Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

reductor samurai

ionica77

Postări Recomandate

cine ma poate ajuta sa imi spuna de ce imi trepideaza reductorul la samurai,numai in viteza a 2 in rest nu am probleme cu el,am schimbat toate crucile la cardane suporti sant toti 3 buni,nu gasesc cauza de unde se trage vibratia.am un samurai af 2000,motor 1300cm.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 120
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: reductor samurai

daca merg cu masina in 4x4 pe mare cand ii dau a 2 si ajung la 35-40km la ora vibreaza,daca ii dau pe 4x4 pe mic nu se simte vibratia aprope deloc.dar cand sant in 4x2 atunci o simt cel mai tare daca ii dau cu viteza 1-2 pana 40km la ora vibreaza maneta reductorului.

Link spre comentariu

0745576296-claudiu de el am zis ptr ca a fost singurul care ia dat de cap samuraiului meu , tot de la el iau si piese ptr ca le are la cel mai mic pret si le si aduce rapid spre deosebire de ceilalti(si din orastie si din Vale)

Link spre comentariu

0745576296-claudiu de el am zis ptr ca a fost singurul care ia dat de cap samuraiului meu , eu tot de la el iau si piese ptr ca le are la cel mai mic pret si le si aduce rapid spre deosebire de ceilalti(si din orastie si din Vale)

ok mersi o sa il sun maine.

Link spre comentariu

Motive pentru care ar putea sa vibreze reductorul si de care eu personal m-am lovit pana acuma de am devenit expert in reductoare ar fi:

1. cruce cardanica gripata sau cu joc - se manifesta in special cand masina ruleaza in regim de forta si se simte ca o bataie puternica in cazul gripajului sau vibratie cu zgomot in cazul jocului la cruci. Jocul se verifica usor: se tine cu mana de o parte si de alta a articulatiei homocinetice de la cardan si se misca in contrasens. Daca simtiti un usor joc aveti o problema cu acea cruce. Pentru cruci gripate trebuie dat jos cardanul.

2. tampoane rupte - se manifesta cand masina ruleaza in regim de forta; uneori, in functie de tamponul care este rupt, poate fi perceput ca o bataie in sasiu la coborarile pantelor abrupte cu frana de motor si reductor cuplat pe low sau la mersul in marsarier. Atentie aici, simpla inspectie vizuala a tampoanelor bagandu-va sub masina nu este suficienta. De multe ori tampoanele pot avea partea metalica dezlipita de cauciuc dar pentru ca reductorul se sprijina pe tampoane acest lucru nu se poate observa usor. Va trebui sa miscati fiecare din cele 3 capete de prinde ale reductorului usor cu un levier sa vedeti ca tampoanele in forma de sandwish sunt ok.

3. rulmenti cu joc mare - produc un zgomot metalic direct proportional cu viteza de rulare;

4. pinioane sau countershaft uzate - produc zgomot metalic si vibratie a levierului direct proportionale cu viteza de rulare; spre limita superioara a vitezei vibratiile pot atinge o rezonanta iar zgomotul sa se reduca la un moment dat; pe low si la viteze mici zgomotele si vibratiile nu se simt;

5. bucsa levier reductor uzata sau sparta - levierul are joc mare, sare de pe pozitie sau, cel mai grav, ramane blocat pe o pozitie;

Daca am omis sa mai completeze si ceilalti care s-au mai lovit de asa ceva :h5

Va salut !

Link spre comentariu

eu nu am dat cardanul ce face legatura intre cutie si reductor jos,am incercat asa pe masina sa ii gasesc jocul la cruci si nu prea sa simtit,dar cand la-m desfacut avea joc foarte mare la o cruce,acum merge impecabil fara vibrati.

Link spre comentariu

Ca sa verifici bine cardanul intermediar e bine sa-l dai jos,altfel daca e o cruce gripata nu are joc si nu-ti dai seama.

da exact asa am si facut si era o o cruce defecta,si un suport la reductor,crucea a costat 55lei,si suprtul de la reductor 33lei.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

a si eu o problema cu reductorul...dupa o iesire de 4 ore prin padure, cand am scos din 4L , incercand sa bag pe 2H am observat ca nu reusesc.....dupa mai multe incercari fata - spate, dai inainte dai inapoi, intre timp in 4L nu mai cupla de loc fata, am reusit sa trec in 2 H, si apoi in 4H, 4 L fara probleme....adika nu se mai bloca nimik.

nefiind prima data cand patesc asa, vreau sa dau reductorul jos si sa vad ce este pe acolo.

acum va cer ajutorul/informatii despre ce ar trebui sa ma astept, sau si mai bine, daca stiti unde gasesc ceva gen un kit de reparatie...cred ca este reductorul de 1000 - asa am luat masina - eventual daca ma puteti ajuta si cum sa imi dau seama ce reductor am....mersi!

Link spre comentariu

alex44 ai traversa din partea dreapta (aia cu 2 tampoane) indoita, daca dai jos burduful de cauciuc de la levier (maneta de la CT) vei observa ca sursa problemelor este faptul ca maneta loveste in tabla caroseriei. Da jos traversa aia si indreapt-o.

TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4

SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4

Link spre comentariu

am patit si eu asa cu tranversa aia era indoita si cupla foarte greu trebuia sa tin de maneta cand cuplam pe 4x4 pe mic,si aveam si vibrati mari in treapta de viteza 1 si 2,dar problema a fost tranversa de tine reductorul era stramba,am dato jos si am indreptato si acum merge perfect.

Link spre comentariu

mersi mult de sfaturi! sper sa o rezolv maine/poimaine si revin.

la mine traversa e dreapta, ba chiar am ranforsat-o, reductorul este proaspat restaurat si upgradat si tot mai face din cand in cand asa. este boala lor. am schimbat 2 reductoare pe el pana acuma si ambele faceau din cand in cand asa ceva. un alt prieten de-al meu are si el aceeasi problema. deci nu va panicati prea tare.

totusi, e indicat sa verifici traversa, eventual sa o dai jos si sa o ranforsezi. mai uita-te si la bucsa de poliuretan pe care se sprijina nuca de la levierul reductorului. cand aia se uzeaza face tot mai des asa. daca se sparge, iti ramane blocata pe o pozitie, roaga-te sa nu fie pe neutral.

suna-ma daca nu te descurci. cunosc reductorul foarte bine :grin:

0730588558

Va salut !

Link spre comentariu

mersi mult. cand il voi da jos te sun sigur, ca eu tot am nedumerirea daca e cel de 1000 sau nu :wink:....numai ca mai dureaza un pic, ca am gasit un garaj de inchiriat, cu inca un amic, si acum trebuie sa mutam carambalacul, dar cat de curand il dau jos sa vad ce e cu el.

la mine traversa e dreapta, ba chiar am ranforsat-o, reductorul este proaspat restaurat si upgradat si tot mai face din cand in cand asa. este boala lor. am schimbat 2 reductoare pe el pana acuma si ambele faceau din cand in cand asa ceva. un alt prieten de-al meu are si el aceeasi problema. deci nu va panicati prea tare.

totusi, e indicat sa verifici traversa, eventual sa o dai jos si sa o ranforsezi. mai uita-te si la bucsa de poliuretan pe care se sprijina nuca de la levierul reductorului. cand aia se uzeaza face tot mai des asa. daca se sparge, iti ramane blocata pe o pozitie, roaga-te sa nu fie pe neutral.

suna-ma daca nu te descurci. cunosc reductorul foarte bine :grin:

0730588558

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare