omoroka Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Salut tuturor De cand am luat samuraiu ma framanta rau de tot ideea recarosarii lui sub forma de pick-up in genul pozei de mai jos http://img833.imageshack.us/img833/6071/pickuphardtop.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Probabil ca cel mai simplu ar fi sa o fac din fibra de sticla. S-a mai jucat pana acuma cineva de aici cu fibra de sticla sa-mi explice ce materiale mi-ar trebui? Sunt convins ca as putea construi singur din fibra toata treaba asta, nu cred sa fie mare stiinta pt ca e plin youtubul de exemple. De cealalta parte, cunoasteti o firma care mi-ar putea face caroseria din tabla dar estetic. Nu vreau nituri sau corniere care sa se vada, nici suduri ca la camionetele dacia 4x4. Geamul din spate l-as pune de Tico iar roata de rezerva as repozitiona-o pe capacul de la portbagaj in pozitie orizontala. Orice alta idee in acest sens este apreciata. Multumesc Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Sfaturi recarosare fibra de sticla sau tabla De ce nu vorbesti cu nenea ala de la Tzuparu, in legatura cu fibra? Din cate stiu eu, este destul de complicat sa ti-l faci singur, deoarece trebe bagate niste ranforsari in anumite puncte pt a rigidiza fibra. Oricum, daca te hotarasti s-o faci, si iti iese, nu uita sa iei autocolantul ala din interiorul hard-top-ului vechi si sa-l pui pe el :wink: asa scapi de omologare :grin: Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Sfaturi recarosare fibra de sticla sau tabla De ce nu vorbesti cu nenea ala de la Tzuparu, in legatura cu fibra? Din cate stiu eu, este destul de complicat sa ti-l faci singur, deoarece trebe bagate niste ranforsari in anumite puncte pt a rigidiza fibra. Oricum, daca te hotarasti s-o faci, si iti iese, nu uita sa iei autocolantul ala din interiorul hard-top-ului vechi si sa-l pui pe el :wink: asa scapi de omologare :grin: Daca-l fac din fibra as prefera sa-l fac eu. Nu cred ca va fi chiar asa de greu. Cat despre autocolant nu stiu despre ce vorbesti, nu cred ca am asa ceva inauntru in hardtop. :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Sfaturi recarosare fibra de sticla sau tabla Eu am in interior, pe tavan, pe bucata din spate a hard-top-ului un autocolant mic cu Suzuki si nr de omologare :oc Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Sfaturi recarosare fibra de sticla sau tabla Eu am in interior, pe tavan, pe bucata din spate a hard-top-ului un autocolant mic cu Suzuki si nr de omologare :oc o sa ma uit si la al meu dar nu cred sa am asa ceva. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Sfaturi recarosare fibra de sticla sau tabla A bate fibra nu este un lucru simplu la prima vedere. Am executat lucrari usoare cu fibra de sticla utilizand kituri din comert format din : - tesatura fibra - difera in functie de lucrarile executate adica de la groasa de rezistenta, la subtire pentru suprafete finisate; - rasina lichida + intaritor aferent. Tehnologia de aplicare a fibrei nu este grea atunci cand faci diverse reparatii, o asa zisa tinichigerie pe la tablariile masinii atunci cand este cazul si nu doresti sa pui sudura pe ea. Sa te apuci sa executi o lucrare precum cea din foto, ca incepator in lucru cu fibra nu iti va iesi, vei pierde timp, munca in zadar si bineinteles banii pe materiale care nu sunt deloc ieftine si la indemana. Realizarea oricarei piese din fibra se executa prin "baterea" fibrei pe un original sau pe un mulaj. Mulajul se executa de obicei din spuma poliuretanica care se izoleaza cu o anumita ceara pentru a nu fi dizolvata la contactul cu rasina . Iti va trebui material mult pentru lucrare, pe care il vei gasi numai la firmele care lucra cu fibra de sticla. Pentru a nu crede ca te demobilizez in intentiile tale totusi ai in vedere recomandarea lui BUSU si mergi la Costel care are atelierul langa Cfantana si vezi acolo cu ochii tai despre ce vrei sa realizezi. In urma cu 2 ani am dat jos dupa Samurai overfenderele originale din motive de tabla cariata si i-am dat unul lui Costel dupa care mi-a tras 4 buc din fibra. SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Sfaturi recarosare fibra de sticla sau tabla Din tabla, avand in vedere profilul, nu poate fi executat fara sudura sau prin nituire. Daca as suda in fiecare zi m-as incumeta sa croiesc capacul din tabla de aluminiu mai groasa, chiar striata,dupa care sudura mig-mag si operatiunile de finisare. Tabla este mult mai rezistenta, de asemenea si fibra daca este ranforsata corespunzator si care se poate crapa - sparge la lovituri puternice. Din fibra de sticla daca il faci si ai mana iese exact ca in poza. Bafta si daca mai vrei ceva lamuriri nu ezita:h5 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Sfaturi recarosare fibra de sticla sau tabla Salut tuturor De cand am luat samuraiu ma framanta rau de tot ideea recarosarii lui sub forma de pick-up in genul pozei de mai jos http://img833.imageshack.us/img833/6071/pickuphardtop.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Probabil ca cel mai simplu ar fi sa o fac din fibra de sticla. S-a mai jucat pana acuma cineva de aici cu fibra de sticla sa-mi explice ce materiale mi-ar trebui? Sunt convins ca as putea construi singur din fibra toata treaba asta, nu cred sa fie mare stiinta pt ca e plin youtubul de exemple. Eu lucrez in fibra de ceva vreme si am cateva lucrari la activ, dar nu te sfatuiesc sa incepi asa proiect ca proiectul de inceput. Pe langa faptul ca e dificil sa faci suprafetele drepte, ramane si problema finisajului, vei slefui pana iti vine rau. Daca tot esti hotarat, materialele sunt destul e ieftine (nu vorbesc de kituri de reparatii de prin magazine de piese auto, ca alea sunt de jucarie, cauti furnizori de rasina, ei au sigur tot ce ai nevoie) si ai chef sa inveti asa ceva, da-i bataie. Planifica inainte orice miscare si lucreaza intr-o perioada cand e mai cald putin, e mai iertatoare vremea calda la greselile de amestec rasina / intaritor. Cea mai simpla optiune ar fi sa gasesti pe cineva care are modelul, faci un negativ si apoi nu mai ai problema finisajului si a dificultatii. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Sfaturi recarosare fibra de sticla sau tabla Eu lucrez in fibra de ceva vreme si am cateva lucrari la activ, dar nu te sfatuiesc sa incepi asa proiect ca proiectul de inceput. Pe langa faptul ca e dificil sa faci suprafetele drepte, ramane si problema finisajului, vei slefui pana iti vine rau. Daca tot esti hotarat, materialele sunt destul e ieftine (nu vorbesc de kituri de reparatii de prin magazine de piese auto, ca alea sunt de jucarie, cauti furnizori de rasina, ei au sigur tot ce ai nevoie) si ai chef sa inveti asa ceva, da-i bataie. Planifica inainte orice miscare si lucreaza intr-o perioada cand e mai cald putin, e mai iertatoare vremea calda la greselile de amestec rasina / intaritor. Cea mai simpla optiune ar fi sa gasesti pe cineva care are modelul, faci un negativ si apoi nu mai ai problema finisajului si a dificultatii. merci de sfaturi si incurajari. planul meu e cu bataie lunga. mi-am propus cam pe la primavara sa ma apuc de treaba. pana atunci am timp sa proiectez in detaliu totul si sa ma joc un pic sa-mi fac mana. poti sa-mi spui cum construiesc un negativ dupa o piesa originala? apoi, ce materiale si ce furnizori imi poti recomanda? multumesc :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Sfaturi recarosare fibra de sticla sau tabla Eu folosesc materiale de la Chimpolimer, in Bucuresti nu stiu ce furnizori sunt. Negativul il faci punand fibra peste piesa originala. Apoi in acel negativ faci piesa ta. Am procedat asemanator la o carcasa de ventilator, dar am folosit negativul ca si carcasa, pentru ca vroiam sa fie neted pe interior. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Sfaturi recarosare fibra de sticla sau tabla Eu folosesc materiale de la Chimpolimer, in Bucuresti nu stiu ce furnizori sunt. Negativul il faci punand fibra peste piesa originala. Apoi in acel negativ faci piesa ta. Am procedat asemanator la o carcasa de ventilator, dar am folosit negativul ca si carcasa, pentru ca vroiam sa fie neted pe interior. nu exista riscul sa se lipeasca unu de altu: negativul de piesa originala, pesa noua de negativ? Chimpolimer vad ca au sediu in Bucuresti Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Re: Sfaturi recarosare fibra de sticla sau tabla Pai nu se lipesc, ca piesa originala trebe sa o dai cu o solutie speciala (sau nu. Eu ma gandeam la ulei) pt a nu se lipi fibra de ea. Din cate am vazut la unii, pe Discovery, negativul era dat cu un gel special pt a nu se lipi fibra de el. Acum, romanul este inventiv. Cu siguranta ca se poate face si fara gel-ul ala. :wi Oricum daca te apuci de treaba da un tel ca tare ma roade si pe mine sa ma joc cu fibra.:pl Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 (editat) Re: Sfaturi recarosare fibra de sticla sau tabla nu exista riscul sa se lipeasca unu de altu: negativul de piesa originala, pesa noua de negativ? Chimpolimer vad ca au sediu in Bucuresti Trebuie dat cu ceva peste piesa. Ori cu alcool polivinilic, ori cu ceara. Sau se poate da cu vaselina (am facut asa in trecut) si iese relativ prost. La ultimele piese pe care lucrez, am adus matrita la stadiul de ultra-finisata, dat peste cu alcool polivinilic (si eventual slefuit cu 600 cu apa daca e nevoie) si rezultatul e superb. Gelul care s-a dat este Gel-coat, se da primul peste matrita si e cu ajutorul lui iese finisajul perfect. Daca pui direct fibra si rasina peste matrita risti sa apara bule. Editat Octombrie 9, 2010 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate