verssatu Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Cum nu am gasit in cautari un raspuns concret, deschid acest topic: - Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 este dotat in standard, cu ce feluri de diferentiale? - care ar fi avantajele/dezavantajele autoblocantului si al blocantului? conteaza asa mult unul sau altul intr-o folosinta medie de offroad? Multumesc! Pajero 2,5 tdi SWB '95 BMW 330i sedan 2001 Suzuki SV650s 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
antudose Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: DIferential blocant - autoblocant E dotat standard cu diferential blocant central si atat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
verssatu Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: DIferential blocant - autoblocant Si daca are si fata/spate, cum le identific? merci Pajero 2,5 tdi SWB '95 BMW 330i sedan 2001 Suzuki SV650s 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
antudose Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: DIferential blocant - autoblocant Pai diferentialul blocant spate este controlat printr-un buton situat langa priza (ca de aprinzator de bricheta) de pe consola principala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
antudose Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: DIferential blocant - autoblocant Pe buton scrie Diff Lock (parca, sper ca nu gresesc) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: DIferential blocant - autoblocant Diferentialul la pajero mk2 de care spui tu (97) este dotat standard cu blocant central 100% care se actioneaza de la maneta care cupleaza 4x4 o data cu cuplarea 4x4 pe a doua treapta (prima treapta de 4x4 este cu diferentialul liber) Diferentialul fata este liber, nici cu autoblocant nici cu blocant 100% la buton Diferentialul spate standard este liber dar poate veni obtional cu blocant spate 100% actionat la buton care se regaseste langa bricheta fata de pe consola, nu exista cu autoblocant. Pajero mk2 beneficiaza de blocant central datorita sistemului superselect indiferent de an sau motorizare. Nu exista pajero mk2 cu autoblocant. Exista pajero mk2 cu blocant 100% doar pe spate si doar la buton si doar obtional. Toate cele de mai sus sunt valabile pt masini de serie nemodificate. La o folosinta medie off road te vei descurca si cu si fara, evident cu blocant spate te va ajuta ceva mai mult, dar nu i un capat de tara nici fara. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
verssatu Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: DIferential blocant - autoblocant La o folosinta medie off road te vei descurca si cu si fara, evident cu blocant spate te va ajuta ceva mai mult, dar nu i un capat de tara nici fara. Pentru asta imi faceam griji. Multumesc de raspuns, totul e clar acum.:al p.s. nu-mi luati in nume de rau intrebarile,. stiu ca sunt puerile, dar personal, ma ridica din intuneric Pajero 2,5 tdi SWB '95 BMW 330i sedan 2001 Suzuki SV650s 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: DIferential blocant - autoblocant Pajero mk2 beneficiaza de blocant central datorita sistemului superselect indiferent de an sau motorizare. O mica corectie. Sa nu inducem lumea-n eroare. Exista un model de Pajero fabricat in 1990-1991 care a pastrat mecanica de la Mk I dar cu alta caroserie. Se deosebeste de restul MK2-urilor prin lipsa farurilor de plastic din colt in colt. Are faruri rotunde cu o grila de plastic neagra imprejur. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
verssatu Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: DIferential blocant - autoblocant E bine de stiut, dar modelul care ma intereseaza este fabricatie '95-'97 Pajero 2,5 tdi SWB '95 BMW 330i sedan 2001 Suzuki SV650s 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? Poate n-ar fi rau sa rasfoiesti si topicurile de mai jos.... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=39963 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=44924 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=39926 . REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rares728 Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? Si eu sunt interesat de achizitionarea unui Pajero SWB si urmaresc unul din '97 care nu are diferential blocabil spate. Nedumerirea mea este daca cele care au stock posibilitatea de a da cuplu rotii spate cu aderenta folosesc diferentialul blocabil de la buton sau un fel de LSD. Sper ca nu le incurc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
verssatu Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? @rares728: sper ca nu il urmarim pe acelasi :pr1 @Astral: sigur nu e rau ca am citit topicuril, informatiile sunt pe cat de relevante, pe atat de utile pe viitor. Principiile diferentialului le stiam, dar nu legam auto-blocabil de 100% blocant. Sa fie primit!:tk Pajero 2,5 tdi SWB '95 BMW 330i sedan 2001 Suzuki SV650s 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rares728 Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? verssatu - Eu il urmaresc pe cel fara "carte de identitate" din Tirgu Secuiesc-Vug. Pret 3800EUR negociabil. Cartea s-ar putea sa ajunga, dar ceva imi da cu "," Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
verssatu Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? Ok, nu e acelasi...:P Scuze de off-topic. Pajero 2,5 tdi SWB '95 BMW 330i sedan 2001 Suzuki SV650s 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rares728 Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? Si eu sper sa nu fie off-topic -e postul tau :wink:. Urmaresc masina, dar mi-as dori si eu o versiune cu posibilitatea blocarii diferentialului spate. Din acest motiv adun date din acest post. Imi trebuie pentru ture soft, dar la ultima iesire am ramas cu copii in masina blocat pt. 3 ore in noroi si daca aveam ambele roti spate sunt sigur ca ieseam. Din acest motiv tin mult la diferentialul blocabil spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? Sunt convins ca aveai ambele roti:grin:...insa...si cu blocant spate poti ramane blocat..de exemplu ramai pe sasiu (pe burta) si nici 3 blocante nu te scot...nu zic ca blocantul nu-i e util dar in anumite conditii nu te ajuta...mai degraba as investi intr-un troliu..ala e sfant si te scoate cam de peste tot... Acuma daca pretul nu difera foarte mult e recomandat sa iei o masina cu blocant spate...insa nui un criteriu de ''must have '' la o masina de tura ; repet...poti ramane in glod si cu blocant spate.Si da ...daca ma intrebi mi-as dori blocant dar nu musai-musai si mai iute mi-as lua troliu decat blocant...la pajero avem si avantajul LSD-ului. Edit...credema ca la cat am umblat pe munte inca nu am simtit lipsa blocantului si singurele trolieri de care am beneficiat au fost in situatii de ''pus pe burta'', praguri stancoase in care riscam sa tai gumele...si o aventura intr-o balta de noroi unde am sapat pana nu am mai putut face nika...:ha:... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? dar la ultima iesire am ramas cu copii in masina blocat pt. 3 ore in noroi si daca aveam ambele roti spate sunt sigur ca ieseam. Din acest motiv tin mult la diferentialul blocabil spate. Cu ce cauciucuri ai ramas? cat de abil esti ca sofer in teren? Mai intai raspundeti la intrebarile astea si o sa vezi pe urma ca blocantul spate este ultima dintre problemele tale. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
verssatu Postat Octombrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? Imi trebuie pentru ture soft, dar la ultima iesire am ramas cu copii in masina blocat pt. 3 ore in noroi si daca aveam ambele roti spate sunt sigur ca ieseam. Din acest motiv tin mult la diferentialul blocabil spate. Si eu la fel, voi folosi masina pentru ture soft spre mediu, dar si ca masina de zi cu zi pe care trebuie sa ma bazez. Eu nu tin neaparat la diff blocant, dar daca este, cu atat mai bine. Succes la achizitie! Pajero 2,5 tdi SWB '95 BMW 330i sedan 2001 Suzuki SV650s 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
verssatu Postat Octombrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? Eu am un mitsubishi montero dar nu are blocant :( Pai din ce zic colegii, ar trebui sa aiba cel putin blocant central... Pajero 2,5 tdi SWB '95 BMW 330i sedan 2001 Suzuki SV650s 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rares728 Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? Cu ce cauciucuri ai ramas? cat de abil esti ca sofer in teren? Mai intai raspundeti la intrebarile astea si o sa vezi pe urma ca blocantul spate este ultima dintre problemele tale. AT peste 50% uzura. Abilitate redusa, mai mult: nici nu-mi permit sa testez limite ca sa evoluez mai repede. Dupa ce am raspuns la aceste intrebari consider ca pe viitor voi folosi tot AT-uri (onroad & offroad), abilitatea mea nu se va imbunatatii prea rapid, tot nu voi risca cu masina ( excursii montane cu copiii), iar un diferential blocabil spate poate sa-mi fie de folos. Probabil un troliu este mult mai bun, dar incomod si scump in comparatie cu dif.-ul blocabil. Mentionez ca problemele intampinate de mine sunt uzuale pentru ture soft si in esenta duc la patinarea rotilor de pe aceiasi parte. Masina care o urmaresc acum nu are diferential blocabil spate, dar urmaresc cu interes acest subiect (valabil si pentru Vitare). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misuX90 Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? Daca omul cauta masina, pai sa fie cu dif spate, ca asta-i pana la urma farmecul la Pajero.Si fara sa vreau sa fac o polemica, dif spate chiar face treaba uneori , am trait pe pielea mea...si nu odata.La fel cum am trait si situatii in care troliul nu facea doi bani, eu fiind nevoit sa fiu tras din spate ca sa ies dintr_un fund de vale.Acum fiecare face ce vrea... SUZuki X90 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
verssatu Postat Octombrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? Masina care o urmaresc acum nu are diferential blocabil spate, dar urmaresc cu interes acest subiect (valabil si pentru Vitare). Cu masina aia sigur e ceva dubios...am sunat si eu si mi-au spus ca sta de 6 luni acolo, nu are fiscalul scos, deci nu o pot vinde, iar pretul insusi mi se pare suspect...acum poate fi si paranoia, datorata nestiintei. On-topic, daca e sa fie fara diferential blocant spate, cred ca va fi prima investitie. Pajero 2,5 tdi SWB '95 BMW 330i sedan 2001 Suzuki SV650s 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? AT peste 50% uzura. Abilitate redusa, mai mult: nici nu-mi permit sa testez limite ca sa evoluez mai repede. Dupa ce am raspuns la aceste intrebari consider ca pe viitor voi folosi tot AT-uri (onroad & offroad), abilitatea mea nu se va imbunatatii prea rapid, tot nu voi risca cu masina ( excursii montane cu copiii), iar un diferential blocabil spate poate sa-mi fie de folos. Probabil un troliu este mult mai bun, dar incomod si scump in comparatie cu dif.-ul blocabil. Mentionez ca problemele intampinate de mine sunt uzuale pentru ture soft si in esenta duc la patinarea rotilor de pe aceiasi parte. Masina care o urmaresc acum nu are diferential blocabil spate, dar urmaresc cu interes acest subiect (valabil si pentru Vitare). Un cauciuc adevarat este mai bun decat 10 blocante la un loc. Si cu blocante daca (si vor fi foarte multe situatii de genu) nu ai aderenta tot acolo ramai. Troliul nu este incomod si scump in comparatie cu un blocant, daca masina nu are blocant va fi mai scump si mai incomod sa i pui unul decat sa i pui troliu, si daca ai una fara blocant si o vinzi sa ti iei cu blocant diferenta de pret va fi substantiala. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
verssatu Postat Octombrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Mitstubishi Pajero SWB 2.5 tdi, an 97 - DIferential blocant - autoblocant ? Un cauciuc adevarat este mai bun decat 10 blocante la un loc. Si cu blocante daca (si vor fi foarte multe situatii de genu) nu ai aderenta tot acolo ramai. Pai concluzionand astfel, zic eu ca e clar (cel putin pentru mine) ca nu e un must acest blocant spate. Daca stau bine sa ma gandesc, am trecut mai mult decat onorabil, 4 ierni cu un autoturism cu tractiune spate, avand cauciucuri de iarna noi. Pot spune ca nu au fost tocmai ierni usoare, iar eu am folosit masina cam 80% din sezon. Inca o data multumiri pentru reply-uri! Pajero 2,5 tdi SWB '95 BMW 330i sedan 2001 Suzuki SV650s 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate