Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

195R15 Ce dimensiune este asta ?

marinionescu

Postări Recomandate

In cartea de identitate si in C.I. am aceasta dimensiune ( Vitara )

De fapt care este dimensiunea cauciucului , vreau niste anvelope de iarna cu care sa merg si la RAR si nu stiu ce sa cumpar .

Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l.

Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l.

Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: 195R15 Ce dimensiune este asta ?

In cartea de identitate si in C.I. am aceasta dimensiune ( Vitara )

De fapt care este dimensiunea cauciucului , vreau niste anvelope de iarna cu care sa merg si la RAR si nu stiu ce sa cumpar .

195R15 este de fapt 195/82R15; orice dimensiune ai pune pe mnasina chiar si una echivalenta nu este identica cu cea din acte si orice politist 'smecher' iti poate ridica carnetul; la RAR trebuie sa declari noua dimensiune si sa ti-o treaca in cartea de identitate.

Echivalent ar fi 215/75R15, care are diametrul 27.7 '' fata de 27.6'' cat are 195R15 deci este OK.

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Poate este o gresala de redactare dar pe cauciucul care echipeza roata de rezerva scrie numai 195R15 la cum arata presupun ca este cauciucul original cu care a venit masina .

Link spre comentariu

In CI la Vitara si la mine este scris 195R15 di 205/75R15. M-am uitat si in manualul original al masinii si acolo se specifica: "195SR15 oder 195/80R15 94Q".

Cu siguranta daca vede agentul gume de 195/80 R15 nu are ce sa comenteze.

Link spre comentariu

Pentru a scuti drumul la RAR si "taxele" de rigoare(cu sau fara chitanta), cauta niste anvelope pe care le ai trecute in CIV.

Nu este nici o gresala de redactare la dimensiunea anvelopei 195/R15, pur si simplu la vremea repectiva cand au aparut vitarele si samuraiele pe piata nu erau tecute pe anvelope inaltimea balonului.

In general la anvelopele de genu (la care nu este trecuta inaltimea balonului) se considera 80% inaltimea balonului.

Iar conform teoriei "pe zapada e buna o anvelopa mai ingusta" iti recomand 195/80/R15 cu profilu adecvat.

Daca vrei neaparat sa pui pe masina alte anvelope, schimbi CI asta presupunand ca ai CI model vechi pe care este trecuta dimensiunea anvelopelor, asta pentru controalele militienilor, dar daca ai "norocul" de un control mixt militie+RAR ai dat de belea.

Link spre comentariu

Buna ziua !

Corecte afirmatiile lui puiuC. Tot asa, pe vremuri nu exista obligativitatea marcarii datei de fabricatie pe anvelope (DOT-Number). Iar mai in urma, nici indicativele de greutate (cifre) si de viteza (litere) maxime admise nu erau marcate.

Dar timpurile se schimba...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Vizitator caliche

majoritatea cauciucurilor facute pt AUTOUtilitare camione ,etc sunt asa ,sunt cauciucuri de greutate categoria C sigur scrie 195/15 C

Link spre comentariu

Anvelopele care au trecute pe ele 195/15 sunt cele mai inalte din categoria lor. Nu este nici o greseala. Eu zic sa nu le imperechezi cu 195/75/15, 195/80/15 sau (nu stiu daca exista )195/85/15.

Esential este ca la masinile 4x4 cele 4 roti sa fie la fel, adica aceleasi dimensiuni, profil si acelasi producator. De pe acest forum am constatat ca dimensiunile sunt diferite la mai multi producatori. Se pare ca masurarea cu ruleta nu corespunde cu ce este marcat pe cauciuc.

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

Revin in urma vizitei la R.A.R.

Asadar am fost la RAR pentru Certificatul de Autenticitate , pe masina cauciucuri 225/70/15 in talon si carte 195R15 , am avut o mica discutie cu " Inginerul de caz " si acesta din proprie initiativa a spus : " Pai va trec si cauciucurile din baza de date " am intrebat daca trebuie sa platesc extra si raspunsul a fost NU.

Surprinzator am primit cartea cu mentiune la alte anvelope cu : 205/70 R15 ,

225/70 R15 ,

Totusi la intrebarea mea referitor la motivul omologarii initiale cu 195R15 raspunsul a fost simplu : " NU STIU "

Oricum RAR are o bila alba din partea mea .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare