in domeniu. Avem urmatoarea situatie: sofer cetatean roman (adica eu) detinator de permis categoria C,C+E si altele trebuie sa conduca Iveco Stralis cu MTMA 26 tone inmatriculat in Finlanda, apartinand unei firme finlandeze prin diverse tari europene, de exemplu Germania-Franta. In afara de permis, pasaport, actul de inmatriculare al masinii, taxe de drum, diagrama tahograf respectata (adica 4,5 ore condus-1 ora pauza-4,5 ore condus-11 ore pauza, viteza max 85km/h), ce alte acte mai trebuie sa prezint? Si ce institutii le elibereaza? Mentionez ca am mai condus acest camion in Suedia si Finlanda avand doar actele de mai sus si nu am fost deranjat de nimeni, e drept ca nu am fost controlat niciodata. Proprietarul camionului mi-a spus ca el nu are alte acte (atestat profesional, etc) si mi-a facut o procura in care scrie ca am voie sa-i folosesc camionul neconditionat. Rog moderatorul sa ma scuze daca aceasta discutie nu-si are locul aici si sa o mute daca crede de cuviinta, am postat aici gandindu-ma ca densitatea de cunostinte in domeniu e maxima la aceasta sectiune a forumului. Multumesc anticipat pt raspunsuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Acte necesare conducerii camionului in strainatate pai in primul rand trebuie sa fi angajat cu acte in regula la acea firma....sa ai carnet de conducere corespunzator......atestat ADR....daca vei transporta asemenea marfa....de restul actelor necesare gen licenta si alte asemanatoare....trebuie sa se ocupe firma transportatoare.... daca nu ai licenta...si autorizatie de transport comunitara....la un control mai serios vei da de probleme..... camionul e inregistrat pe firma sau pe pf? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucian munteanu Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Acte necesare conducerii camionului in strainatate Atestat pentru marfuri generale nu iti trebuie decit in Ro si H, vamesii unguri au invatat de la romini si asa fac si ei cite 10 euro, dar ADR(pt marfuri periculoase) cum a zis Marius iti trebuie si daca ai rezervoarele(unul sau insumate) mai mari de 1.000 litri.Vezi ca trebuie sa ai licentele de transport(copie conforma cu originalul) la bordul masinii!!,,,si nu uita de vignete!!,,, Patrol Y60 1992 IMG-eu... under construction Mercede G W463 1995 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Plitz Postat Octombrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Re: Acte necesare conducerii camionului in strainatate Situatia e asa: camionul apartine unei firme finlandeze, proprietarul declara ca il foloseste pt a cara utilajele firmei, cred ca nu e nevoie de licenta pana aici dar acum trebuie carat un tractor apartinand altei firme finlandeze, cred ca aici intervine nevoia de licenta. Rezervoarele camionului si ale tractorului nu depasesc 1000 litrii. Nu sunt angajat cu acte al firmei posesoare de camion, nici de tractor. Am permis C+E. Pana aici inteleg asa: Trebuie sa fiu angajat al firmei posesoare a camionului sau a utilajului transportat? Trebuie ca firma posesoare de camion sa aiba licenta intracomunitara? Trebuie parcurs traseu in Germania si Franta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Re: Acte necesare conducerii camionului in strainatate Situatia e asa: camionul apartine unei firme finlandeze, proprietarul declara ca il foloseste pt a cara utilajele firmei, cred ca nu e nevoie de licenta pana aici dar acum trebuie carat un tractor apartinand altei firme finlandeze, cred ca aici intervine nevoia de licenta. Rezervoarele camionului si ale tractorului nu depasesc 1000 litrii. Nu sunt angajat cu acte al firmei posesoare de camion, nici de tractor. Am permis C+E. Pana aici inteleg asa: Trebuie sa fiu angajat al firmei posesoare a camionului sau a utilajului transportat? Trebuie ca firma posesoare de camion sa aiba licenta intracomunitara? Trebuie parcurs traseu in Germania si Franta. daca il foloseste doar in interesul firmei....e una...dar daca transporta utilaje apartinand altei firme....deja are nevoie de licenta de transport daca face asa ceva intre Germania si Franta....trebuie sa aibe puncte de lucru sau in acele tari...dar si atunci s-ar putea uita stramb unii la tine poate ai noroc...si cu nr de Finlanda...te vor lasa in pace Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bodhi Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: Acte necesare conducerii camionului in strainatate Si daca faci transport ptr firma iti trebuie licenta: Licenta Transport in Nume Propriu. Nu stiu daca si afara e asa dar la noi iti trebe. Si e obligat sa fii angajat, o sa-ti ceara ctr de munca sau Legutimatie de servici. Ma rog, o legitimatie la "sto" dse poate face :cl Suzuki Jimny Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: Acte necesare conducerii camionului in strainatate Ma gindesc ca normal ARR-ul ar trebui sa ne indrume ca si cetateni romani sa fim in legalitate si in EUROPA. Daca as fi in locul tau as redacta un mail cu toate intrebarile respective catre ARR si vei primi raspuns in 30 de zile.Astfel vei avea si un raspuns oficial. Apoi as ruga partenerii din Finlanda sa faca acelasi lucru.Vei avea imaginea completa si nu vei risca sa fii in situatii neplacute. Mult succes:h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Bogdan Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: Acte necesare conducerii camionului in strainatate Salut, Nu stiu dc este tarziu sa mai adaug ceva la acest topic dar o fac totusi Pentru ce ai scris tu aici si daca ai fi in Romania ar trebui sa ai la bord urmatoarele documente: 1. permis de conducere valabil 2. actele de inregistrare ale masinii cu asigurari cu tot 3. taxa de drum 4. cartela tahograf sau diagrama 5. legitimatie de serviciu a firmei la care este inregistrat camionul si/sau utilizatorul (dc masina este in leasing) 6. nu iti trebuie licenta daca camionul transporta doar echipamentele societatii ce detine legal camionul, dar iti trebuie "certificat de transport in cont propriu" eliberat de ARR. Acest certificat se elibereaza in locul licentei de transport iar acel caminon nu are dreptul sa poarte alta incarcatura decat bunuri apartinand societatii ce il are in utilizare. 7 . pentru tractorul pe care zici ca trebuie sa il cari iti trebuie o scrisoare de transport conscuta sub numele de scrisoare CMR. Fiind un tractor neanmatriculat trebuie sa existe niste documente in baza caruia sa ai voie sa il transporti fara licenta. Tin sa precizez ca ARR respecta legile UE si cere aceleasi documente care sunt solicitate in orice tara din Comunitatea Europeana. Drum Bun "Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia înconjură lumea" – Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: Acte necesare conducerii camionului in strainatate Salut, Nu stiu dc este tarziu sa mai adaug ceva la acest topic dar o fac totusi Pentru ce ai scris tu aici si daca ai fi in Romania ar trebui sa ai la bord urmatoarele documente: 1. permis de conducere valabil 2. actele de inregistrare ale masinii cu asigurari cu tot 3. taxa de drum 4. cartela tahograf sau diagrama 5. legitimatie de serviciu a firmei la care este inregistrat camionul si/sau utilizatorul (dc masina este in leasing) 6. nu iti trebuie licenta daca camionul transporta doar echipamentele societatii ce detine legal camionul, dar iti trebuie "certificat de transport in cont propriu" eliberat de ARR. Acest certificat se elibereaza in locul licentei de transport iar acel caminon nu are dreptul sa poarte alta incarcatura decat bunuri apartinand societatii ce il are in utilizare. 7 . pentru tractorul pe care zici ca trebuie sa il cari iti trebuie o scrisoare de transport conscuta sub numele de scrisoare CMR. Fiind un tractor neanmatriculat trebuie sa existe niste documente in baza caruia sa ai voie sa il transporti fara licenta. Tin sa precizez ca ARR respecta legile UE si cere aceleasi documente care sunt solicitate in orice tara din Comunitatea Europeana. Drum Bun Bogdane, matale cine mai esti? :rules Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crivo Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Acte necesare conducerii camionului in strainatate Salut, Nu stiu dc este tarziu sa mai adaug ceva la acest topic dar o fac totusi Pentru ce ai scris tu aici si daca ai fi in Romania ar trebui sa ai la bord urmatoarele documente: 1. permis de conducere valabil 2. actele de inregistrare ale masinii cu asigurari cu tot 3. taxa de drum 4. cartela tahograf sau diagrama 5. legitimatie de serviciu a firmei la care este inregistrat camionul si/sau utilizatorul (dc masina este in leasing) 6. nu iti trebuie licenta daca camionul transporta doar echipamentele societatii ce detine legal camionul, dar iti trebuie "certificat de transport in cont propriu" eliberat de ARR. Acest certificat se elibereaza in locul licentei de transport iar acel caminon nu are dreptul sa poarte alta incarcatura decat bunuri apartinand societatii ce il are in utilizare. 7 . pentru tractorul pe care zici ca trebuie sa il cari iti trebuie o scrisoare de transport conscuta sub numele de scrisoare CMR. Fiind un tractor neanmatriculat trebuie sa existe niste documente in baza caruia sa ai voie sa il transporti fara licenta. Tin sa precizez ca ARR respecta legile UE si cere aceleasi documente care sunt solicitate in orice tara din Comunitatea Europeana. Drum Bun Am inteles ca pentru Regatul Unit mai este necesar un document de la ei,asa o fi ? Ptr 7,5t ma intereseaza daca a intilnit careva aceasta situtie . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate