alex44 Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Re: reductor samurai am reusit si noi (eu si amicu meu \dan) sa terminam de amenjat garajul. In consecinta am purces la demontarea reductorului. Intradevar traversa este un pic stramba, in sensul ca cele doua tampoane nu stau pe aceasi planeitate....unul e un pic mai sus. dar tot nu m-am lamurit cu reductia...ce tip de reductor am...poate unul din veterani sa ma lamureasca? am observat in reductor ca aveam o roata dintata care era sudata pe un ax....modificare care nu a fost facuta ulterior iesirii din fabrica. am incercat sa masor reductia : pe 4h am raport de 1:3 iar pe low de 1:4 . Ma suratoarea am facuto in felul urmator : 2 semne pe flansa pe care se prinde axul dinspre CV si unul pe flansa de pe axul fata sau spate......si am rotit de axul dinspre motor pana semnele s-au intalnit. e corect? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Re: reductor samurai haideti fratilor cu un sfat...e corect ce am masurat? am raport de 1:3 pe high si 1:4 pe low????? ca nu de alta dar is curios rau :grin::grin::grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Re: reductor samurai Salutam! di ce stiu eu reductorul de 1300 are 1/1.2 in 2H,4H si 1/2.28 in 4L iar cel de 1000 are 1/1.4 in2H,4H si 1/2.8 in 4L . Se poate face modificarea ca dintr-un reductor de 1000 sa se ia trei pinioane si din cel de1300 alte doua se combina si rezulta un reductor cu rapoartele : 1/1.4 , 2h 4h si 1/4 , 4l am atasat o schema (prin bunavointa lui Claudiu C de la Timisoara) . Aprofundind subiectul lucrarea nu este tocmai in regula (sa zicem ca sudarea celor doua pinioane se poate face bine (ca sa reziste si ca sa fie centrate) sau chiar sa se faca din nou pinionul cu pricina , problema este ca fortele in dantura sunt pre mari existind posibilitatea ruperi acestora . De aceea ce se cumpara de prin state ca si schema seamana cu ce am prezentat , dar sunt cu totul alt ceva , modulul dintelui este mai mare si inclinatia dintilor este alta . Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 (editat) Re: reductor samurai am mai vorbit cu Florin (yknot) si m-am mai lamurit...cred ca e facut mxul intre unul de 1000 si 1300 de asta a rezultat pe high 1 : 3 si pe low 1 : 4 oricum maine pe seara il desfac din nou pentruca vreau sa ii schimb si rulmentii de la flanse si am sa fac poze sa va dati si voi cu parerea...oricum singura sudura este pe o roata dintata - cea din mijloc. Am sa incerc sa va explic dar sa-mi scuzati "limbajul" ca dee sun farmacist...:grin: in reductor am observat 3 axe : unul care vin din cutie (sa zicem in stg), unul central (care are un punct de fixare pe exteriorul carcasei pentru a nu se invarti ) si ultimul (in dreapta) care angreneaza fata/spatele. modificarea am observat ca este pe axul central - plecand de "jos" - nu partea care iese din reductor, am obs ca sunt asa - o saiba, 2 rulmenti cu ace si un ax pe care sudata coroana respectiv; deci practic se invarte mai intai axul dinspre CV - "denumit cel din stanga" apoi cel central cu modificarea care misca axul din spate. sper sa puteti intelege ceva din ce am scris mai sus...oricum am sa revin si cu ceva poze sper eu maine seara. Editat Februarie 5, 2011 de f_zoltan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Re: reductor samurai salut asa cum am promis am revenit cu poze...s-ar parea ca am un rocklobster - combinatia intre reductor de 1000 si 1300, cu un raport de 1 la 3 si ceva pe high si 1 la 4,16 pe low. Mersi de ajutor!!!!:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 (editat) Re: reductor samurai salut asa cum am promis am revenit cu poze...s-ar parea ca am un rocklobster - combinatia intre reductor de 1000 si 1300, cu un raport de 1 la 3 si ceva pe high si 1 la 4,16 pe low. Mersi de ajutor!!!!:2dr Am un prieten care vrea sa-si construiasca asa ceva. A facut rost de pinionul central (countershaft) de 410, i-am mai dat eu unu de 413 de la cutia mea veche + pinionul mare de pe output shaft. Acuma sa vedem daca ii iese ca sudura aia trebuie facuta cu mare precizie altfel poate genera vibratii si strica rulmentii cu ace peste care se invarte. Chitul meu de 4.16 a venit cu input shaft (pinionul dinspre cutia de viteza), axul central cu rulmentii cu ace, pinionul mare de pe output shaft, simeringurile si garniturile. Explicatia pentru care chitul a venit si cu pinionul de input este de a crea o reductie si in hi-range cu 20% nu doar in low. Daca tot ai desfacut reductorul fa-i o spalare buna si schimbai toti rulmentii, nu doar cei de la flanse. Sa fii atent la bile si pozitia lor ca eu dupa ce l-am inchis m-am trezit ca-mi ramasese una si nu stiam de unde :grin: atentie. mai ieftin iesi daca-ti comanzi kitul de reparatie de la americani decat sa te apuci sa cauti rulmentii unu cate unu la noi. eu m-am incapatanat sa-i cumpar de la noi, mi-a luatmai bine de o luna sa-i gasesc pe toti si m-au costat cam 400ron. daca-i luam de la americani imi veneau in 2-3 saptamani, ma costau tot cam atata dar veneau cu tot cu semeringuri si garnituri ;) succes Editat Decembrie 7, 2010 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Re: reductor samurai eu am schimbat toti rulmentii, nu doar cei de la flanse....ceea ce nu am gasit au fost cei cu ace - tu unde i-ai gasit la noi? pana acum am schimbat cei 5 rulmenti - 3 la flanse, si inca 2, din care unul cu siguranta - plus semeringurile aferente. Dar costul nu a fost atat de mare, mai putin de jumate din cat ai dat tu.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Re: reductor samurai eu am schimbat toti rulmentii, nu doar cei de la flanse....ceea ce nu am gasit au fost cei cu ace - tu unde i-ai gasit la noi? pana acum am schimbat cei 5 rulmenti - 3 la flanse, si inca 2, din care unul cu siguranta - plus semeringurile aferente. Dar costul nu a fost atat de mare, mai putin de jumate din cat ai dat tu.... Aia cu ace care vin pusi pe axul central i-am primit cu chitul de reductie. Ceilati rulmenti cu ace de pe axul de output nu i-am schimbat... dar aia se uzeaza mai greu. Daca i-ai luat mai ieftin e ok. Eu am pus SKF parca si m-au costat fo 200ron numai aia 3 mai mici. Ala mare cu guler l-am cumparat de doua ori. Primul era romanesc si avea joc mai mare decat cel uzat cu toate ca era nou :ha:. Am dat pe el fo 20ron. Apoi am cumparat tot SKF si m-a costat mai mult + transport. Celalalt mijlociu stiu ca am dat si pe el destul. A fost cam dandana cu ei dar am cel mai silentios reductor acuma :grin: As face lucrarea asta si la cutia de viteze sa stiu o treaba Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Re: reductor samurai sincer si pe mine ma batea gandul cu cutia de viteze :wink::wink::grin:. rulmentii mei parca erau koyo majoritatea.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rusu31 Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Re: reductor samurai Salutare,i-mi spune si mie cineva din ce cauza se decupleaza singur reductoru la samurai de pe mare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Re: reductor samurai Verifica bucsa de cauciuc de la baza levierului. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Re: reductor samurai reductor modificat poze de pe la altii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Re: reductor samurai Salutam! Sper sa nu supar, atasez si eu niste poze cu pinioanele din reductor construite la Cugir. Nu stiu daca cu ochiul liber va dati seama de diferentele fata de solutia prezentata mai sus ( combinatia intre 410 si 413). Pentru anul viitor avem in plan sa facem un reductor cu raportul de 6 la 1 si cu iesire pentru troliu mecanic. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Re: reductor samurai Salut, Omoroka daca spui ca ai desfacut de multe ori reductorul ajuta-ma si pe mine te rog sa identific (pe cat se poate) o problema: in weekend am schimbat kitul de ambreiaj si tamponul din spate de la cutia de viteze. cu ocazia asta multe zgomote au disparut dar a aparut unul: in momentul in care cuplez 4h (nu am incercat cu 4l) si subturez apare o...vibratie/bataie/ ceva de genul. doar cand accelerez din subturare se intampla. cand motorul depaseste un 2300-2500 de ture dispare zgomotul. pe 2h nu apare ceea ce ma duce cu gandul la reductor. iti suna cunoscut? Multumesc, Dragos Aia cu ace care vin pusi pe axul central i-am primit cu chitul de reductie. Ceilati rulmenti cu ace de pe axul de output nu i-am schimbat... dar aia se uzeaza mai greu. Daca i-ai luat mai ieftin e ok. Eu am pus SKF parca si m-au costat fo 200ron numai aia 3 mai mici. Ala mare cu guler l-am cumparat de doua ori. Primul era romanesc si avea joc mai mare decat cel uzat cu toate ca era nou :ha:. Am dat pe el fo 20ron. Apoi am cumparat tot SKF si m-a costat mai mult + transport. Celalalt mijlociu stiu ca am dat si pe el destul. A fost cam dandana cu ei dar am cel mai silentios reductor acuma :grin: As face lucrarea asta si la cutia de viteze sa stiu o treaba Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: reductor samurai Salut, Omoroka daca spui ca ai desfacut de multe ori reductorul ajuta-ma si pe mine te rog sa identific (pe cat se poate) o problema: in weekend am schimbat kitul de ambreiaj si tamponul din spate de la cutia de viteze. cu ocazia asta multe zgomote au disparut dar a aparut unul: in momentul in care cuplez 4h (nu am incercat cu 4l) si subturez apare o...vibratie/bataie/ ceva de genul. doar cand accelerez din subturare se intampla. cand motorul depaseste un 2300-2500 de ture dispare zgomotul. pe 2h nu apare ceea ce ma duce cu gandul la reductor. iti suna cunoscut? Multumesc, Dragos Verifica in primul rand tampoanele de la reductor si nu te lasa indus in eroare de faptul ca par la locul lor. Eu am avut problema asta o data. M-am uitat la tampoane si pareau OK. Am dus-o la service, s-au uitat si ei la tampoane si tot OK pareau. Cand insa am dat jos reductorul un tampon avea dezlipita una din cele doua placute metalice intre care se afla cauciucul cu rol de amortizare. Pentru ca reductorul se sprijina pe tampoane nu aveam cum sa imi dau seama de acest lucru decat desfacandu-le. Probabil ca verificarea o poti face si cu ajutorul unei rangi sau un levier, cu care sa verifici daca placutele sunt inca lipite de cauciuc dar cel mai sigur ar fi totusi desfacand tampoanele cu totu. O alta problema ar mai putea fi de la o cruce a cardanului fata, mai ales ca zici ca ti se intampla doar in 4x4. Eu am mai avut la un moment dat o cruce gripata care imi producea o bataie foarte serioasa in sarcina. Asta o verifici dand jos cardanul si verificand jocul crucilor si daca lucreaza cum trebuie. :h5 Sa ne spui si noua ce a fost pana la urma de vina.:grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: reductor samurai OK o sa verific dar nu apuc pana in weekend. sper sa ai dreptate si sa fie doar tampoanele. la cutie am avut noroc si a fost cel din spate. bataia nu e asa mare si da se aude numai la 4x4 (o sa incerc si pe low sa vad daca se aplica dar o sa imi fie greu sa o tin sub 2000 in 4l) Va anunt ce am gasit In alta ordine de idei ziceai ca imi faci o vizita sa vezi hardtopul. nu se mai aplica? (facusem si eu ordine in portbagaj nu de alta :) ) Multumesc, Dragos Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: reductor samurai salut baieti! sper sa nu apara mesajul de doua ori, ca l-am mai scris o data dar nu stiu de ce nu a aparut. dupa ce am montat reductorul inapoi, cu tot cu un scut de protectie, copie dupa unul original (mersi Andre) am observat ca am aceeasi trepidatie la maneta reductorului.Mai are un pic si isi ia zborul la accelerari/ sarcina in toate treptele. Crucile sunt ok, la fel si culisantele, tampoanele. cand l-am dat jos am observat ca acea traversa cu 2 tampoane era un pi cam "rasucita", iar celalalt suport de pe sasiu, unde este un singur tampon era un pic fisurat din suduri. acum intrebarea este de ce tot trepideaza in halul asta. De mentionat este faptul ca pozitia reductorulu s-a modificat un pic, in sensul ca s-a dus mai in spate - cand trec in 4H maneta mai are un pic si atinge caroseria, iar cand schimb in reductor trebuie sa apas ambreiajul - pana acum se schimba si fara. In sarcina, in 4H la deal mi-a sarit odata din 4H in neutru, dar cred ca datorita trepidatie, a lovit maneta in caroserie si astfel a sarit. ca si solutie probabil voi folosi metoda "clasica" - un surub si ceva tampoane de la AC-uri, mai ales ca am obs ca la accelerari bruste tamponul care este singur are o oscilatie de 3-4 cm???? sa fie oare cauciucul prea moale? voi ce spuneti? Sunt deschis si la pareri mai avizate. mersi!!!!:tk:tk:tk p.s. am schimbat si bucsa de cauciuc cu una HD, sa fie oare aia cauza de a sarit? eu cred ca nu, raman la varianta trepidatiilor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 (editat) Re: reductor samurai salut baieti! sper sa nu apara mesajul de doua ori, ca l-am mai scris o data dar nu stiu de ce nu a aparut. dupa ce am montat reductorul inapoi, cu tot cu un scut de protectie, copie dupa unul original (mersi Andre) am observat ca am aceeasi trepidatie la maneta reductorului.Mai are un pic si isi ia zborul la accelerari/ sarcina in toate treptele. Crucile sunt ok, la fel si culisantele, tampoanele. cand l-am dat jos am observat ca acea traversa cu 2 tampoane era un pi cam "rasucita", iar celalalt suport de pe sasiu, unde este un singur tampon era un pic fisurat din suduri. acum intrebarea este de ce tot trepideaza in halul asta. De mentionat este faptul ca pozitia reductorulu s-a modificat un pic, in sensul ca s-a dus mai in spate - cand trec in 4H maneta mai are un pic si atinge caroseria, iar cand schimb in reductor trebuie sa apas ambreiajul - pana acum se schimba si fara. In sarcina, in 4H la deal mi-a sarit odata din 4H in neutru, dar cred ca datorita trepidatie, a lovit maneta in caroserie si astfel a sarit. ca si solutie probabil voi folosi metoda "clasica" - un surub si ceva tampoane de la AC-uri, mai ales ca am obs ca la accelerari bruste tamponul care este singur are o oscilatie de 3-4 cm???? sa fie oare cauciucul prea moale? voi ce spuneti? Sunt deschis si la pareri mai avizate. mersi!!!!:tk:tk:tk p.s. am schimbat si bucsa de cauciuc cu una HD, sa fie oare aia cauza de a sarit? eu cred ca nu, raman la varianta trepidatiilor. Care bucsa ai schimbat-o, aia pe care se sprijina levierul reductorului? Ai bagat levierul in CT in pozitia care trebuie? Poti sa-l bagi si rotit 180 grade si atunci iti atinge in caroserie. Editat Ianuarie 11, 2011 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: reductor samurai tocmai ce m-am jucat putin cu 4l si nu am reusit sa fac zgomotul sa apara...dar am observat ceva pe 4h in plus: face si la frana de motor dar tot in zona aia de turatie (adica sub 2300) Revin cu ce am gasit pe sub masina (asta cand apuc sa ma bag sub ea) Dragos Verifica in primul rand tampoanele de la reductor si nu te lasa indus in eroare de faptul ca par la locul lor. Eu am avut problema asta o data. M-am uitat la tampoane si pareau OK. Am dus-o la service, s-au uitat si ei la tampoane si tot OK pareau. Cand insa am dat jos reductorul un tampon avea dezlipita una din cele doua placute metalice intre care se afla cauciucul cu rol de amortizare. Pentru ca reductorul se sprijina pe tampoane nu aveam cum sa imi dau seama de acest lucru decat desfacandu-le. Probabil ca verificarea o poti face si cu ajutorul unei rangi sau un levier, cu care sa verifici daca placutele sunt inca lipite de cauciuc dar cel mai sigur ar fi totusi desfacand tampoanele cu totu. O alta problema ar mai putea fi de la o cruce a cardanului fata, mai ales ca zici ca ti se intampla doar in 4x4. Eu am mai avut la un moment dat o cruce gripata care imi producea o bataie foarte serioasa in sarcina. Asta o verifici dand jos cardanul si verificand jocul crucilor si daca lucreaza cum trebuie. :h5 Sa ne spui si noua ce a fost pana la urma de vina.:grin: Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: reductor samurai Care bucsa ai schimbat-o, aia pe care se sprijina levierul reductorului? Ai bagat levierul in CT in pozitia care trebuie? Poti sa-l bagi si rotit 180 grade si atunci iti atinge in caroserie. da, bucsa aceea am schimbato...levierul eu zic ca l-am montat bine, pentru ca prima oara dupa montajul pe banc era la 180 grade rotit...mi-am dat seama cand l-am urcat sus pe masina. mie mi se pare ca pozitia totala s-a modificat, pentru ca de exemplu acum, cand vreau sa schimb in reductor tb sa calc ambreiajul. Pana acumschimbam fara....practic mi se pare ca e aprox cu 3-5 cm maxim mai in spate.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Re: reductor samurai da, bucsa aceea am schimbato...levierul eu zic ca l-am montat bine, pentru ca prima oara dupa montajul pe banc era la 180 grade rotit...mi-am dat seama cand l-am urcat sus pe masina. mie mi se pare ca pozitia totala s-a modificat, pentru ca de exemplu acum, cand vreau sa schimb in reductor tb sa calc ambreiajul. Pana acumschimbam fara....practic mi se pare ca e aprox cu 3-5 cm maxim mai in spate.... Nu prea vad motivul pentru care s-ar putea deplasa cu 5 cm mai in spate decat daca sistemul de prindere pe ,sasiu e deteriorat, asta incluzand si tampoanele. In reductor ce ai modificat? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Re: reductor samurai in reductor nu am schimbat mai nimic...doar axul din centru care la mine avea o uzura mai mare si am luat unul de la \andre care era mai ok, bucsa de la levier si rulmentii/semeringurile. m-am uitat si la un alt sami, si cred ca abia acum e in pozitia ok - reductorul. problema este huruitul pe fata cand apare in 4h .... acum sunt un fff prins cu treaba si am trecut sami pe locul 2 dar am sa ma uit sa vad daca nu cumva axul pe fata este prea "intins" in sensul ca acum daca s-a dus reductorul mai in spate, sa nu imi trebuiasca flansa pe reductor, sa nu "joace" stanga - dreapta din culisanta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Re: reductor samurai salut! am reusit si eu sa mabag putin sub masina. Asa cum banuiam, probabil datorita faptului ca reductorul sa dus pe pozitia lui, un pic mai in spate, acum axul din fata este prea "intins", iar cand trag de ax are "bataie" stg drapta - probabil nu se mai pupa suficient de mult in dreptul culisantei. ma poate ajuta cineva cu ceva dimensiuni la flansa ce tb montata intre cardanul fata si reductor? mersi. p.s. tot nu reusesc sa ma dumiresc de ce in 2H mi se zdruncina reductorul fff tare? in 4h am inteles, probabil si de axul fata, dar in 2 h??un ajutor si in acest caz pls.:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Re: reductor samurai salut din nou! am reusit sa suspend masina si sa identific zgomotul. Din pacate vine din reductor si se aude la viteze mari 3-4 fff rau. Mi se pare ca ar fi nishte dinti care nu calca suficent - cel putin asa m-am gandit - precizez ca zgomotul se aude doar in frana de motor - sau cand decuplez ambreiajul. In sarcina s-ar parea ca nu se aude - oricum daca se aude nu este nici pe departe atat de zgomotos. problema este ca prea imi dau seama de ce se aude - ce as fi putut monta gresit in reductor, in partea dinspre puntea fata...doar am schimbat semeringurile, rulmentii c bile si axul ceentral - cel care are siguranta pe capac, pentru ca al meu avea o uzura si am primit unul seccond. as avea nevoie de ceva pareri pana luni, cand voi da reductorul jos. mersi!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Re: reductor samurai nici o parere-sfat mai avizat? hai ca stiu sunt ceva mecanici pe aici cu mult mai multa experienta....ca sa stiu si eu maine pe la ce sa ma uit. :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate