Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme blocant Y60

soimu

Postări Recomandate

Re: probleme blocant Y60

Personal prefer ca arcul sa mentina deblocarea . Sistemul este dezarmant de simplu , se poate folosi fara probleme corpul de baza de la capsula vacuumatica originala .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Personal prefer ca arcul sa mentina deblocarea . Sistemul este dezarmant de simplu , se poate folosi fara probleme corpul de baza de la capsula vacuumatica originala .

Si atunci blocarea sa se realizeze prin intermediul unui cablu tras in cabina la o maneta gen frana de mana? Directionat in lungul puntii spate, iar apoi cotit la 90 de grade peste o rola/scripete (sau printr-o teava cotita) care sa redirectioneze cablul in lungul masinii spre cabina?

M-am tot gandit si eu la o astfel de varianta de actionare mecanica cu ceva vreme in urma. E drept ca intre timp am pus alta 'ciuperca', dar nu se stie cand poate fi utila.

Mai ales ca acum am o electrovalva care azi sa dovedit busita, nu lucreaza mai deloc - nu face vid corespunzator si nu are 'vlaga' sa actioneze furca de la blocant.

Si se pare ca si blocantul sa dus. Am suspendat o roata si am facut probe fara electrovalve. La mers in fata nu blocheaza complet, ci doar produce incetinire si se aude cum freaca si scapa, la mers in spate blocheaza beton. Deci, aparent s-au rotunjit niste dinti pe acolo :old ! Pana la sfarsitul saptamanii poate apucam sa desfacem puntea si sa ne dumirim exact.

In concluzie, sunt mai mult decat interesat de un sistem mecanic, ca uite o electrovalva de-asta bulita cum te duce in belea!

Editat de crisguide

"Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski

Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP

Link spre comentariu

@cos In cazul in care se foloseste capsula originala, presupun ca trebuie facuta o parghie, ca altfel nu imi imaginez.

@crisguide Ar fi culmea sa folosesti scripeti pe sub masina si sa te trezesti ca a sarit cablul de pe rola. Se foloseste un cablu cu camasa asemanator cu cel de acceleratie sau cel de la deschiderea capotei.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

@cos In cazul in care se foloseste capsula originala, presupun ca trebuie facuta o parghie, ca altfel nu imi imaginez.

@crisguide Ar fi culmea sa folosesti scripeti pe sub masina si sa te trezesti ca a sarit cablul de pe rola. Se foloseste un cablu cu camasa asemanator cu cel de acceleratie sau cel de la deschiderea capotei.

:grin: puterea obisnuintei. Lucrez ca alpinist si folosesc des cabluri, role si scripeti. Oricum, greseala mea ca am adaugat scripete. Ma gandisem de fapt la o rola fixa la care ii poti apleca peretii sa 'imbrace' cablul. Iar mai apoi am adaugat 'teava cotita' ca sa creez o imagine mai corecta.

Vezi, nefiind mecanic nu ma gandisem la acele cabluri de acceleratie/capota/capac rezervor.

E o solutie super!! 'Tampenia' scrisa de mine macar a generat impulsul gandirii mai coerente la altii.

Important e sa iasa un dispozitiv viabil.

"Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski

Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Salut,

la un patrol y60 scurt -1991 care a venit cu dif. LSD, am montat o punte cu blocant. Am depistat si conectat mufele atat la buton cat si la ev.

Poate sa ma ajute cineva cu traseul conductelor de vacum (pe unde este pozitionat),si din ce este mai fiabil (furtun sau teava cupru 6mm).

Pentru conectarea senzorului de pe capsula nu gasesc nici o mufa in prajma pentru a fi conectat. Se trag firele pana in bord? Acolo unde se conecteaza.

Poate a mai realizat careva modificarea si cunostintele-i sunt proaspete.

Multumesc.

Daca nu am postat corespunzator scuze .

Link spre comentariu

Prima recomandare ar fi tubulatura de plastic - fara rugina , mai putin condens . Traseul conductelor de vacuum urmareste pe cel al conductelor de frana , atentie la lungimea furtunelor de cauciuc de la capsula la tevile de pe sasiu . Original electrovalvele sunt amplasate in compartimentul motor sub parbriz pe partea stanga , dar le poti amplasa oriunde , chiar si sub bord etc ...

Daca mufa lipseste va trebui sa duci un traseu electric de la capsula in bord ( cablu panglica de 2 x 0,75 e suficient , sarcina electrica e de 2W , doar becul din bord ) . Va trebui sa indentifici daca alimentarea becului din bord e pe minus sau pe plus si sa-i dai ce-i lipseste , comandat de contactul de pe capsula . Nu mai stiu exact cum e partea electrica ,da' e simplu , fara diode ... deci te descurci garantat .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Salut Cos,

Fiind singurul care mi-ai raspuns ma adresz tie.

Am montat comutatorul de blocare dif in mufa care s-a potrivit, dilema este ca in mufa sunt 6 locase si 5 contacte iar in buton sunt 3 picioruse (contacte)de cupru,( oare sunt mai multe tipuri de comutatoare?) Prin comutarea in cele 2 pozitii a butonului nu se alimenteaza nici o ev, doar daca fac contacte intre firele din mufa, am curent pe firul alb pt. o ev. Ai putea sa-mi spui ordinea dupa culoare a firelor din mufa? Daca nu o sa reusesc sa folosesc instalatia existenta voi face alta separat mai ales ca vreau sa se poata cupla dif doar cand este 4x4. inseriind un releu pe firul ce alimenteaza ev de cuplare, releu care primeste semnal ori de pe becul din bord ce indica 4x4, ori de pe contactul ce e pe reductor.

Multumesc !

Link spre comentariu

Salut Cos.

Pentru ca tu mi-ai raspuns ma adresez tie.

Am conectat butonul de dif loc in mufa aferenta dar la actionarea sa nu se aclanseaza nici o ev. In mufa de la buton sunt 6 locase si 5 contacte (fire), in buton sunt doar 3 contacte (piciorise) de cupru. Poate sa existe mai multe modele de but? Prin stabilirea aleatoare a contactelor in mufa butonului, primesc curent(+) in mufa ev pe firul alb, pe cel albastru nu primeste nimic. Ai putea sa-mi spui ordinea firelor in mufa de la buton dupa culori, si cate contacte sunt in butonul tau? Daca nu reusesc sa folosesc instalatia existenta voi face alta separat mai ales ca vreau sa pot cupla dif doar atunci cand e cuplat 4x4, inseriind pe firul ce alimenteaza ev de cuplare un releu ce ia semnal ori de pe alimentarea becului ce indica cuplarea reductorului ori de pe contactul de la reductor.

Multumesc!

Link spre comentariu

Din pacate eu nu-ti pot spune exact culorile . Masina mea nu e Y60 , ci o intreaga ciudatenie , asa ca nu poate fi luata de etalon .

Am depanat mai multe instaltii de blocant de Y60 , si am facut altele de la zero , da' iote ca nu stiu culorile ... am si conexiunile din butonul de blocant , obtinute prin disectia directa a acestuia - daca le doresti va trebui sa astepti pana maine seara , sunt in masina si suntem pe moment departe , separati si intristati etc ...

Dar , revenind la ce stiu - ar trebui ca in mufa sa fie alimentarea pe pozitie a becului din buton , adica un plus ( activat pe luminile de pozitie ) , un minus tot pentru bec , si inca trei pentru comanda alternativa a electrovalvelor , probabil comunul e pe plus ( dar fiind japonezi aia , ei , nu pot fi sigur , si culmea , nu-mi aduc aminte ... ) .. dar e usor de diagnosticat . Deci , ar trebui sa ai un plus permanent , doi pini corespunzatori fiecare cate unei electrovalve si un plus pe pozitie , care colaboreaza cu un minus pentru becul de iluminare a butonului . Cu o lampa ( bec ) simpla ar trebui sa nu fie nici o problema in depistarea conexiunilor din cablaj .

In butonul meu sunt conexiunile enumerate mai sus , nu stiu sa fie un alt tip de buton fara bec , tot ce mi-a trecut prin fata ochilor era cu bec .

Dupa mine , conditionarea blocantului de functionarea reductorului nu e obligatorie . Poti alege folosirea blocantului si in treapta a 2-a , fara reductor ( pe zapada , de ex ) . Doar ca ... va trebui sa se foloseasca ceva mai mult creierul pilotului ...

Editat de cos

Link spre comentariu

Salut Cos.

Da este un + dupa contact dar acel + intra in buton pe un picior ( conector)de plastic asa ca nu intra in buton nici un curent la modul cum este pozitionat in mufa mea. Poate este pozitionat in mufa gresit. Lucrul care ma deranjeaza cel mai mult este ca nu am continui 2 fire pana la electro valve(spre exemplu alb e continu pana la mufa ev, am dat curent pe el si merge o ev, dar din celelalte nu mai este nici unul) am masurat cu aparatul intre mufa ev si cea a butonului. Mai caut si daca nu reusesc ori trag un fir, ori doua de la buton la ev. Dilema este ca in mufa ce intra in buton sunt 5 fire in 5 locasuri iar in buton sunt doar 3 conectori (2 fire intra pe conectori de plastic in buton,ce rost are?) Daca nu e prea mare deranjul cand ajungi la masina scoate butonul din mufa si vezi cati conectori de cupru are butonul

Multumesc si scuza indrazneala.

Link spre comentariu

O fi masina mea un conglomerat , dar butonul e ala care l-am gasit pe toate Y60 , deci : ... buton cu 6 pini , mufa cu 5 .

Luand ca referinta cheia de la mufa inspre in sus , avem culorile pe randul de sus , incepand din stg : alb ( OFF pe buton ) ; galben/rosu , cel mai apropiat de cheia de mufa ( central pe comanda ) ; albastru ( ON pe buton ) . Randul de jos , incepand din stg : negru , urmat de roz pe centru ( alimentarea becului de iluminare din buton ) ; in coltul din dr jos- liber , pin lipsa ( desi pe buton se regaseste pinul )

Si , bineinteles , in oglinda in buton ...

Link spre comentariu

Salut Cos.

Revin cu problema mea in legatura cu butonul de la dif loc.

Pentru a ma intelege am incercat sa pun cateva poze cu butonul meu dar nu sunt prea clare. Se vede ca in mufa sunt 6 locasuri si 5 contacte asa cum ai spus si tu, precum si ordinea firelor in mufa. In buton, sper sa se observe am doar 3 pini de cupru si nici macar pe aceeasi linie. Am vrut sa nu modific ordinea in mufa dar nu se poate, nu am contactele necesare in buton. Oare butonul meu este alt model?? , l-am cumparat de la un forumist 4x4.

Am desfacut butonul si nu este bec nici contacte pentru bec, doar 3 contacte ; un contact pe mijloc( cu + dupa contact ) pinul 2 randu 2 sub cheia mufei si doua spre extremitati (randul 1 sub cheia mufei) care corespund cu firele alb si albastru cu alb ce merg la comanda ev. Oricum trebuie sa schimb ordinea firelor in mufa pentru a putea comanda ev si sa nu ma intereseze cele doua fire de la pozitie. Cred ca butonul meu este de alt tip si voi proceda ca atare. Scuza penteru explicatie poate nu o intelegi dar am insistat pe aceasta tema sperand ca doar cuplez mufa la buton si merge. Da, in bord + ul este comun la becuri si comanda vine pe minus. Multumesc pentru rabdare si raspunsuri !

05112013713.thumb.jpg.6f64e497e381658dada2311a79418b88.jpg05112013714.thumb.jpg.79a095a4b2c2a8901da9585a69d3c15b.jpg05112013708.thumb.jpg.7650e4b1e6a20ba580478b4d131284b5.jpg05112013715.thumb.jpg.b30fc366d2d739302146dc3403aae4f8.jpg05112013716.thumb.jpg.5eac8a493cdb3400543f1b8c542c3451.jpg05112013717.thumb.jpg.406497b3bdb49e57f9a66ec17669b357.jpg05112013718.thumb.jpg.f801e55c1e8d5b40a4f38ee9c7ef3cb6.jpg

Link spre comentariu

Desi eu sunt cel care ar trebui sa fie ultimul care sa recomande asta , .. totusi ... recomand sa folosesti cablajul original nemodificat , si acum - ca stii toate detaliile - sa folosesti un buton standard , care sa se potriveasca . Sunt mult mai multe sanse sa ai in viitor o mult mai usoara "depanabilitate" , si becul din buton e de un real ajutor . Experientele care ma fac sa aduc in discutie acest aspect sunt mai proaspete de 24 h ...

Editat de Astral

Link spre comentariu

Salut Cos, am procurat un buton cu 6 pini de la un PATROLIST amabil care si-a facut actionarea blocantului prin cablu. De acord cu tine sa procur alt buton si sa nu modific nimic, lucru realizat. Multumesc inca o data pentru sprijin si sugestii.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare